Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Never give up \\// Road to Supernova

249 Posty
44 Użytkownicy
0 Reakcje
10.2 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Poker Stars, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BTN): $78.15 (156.3 bb)
SB: $87.10 (174.2 bb)
BB: $58.81 (117.6 bb)
UTG: $53.61 (107.2 bb)
MP: $67.12 (134.2 bb)
CO: $78.49 (157 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 T
2 folds, CO raises to $1.25, Hero calls $1.25, SB calls $1, BB folds

Flop: ($4.25) K T 2 (3 players)
SB bets $3.25, CO folds, Hero calls $3.25

Turn: ($10.75) 7 (2 players)
SB bets $7.75, Hero calls $7.75

River: ($26.25) 3 (2 players)
SB checks, Hero checks

Results:

Spoiler

$26.25 pot ($1.18 rake)
Final Board: K T 2 7 3
Hero mucked 9 T and lost (-$12.25 net)
SB showed 7 7 and won $25.07 ($12.82 net)

BTN: $50.58 (101.2 bb)
SB: $50 (100 bb)
BB: $70.28 (140.6 bb)
UTG: $51.56 (103.1 bb)
Hero (MP): $50 (100 bb)
CO: $53.39 (106.8 bb)

Preflop: Hero is MP with Q Q
UTG folds, Hero raises to $1.50, 2 folds, SB raises to $5, BB folds, Hero calls $3.50

Flop: ($10.50) J 8 T (2 players)
SB bets $5, Hero calls $5

Turn: ($20.50) 8 (2 players)
SB bets $10, Hero calls $10

River: ($40.50) 9 (2 players)
SB bets $30 and is all-in, Hero calls $30 and is all-in

Results:

Spoiler

$100.50 pot ($2.50 rake)
Final Board: J 8 T 8 9
SB showed A T and lost (-$50 net)
Hero showed Q Q and won $98 ($48 net)

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

w pierwszej rece zagrales dosyc weak moim zdaniem. _Nigdy nie masz tam najlepszej reki_ imo ,a on tam czekajac w kosmicznej ilosci wypadkow sie poddaje(czesto tak gramy tu jedną parke). Musisz tam shipowac R

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez trooperos
w pierwszej rece zagrales dosyc weak moim zdaniem. _Nigdy nie masz tam najlepszej reki_ imo ,a on tam czekajac w kosmicznej ilosci wypadkow sie poddaje(czesto tak gramy tu jedną parke). Musisz tam shipowac R

na flop może naciągane, ale myślałem że gramy headup i on donkuje tylko do mojego steal z BU (całkowicie nie zarejestrowałem akcji)

turn oczywiście, raczej jesteśmy z tyłu, ale mamy mega implied oddsy jak trafimy naszego flusha.

Odpowiedz
Cytat

kolega dalej utrzymuje sie z pokera ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Utrzymuje się.

Zaprzestałem wpisów, bo w marcu i kwietniu nie za dużo grindowałem. I poprostu byłem rozczarowany brakiem motywacji - do gry, pisania bloga i nauki.

Od kwietnia wreszcie wróciłem do intensywnych treningów na siłowni, co uważam za duży plus w moim życiu.

Szukałem trochę pracy, ale jakoś serca do tego nie mam - w Polsce po prostu dla mnie są za niskie zarobki, a zagranicę na razie mnie nie ciągnie.

Pod koniec kwietnie trzeba było coś wygrindować bo po wypłacie roll by był bardzo mały.Grałem NL25 i wygrindowałem niezły winrate. Wróciła pewność siebie i zacząłem nieśmiało NL50 shootować.

Początek maja to zjazd o 300USD na NL25 - co spowodowało, że wyruszyliśmy z kumplem w miasto na dwudniowy melanż (i z mięśni ciężko stworzonych na siłce zrobił się kisiel)

Po mega kacu wkurwiony na siebie wziąłem się za codzienne bieganie/siłkę i ostry grind, oto efekty:

Z marnego rolla co po czerwcowej wypłacie pewnie by mnie już zmusił to pójścia na etat, zrobił się wygodny roll na NL50

A dla info gram teraz Zoom'a bo po pierwsze jest wygodnie, bo drugie jest szybko i po trzecie to jedyna opcja żeby mieć chociaż cień szans na Supernovą.

