Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nie taki nl10 bss straszny...

34 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,026 Wyświetlenia

Cześć. Krótki wstęp jest tutaj: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=16104. Jak już tam napisałem bloga postanowiłem założyć aby zwiększyć samodyscyplinę - ot, może zanim zrobię jakąś głupotę, pomyślę, że później będę musiał o tym napisać;)

Dzisiejszy stan stacka: 41$

Plan na dziś: 15 PartyPoints - zdobycie pierwszego bonusa 25$ od pokerstrategy
Stawki: 0,5/0,10 NL
Strategia: sss
Liczba stołów: 6

No to do dzieła...

---------------------
Niecała godzina gry, >240 rąk i całkiem przyjemnie: +4$
W zasadzie nic ciekawego się nie działo, głównie traciłem na blindach i dopiero w końcówce, gdy czekałem na koniec kolejki przy 30BB w stacku dostałem AKs:

Preflop: Hero is MP2 with K, A
UTG2 folds, MP1 calls $0,10, Hero raises to $0,50, 5 folds, MP1 raises to $5,25 (All-In), Hero raises to $3,26 (All-In).

Flop: ($8,66) 3, 6, Q
Turn: ($8,66) J
River: ($8,66) A (2 players)

Final Pot: $8,66

Przeciwnik miał 88, więc miałem trochę szczęścia na river - zdaje się 10 outs.

33 odpowiedzi
szok38
Elite Grinder

Cześć.Przez chwilę grałem SSS więc odważę sie wypowiedziec ;).Przy stacku równym lub wiekszym niż 25BB powinieneś poczekać do BB i odejść od stołu i nie grać absolutnie żadnymi innymi kartami niż KK i AA.Gdyby twój stack byl niższy niż 25 BB to Twoje zagranie było by prawidłowe.Pozdrawiam

Fold pf.

RockyRaccoon
BlackMember

rotfl, uwielbiam takie opinie;d Teraz moje pytanie: gdyby miał 26BB i dostał QQ na late first in także nie wolno mu podbić, nieprawdaż? Trochę zdrowego rozsądku ludzie. Nie lubię takiego głupiego trzymania się na siłę tego co kiedyś tam napisano. Imo chodziło o to, żeby ludzie z AJo nie ładowali się w konfrontację kiedy jedyne o co się mogą modlić to o coinflipa, bo nie potrafili dobrze ocenić sytuacji.
Pozdro!

No to zobacz jak tutaj przebiegała sytuacja. Chodzi mi dokładnie o pozycję oraz ilość żetonów trzymanych przy stole przez hero -.-

szok38
Elite Grinder

Jasne ,że można podbić 87o, 66, QQ czy Ak w końcu każdy podejmuje sam decyzję.Moja wypowiedz o KK,AA to nie jest moja opinia, tylko opinia expertów od SSS.Z punktu widzenia ABC SSS to było złe zagranie i kropka.Pozdrawiam :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za komentarz. Trzymam się zasady że, >=25BB czekam tylko do UTG i wychodzę. Co do sytuacji, to spróbuję ją przeanalizować w uproszczeniu (dzięki z góry za poprawki):

pot odds: 3,76+0,5,0,15 : 3,26 = 4,41 : 3,26 ~= 1,35

Teraz pewnie trochę namieszam. Zakres rąk obstawiłbym na parę poniżej KK. Uproszczenie, ale większa szansa jest raczej na to, że w ogóle nie ma pary niż, że ma KK lub AA. A więc para < KK. W uproszczeniu, wygrywam jeśli spadnie A lub K. Czyli 6 outów.

Jakie jest prawdopodobieństwo...

1-(1-6/48)^5 = 1-(1-1/8)^5 =1-(7/8)^5 = 1 - (16807/32768) ~= 1/2

Zaryzykuję, więc stwierdzenie, że pot oddsy uprawniały mnie do takiego zagrania.
Oczywiście nie da się ukryć, że mając odpowiedni stack <25BB pot odds bylyby znacznie lepsze.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Abstrahując od tego że już nie byłem ss, all-in po re-raisie nie robimy tylko z AA i KK.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czas na podsumowanie dzisiejszego dnia.

- zdobycie 15pp - wykonane;)
- niecałe 5$+

Bankroll: 71$

Plan na najbliższe 10 dni:

- 150pp czyli 2400 rąk
- zakończyć całość 10$+
- przeczytać sss z sekcji brązowej
- zakończyć trening s'n'g

Trzymanie sie SCISLE sss myslisz, ze da ci wiekszy zysk niz opieraniu sie na jej zasadach a korzystajac z wlasnego doswiadczenie i umiejetnosci granie przy 25BB+ mocnych kart typu QQ czy AK? czysto matemtycznie mozna wyliczyc ze granie takich kart chociaz z late bedzie na maxa oplacalne i EV+.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po wczorajszym dniu:

PP: 25/150
Stack: bez zmian, 71$

Mogło być na plusie niestety na koniec podkusiło, żeby sprawdzić z sb KJs przy wielu limpach w nadziei na kolor/strit. Niestety złapałem top parę JJ po all-innie przegralem oczywiscie z JJ + A kicker.

