Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

n

51 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
514 Wyświetlenia
Grigo92

Ok, zgadamy się.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
Od ostatniej aktualizacji dalej do przodu lecę :D

Spoiler

Zastanawiałem się czy profitowe jest wrzucanie stacka z QQ. Doszedłem do wniosku, że najlepszą opcją będzie zazwyczaj raise/fold vs nity.
Zauważyłem też, że ciężko mi się rozgrywa AK preflop.
Jakieś porady dotyczące powyższych rąk pf?

Ciekawe rozdania:

A :club:K :club:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$5.89:///////;SB$5.47:///////;BB (Hero)$4.61:///////;MP2$4.89:///////;MP3$5.00:///////;CO$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:c, K:c.
2 folds, CO raises to $0.15, BU calls $0.15, SB calls $0.13, Hero raises to $0.60, CO folds, BU calls $0.45, SB calls $0.45.

Flop: ($1.95) 7:d, 9:h, 4:d (3 players)
SB checks, Hero bets $0.80, BU calls $0.80, SB folds.

Turn: ($3.55) A:d (2 players)
Hero checks, BU bets $2.15, Hero raises to $3.21, BU calls $1.06.

River: ($9.97) 8:d (2 players)

Final Pot: $9.97.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(A:c K:c).
BU shows a flush, ace high(Q:d Q:s).

BU wins with a flush, ace high(Q:d Q:s).

Sam właściwie teraz nie wiem czemu podczas rozdania nie obstawiałem go na flusha po turnie, ale najwyraźniej był to mocny read :D
Bądź co bądź river skarcił tak śmiałe zagranie na za niskim do tego limicie :P

K :heart: A :spade:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$4.26:///////;SB$23.92:///////;BB$7.91:///////;MP2$5.45:///////;MP3 (Hero)$4.59:///////;CO$5.88:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:h, A:s.
MP2 folds, Hero raises to $0.17, CO folds, BU raises to $0.39, 2 folds, Hero raises to $0.72, BU calls $0.33.

Flop: ($1.51) 6:d, 8:h, A:h (2 players)
Hero bets $0.98, BU calls $0.98.

Turn: ($3.47) 7:h (2 players)
Hero bets $2.89, BU calls $2.56.

River: ($8.92) K:d (2 players)

Final Pot: $8.92.
Results follow:

BU shows a pair of sevens(5:c 7:c).
Hero shows two pairs, aces and kings(K:h A:s).

Hero wins with two pairs, aces and kings(K:h A:s).

Nic ciekawego w tym rozdaniu by nie było, gdyby nie fakt takiej ręki u przeciwnika.
Więcej takich! :nh

Ponadto ręce wrzucone do oceny:

NL5 QQ Zoom
QJs NL5 Zoom
^ co oznacza kreatywny gracz, przeciwnik pokazał KK

Mój wskaźnik BB/100 to 13.76, uważacie, że to dobry wynik jak na te limity? Macie/mieliście podobne, czy może dużo wyższe/niższe? :pokerface:

BR: 169,42 $
Przy przekroczeniu 22 BB (220$) przechodzę na NL10.
Myślę, że jest to optymalna ilość BB pozwalająca spokojnie zacząć ofensywę nowych stawek. Przy początkowych niepowodzeniach nie musimy od razu schodzić z powrotem niżej.

Ponadto rozegrałem za fppki 2 satelity do eventu Micromillions. Jedna przyniosła bilet.
Rozgrałem event 8.8$ Super-Knockout shotout 8-max. Najlepiej byłoby jednak o tym zapomnieć, bardzo słaba gra z mojej strony :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

Jak wjedziesz na nl10 to rezerwuję sobie pakiet sweatów _cool:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
Pisząc posta kilkanaście godzin temu, wspominałem kiedy zamierzam przejść na wyższe limity. Nie zdawałem sobie jednak sprawy, że pójdzie to tak szybko :D
Dzisiejsze 2 sesje były bardzo udane. Wydaję mi się, że we wczesnych godzinach łatwiej znaleźć fishy aniżeli wieczorem(trochę to zaskakujące(!))
Pierwsza sesja, trwająca trochę ponad pół godziny to ponad 11$ zysku.
Postanowiłem pójść za ciosem i później rozegrałem kolejną.
Trwająca 1:46 min. sesja przyniosła 40$ in plus.
Na niezły run złożyła się też korzystna wariancja.
QQ>AK i wydawałoby się przegrane QQ>JJ ( http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/4168642_A96C4B26C7 ) :nh

