Ok, zgadamy się.
Spoiler

Zastanawiałem się czy profitowe jest wrzucanie stacka z QQ. Doszedłem do wniosku, że najlepszą opcją będzie zazwyczaj raise/fold vs nity.
Zauważyłem też, że ciężko mi się rozgrywa AK preflop.
Jakieś porady dotyczące powyższych rąk pf?
Ciekawe rozdania:
A :club:K
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]BU$5.89:///////;SB$5.47:///////;BB (Hero)$4.61:///////;MP2$4.89:///////;MP3$5.00:///////;CO$5.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with A:c, K:c.
2 folds, CO raises to $0.15, BU calls $0.15, SB calls $0.13, Hero raises to $0.60, CO folds, BU calls $0.45, SB calls $0.45.
Flop: ($1.95) 7:d, 9:h, 4:d (3 players)
SB checks, Hero bets $0.80, BU calls $0.80, SB folds.
Turn: ($3.55) A:d (2 players)
Hero checks, BU bets $2.15, Hero raises to $3.21, BU calls $1.06.
River: ($9.97) 8:d (2 players)
Final Pot: $9.97.
Results follow:
Hero shows a pair of aces(A:c K:c).
BU shows a flush, ace high(Q:d Q:s).
BU wins with a flush, ace high(Q:d Q:s).
Sam właściwie teraz nie wiem czemu podczas rozdania nie obstawiałem go na flusha po turnie, ale najwyraźniej był to mocny read
Bądź co bądź river skarcił tak śmiałe zagranie na za niskim do tego limicie
K
A
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]BU$4.26:///////;SB$23.92:///////;BB$7.91:///////;MP2$5.45:///////;MP3 (Hero)$4.59:///////;CO$5.88:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with K:h, A:s.
MP2 folds, Hero raises to $0.17, CO folds, BU raises to $0.39, 2 folds, Hero raises to $0.72, BU calls $0.33.
Flop: ($1.51) 6:d, 8:h, A:h (2 players)
Hero bets $0.98, BU calls $0.98.
Turn: ($3.47) 7:h (2 players)
Hero bets $2.89, BU calls $2.56.
River: ($8.92) K:d (2 players)
Final Pot: $8.92.
Results follow:
BU shows a pair of sevens(5:c 7:c).
Hero shows two pairs, aces and kings(K:h A:s).
Hero wins with two pairs, aces and kings(K:h A:s).
Nic ciekawego w tym rozdaniu by nie było, gdyby nie fakt takiej ręki u przeciwnika.
Więcej takich! :nh
Ponadto ręce wrzucone do oceny:
NL5 QQ Zoom
QJs NL5 Zoom
^ co oznacza kreatywny gracz, przeciwnik pokazał KK
Mój wskaźnik BB/100 to 13.76, uważacie, że to dobry wynik jak na te limity? Macie/mieliście podobne, czy może dużo wyższe/niższe?
BR: 169,42 $
Przy przekroczeniu 22 BB (220$) przechodzę na NL10.
Myślę, że jest to optymalna ilość BB pozwalająca spokojnie zacząć ofensywę nowych stawek. Przy początkowych niepowodzeniach nie musimy od razu schodzić z powrotem niżej.
Ponadto rozegrałem za fppki 2 satelity do eventu Micromillions. Jedna przyniosła bilet.
Rozgrałem event 8.8$ Super-Knockout shotout 8-max. Najlepiej byłoby jednak o tym zapomnieć, bardzo słaba gra z mojej strony
Dzisiejsze 2 sesje były bardzo udane. Wydaję mi się, że we wczesnych godzinach łatwiej znaleźć fishy aniżeli wieczorem(trochę to zaskakujące(!))
Pierwsza sesja, trwająca trochę ponad pół godziny to ponad 11$ zysku.
Postanowiłem pójść za ciosem i później rozegrałem kolejną.
Trwająca 1:46 min. sesja przyniosła 40$ in plus.
Na niezły run złożyła się też korzystna wariancja.
QQ>AK i wydawałoby się przegrane QQ>JJ ( http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/4168642_A96C4B26C7 ) :nh
BR: 220,76$
Przed wejściem wyżej muszę się doedukować, bo wydaję mi się, że gra na NL10 będzie już stała na wyższym poziomie.
Później postaram się wrzucić jakieś ciekawe rozdania.
I wykres ze względu na przekroczenie 50k rozdań i osiągnięciu kolejnego limitu.
Napisane przez Grigo92
Ładnie.
To jak będzie z tym pakietem sweatów? ♠_grin:
Lecimy z tym tematem, tylko muszę ogarnąć jakieś szkolenia nt. NL10
Chyba też trochę zawężę range z EP, bo jednak często spotykam się z agresją ze strony regularsów, co mnie trochę zaskoczyło.
Witam,
Zauważyłem, że sporo wrzucasz rąk do oceny i postanowiłem odwiedzić Twojego bloga i stwierdzam, że całkiem tu przyjemnie
Sam niedawno założyłem bloga i zacząłem wrzucać handy do działu ocen, też gram zooma nl10 i jeśli brakuje Ci statów na tym limicie to odezwij się na priv
na pewno jakoś się dogadamy i zapraszam na mojego bloga.
pozdro
1. Masz TPTK w 3b puli. Do tego ja tu widzę info o graczu - ma niepełny stack, co może nam zasugerować, że jest słabszy.
Pytanie jak widzisz jego range na turnie? Ja z pewnością widzę tam AK AQ AJ JJ, może pojedyncze KQs, z którym teraz postanowił zaszaleć. Jeśli gramy na ten range to mamy 48% equity, a na call dostajemy 22% = call.
Ponieważ ma niepełny stack to ja tym chętniej bym to callował, bo może spazzować z jakimś dziadostwem. Może overplayować, blefować. Myślę, że ten range, jaki mu tu dałem, jest dosyć sensowny. Na pewno jeśli chodzi o call preflop i call flop. A czy raisowałby z AQ na tym turnie? Lepszy gracz pewnie nie, ale taki trochęgorszy może tam dostrzec flush draw, no i przecież musi chronić rękę. Przecież Ty możesz blefować, a słąbi gracze nie wiedząc czemu raisują blefy, nawet z made hands.
Wg mnie zagrane ok.
2. 3b pula, masz overparę, leżą drawy = gram 3bet push. Dostaję call od TP, drawów, QQ, TP + draw bla bla bla.
Nawet vs taki range, trochę okrojony (bo może być szerszy), jesteśmy z przodu:
Board: 5♣T♣J♦
Equity Win Tie
CO 47.27% 47.19% 0.08% { QQ-TT, AJs, AcKc, KcQc }
BB 52.73% 52.65% 0.08% { KhKs }
MP2: $9.85 - jeśli to nl10 to pełny stack = 10$, a nie 9,85$.
Check back też jest opcją. Zwłaszcza jak gramy na unka i mamy ograniczone info o nim, to wzięcie tutaj 2 streets of value jest ok. Do tego właśnie on może zablefować nam river jak poczekamy turn albo jak przeczeka river to sami uderzymi i nas sprawdzi szerzej widząc to jako blef.
1.Mamy TPTK w 3betpocie czyli nutsy, więc planowo gramy b/b/b, bo ma tam gorsze Asy. Na turnie na call potrzebujemy chyba 21% a mamy tyle vs taki range
AsKc 21.77%
22,AK,JJ,AJ,KdQd 78.23%
Gdzie nie wiadomo czy gra tak AK (częściej pewnie zagra call/call/call), KdQd to taki spaz wywołany podjaraniem się że ma kombodraw (więc też raczej bym tego do rangu nie dawał). Mimo to pewnie też bym tego nie zrzucił
2.Może ja gram na innym nl10 zoomie niż wy, ale taki minraise to są zawsze nutsy (no może tylko w 98,76% przypadków). Czyli mamy vs taki range
KhKs 29.391%
55,TT,JJ, AJcc+,KJcc+,QcJc,Qc9c,JTs,9c8c 70.609%
A nawet nie wiemy czy gra TP+FD agresywnie (chyba większość na nl10 gra to przez call flop)
Dzięki za odpowiedzi, co do AK to cbetujecie też turna? Czy jednak lepsza będzie linia c/c