Błąd 1: Podejrzewam zdecydowanie za małe implied odds na takie zagranie
Błąd 2: Odejście od pierwotnego planu strit/kolor
Błąd 3: Przy 8 w grze top para + K kicker to za mało

Nauczka na przyszłość.

Powtórzony no limit basic.

Aha, przez pomyłkę wystartowałem w razz freerole na PS - szybko zrezygnowałem i raczej nie szybko spróbuję znowu.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PP: 44/150

Wczorajsza sesja -3$, ale zanosiło się nawet na -9$. Po mocnej wtopie postanowilem zmniejszyc liczbe stolow i zaczelo to przynosic efekty - najprawdopodobniej kilka malych pomylek wystarczylo by naprawde duzo wtopic.
Stan konta: 68$

RockyRaccoon
BlackMember

f4n napisał
Mogło być na plusie niestety na koniec podkusiło, żeby sprawdzić z sb KJs przy wielu limpach w nadziei na kolor/strit. Niestety złapałem top parę JJ po all-innie przegralem oczywiscie z JJ + A kicker.

Błąd 1: Podejrzewam zdecydowanie za małe implied odds na takie zagranie
Błąd 2: Odejście od pierwotnego planu strit/kolor
Błąd 3: Przy 8 w grze top para + K kicker to za mało

Na PF: ten call był jak najbardziej +EV, co do tego nie ma wątpliwości.
Co do all in'a z TPTK (nie do końca top kicker jednak ;d): kwestia wyczucia, tekstury board'a, na co stawiasz przeciwnika itd. W każdym bądź razie ryzykowne zagranie.
Pozdro!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

RockyRaccoon napisał
Na PF: ten call był jak najbardziej +EV, co do tego nie ma wątpliwości.

A czy nie ma tu znaczenia, że mam mały stack i nawet jeśli trafię kolor/strit to nie będę w stanie wystarczająco dużo wyciągnać?

pozdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś fatalnie: - 10$ i to bez błędów z mojej strony, po prostu bad beaty

Stan konta: 59$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostatnio tatalny brak czasu na granie. Był ciąg dalszy downswinga aż do 53$. Teraz lekkie odbicie i oscyluję wokół 60$. 77/150 drugiej premii 25$.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nareszcie coś drgnęło. Mało grania i tylko na jednym stole, ale przy trzeciej sesji na plusie zagapiłem się i wpłaciłem z 3,60$ BB. Dostałem 72, kilku graczy callowalo, flop 7x2 jeden chętny do sprawdzania i kończę dzień z 69$, więc brakuje 6$ bym mógł twierdzić, że nie wtapiam w pokera;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

f4n napisał
Bankroll: 71$

Plan na najbliższe 10 dni:

- 150pp czyli 2400 rąk
- zakończyć całość 10$+
- przeczytać sss z sekcji brązowej
- zakończyć trening s'n'g

Niestety zupełny brak czasu na porządną grę uniemożliwił wykonanie planu;)

Po 12 dniach:

Bankroll: 70$ czyli bilans na zero

- 80/150 pp

szok38
Elite Grinder

Ale ljestes wporzo!Wpłac kase.Zacznij Bss i pamietaj:z TPTk idz allin tylko z gamoniem,z setem na flopie prawie zawsze,z drawem 2 przeciwnikach graj agresywnie, na niskich stawach blefuj tylko dla jaj.Powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nieudany;)

Wyrobiłem wreszcie "magiczne" 150$ i postanowiłem zagrać SSS na NL25 - oto jak się skończyło:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$29,66:20/45/20/8,0/40/-/0/75;Hero$4,65:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.66 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with J♠, J♣
5 folds, Hero raises to $1,00, 2 folds, BB calls $0,75.

Flop: ($2,10) 6♠, 6♦, T♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $1,50, BB raises to $4,87, Hero calls $2,15 (All-In).

Turn: ($10,62) Q♠
River: ($10,62) 9♥ (2 players)

Final Pot: $10,62

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, walety i szóstki (Js Jc)
BB shows dwie pary, króle i szóstki (Kd Kc)

BB wins with dwie pary, króle i szóstki (Kd Kc)

A więc, przejście na niższy limit.

Bankroll: 142$
Strategia: sss
Stoły: NL10
Cel: 151$ - 2. atak na NL25 sss
Cel poboczny: nauczyć się porządnie bss i przejść na NL5 BSS