Chciałbym jeszcze poprowadzić tego bloga, ale chciałbym, żeby to było coś konkretnego. A nie wiem czy mam na to motywacje. więc zobaczymy jak będzie.
Ogólnie zastanawiam się nad różnymi sprawami. W pokera bez regularnego oszczędzania jakieś części na przyszłość nie ma co grać. Ale z drugiej strony odpowiada mi życie - pobudka ->bieganie -> śniadanie -> siłka -> poker, masa czasu i relaks z książką. Tylko żeby to nie była ślepa uliczka, ale to pewnie zależy w dużej mierze ode mnie.

Odpowiedz
Cytat

Dobrze ja tam widze, ze w tym roku zagrales 25 tys rak i wygrales 2 tys $ wiekszosci na nl 25 czy to mozliwe

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Lukatoreli
Dobrze ja tam widze, ze w tym roku zagrales 25 tys rak i wygrales 2 tys $ wiekszosci na nl 25 czy to mozliwe

to ten miesiąc.

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

Fajnie by było jak byś miał taki winrate w long runie, ale prędzej czy później przyjdzie korekta _cry: Imo będzie ona jeszcze w tym miesiącu, bo sam tak na zoomie miałem, że pierwsze 30k runnowałem, później korekta na kilka BI a później troche BE, dopiero teraz zacząłem wygrywać regularnie co sesja.
Czasami mijamy się na stolikach bo o ile się nie myle masz nick SpriteXLIII czy cos takiego, prawda?

Odpowiedz
Cytat
joeyveb
PokerStrategist

Co za run, jak Ty to zrobiłeś? :f_cool:

Jak opisałbyś różnice między zoomem a zwykłymi stolikami? Bo sam jakiś czas temu zastanawiałem się, czy może się tam nie przesiąść.

Odpowiedz
Cytat
SnikerS89
Elite Grinder

Napisane przez Born2bebroke
Czasami mijamy się na stolikach bo o ile się nie myle masz nick SpriteXLIII czy cos takiego, prawda?

Acha, zanotowane i oznaczone :pokerface: Niezły run, zostaw coś dla nas weak regów :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Born2bebroke
Fajnie by było jak byś miał taki winrate w long runie, ale prędzej czy później przyjdzie korekta _cry: Imo będzie ona jeszcze w tym miesiącu, bo sam tak na zoomie miałem, że pierwsze 30k runnowałem, później korekta na kilka BI a później troche BE, dopiero teraz zacząłem wygrywać regularnie co sesja.

to że korekta przyjdzie jest bardziej niż PEWNE. Miewałem już podobne (na 30BI w kilka dni) runy w tamtym roku i na początku tego. Troszkę już gram i wiem, że za rogiem już czai się chochlik który będzie mi chciał trochę zabrać.

później korekta na kilka BI a później troche BE

takie korekty to biorę w ciemno, niestety mój mindset nie jest na najwyższym poziomie i jak wygrywam to niszcze wszystko, ale jak przegrywam to też na MAXa! Czekam na kolejny swing w dół, żeby sprawdzić, a nóż może tym razem będzie ze mną lepiej.

ja nie kojarzę twojego nicka z P* pewnie masz innego bo staram sie wychwytywać zawsze polaków.

Co za run, jak Ty to zrobiłeś? fish coolJak

Powiem tak, na pewno jest w tym dużo, szczęścia, ale mam nadzieje, że filmiki Grindcore'a DC robią swoje bo czerwona nie nagina w dół. Po za tym staram się wyeliminować automatyzm i czekać 2-3sek przed każdą najbardziej błahą decyzją - to naprawdę procentuje.

opisałbyś różnice między zoomem a zwykłymi stolikami? Bo sam jakiś czas temu zastanawiałem się, czy może się tam nie przesiąść.

ja się przesiadłem przypadkowo, po prostu musiałem wygrindowac w lutym bonus bo w marcu traciłem platynę. I jakoś siadło.

Pewnie chodzi Ci o różnice w dynamice i ogólnie grze, bo to że odpada żmudny table selection to chyba wiedzą wszyscy.
Minusem jest na pewno to, że nie siądziesz już po lewej od fisha i nie będziesz go męczył, aż odda wszystkie pieniądze. (ale fishów jest masa więc to tak naprawdę żaden minus)
Nie mogę teraz za bardzo wypowiedzieć się o jakichś różnicach w strategii, jedyne co przychodzi mi do głowy to to że gram teraz mega Tight z UTG/MP (13-14%) i poluźniam CO i BU (ponad 50%)

Jedna rada jak chcesz się przesiadać to na start zejdź z poziom niżej, taniej przyzwyczaisz się do tej gry.

