Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nic ciekawego, [NL2 SH]

6 Posty
3 Użytkownicy
6 Reakcje
175 Wyświetlenia
Gramkolanem
Poker Player

SiemankoWitamCześć!

Tego oto bloga postanowiłem założyć głownie dla własnej motywacji i rozwoju zarówno pokerowego jak i nie :gl:
Pokerem interesuje sie jako grą strategiczną tak od nieco ponad roku, grałem wiele od SnG przez mtt (rózne formaty)
po cashe i spiny. Mój poker turniejowy (SnG i mtt) łaczyło jedno niezaleznie czy to był hyper czy ultra jakiś regularny turek a mianowicie to,
że wszędzie przegrywałem , na cashach nie było źle raczej zarabiałem lech rózne spazy itp zmniejszały profit a to co wygrałem traciłem na mtt xD.
Przez ostatni czas zajawiłem się na spiny oglądajac rózne filmiki z SS i przeglądając blogi więc postanowiłem spróbowac swoich sił. Zagrałem
ok.700 turków na najwyższych stawkach (czyt. 0.25$) z cev ok 80 wiem próbka raczej nie za duża ale napewno w tym formacie coś tam wygrywam (co
więcej tak ostatnie 150 turków to były coolery itp.) Lecz mimo tak cudownych rezultatów głównie planuje grać cashe, zacząć od NL2(standard) w formacie
SH i dokładać do tego czasem spiny.

Cele ogólne:

niepokerowe:
-Dieta- dziś wieczorem planuje rozpisać sobie jakąś prowizoryczną dietę oraz zakupić białko!!!
-Regularnie min. 4razy w tygodniu chodzić na siłke (aktualnie od miesiąca już chodzę wiec to na luzie)
-Częściej pojawiać sie na uczelni i w miare regularnie uczyć (choć 1h dodatkowo w tygodniu)

pokerowe:
-przechodzić powoli stawki cash,
-zarabiać min 250$/miesiąc (dla studenta ideolo dodatkowe $$$)
-przechodzić spiny.
-pierwsze wygrane 10$( jak kiedyś się uda :D zainwestować w HuD-a "xeester" miałem triala i w miare sie sprawdzał co najważniejsze jest tani
(w przyszłosci oczywiście jakiś lepszy program)

Mój roll:
85.50$ :yaoming:
-spiny 0,25$ gram do osiągnięcia 100$
-na cash NL5 przechodze...sam nie wiem napiszcie wy kiedy ;D

Cele tygodniowe:

Postanowiłem że moje wyniki pokerowe na początku będe wstawiał tak średnio raz na tydzień ponieważ nie gram for living
tylko for fun(mam nadzieje że to się zmieni), co wiecej planuje grać ok 2-3h dziennie wiec nie jest to za duzy volume.

A więc jakie cele tygodniowe ( od 10.11-17.11):
-zagrać ok 14h na NL2 SH (zaczynam od 4 stołów jak bedzie spoko to dokładam jeszcze 2),
-zagrać ok 100spinów 0,25$,
-dieta,
-4 treningi na siłce,
-ogarnąć notatki na studia + pouczyć sie dodatkowo min.2h

Na koniec- ogólnie jestem prze słaby z wszystkim związanym z informatyką mimo że w liceum uczęszczałem na profil mat-fiz-inf więc moje posty
bedą nieskładne i bede musiał sie nauczyć wstawiać rozdania itp wgl sam nie wiem jak zrobie jakies ladne podsumowanie za tydzień jak nie mam jeszcze Huda no ale jakoś dam rade i może nawet wstawie jakieś ciekawe rozdanie ( tylko jak zapisać pomóżcie!!!) a z profitem lub stratą bedziecie mi musieli uwierzyć bez wykresu to chyba koniec a więc GL for me!!! :milord:

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Gramkolanem Autor wątku
Gramkolanem
Poker Player

No Siemka! :welcome:

Sorka za lekkie opóźnienie ale wczoraj miałem mało czasu dlatego dopiero dziś wpada podsumowanie tygodnia.
Jeżeli chodzi o postanowienia to wygląda to tak:

Napisane przez Gramkolanem

A więc jakie cele tygodniowe ( od 10.11-17.11):
-zagrać ok 14h na NL2 SH (zaczynam od 4 stołów jak bedzie spoko to dokładam jeszcze 2), + zagrane ok 17h
-zagrać ok 100spinów 0,25$,zmiana planów spinów nie gram bo wole cash zaczne może dopiero od 1s
-dieta,nierozpisana ale ogólni jeżeli chodzi o posiłki i kaloryczność to nie było źle takie 6/10
-4 treningi na siłce, wpadło 5 treningów +orlik
-ogarnąć notatki na studia + pouczyć sie dodatkowo min.2h coś pół na pół notatki nie ogarnięte i frekwencja słaba ale pouczone było

Jeżeli chodzi o samą gierke to jestem średnio zadowolony głównie chodzi o bb/100 , uważam że jestem w stanie robić około 10bb/100 na luzie tylko musze
się lepiej dostosować do gierki, wybrałem stoły SH licząc że nie będzie aż tylu nitów ale się pomyliłem gra jest dość nudna regowie bardzo tight (śmiesznie brzmi regowie NL2 no ale są też ) Największe błędy jakie popełniałem to próby wyblefowania fiszów po prostu nie potrafiłem odpuścić 3betowanch potów przez co napewno łącznie straciłem kilka bi :sorry: Co więcej trafiłem kilka niefajnych spotów full vs full SB vs BB , set vs set , oraz top 2 vs set typka który w przeciągu 15min oddał ok 10$ grając wszystko wsuwając co drugą ręke czyi callując z trzecią parą, ja za to nikomu nie sprzedałem jakiegoś coolera ale mam nadzieje że to się odwróci wiecie wszystko przez wariancje :yaoming:

Wgl postanowiłem pobrać trial HandNote2 aby wtawić jakiś wykresik :f_drink:

A tu wyniki :

Jeżeli chodzi o ciekawe rozdania to nie miałem ich za dużo zdarzyło mi sie dwa razy jak gracze grali check back z nutsami lecz nie mogłem tego znaleźć za to mam trzy inne spoty:

Tutaj zdecydowałem sie bronić BB vs min raise z tego co pamiętam gracza oznaczonego jakko "chyba ryba" wydaje mi sie że moge jeszcze bronić takąj rekę wkonću jest suited:f_tongue: możliwe że troche luźno no ale min raise + semi fish= easy call , ogólnie uważam że mogłem leadować turn ponieważ on może przeczekać wiele Ax czy Kx mając jakieś showdown value no ale nie zagrałem tak, jednak wydaje mi się też że wiele graczy na mój drugi check bedzie grało tutaj bet z prawie wszystkim więc nie jest tak źle, na river postanowiłem sie targetować tylko na jego Jx ponieważ uważam że lepiej wjechać bo jak wiadomo fish ma dobrze wię nieważne ile betujesz on i tak sprawdzi :f_tongue:

Rozdanie 1

Tutaj podobny spot lecz gracz oznaczony jako "Superfisz" więc uznałem że tutaj ten gracz nigdy nie zrzuci lepszej pary a z racji nawet sizingu na river nie powinien mieć nigdy J8 dlatego wjechałem

Rozdanie 2

Ostatni rozdanie wstawiam głównie dlatego że je zapisałem typowy bad beat no ale dlaczego na river :f_zZz: (no dobra wstawiam bo chce się wyżalić wkonću straciłem 1$ :transpire: )

Rozdanie 3

To na tyle,plany na kolejny tydzień się nie zmieniają dokładam tylko 2h nauki więcej oraz postaram się grać na 5-6 stołów !

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Siema :D
Powodzenia przy stolikach i jak najszybciej zniszczenia nl2 :D
To jest cały wykres z cashy?

Odpowiedz
Cytat
Gramkolanem Autor wątku
Gramkolanem
Poker Player

Napisane przez jejeejej
Siema :D
Powodzenia przy stolikach i jak najszybciej zniszczenia nl2 :D
To jest cały wykres z cashy?

Tak same cashe ;)

Odpowiedz
Cytat
ReddM
Legacy Member

Siemka!

Widzę, że również przebijasz się przez NL2. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Gramkolanem Autor wątku
Gramkolanem
Poker Player

Hejo!

Znowu się troche spóźniłem lecz jest to związane z uczelnią kolosami itp. ten tydzień i przyszły mam troche zawalony przez co nie gram tyle co bym chciał :sorry:
Jeżeli chodzi o moją gierke to ten tydzień był bardzo słaby zarówno jeżeli chodzi o volume jak i o to jak grałem, uważam że grałem fatalnie tak 5♦:/T♦:
W przyszłym tygoniu postaram się nagrać jakąś swoją krótką sesję i wstawić tu może ktoś wyłąpie moje głowne błedy czy coś , wgl może polecicie jakiś program do nagrywania ekranu :f_drink:

Wykres pełny wygłąda tak:

Więc jak widać jestem taki troche breakeven na NL2 :appl:

A to wyniki:

Jeżeli chodzi o postanowienia to:

-Siłownia 5 treningów +++
-Nauka na uczelnie +++
-Chodzenie na zajęcia++

-Dieta-podobnie jak w zeszłym tygodniu nie jest jakoś super spoko ale nie jest źle
-ilość stołów -miałęm grać 6 i zacząłęm ale jak grałem kupe to dla własnego dobra wróciłem na 4 ;(

-Volume ok 9h DRAMAT :fouet:\
-Moja gra tak jak wyżej napisałem oceniam ją 5/10 moich możliwosći, chodzi o to że powiedzmy większość sesji gram spoko a pod koniec popsuje jakieś proste rozdanie i tracę większość profitu

Oto jedno z fatalnych rozdań :

- https://www.boomplayer.com/21576970_782DF616CF

Super easy fold na turn lecz sam zacząłem sobie coś wręcać i sprawdziłem realia są takie, że najczęsciej on wrzuca tam JJ i QQ a jego range to 1010+ i AK z czego uważam że tylko AsKs tak rozgrywa choć czasem także bedzie grał turn poprzez check back. Jakby to powiedział Tomek Hajto "...to są właśnie te detale" :truestory:

A to rozdanko do analizy:

Otwiera jakiś ziomek UTG nie fish i postanawiam tylko sprawdzić bez pozycji myśle że nie jest to jakieś strasznie słabe zagranie oczywiście mogę 3betować i pewnie jakby to był słaby gracz to bym to robił ale zdecydowałem sie na tylko call (gdyby było to AQo to raczej leci 3bet) do puli dokłada BB na flopie oczywiście czekam, turn spada A więc potanawiam ponownie czekać ponieważ uważam że na tej karcie koleś z UTG bedzie raczej często betował, zastanawiałem się też nad leadowaniem i sam nie wiem co jest lepsze ja raczej wybieram check, o dziwo typek z BB leaduje uważam że może mieć tu fd ale predzej widze tutaj ręke typu A10 KJ 77 czy Q10 choć blokujemy troche dame na river spada czyba najgorsza karta i postanawiam sfoldować ;/ Co uważacie o tym rozdaniu ? Jak gracie i czy tylko call pre flop nie jest słaby? Ogólnie gram chyba za bardzo tight na openy z wczesnych pozycji

https://www.boomplayer.com/21578161_16DD327A48

To na tyle mam nadzieje że w tygodniu nagram krótką sesje i poprawie volume Pzdr :gl:

Odpowiedz
Cytat