BR: 220,76$

Przed wejściem wyżej muszę się doedukować, bo wydaję mi się, że gra na NL10 będzie już stała na wyższym poziomie.
Później postaram się wrzucić jakieś ciekawe rozdania.
I wykres ze względu na przekroczenie 50k rozdań i osiągnięciu kolejnego limitu.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

Ładnie.
To jak będzie z tym pakietem sweatów? _grin:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Grigo92
Ładnie.
To jak będzie z tym pakietem sweatów? _grin:

Lecimy z tym tematem, tylko muszę ogarnąć jakieś szkolenia nt. NL10 :)

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

Ogarnij lepiej mikrofon :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

[n

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

Chyba też trochę zawężę range z EP, bo jednak często spotykam się z agresją ze strony regularsów, co mnie trochę zaskoczyło.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

x

Odpowiedz
Cytat
maciej92

Witam,

Zauważyłem, że sporo wrzucasz rąk do oceny i postanowiłem odwiedzić Twojego bloga i stwierdzam, że całkiem tu przyjemnie :D Sam niedawno założyłem bloga i zacząłem wrzucać handy do działu ocen, też gram zooma nl10 i jeśli brakuje Ci statów na tym limicie to odezwij się na priv ;) na pewno jakoś się dogadamy i zapraszam na mojego bloga.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

h

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

z

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

m

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

z

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

1. Masz TPTK w 3b puli. Do tego ja tu widzę info o graczu - ma niepełny stack, co może nam zasugerować, że jest słabszy.
Pytanie jak widzisz jego range na turnie? Ja z pewnością widzę tam AK AQ AJ JJ, może pojedyncze KQs, z którym teraz postanowił zaszaleć. Jeśli gramy na ten range to mamy 48% equity, a na call dostajemy 22% = call.
Ponieważ ma niepełny stack to ja tym chętniej bym to callował, bo może spazzować z jakimś dziadostwem. Może overplayować, blefować. Myślę, że ten range, jaki mu tu dałem, jest dosyć sensowny. Na pewno jeśli chodzi o call preflop i call flop. A czy raisowałby z AQ na tym turnie? Lepszy gracz pewnie nie, ale taki trochęgorszy może tam dostrzec flush draw, no i przecież musi chronić rękę. Przecież Ty możesz blefować, a słąbi gracze nie wiedząc czemu raisują blefy, nawet z made hands.
Wg mnie zagrane ok.

2. 3b pula, masz overparę, leżą drawy = gram 3bet push. Dostaję call od TP, drawów, QQ, TP + draw bla bla bla.

Nawet vs taki range, trochę okrojony (bo może być szerszy), jesteśmy z przodu:

Board: 5♣T♣J♦
       Equity     Win     Tie
CO     47.27%  47.19%   0.08% { QQ-TT, AJs, AcKc, KcQc }
BB     52.73%  52.65%   0.08% { KhKs }

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

k

Odpowiedz
Cytat
Grigo92

MP2: $9.85 - jeśli to nl10 to pełny stack = 10$, a nie 9,85$.
Check back też jest opcją. Zwłaszcza jak gramy na unka i mamy ograniczone info o nim, to wzięcie tutaj 2 streets of value jest ok. Do tego właśnie on może zablefować nam river jak poczekamy turn albo jak przeczeka river to sami uderzymi i nas sprawdzi szerzej widząc to jako blef.

Odpowiedz
Cytat
EDEK437

1.Mamy TPTK w 3betpocie czyli nutsy, więc planowo gramy b/b/b, bo ma tam gorsze Asy. Na turnie na call potrzebujemy chyba 21% a mamy tyle vs taki range

AsKc 21.77%
22,AK,JJ,AJ,KdQd 78.23%

Gdzie nie wiadomo czy gra tak AK (częściej pewnie zagra call/call/call), KdQd to taki spaz wywołany podjaraniem się że ma kombodraw (więc też raczej bym tego do rangu nie dawał). Mimo to pewnie też bym tego nie zrzucił :)

2.Może ja gram na innym nl10 zoomie niż wy, ale taki minraise to są zawsze nutsy (no może tylko w 98,76% przypadków). Czyli mamy vs taki range

KhKs 29.391%
55,TT,JJ, AJcc+,KJcc+,QcJc,Qc9c,JTs,9c8c 70.609%

A nawet nie wiemy czy gra TP+FD agresywnie (chyba większość na nl10 gra to przez call flop)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedzi, co do AK to cbetujecie też turna? Czy jednak lepsza będzie linia c/c

Odpowiedz
Cytat