Acha, zanotowane i oznaczone Pokerface Niezły run, zostaw coś dla nas weak regów

weak regów to w tym miesiącu zjadam na śniadanie :pokerface: mam nadzieję, że tak pozostanie, chociaż grałem już troche na NL100 i tam już ciężej wychwycić leaki - nie są po prostu aż tak oczywiste.

Odpowiedz
Cytat
pfolus
Oldschool Grinder

ładny z Ciebie nicior :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez pfolus
ładny z Ciebie nicior :D

czyby chodziło ci o dzisiejsze rozdanie 33 vs AKs??

swoją drogą całkiem ładnie zagrane. Śmiech był bo grałem akurat sweata i kumpel rzucił, że ciągniemy value od 99 a tu na turn 9 i twój x/r :D o foldzie nie było raczej mowy, ale mega happy nie byłem.

Odpowiedz
Cytat
pfolus
Oldschool Grinder

śmieję się tylko bo dużo timebanka Ci zeszło, x/c x/r na takim boardzie faktycznie wygląda skowyrnie. długo już na setkach siedzisz?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

timebank szedł, bo dyskutowaliśmy co ty możesz tam mieć i dlaczego znów kurde nadziałem się set na seta?? :D Mimo wszystko za dużym fishem jestem, żeby to zrzucić :f_smile:

na setki nie mam jeszcze rolla, ale jak gram z kumplem to tylko 3stoły gram, żeby można było wszystko po omawiać i gram 2x NL50 1x NL100. Bazę mam na limity 25-100 więc nie ma z tym problemu.

Od czasu do czasu na NL100 będę się jednak pojawiał (chyba, że jakiś swing w dół się zdarzy) żeby powoli oswajać się z limitem, a lada moment może zagoszcze tam na stałe, OBY

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Stało się, wczoraj wreszcie zagrałem na miarę swoich możliwości i przespazzowałem setki USD :facepalm:

rozdanko z tych, co zjebałem każdego streeta jak glupi. a wszystko zaczeło się od tego że nie zauważyłem deepów. A potem przecież już trzeba brnąć w to g*wno :rage:

BTN: $87.37 (174.7 bb)
SB: $21.50 (43 bb)
Hero (BB): $88.21 (176.4 bb)
UTG: $25.42 (50.8 bb)
MP: $42.84 (85.7 bb)
CO: $122.61 (245.2 bb)

Preflop: Hero is BB with K J
2 folds, CO raises to $1, BTN raises to $4, SB folds, Hero raises to $10, CO folds, BTN calls $6

Flop: ($21.25) 3 9 K (2 players)
Hero checks, BTN bets $12.58, Hero calls $12.58

Turn: ($46.41) 4 (2 players)
Hero checks, BTN bets $24, Hero calls $24

River: ($94.41) A (2 players)
Hero checks, BTN bets $40.79 and is all-in, Hero calls $40.79

Results:

Spoiler

$175.99 pot ($2.50 rake)
Final Board: 3 9 K 4 A
BTN showed 9 9 and won $173.49 ($86.12 net)
Hero showed K J and lost (-$87.37 net)

od czasu do czasu wpada mi do głowy, żeby bluffcatchować w sytuacjach kiedy koleś nie blefuje...

BTN: $157.59 (315.2 bb)
SB: $89.68 (179.4 bb)
BB: $66.07 (132.1 bb)
Hero (UTG): $54.89 (109.8 bb)
MP: $125.90 (251.8 bb)
CO: $59.67 (119.3 bb)

Preflop: Hero is UTG with A Q
Hero raises to $1.50, 2 folds, BTN calls $1.50, 2 folds

Flop: ($3.75) Q 3 4 (2 players)
Hero bets $2.50, BTN raises to $6.50, Hero calls $4

Turn: ($16.75) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $12, Hero calls $12

River: ($40.75) 7 (2 players)
Hero checks, BTN bets $29, Hero calls $29

Results:

Spoiler

$98.75 pot ($2.50 rake)
Final Board: Q 3 4 3 7
BTN showed 4 4 and won $96.25 ($47.25 net)
Hero mucked A Q and lost (-$49 net)

A tutaj odezwała się chciwość i ignorowanie wszystkich przesłanek żeby foldować.
koleś miał duży 3b i spory 5b, ale wszytko to odnosiło sie do blindy vsBU na SB vs CO miał 6% wiec TT był zdecydowany overplay.

