Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2-NL25 bez spinki

158 Posty
21 Użytkownicy
85 Reakcje
5,067 Wyświetlenia
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

W tym tygodniu się rozchorowałem więc czas głownie spędzam na oglądaniu PSPC - moje wnioski są takie, że gra jest tam straaasznie pasywna. Być może w grach turniejowych tak się właśnie gra :f_rolleyes: ?

Planuje się też coś jeszcze pouczyć ale dopiero dziś tak naprawdę czuję się coś lepiej.

Dostałem RB challenge na 250 stars pointów - plan jest taki żeby to wyrobić w tym miesiącu ale pewnie będzie close.

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

Może jeszcze podzielę się jedną ręką, którą według mnie zagrałem źle na turn i jestem ciekawy co wy o niej sądzicie.

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 5 players

SB: 113.2 BB
BB: 205.8 BB
UTG: 104.4 BB
Hero (CO): 100.4 BB
BTN: 102.6 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has A♣ Q♥

UTG raises to 2.4 BB, Hero raises to 8 BB, fold, fold, fold, UTG calls 5.6 BB

Flop: (17.4 BB, 2 players) 7♠ 7♦ J♥
UTG checks, Hero bets 5 BB, UTG calls 5 BB

Turn: (27.4 BB, 2 players) A♥
UTG checks, Hero checks

Na turn trafiłem top pair. W mojej ocenie moja ręka ma około 65% equity biorąc pod uwagę to jak mocno overfoldują przeciwnicy na cbet.
W tym przypadku powinienem zagrać kolejny bet i w moim przypadku byłoby to 60% puli.
Nie tylko wyrzucam wszystkie pocket pairs, które kontynuowały na flopie ale także czasami dostanę value od KJs QJs, a ręce, które mnie biją to AK AJ.
Nie widzę tutaj dużo draw do koloru ponieważ znów raczej nieczęsto gracze kontynuują z takimi rękami w 3 bet pot na tych pozycjach plus posiadanie Qh mocno zmniejsza ilość tych rąk.
Co sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

Ja zagrałbym pewnie tak jak mówisz, czyli bet T ok 60% i decide R.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
SvenBe
Oldschool Grinder

sorry for english - I gave you bronze status so posting graphs and links, etc is easier when taking part in the bankroll challenge.
Good Luck!

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

X turn dla pot control spoko z intencja na bet/fold lub call na river.

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

Faktycznie sprawdziłem i jest to 50/50 check lub bet. Ciekawe...
Gomez i do betu na river często AQ jest 50/50 fold :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

A powiesz gdzie to sprawdziłeś ? Wybaczcie, że ja tak wszędzie o wszystko pytam, ale do tej pory moja styczność z pokerem wiązała się jedynie z klikaniem na stoliku. Analizy, solvery, nauka to dla mnie nie istniało. Teraz chcę nadrobić

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

Ja to sprawdzałem w GTOWizard.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

Ten gto wizard ma sie nijak do rzeczywistości zazwyczaj masz innego gracza co rozdanie któr ego gra odbiega od gry gto wiec zastosowanie gto nie jest praktyczne a wrecz robi duze szkody. W pokerze szukamy zagran max ev

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

Osobicie mysle Kacic ze flop ok mozna taki bet i na turnie jak gosciu gra check to okolice 50 lub mniej for value czy na jego raise folduje ? chyba nie . Jak masz reada ze sprawdzi wsyzstko to duzy bet chociasz po twoim malym becie on moze miec gorsze Ax w zasiegu i jx nie spasuje do betu za 75~~ im wikeszy tym lepszy. kiedys sie tak to robilo. Pomysl sobie jak tu blefujesz i dostajesz jakiego z dupy calla.

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

Zgadzam się z tobą Dyszka. W tym przypadku akurat uważam, że ta analiza była adekwatna.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

zapytałem mojego kolegi robota co mysli i mówi :

W mojej ocenie zagranie cbetu na turnie jest właściwe w tym przypadku. Top pair i dobre kicker, a także fakt, że przeciwnik callował na flopie, sugerują, że ręka jest warta uderzenia. Zaletą takiego zagrania jest wyrzucenie rąk, które nas biją oraz zwiększenie szans na zdobycie value od KJs, QJs. Zagranie 60% puli jest zasadne, aby nie dać przeciwnikowi za darmo sprawdzenia na riverze."

Tak mówi AI
Tak expermentuje z sztuczna inteligencją xD

Odpowiedz
Cytat
bikmak99
PokerStrategist

Fajnie, że w końcu znalazłeś jakiegoś kolegę.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90
Oldschool Grinder

no wiem zajebiste jak ktoś napisze ci opowidanie albo zrobi najtrudniejsze zadanie z matmy takich kolegów warto posiadać :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

Był straight flush a teraz jest i royal flush:
PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players

UTG: 89.2 BB
MP: 104.6 BB
CO: 74.2 BB
Hero (BTN): 155 BB
SB: 210.2 BB
BB: 113.6 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has T♠ K♠

UTG calls 1 BB, fold, fold, Hero raises to 3 BB, fold, BB calls 2 BB, UTG calls 2 BB

Flop: (9.4 BB, 3 players) 4♠ Q♠ A♠
BB checks, UTG checks, Hero bets 5.4 BB, BB calls 5.4 BB, fold

Turn: (20.2 BB, 2 players) J♠
BB checks, Hero checks

River: (20.2 BB, 2 players) 7♠
BB checks, Hero bets 11.6 BB, fold

Spoiler

Hero wins 19.4 BB

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

Szkoda tylko, że nie trafiony w tej promocji z Jackpotem 😀

Odpowiedz
Cytat
kacic Autor wątku
kacic
Legacy Member

A to był jakiś jackpot na pokerstars?

Odpowiedz
Cytat
aleasy77
PokerStrategist

Na PokerStars nie ma, kiedyś na GGPoker dostawało się coś jak się miało karetę lub lepiej, ale teraz chyba tego nie ma, bo zastąpiono nad beat jackpotem, chyba że się mylę.

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

Napisane przez kacic
A to był jakiś jackpot na pokerstars?

Ja miałem na myśli to co w górnej belce tam wpada ta kass gdzie można wejść za te stars pointsy i wybrać grę za 7 albo 70 SP chyba jakoś tak. I tak jak się trafi Royal Flush to dostaje się tego jackpota bodajże

Odpowiedz
Cytat
aleasy77
PokerStrategist

A to jest ten Deal Jackpot.

Odpowiedz
Cytat