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

BTN: $183.14 (183.1 bb)
SB: $127.07 (127.1 bb)
BB: $509.89 (509.9 bb)
UTG: $156.04 (156 bb)
MP: $159.38 (159.4 bb)
Hero (CO): $100 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with T T
2 folds, Hero raises to $3, BTN folds, SB raises to $10, BB folds, Hero raises to $21, SB raises to $127.07 and is all-in, Hero calls $79 and is all-in

Flop: ($201) A 4 9 (2 players, 2 are all-in)
Turn: ($201) 6 (2 players, 2 are all-in)
River: ($201) 7 (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$201 pot ($2.80 rake)
Final Board: A 4 9 6 7
SB showed J J and won $198.20 ($98.20 net)
Hero showed T T and lost (-$100 net)

Po takich akcjach łapie mnie obrzydzenie do siebie i jakoś od wczoraj nie potrafię sobie tego wybaczyć.

Odpowiedz
Cytat
pfolus
Oldschool Grinder

druga ręka jest często okej, trzecia przeciwko niezłemu regowi też, graj swoje :)

Odpowiedz
Cytat
parrotx
Oldschool Grinder

ja z TT wolalbym zagrac call tego 3beta, bo co innego samemu szipowac TT, a co innego callowac 5beta od takiego goscia.

kazdy troche spazuje, wazne zeby wyciagac wnioski i stawac sie lepszym gracze, glowa do góry =)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez pfolus
druga ręka jest często okej, trzecia przeciwko niezłemu regowi też, graj swoje :)

ale właśnie ja nie zagrałem swojego, po spojrzeniu na staty wiedziałem że 4b nie jest najlepszą opcja ale mimo to coś mnie podkusiło.

ja z TT wolalbym zagrac call tego 3beta, bo co innego samemu szipowac TT, a co innego callowac 5beta od takiego goscia.

z kumplem analizowaliśmy tego pota i wyszło, że call zdecydowanie lepszy.

Ogólnie te dwie ostatnie to jeszcze bez tragedii (chociaż wiem, że lepiej mogłem je zagrać) ale to głównie to KJ mnie zniszczyło. Ogólnie nie sama ręka tylko brak akceptacji siebie jako gracza który może tak zagrać.

Jakie są przyczyny taki zagrań??
:club: Zmęczenie
:club: zbyt duża ilość stołów
:club: automatyzm

Co się dzieje w głowie, że wymyśla błędne wnioski i w nie wierzy?

Wszystko rozbija się poziom samoświadomości i raczej tu jest klucz to eliminowania takich zagrań.

Kempes mi polecił taką serie z DC The Eightfold Path to Poker Enlightenment

Na razie ją ściągnąłem, może jak obejrzę coś pomoże.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po 10 dniach przerwy - trochę w domu i długi weekend w Krakowie, siadłem do ostrego czerwcowego grindu. Marzy mi się zrobienie 80k rąk.
Jest już 10k i mega winrate:

cieszy mnie że dalej tak runnuje i że na razie wyrabiam niezłe ilości rąk na dzień.

tutaj sick pot który pokazuje jak wszystko mi sprzyja:

Hero (BTN): $102.75 (205.5 bb)
SB: $41.64 (83.3 bb)
BB: $78.45 (156.9 bb)
UTG: $109.47 (218.9 bb)
MP: $49.75 (99.5 bb)
CO: $277.80 (555.6 bb)

Preflop: Hero is BTN with A T
UTG raises to $1.50, 2 folds, Hero raises to $4.50, SB calls $4.25, BB folds, UTG calls $3

Flop: ($14) Q 6 J (3 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $7, SB calls $7, UTG raises to $23.40, Hero calls $16.40, SB raises to $37.14 and is all-in, UTG calls $13.74, Hero calls $13.74

Turn: ($125.42) 3 (3 players, 1 is all-in)
UTG bets $67.83 and is all-in, Hero calls $61.11 and is all-in

River: ($247.64) K (3 players, 3 are all-in)

Results:

Spoiler

$247.64 pot ($2.50 rake)
Final Board: Q 6 J 3 K
Hero showed A T and won $245.14 ($142.39 net)
SB showed K T and lost (-$41.64 net)
UTG showed J J and won $0.00 (-$102.75 net)

chłopak z setem tak slowował, że sobie naslowował!! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat