Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mikro Grind

193 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
5,571 Wyświetlenia
JuelzWicco
PokerStrategist
Dlaczego Blog ?

Witam wszystkich , od dłuższego czasu chciałem założyć drugiego bloga i chyba jestem gotowy. Nie chce za dużo pisać w pierwszym poście żeby nie przestraszyć nikogo ścianą tekstu więc będzie krótko i zwięźle . Powody dla których zakładam bloga :

-Uważam że to dobry sposób do motywowania samego siebie i poprawy gry
-Lubię pisać
-Jednym z moich postanowień noworocznych było prowadzenie dziennika , chciałbym kiedyś móc wrócić do swojego życia i zobaczyć jak mi szło , zamiast dziennika będzie więc blog
-W pokera gram już z przerwami różnymi chyba 2.5 roku , najwyższy czas się przyłożyć , albo w końcu coś osiągnę albo pogodzę się z tym że będę pogrywał dla samej przyjemności ( czy to będzie porażka?)

"Coś" o mnie

O czym będę a o czym nie będę pisał

Co będzie :

• Wszelkie dane i wykresy ponieważ jestem fanem statystyk
  • Moje plany pokerowe/życiowe długo i krótko terminowe
  • Moje plany treningowe dotyczące siłowni(włączając zdjęcia przed i po)
  • Coś o diecie i trybie życia ( przebiegnięte kilometry)
  • Moje postanowienia noworoczne i bucket list
  • Trochę na temat moich zainteresować , taekwondo , motocykle itp
  • Wyzwania
  • Dużo "merytorycznej?" strony pokera , coś jak w blogu Regula92
  • Wszystko o czym będziecie chcieli pogadać

Czego nie będzie :

• Narzekania na bad beaty , downswingi
  • Cycków (czy właśnie straciłem całą publiczność ?:D)

Historia mojej pokerowej przygody

Nie pamiętam dokładnie skąd pomysł grania w pokera online ale pojawił się przed świętami Bożego Narodzenia dwa i pół roku temu , idealnie złożyło się że w prezencie dostałem zestaw żetonów. Na początku freerolle i cieszenie się jak dziecko że wygrałem 12 centów na dziwnym poker roomie. Z czasem zainstalowałem Full Tilta , grałem coraz więcej freeroli ucząc się o SNG i postanowiłem w końcu spróbować. Wpłaciłem 50$ i cmon , każdy wie jak to się kończy , puściłem je z dymem ^.^. Przez pół roku od czasu do czasu wpłacałem 10$ i przegrywałem je szybciej lub wolniej. I wtedy odkryłem Poker Strategy. Pamiętam tamtą fascynacje , zamiast oglądać do poduszki seriale oglądałem kolejne filmiki pokerowe. Nauka szybko przyniosła efekty i zacząłem wygrywać jakieś pieniądze. Żeby nie było zbyt długo to streszczę wam , od półtora roku skacze po odmianach i limitach a jedyne co mnie powstrzymywało przed wejściem wyżej to kulawy mindset i lenistwo. Przez całe to półtorej roku wygrałem jakieś 1500-2000$ grając tylko na micro ( nigdy wyżej niż nl10 czy sity za 3$) Wyrobiłem 3 kapitału startowe (teraz robię czwarty) i wypłacałem większość rolla co jakiś czas. Aktualnie gram :
NL5 na Poker stars (niedługo nl10 mam nadzieję)
NL2 na TitanPoker (tylko dla wyrobienia kapitału)
NL2 PLO na Poker stars (o tym też później :P)

Jeśli ktoś dotrwał do końca to dzięki i zapraszam ponownie , w następnym poście wrzucę wykresy dotychczasowej gry ( niestety tylko od ~marca reszta przepadła gdzieś) plany długo i krótkoterminowe odnoście pokera , i mój bankroll managment

Odpowiedz
Cytat
192 odpowiedzi
AdisJuve
PokerStrategist

Cześć JuelzWicco,

Zapowiada się naprawdę ciekawie, więc pozwolę sobie postawić "kropę".

Tytuł bloga jest po prostu fenomenalny, a sam film oglądany przeze mnie dziesiątki razy. Za każdym razem podnosi poziom mojej motywacji do maksimum.

1. Grasz short-handed czy full ringi?
2. Jazda na motocyklu? Jaką maszynę masz w swoim posiadaniu? Długo już jeździsz?

P.S: Czekam na wykresy. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Agilitys
PokerStrategist

Siema.

Blog juz mi się podoba :D Daję :f_thumbsup: na zachętę ;)

Jakbyś chciał porozmawiać o siłce, dietach itp, zapraszam do siebie :)

Na bank będę zaglądał ;)

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Agilitys :

Też zaglądam do Twojego bloga i pewnie będę miał później sporo pytań , niestety jak na AWFie na 4-5 różnych przedmiotach uczyli mnie o trenowaniu to wtedy mnie to nie interesowało zbytnio.

AdisJuve :

Co do filmiku też oglądałem go już dobre kilkadziesiąt razy , oglądam przed każdym treningiem i często przed sesją , mistrzostwo. Co do pytań to :
1- Gram short-handed
2- Na razie do dyspozycji mam jedynie "rodzinny" motocykl , Suzuki Bandit 650.

Prawko zrobiłem jakieś 2 lata temu ale jeździłem niestety mało ponieważ nie lubię pożyczać motocykla(należy na spółę do Brata i Matki :P) za duża odpowiedzialność i za dużo narzekania i zakazów muszę słuchać. Jest też dla mnie trochę za duży (230 kilo). Mam nadzieję że już w te wakacje kupie swój własny a celuje w coś jak Ducatti Monster. Mały zgrabny o moc się nie muszę martwić , imo dobry wybór na pierwszy własny moto tylko trochę drogi

Dzięki wam obu za wpisy i ciepłe słowa. Tak jak napisałem już odczuwam motywację płynącą z prowadzenia bloga , i szczęśliwie się złożyło że wczorajsza sesja bardzo udana (+6 bi ). Spoty raczej standardowe , zaraz zrobię analizę , ogólnie donki sami wpychali mi żetonsy.

Wczorajszy Trening też bardzo udany , było wszystko to co lubię najbardziej czyli dłuższa rozgrzewka o średniej intensywności , porządne rozciąganie a później ćwiczenie na tarczach. Kombinację bokserskie z prostymi kopnięciami , lewy prawy i okrężne kopnięcie itp. Wszystko przeprowadzane w formule że mamy dwie minuty na dane ćwiczenie i każdy pracuje we własnym tempie , to lubię najbardziej bo można się zmęczyć.

Dziś siłka już za mną , odpuściłem aeroby na koniec bo nogi nie odpoczywały już od 5 dni , zdecydowanie wolę chodzić we wczesnych godzinach mam wtedy jeszcze cały dzień wolny ( póki nie pracuje ale o tym później). Jak skończę pisać biorę się za sesje na Titanie , później wychodzę do znajomych , a wieczorem analiza wczorajszej + sesja na Poker Stars

Tutaj obiecane statystyki / wykresy :
Te wyżej to z Poker Stars a niższe z Titana , omahę grałem na razie bardziej dla zabawy bo nie miałem nawet srebra żeby móc oglądać akademie , to zmieni się w tym miesiącu. Jak widać statystki mam bardzo tight i pracuję nad tym , ale z drugiej strony nie mogę narzekać na wyniki i nie chce zmieniać nic na siłę.

A tutaj jeszcze w formie wykresu , już tylko holdem z Poker Stars

Mój Bankroll Managment

Holdem :
NL2 Zaczynałem mając 50$(25BI) przeszedłem na NL5 po wygraniu 75$
NL5 Zaczynałem mając 125$(25BI) przechodzę na NL10 po wygraniu 125$ (na razie 92$ wygrane)
NL10 Zacznę mając 250$(25BI) i zejdę na z powrotem na NL5 po przegraniu 50$(5BI)

Omaha
NL2 Zaczynam mająć 50$ i resztę się zobaczy , tutaj zrobię update ^.^

Podsumowując , standardowy konserwatywny BM , wchodzę wyżej mając 25 bi na limit , schodzę niżej po przegraniu pięciu BI , z takim BM czuje się komfortowo.Na koniec statystyki które postaram się updatować codziennie i są częścią moich planów na ten miesiąc , ale o tym jutro + drugi filmik motywacyjny który lubię oglądać przed treningami. Jutro napiszę o pokerowych planach krótko i długoterminowych(tak wiem że miało być dzisiaj :D) i o kilku czynnikach które według mnie decydują o powodzeniu w przeskakiwaniu limitów

Przebiegniętych kilometrów : 6
Przejechanych kilometrów(rowerem) : 60
Rozegranych rąk : 3664
Wynik w tym miesiącu : +25,28$
Rąk wrzuconych do oceny :x
Obejrzanych filmów :0

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan
Elite Grinder

Czego nie będzie :
- Cycków (czy właśnie straciłem całą publiczność ? )

Całą może nie, ale na pewno większość :D

Tak z ciekawości, na jakiego dokładnie monstera się nastawiasz?

Stawiam kropę, może być ciekawie ^^

Odpowiedz
Cytat
whyucry
PokerStrategist

pierwszy rzucił mi się tytuł, czemu chcesz nam coś udowodnić, gdybyśmy nie my to nie chciałbyś być the best, a co do reszty to dobry filmik sam mam go w zakładkach, + za motory bo może jak się napatrzę to ruszę dupsko żeby prawko zrobić bo ponoć jakieś przepisy wchodzą i powodzenia w pokerze

na koniec filmik

Pozdro,

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

whyucry
"czemu chcesz nam coś udowodnić, gdybyśmy nie my to nie chciałbyś być the best"

Nawet nie wiem za bardzo jak mam to skomentować : S , tytuł wziąłem po prostu z ulubionego filmiku motywacyjnego .Nikomu nic nie muszę udowadniać i nie napisałem że chce być the best ( chociaż kto nie chce ?:))

RotakesMan

Hmm max 10 letni , pojemność w przedziałach 600-750 ( sporo tych modeli 600 , 620 , 650 , 696 , 750) na pewno nie 1200

Kilka przykładowych z allegro które by mi pasowały ( nie pomyślałem o ratach , może kupię moto szybciej niż się tego spodziewałem )

http://otomoto.pl/ducati-monster-m620-monster-m-620-raty-M3205728.html
http://otomoto.pl/ducati-monster-750-m750-raty-6-rocznie-sv-gs-M3214650.html
http://allegro.pl/ducati-monster-695-2006-r-i2367730973.html

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Czas na wpis , zacznijmy od wtorku , usiadłem do sesji na titanie i przytiltowałem. Skończyłem po jakiś 300 rękach z wynikiem -4 BI i zacząłem się zastanawiać dlaczego tak grałem i doszedłem do pewnych wniosków :

- Soft mnie tiltuje , auto top up mi nie działa , sam muszę uzupełniać się do 100bb , co jakieś 20-30 minut w ogóle wyłącza mi się cały poker room. Gra na 8-9 stolikach jest czasami bardzo powolna a czasami nie ogarniam
- Stawki NL2 to już nie to samo , bądź co bądź chce się rozwijać , wiadomo NL5 to też nie high-stakesy ale jednak tam zbliżam się do celu jakim jest przeskakiwanie limitów , tutaj mogę wyrabiać tylko kapitał i brak mi motywacji
- Nie warto. Jako że 20$ z kapitału już mogę sobie wypłacić ( nie wiem jak to działa) musiałbym ugrać 42$ raku żeby wypłacić resztę kapitału (30$) granie NL2 przez kolejne ~30 godzin żeby zarobić 30$ - cmon , to już nie ten etap.

Postanowiłem więc wypłacić profit + to co mogłem z kapitału , zostanie mi 10$ które wykorzystam żeby wyrobić srebro na PS i skupić się na grze na p* .W środę zaś nie miałem neta , jedyna rzecz która warta jest odnotowania to trening + karaoke ze znajomymi , jako że trzymam dietę to piję tylko raz w tygodniu i zmyłem się szybciej do domciu. A trening opiszę wam jutro dokładnie ćwiczenie po ćwiczeniu żebyście mniej więcej wiedzieli jak to wygląda :)

Dzisiaj ze względu na Boże Ciało zamknięta siłownia a trening odwołany więc mogę odpocząć , ale wieczorem pewnie śmignę do Sopotu na rowerze i trochę się porozciągam.

Jak formułować Cele / Plany

Zaraz wrzucę plany ale może najpierw jak konstruować dobre cele , ja używam formuły S.M.A.R.T. - (akronim od ang. Simple, Measurable, Achievable, Relevant, Timely defined, dosł. sprytny) - koncepcja formułowania celów w dziedzinie planowania, będąca zbiorem pięciu postulatów dotyczących cech, którymi powinien się charakteryzować poprawnie sformułowany cel. Cel powinien być :

• Prosty - jego zrozumienie nie powinno stanowić kłopotu, sformułowanie powinno być jednoznaczne i nie pozostawiające miejsca na luźną interpretację,
  • Mierzalny - a więc tak sformułowany, by można było liczbowo wyrazić stopień realizacji celu, lub przynajmniej umożliwić jednoznaczną "sprawdzalność" jego realizacji,
  • Osiągalny - inaczej mówiąc realistyczny; cel zbyt ambitny podkopuje wiarę w jego osiągnięcie i tym samym motywację do jego realizacji,
  • Istotny - cel powinien być ważnym krokiem naprzód, jednocześnie musi stanowić określoną wartość dla tego, kto będzie go realizował,
  • Określony w czasie - cel powinien mieć dokładnie określony horyzont czasowy w jakim zamierzamy go osiągnąć.

Przykład źle sformułowanego celu : poświęcić więcej czasu na naukę pokera ( zbyt ogólnie , ciężko zmierzyć czy się dokonało , ile to jest więcej ? jaka forma nauki ? itp.)
Przykład dobrze sformułowanego celu to np : poświęcić w czerwcu 15 godzin na naukę oglądając filmy z działu video ( wiemy kiedy , ile , co , gdzie , jak ,)

Plany Pokerowe na Czerwiec

• Rozegrać 22.500 rąk w Holdema
  • Rozegrać 15.000 rąk w Omahę
  • Wrzucić 100 Rąk na forum oceny rozdań
  • Przeanalizować 200 rąk na blogu
  • Nagrać Film z gry w Holdema (20 minut gry z komentarzem)
  • Nagrać Film z gry w Omahę (20 minut gry z komentarzem)
  • Obejrzeć 10 filmów (Robiąc notatki)
  • Przeczytać 10 artykułów (Również robiąc z nich notatki)
  • Rozwiązać 10 Quizów (Analizując pytania na blogu)
  • Wyrobić Srebro na PokerStrategy

Podsumowując : zrezygnowałem z oceniania innych ponieważ Knoq to maszyna i jak zaglądam na forum oceny to zazwyczaj wszystko jest już ocenione :D , zamiast tego trudniejsze ręce będę wrzucał do oceny a resztę dużych pul z sesji będę wrzucał na bloga również je analizując( szykujcie się więc na deszcz rąk ). Chce nagrać również filmiki z mojej gry bo uważam to za super sposób poprawy gry , do tego oczywiście filmiki(głównie omaszka) artykuły i quizy (tutaj holdem). W omahę nastawiam się na naukę , nie zależy mi na wynikach , w holdema na wspinanie się do góry. Na koniec spoko nuta też nieco motywacyjna :

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Analiza ostatniej sesji , wiem że większość rąk tutaj to super standard , trudniejsze wrzucam do oceny rozdań , ale i tak muszę analizować każdą sesję więc mogę to robić na blogu :) :

1.
42/39(3bet 9%)po 312 rękach , fajna ręka bo pierwszy raz porządnie skorzystałem z notek , gracz to agro donk który wrzucał z air już parę razy(to miałem właśnie zapisane) Jego 3bet to coś w stylu 88+,ATs+,KTs+,QJs,AJo+,KQo , ale wiem że jak wrzucę pre to zostanie ta lepsza część rangu , calluje więc z intencją wrzucenia na niskich flopach.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($5)
BB ($7)
UTG ($1.98)
UTG+1 ($5.55)
Hero ($6.82)
BTN ($6)

Dealt to Hero Q♠ Q♥

fold, fold, Hero raises to $0.20, fold, fold, BB raises to $0.55, Hero calls $0.35

FLOP ($1.12) 3♠ 8♥ 9♠

BB bets $1.05, Hero raises to $6.27 (AI), BB calls $5.22

TURN ($13.66) 3♠ 8♥ 9♠ J♠

RIVER ($13.66) 3♠ 8♥ 9♠ J♠ K♥

Spoiler

Hero shows Q♠ Q♥ (Pre 69%, Flop 87.4%, Turn 92.0%)BB shows Q♣ A♦ (Pre 31%, Flop 12.6%, Turn 8.0%)

2.
Tutaj też przeciwko donkowi 30/5 po 30 rękach , szczerze nie pamiętam dlaczego tak zagrałem , jego bet na turnie jest mega weak , ale zwykły raise dla value / ochrony byłby lepszy chyba

SB ($5.45)
BB ($0.54)
UTG ($5.46)
CO ($6.11)
Hero ($8.63)

Dealt to Hero Q♦ A♠

fold, CO raises to $0.10, Hero calls $0.10, fold, fold

FLOP ($0.27) 3♥ 7♦ A♥

CO bets $0.40, Hero calls $0.40

TURN ($1.07) 3♥ 7♦ A♥ 4♦

CO bets $0.40, Hero raises to $8.13 (AI), CO calls $5.21 (AI)

RIVER ($12.29) 3♥ 7♦ A♥ 4♦ K♠

Spoiler

CO shows J♠ J♥ (Pre 56%, Flop 13.3%, Turn 4.5%)Hero shows Q♦ A♠ (Pre 44%, Flop 86.7%, Turn 95.5%)

3.
Kolejny geniusz89/30 po 11 rękach (3bet 30%) , wiadomo próbka żadna ale wystarczająca żeby callować z KJ przy oddsach 3:1 , Flop przyjaciel i reszta gra się sama , na Turnie bije nas tylko AK a on wrzuca spokojnie z wszelkimi setami , gorszymi stritami , dwoma parami

SB ($1.38)
BB ($7.26)
UTG ($3.87)
Hero ($5)
BTN ($6.14)

Dealt to Hero J♣ K♥

fold, Hero raises to $0.15, fold, fold, BB raises to $0.30, Hero calls $0.15

FLOP ($0.62) 9♣ T♦ Q♥

BB bets $0.25, Hero raises to $0.75, BB calls $0.50

TURN ($2.12) 9♣ T♦ Q♥ J♠

BB bets $6.10, Hero calls $3.95 (AI)

RIVER ($10.02) 9♣ T♦ Q♥ J♠ 4♦

Spoiler

BB shows 8♣ 9♠ (Pre 36%, Flop 3.3%, Turn 3.4%)Hero shows J♣ K♥ (Pre 64%, Flop 96.7%, Turn 96.6%)

4.
Niewiele do komentowania , pre standard , na flopie nie wyrzucę top dwóch par mimo że gracz miał ogarniające staty 17/16 po 100 rękach

SB ($5.57)
BB ($16.54)
Hero ($5)
CO ($2.12)
BTN ($2.50)

Dealt to Hero J♥ K♦

Hero raises to $0.15, fold, BTN calls $0.15, fold, fold

FLOP ($0.37) K♠ 7♦ J♦

Hero bets $0.35, BTN raises to $0.87, Hero raises to $4.85 (AI), BTN calls $1.48 (AI)

TURN ($5.07) K♠ 7♦ J♦ 9♣

RIVER ($5.07) K♠ 7♦ J♦ 9♣ 4♠

Spoiler

Hero shows J♥ K♦ (Pre 13%, Flop 69.4%, Turn 81.8%)BTN shows A♦ A♠ (Pre 87%, Flop 30.6%, Turn 18.2%)

5. Kolejny no brainer na gościa 31/16 po 30 rękach , pre standard , na flopie muszę grać soczystego beta for value/protection i mam oddsy 28% żeby callować , Nawet dając mu taki silny range mamy spokojnie call
Stół: 2c5c6s Equity Wygrana Podział
MP2 40.99% 40.30% 0.69% { TdTs }
MP3 59.01% 58.32% 0.69% { QQ-JJ, 99-55, 22, 65s, 65o }

SB ($5.20)
BB ($7.27)
UTG ($4.53)
Hero ($5.03)
CO ($4.93)
BTN ($1.98)

Dealt to Hero T♦ T♠

UTG calls $0.05, Hero raises to $0.25, fold, BTN calls $0.25, fold, fold, fold

FLOP ($0.62) 2♣ 5♣ 6♠

Hero bets $0.60, BTN raises to $1.73 (AI), Hero calls $1.13

TURN ($4.08) 2♣ 5♣ 6♠ 9♦

RIVER ($4.08) 2♣ 5♣ 6♠ 9♦ Q♦

Spoiler

BTN shows 8♥ 8♦ (Pre 19%, Flop 12.4%, Turn 13.6%)Hero shows T♦ T♠ (Pre 81%, Flop 87.6%, Turn 86.4%)

6.Wieloryb 75/5 po 45 rękach , nie widzę sensu betować bo był dosyć agresywny , WP SIR :D

SB ($13.36)
BB ($2.67)
UTG ($6.98)
Hero ($5)
BTN ($1.87)

Dealt to Hero K♣ Q♠

fold, Hero raises to $0.20, BTN raises to $0.35, fold, fold, Hero calls $0.15

FLOP ($0.77) K♠ K♦ 7♦

Hero checks, BTN bets $0.55, Hero raises to $2.05, BTN calls $0.97 (AI)

TURN ($3.81) K♠ K♦ 7♦ 8♥

RIVER ($3.81) K♠ K♦ 7♦ 8♥ 7♣

Spoiler

BTN shows T♥ J♥ (Pre 40%, Flop 1.6%, Turn 9.1%)Hero shows K♣ Q♠ (Pre 60%, Flop 98.4%, Turn 90.9%)

7.
100/0 po 1 ręce , czyli na unka , ale po stacku 1.91 wnioskuje że to donk , zresztą staty nie mają w tym spocie znaczenia
Stół: KdQh4s Equity Wygrana Podział
MP2 60.12% 48.10% 12.03% { KsQd }
MP3 39.88% 27.85% 12.03% { KK-QQ, 44, KJs+, KJo+ }

SB ($5.57)
Hero ($5)
CO ($1.91)
BTN ($1.98)

Dealt to Hero Q♦ K♠

CO calls $0.05, fold, fold, Hero raises to $0.20, CO calls $0.15

FLOP ($0.42) K♦ Q♥ 4♠

Hero bets $0.35, CO raises to $1.71 (AI), Hero calls $1.36

TURN ($3.84) K♦ Q♥ 4♠ 6♦

RIVER ($3.84) K♦ Q♥ 4♠ 6♦ K♥

Spoiler

Hero shows Q♦ K♠ (Pre 63%, Flop 88.1%, Turn 77.3%)CO shows 8♦ 4♦ (Pre 37%, Flop 11.9%, Turn 22.7%)

8.Gracz 45/13 po 235 rękach , pre i flop standard , a na turnie potrzebuje 25% czyli nie mam już wyboru
Equity Wygrana Podział
MP2 41.90% 41.90% 0.00% { 8d8h }
MP3 58.10% 58.10% 0.00% { JJ-99, 77-44, 22, 75s+, 64s+, 53s+, 75o+, 64o+, 53o+ }

SB ($1.47)
BB ($4.55)
Hero ($5.13)
CO ($9.82)
BTN ($6.11)

Dealt to Hero 8♥ 8♦

Hero raises to $0.20, fold, fold, SB calls $0.18, fold

FLOP ($0.45) 2♠ 7♦ 4♥

SB checks, Hero bets $0.40, SB calls $0.40

TURN ($1.25) 2♠ 7♦ 4♥ 6♠

SB bets $0.70, Hero raises to $1.40, SB calls $0.17 (AI)

RIVER ($2.99) 2♠ 7♦ 4♥ 6♠ 5♥

Spoiler

SB shows A♠ 9♠ (Pre 47%, Flop 29.8%, Turn 34.1%)Hero shows 8♥ 8♦ (Pre 53%, Flop 70.2%, Turn 65.9%)

9.Ostatnia ręka , żeby nie było że tylko wygrywałem w tamtej sesji :P , obaj przeciwnicy to 23/14 po kilkudziesięciu rękach , imo c-bet odpada

SB ($4.31)
Hero ($9.67)
UTG ($5.46)
CO ($5.31)
BTN ($4.86)

Dealt to Hero Q♥ A♠

UTG raises to $0.10, CO calls $0.10, BTN calls $0.10, fold, Hero raises to $0.70, fold, CO calls $0.60, BTN calls $0.60

FLOP ($2.22) 3♥ 2♣ 5♣

Hero checks, CO checks, BTN bets $2.13, Hero folds, CO folds

BTN wins $2.13

Na dzisiaj do zrobienia jeszcze : sesja NL5 , obejrzeć filmik HahauNaab i godzinka na rowerze , pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Piszę rzadziej niż bym chciał , ale to nie do końca z mojej winy tym razem. W piątek jak zawsze poniósł mnie melanż , zaraz po meczu w Gdańskiej strefie kibica (super do 50 minuty ) poszliśmy się przebrać i party. Oficjalnie zakładam sobie bana na wódeczkę , od dziś tylko browary bo miałem niezłego moralniaka na drugi dzień. Niestety przy pokerze nie spędziłem od czwartku ani minuty :facepalm:

W sobotę kac i grill na urodzinach koleżanki , picie sobie odpuściłem bo na sam widok alkoholu robiło mi się niedobrze , za to wciągnąłem jakiś kilogram mięsa , po grillu do pubu obejrzeć mecze a jak wróciłem byłem zbyt zmęczony żeby grać

No to w niedziele mówię sobie nie ma to tamto , dzisiaj porządnie przysiądziemy do pokera , ale najpierw siłka. Po trzech godzinach przerzucania ołowiu , bieganiu i jeżdżeniu na rowerku dostałem telefon od kumpla czy przyjdę na noc do pracy (mój pierwszy dzień) i tak znowu nie przysiadłem do pokera. Praca w knajpie w Sopocie , zbieranie i mycie naczyń(baru bym nie ogarnął) ktokolwiek był na Monciaku ten wie jaki tam jest ruch , do tego dodać Euro 2012 i wyszło że do 6 rano przed knajpą siedzieli pijani Hiszpani grający na bębnach. Sama praca spoko , nic skomplikowanego a w porównaniu z ostatnią pracą moją (rok w stoczni remontowej w Gda) to luzik tylko plecki bolą. Ekipa fajna i można się naooglądać Hiszpanek w bikini strzelających jednego shota wódki za drugim

Taekwondo

Obiecałem że napiszę wam coś o taekwondo , ja trenuję dopiero półtora roku i mam żółty pas więc żaden tam ze mnie znawca ale wolę napisać coś od siebie bo na wikipedie każdy może zajrzeć.

Taekwondo jako takie powstało w 1955 roku ale jak z wszystkimi sztukami walki , zostało stworzone na podstawie wielu innych. Twórcą był generał Choy Hong Hi , dziś jest sportem narodowym w korei , bardzo popularną sztuką walki(na której polu Polacy mają OGROMNE sukcesy) oraz pełnoprawną dyscypliną olimpijską.

Taekwondo tworzą dwie główne federację , ITF i WTF , szczerze nigdy nie chciało mi się zagłębiać w główne różnice , dla mnie najważniejszą jest to że w WTF nie uczą za bardzo uderzeń rękoma. Polecałbym osobom które lubią :
-kopnięcia
-efektowne techniki
-dynamikę ,
-"otoczkę" sztuki(układy formalne , walki popisowe itp)
A odradzałbym osobom które :
-Chcą nauczyć się napierdalać ludzi na ulicy(tym odradzam wszelkie sztuki walki a zachęcam do konsultacji z psychologiem :))
-Chcą nauczyć się samoobrony - oczywiście Taekwondo uczy bronić się i walczyć , ale zajmuje to dużo więcej czasu niż np takiej Krav Madze , jeśli ktoś np mieszka w niebezpiecznej dzielnicy i chce się czuć bezpieczniej to z taekwondo długo będzie musiał czekać na efekty
-Problemy z gibkością , jeśli nie cierpicie się rozciągać to nie polecam gdyż gibkość jest niezwykle ważna

Na koniec kilka filmików na temat
Highlights + dobra muza :

Najlepszy kanał wg mnie na temat taekwondo , polecam wszystkie filmy od KwonKickera

I żywa legenda Taekwondo , Jarosław Suska

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Dzisiaj dobra siłka poszła , w najbliższym czasie muszę porządnie przysiąść na forum KFD , ułożyć nowy plan + dietę bo nie jestem zadowolony z efektów na razie , jak tylko to ogarnę to wrzucę wszystko na bloga (plan , dietę , zdjęcia , wymiary itp). Dostałem telefon że w środę , piątek , sobotę pracuje od 19 więc grę muszę jakoś ogarnąć wcześniej (tyle że najlepsze stoliki są od 20+ imo) spróbuję może zooma.

Wreszcie ruszyła

Jeden z moich ulubionych seriali (oprócz np. Gry o Tron , Zakazanego Imperium , Breaking Bad , Dextera , Fringe , SoNs of Anarchy , Gotowych na Wszystko itd.)

Już pierwszy odcinek nowego sezonu to ogień , ani jednej nudnej minuty. Teraz lecimy z analizą poprzednich sesji:

1. NA BTN nit 10/4 po 40 rękach na BB fish 40/9 po 40 rękach , nie c-betuje z uwagi na ich niskie stacki , i tak łatwo będzie mi wrzucić stacka , na turnie myślałem na raise ale zostawie w range tylko bijące mnie ręce , river magiczny i easy game - nie wiem dlaczego taki niski sizing

SB ($2.84)
BB ($2.48)
Hero ($7.31)
BTN ($1.95)

Dealt to Hero 2♥ A♥

Hero raises to $0.15, BTN calls $0.15, SB calls $0.13, BB calls $0.10

FLOP ($0.60) 4♥ Q♦ 8♥

SB checks, BB checks, Hero checks, BTN bets $0.25, SB calls $0.25, BB folds, Hero calls $0.25

TURN ($1.35) 4♥ Q♦ 8♥ A♣

SB checks, Hero checks, BTN bets $0.25, SB calls $0.25, Hero calls $0.25

RIVER ($2.10) 4♥ Q♦ 8♥ A♣ 6♥

SB checks, Hero bets $0.85, BTN raises to $1.30 (AI), SB folds, Hero calls $0.45

Spoiler

Hero shows 2♥ A♥ (Pre 29%, Flop 44.4%, Turn 25.0%)BTN shows K♥ A♠ (Pre 71%, Flop 55.6%, Turn 75.0%)Hero wins $4.50

2. Super easy spot , po moim 3becie nie ma tu jak zagrać inaczej , nie chce mu zostawiać nic bo imo może chętniej wrzucić AI niż sprawdzać jakieś bety za 0.70

Hero ($5.05)
BB ($2.55)
CO ($2.17)
BTN ($7.51)

Dealt to Hero A♦ A♣

CO raises to $0.20, fold, Hero raises to $0.60, fold, CO calls $0.40

FLOP ($1.25) 7♠ 3♠ J♣

Hero bets $4.45 (AI), CO calls $1.57 (AI)

TURN ($4.39) 7♠ 3♠ J♣ 4♠

RIVER ($4.39) 7♠ 3♠ J♣ 4♠ 7♦

Spoiler

CO shows T♣ T♠ (Pre 19%, Flop 14.3%, Turn 25.0%)Hero shows A♦ A♣ (Pre 81%, Flop 85.7%, Turn 75.0%)Hero wins $4.21

3. Przeciwnik 25/13 po 16 rękach standard na gracza który kreuje się na fisha , szczególnie po turnie gdzie on nie odpuszcza nic od 5x 66-TT , mogłem jednak niżej nieco river

SB ($4.03)
BB ($9.14)
UTG ($5)
UTG+1 ($5.20)
Hero ($5.60)
BTN ($5.48)

Dealt to Hero J♣ J♥

fold, fold, Hero raises to $0.15, BTN calls $0.15, fold, fold

FLOP ($0.37) 3♣ 3♥ 5♥

Hero bets $0.30, BTN calls $0.30

TURN ($0.97) 3♣ 3♥ 5♥ 3♠

Hero bets $0.75, BTN calls $0.75

RIVER ($2.47) 3♣ 3♥ 5♥ 3♠ 2♣

Hero bets $1.40, BTN folds

4. A tu nie wiem co to K**** jest , zaczynając od call pre z taką ręką do multiwaya , po rozegranie strita na turnie/river -.- gdzie bije mnie jedna ręka

SB ($5)
Hero ($9.46)
UTG ($3.07)
UTG+1 ($2.92)
CO ($4.65)
BTN ($3.52)

Dealt to Hero A♦ T♣

UTG raises to $0.14, fold, fold, BTN calls $0.14, fold, Hero calls $0.09

FLOP ($0.44) 8♥ Q♠ J♦

Hero checks, UTG checks, BTN checks

TURN ($0.44) 8♥ Q♠ J♦ 9♣

Hero checks, UTG checks, BTN bets $0.20, Hero calls $0.20, UTG folds

RIVER ($0.84) 8♥ Q♠ J♦ 9♣ 7♥

Hero checks, BTN bets $0.35, Hero calls $0.35

Spoiler

BTN shows 8♣ Q♦ (Pre 34%, Flop 68.7%, Turn 12.5%)Hero shows A♦ T♣ (Pre 66%, Flop 31.3%, Turn 87.5%)Hero wins $1.48

5. Kolejny bet/bet/bet z TPTK na nobka 80/10 po kilkunastu łapkach

SB ($7.93)
BB ($5.51)
UTG ($3.97)
UTG+1 ($5)
Hero ($5)
BTN ($0.92)

Dealt to Hero K♥ A♦

UTG calls $0.05, fold, Hero raises to $0.25, fold, fold, fold, UTG calls $0.20

FLOP ($0.57) K♣ 2♠ 6♠

UTG checks, Hero bets $0.50, UTG calls $0.50

TURN ($1.57) K♣ 2♠ 6♠ T♦

UTG checks, Hero bets $1.45, UTG folds

6. 48/32 - agresywny MP , 25/16 po 70 rękach - bb

Nie wiem czy call z ATs jest odpowiedni , nawet na takiego gracza , nie wiem też czemu nie raisuje flopa i czemu tak nisko raisuje turn po jego zjebanych sizingach , oraz czemu czekam river kiedy bije mnie tak mało rąk. Jak widać dużo rozdań w których można grać lepiej

SB ($4.91)
BB ($2.77)
UTG ($5.12)
CO ($10.22)
Hero ($5)

Dealt to Hero T♣ A♣

UTG raises to $0.10, fold, Hero calls $0.10, SB calls $0.08, fold

FLOP ($0.35) 5♦ A♠ Q♦

SB checks, UTG bets $0.05, Hero calls $0.05, SB calls $0.05

TURN ($0.50) 5♦ A♠ Q♦ 4♣

SB checks, UTG bets $0.05, Hero raises to $0.35, SB calls $0.35, UTG folds

RIVER ($1.25) 5♦ A♠ Q♦ 4♣ 4♠

SB checks, Hero checks

Spoiler

Hero shows T♣ A♣ (Pre 61%, Flop 61.6%, Turn 72.7%)SB shows 7♦ 8♦ (Pre 39%, Flop 38.4%, Turn 27.3%)Hero wins $1.20

7. 76/26 po 93 rękach , mimo że ten turn mi się nie podoba to nadal mam value od gorszych rąk + muszę chronić swoją , a z uwagi na stacka + jego staty to bet/call

SB ($2.87)
BB ($5.20)
UTG ($7.59)
UTG+1 ($5.93)
CO ($4.21)
Hero ($5)

Dealt to Hero A♦ A♣

fold, fold, fold, Hero raises to $0.20, SB calls $0.18, fold

FLOP ($0.45) 8♠ 4♦ 9♠

SB checks, Hero bets $0.45, SB calls $0.45

TURN ($1.35) 8♠ 4♦ 9♠ 8♥

SB checks, Hero bets $1.20, SB folds

8. Kolejny przykład słabej gry , na tego samego gracza co wyżej 75/25 po 50 rękach , jeśli nie gram tam cbet , to gram check/fold a nie jakieś check/call z prawie zerowym equity

Hero ($9.81)
BB ($5)
UTG ($3.55)
CO ($2.26)
BTN ($7.46)

Dealt to Hero K♥ A♠

fold, CO calls $0.05, fold, Hero raises to $0.25, fold, CO calls $0.20

FLOP ($0.55) 8♣ T♠ 3♣

Hero checks, CO checks

TURN ($0.55) 8♣ T♠ 3♣ 5♣

Hero checks, CO bets $0.35, Hero calls $0.35

RIVER ($1.25) 8♣ T♠ 3♣ 5♣ 7♥

Hero checks, CO bets $1.66 (AI), Hero folds

CO wins $1.20

9. 92/23 po 27 rękach , wątpliwy ten bet na turnie ale myślę że sprawdza mnie trochę gorszych rąk

SB ($5.20)
BB ($5.80)
UTG ($5)
CO ($1.60)
Hero ($5.49)

Dealt to Hero A♠ 7♠

fold, CO calls $0.05, Hero raises to $0.20, fold, fold, CO calls $0.15

FLOP ($0.47) 2♦ 6♦ 9♣

CO checks, Hero checks

TURN ($0.47) 2♦ 6♦ 9♣ 7♦

CO checks, Hero bets $0.35, CO calls $0.35

RIVER ($1.17) 2♦ 6♦ 9♣ 7♦ 8♥

CO checks, Hero checks

Spoiler

CO shows K♣ 7♣ (Pre 27%, Flop 18.2%, Turn 6.8%)Hero shows A♠ 7♠ (Pre 73%, Flop 81.8%, Turn 93.2%)Hero wins $1.12

10. 17/3 po 31 rękach , mogłem podbijać do 4bb pre , reszta to super standard , chociaż myślałem nad overbetem river , i tak nie odpuściły Qx

Hero ($5.21)
BB ($7.38)
CO ($5.07)
BTN ($5.32)

Dealt to Hero A♠ A♣

fold, fold, Hero raises to $0.15, BB calls $0.10

FLOP ($0.30) J♣ 2♥ Q♥

Hero bets $0.25, BB calls $0.25

TURN ($0.80) J♣ 2♥ Q♥ 2♠

Hero bets $0.70, BB calls $0.70

RIVER ($2.20) J♣ 2♥ Q♥ 2♠ 2♦

Hero bets $1.70, BB calls $1.70

Spoiler

Hero shows A♠ A♣ (Pre 85%, Flop 75.7%, Turn 95.5%)BB shows 9♥ Q♣ (Pre 15%, Flop 24.3%, Turn 4.5%)Hero wins $5.37

11. 24/21 po 33 rękach , dziwnie zagrane pre , na flopie sam rzadko wierze w takie mini raisy więc chciałem go do czegoś sprowokować + jak będę chciał to i tak wrzucę jego stacka na turnie / river

SB ($15.44)
Hero ($5.62)
UTG ($3.19)
UTG+1 ($6.25)
CO ($5.18)
BTN ($1.80)

Dealt to Hero K♦ 8♣

fold, fold, fold, BTN raises to $0.10, fold, Hero calls $0.05

FLOP ($0.22) K♠ K♣ J♣

Hero checks, BTN bets $0.11, Hero raises to $0.22, BTN calls $0.11

TURN ($0.66) K♠ K♣ J♣ 2♠

Hero bets $0.45, BTN calls $0.45

RIVER ($1.56) K♠ K♣ J♣ 2♠ A♦

Hero bets $1.05, BTN calls $1.03 (AI)

Spoiler

Hero shows K♦ 8♣ (Pre 44%, Flop 92.6%, Turn 95.5%)BTN shows 5♣ 5♦ (Pre 56%, Flop 7.4%, Turn 4.5%)Hero wins $3.47

12. 23/18 po 60 rękach , dlatego właśnie początki sesji mam grać uber tight / ostrożnie, bo zanim się rozkręcę zawsze gram jakieś spazzy , tutaj dyktowałem się jego bardzo słabym sizingiem ale to i tak spazzzzzz

SB ($5.77)
BB ($3.97)
UTG ($0.71)
Hero ($5)
CO ($5.07)
BTN ($5.32)

Dealt to Hero T♥ J♥

UTG calls $0.05, Hero raises to $0.25, fold, fold, SB calls $0.23, fold, fold

FLOP ($0.60) 3♣ 6♠ 2♥

SB bets $0.15, Hero calls $0.15

TURN ($0.90) 3♣ 6♠ 2♥ 8♥

SB bets $0.15, Hero raises to $0.65, SB calls $0.50

RIVER ($2.20) 3♣ 6♠ 2♥ 8♥ 5♣

SB bets $0.20, Hero raises to $3.95 (AI), SB folds

13. 24/17 po 92 rękach , fold pre , fold flop , fold turn , fold river = nh -.-

Hero ($5.14)
BB ($6.41)
CO ($3.05)
BTN ($2.18)

Dealt to Hero 6♦ 6♠

fold, fold, Hero raises to $0.15, BB raises to $0.45, Hero calls $0.30

FLOP ($0.90) 4♥ 2♦ 7♥

Hero checks, BB bets $0.51, Hero calls $0.51

TURN ($1.92) 4♥ 2♦ 7♥ Q♠

Hero checks, BB checks

RIVER ($1.92) 4♥ 2♦ 7♥ Q♠ Q♥

Hero checks, BB bets $0.85, Hero calls $0.85

Spoiler

BB shows K♥ A♥ (Pre 48%, Flop 54.1%, Turn 34.1%)Hero shows 6♦ 6♠ (Pre 52%, Flop 45.9%, Turn 65.9%)BB wins $3.47

14. 23/18 po 50 rękach , dlatego nie dokładać pre , później gramy zgadywanki

SB ($5)
Hero ($5.88)
UTG ($5.32)
CO ($4.91)
BTN ($3.26)

Dealt to Hero Q♥ T♦

fold, CO raises to $0.10, BTN calls $0.10, fold, Hero calls $0.05

FLOP ($0.32) 6♣ Q♠ J♠

Hero checks, CO bets $0.15, BTN calls $0.15, Hero calls $0.15

TURN ($0.77) 6♣ Q♠ J♠ 9♣

Hero checks, CO bets $0.25, BTN calls $0.25, Hero calls $0.25

RIVER ($1.52) 6♣ Q♠ J♠ 9♣ 4♦

Hero checks, CO bets $0.35, BTN folds, Hero calls $0.35

Spoiler

CO shows J♥ 6♥ (Pre 35%, Flop 69.7%, Turn 63.6%)Hero shows Q♥ T♦ (Pre 65%, Flop 30.3%, Turn 36.4%)CO wins $2.13

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Panowie dzięki za piękny mecz , zawsze jestem sercem za naszymi i na sobotni mecz pierwszy raz w życiu postawie pieniądze <3 (Oczywiście bez szaleństw , nie lubię hazardu :P)

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Zrobiłem trzy quizy , ogólnie jestem zadowolony - podstawy mam opanowane. Staram się analizować dobrze żeby nie było tak że tylko klikam żeby mieć odfajkowany quiz. Wrzucać będę tylko pytania na których straciłem punkty , wrzucanie wszystkich to by było za dużo roboty.

Ale najpierw ręka przeciwko Wróżbicie Maciejowi , wrzucił 6 :heart:4 :heart: pre przewidując straigh flusha , i trafił :challenge :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

We wtorek sesja lekki rollercoaster 1300 rąk , raz -2BI później +1 i skończyło się na 0 . Nie jestem zadowolony z początku , kilka głupich decyzji , później się rozkręciłem i grałem A game. Wczoraj nie zasiadłem do pokera bo byłem w pracy początek luzik nawet głupio mi było bo nie miałem co robić ale to co się działo później to masakra. Knajpa po brzegi wypełniona Irlandczykami , za barem 5 osób było od samego nalewania piwa. Koło trzeciej rano wyszedłem na zewnątrz ARMAGEDON , ludzi skakali po latarniach ulicznych , grali w piłkę , rzucali doniczkami i pokalami , tony śmieci na ziemi , pobite szkło.Sprzątaliśmy do 7 rano (zamykamy o 5)i do domu spać 4 godziny. Siłki w czwartek nie robię więc chociaż tu luz , jutro siłka + też do pracy i chyba znowu gry nie będzie. Na razie w tym miesiącu lipa ale mam nadzieje że od poniedziałku nadgonię bo mam obóz żeglarski = nie ma pracy

Przebiegniętych kilometrów : 14
Przejechanych kilometrów(rowerem) :120
Rozegranych rąk :6783/22.500 (Holdem)
Rozegranych rąk :0/15000 (Omaha)
Wynik w tym miesiącu :+37,89$
Rąk wrzuconych do oceny :24/100
Obejrzanych filmów :1/10
Rozwiązanych Quizów :3/10
Przeczytanych Artykułów 0/10
Rąk przeanalizowanych na blogu 30/100

Srebro wyrobione(Jeszcze nie zuupdatowane) , filmiki z omahy i holdema nie nagrane. A teraz idę pocałować żabę :*

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Wczorajsza sesja :

Analiza :

1. Easy shiit. 150 bb deep trafiam drugiego seta. Nie 3betuje pre bo on ma 100% fold to 3bet na razie więc wolę to robić z jakimiś shitami a z JJ nie izolować się na lepszy range.

SB ($4.70)
BB ($11.23)
UTG ($5.40)
UTG+1 ($9.45)
CO ($4.58)
Hero ($7.51)

Dealt to Hero J♠ J♦

fold, UTG+1 raises to $0.15, fold, Hero calls $0.15, fold, fold

FLOP ($0.37) Q♦ 2♣ J♣

UTG+1 bets $0.22, Hero raises to $0.65, UTG+1 raises to $1.72, Hero raises to $7.36 (AI), UTG+1 calls $5.64

TURN ($15.09) Q♦ 2♣ J♣ K♥

RIVER ($15.09) Q♦ 2♣ J♣ K♥ 2♥

Spoiler

Hero shows J♠ J♦ (Pre 19%, Flop 4.3%, Turn 2.3%)UTG+1 shows Q♠ Q♥ (Pre 81%, Flop 95.7%, Turn 97.7%)UTG+1 wins $14.46

2. To rozdanie mnie ucieszyło bo było dosłownie 10 sekund po tym wyżej
SB ($8.90)
BB ($5)
Hero ($8.28)
UTG+1 ($10.25)
CO ($4.96)
BTN ($6.68)

Dealt to Hero A♠ A♦

Hero raises to $0.20, fold, fold, fold, SB calls $0.18, BB raises to $0.65, Hero raises to $8.28 (AI), fold, BB calls $4.35 (AI)

FLOP ($10.20) 2♠ 8♣ 7♠

TURN ($10.20) 2♠ 8♣ 7♠ 2♦

RIVER ($10.20) 2♠ 8♣ 7♠ 2♦ 8♥

Spoiler

BB shows K♥ K♣ (Pre 18%, Flop 7.6%, Turn 4.5%)Hero shows A♠ A♦ (Pre 82%, Flop 92.4%, Turn 95.5%)Hero wins $9.78

3. Slow play , you pay. Fish 49/13 po 70 rękach wprawdzie 3bet to był chyba jego drugi dopiero ale nie zrzucę KTs przy oddsach 1:3. Reszta gra się sama

Hero ($5)
BB ($4)
CO ($4.79)
BTN ($9.46)

Dealt to Hero K♣ T♣

fold, fold, Hero raises to $0.15, BB raises to $0.30, Hero calls $0.15

FLOP ($0.60) Q♥ A♦ 4♠

Hero checks, BB checks

TURN ($0.60) Q♥ A♦ 4♠ J♠

Hero bets $0.50, BB raises to $1, Hero raises to $4.70 (AI), BB calls $2.70 (AI)

RIVER ($8) Q♥ A♦ 4♠ J♠ 9♦

Spoiler

Hero shows K♣ T♣ (Pre 18%, Flop 13.7%, Turn 77.3%)BB shows A♥ A♣ (Pre 82%, Flop 86.3%, Turn 22.7%)Hero wins $7.67

4. Tu ta ręka z wróżbitą Maciejem. Macie w skonwertowanej wersji :)

SB ($9.49)
Hero ($6.75)
UTG ($31.31)
UTG+1 ($12.50)
CO ($3.05)
BTN ($12.65)

Dealt to Hero K♠ A♦

UTG raises to $0.20, fold, CO raises to $0.55, fold, fold, Hero raises to $6.75 (AI), fold, CO calls $2.50 (AI)

FLOP ($6.32) 9♣ 2♥ 3♥

TURN ($6.32) 9♣ 2♥ 3♥ 5♥

RIVER ($6.32) 9♣ 2♥ 3♥ 5♥ A♠

Spoiler

Hero shows K♠ A♦ (Pre 59%, Flop 37.9%, Turn 0.0%)CO shows 6♥ 4♥ (Pre 41%, Flop 62.1%, Turn 100.0%)CO wins $6.06

5. Ostatnia rączka pokazuje jakiego miałem sponsora wczoraj , sprawdzał tak flopa i turna kilka razy żeby zrzucić się na river

SB ($20.61)
BB ($8.17)
UTG ($5.28)
Hero ($5.53)
BTN ($13.52)

Dealt to Hero A♠ K♣

fold, Hero raises to $0.20, fold, SB calls $0.18, fold

FLOP ($0.45) 2♠ J♣ A♣

SB bets $0.05, Hero raises to $0.50, SB calls $0.45

TURN ($1.45) 2♠ J♣ A♣ 4♠

SB checks, Hero bets $1.35, SB calls $1.35

RIVER ($4.15) 2♠ J♣ A♣ 4♠ Q♥

SB checks, Hero bets $3.48 (AI), SB folds

Hero shows A♠ K♣

Hero wins $3.98

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Szkoda. Wierzyłem w naszych mimo że meczu nie mogłem oglądać (praca). W Knajpie atmosfera świetna , doping lepszy niż na stadionie i do piątej rano krzyczeli "nic się nie stało". Teraz mam pięć dni wolnego i mimo że w pracy jest ciężko to będę tęsknił za Irlandczykami :club: :club: :club: :club:. Przemili ludzie - i potrafią się bawić . Dzisiaj o ósmej wróciłem z pracy w świetnym humorze , słonko świeci , jest satysfakcja z przepracowanych dwunastu godzin , świadomość wolnego i muzyczka w mp4 ;).

Dzisiaj do zrobienia jeszcze :
Analiza poprzedniej sesji
Rozdania na bloga i do oceny
Siłownia
Trzy Artykuły do przeczytania
Sesja NL5
Dwa Quizy do wrzucenia

Odpowiedz
Cytat
Tubaris
Poker Player

Ciekawy, blog, dodaję do ulubionych. Trzymam kciuki za kolegę studenta z AWF Wrocław :) _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Tubaris Dzięki , każdy czytelnik mile widziany

Niestety wczoraj byłem zbytnio zmarnowany po siłce i nocce w pracy i nie przysiadłem do pokera. Dzisiaj od 9 rano do 17 miałem zajęcia z żeglarstwa na górkach zachodnich. Ogólnie wszystko pięknie , słonko świeci , wiatr wieje szum morza itp tylko jedno ale. Słonko nie świeci a napierdala - jestem cały poparzony a to dopiero pierwszy dzień :facepalm:. Zaraz śmigam analizę i wkleję dwa quizy które zrobiłem wczoraj

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

Kilka większych rozdań z poprzedniej sesji :
1. Grane na gościa 40/30 po 60 rękach który jeszcze krzyczał free money

Hero ($5)
BB ($6.33)
UTG ($6.61)
UTG+1 ($9.28)
CO ($2)
BTN ($7.48)

Dealt to Hero 3♣ A♣

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.15, BB calls $0.10

FLOP ($0.30) 3♥ 7♦ A♦

Hero bets $0.25, BB calls $0.25

TURN ($0.80) 3♥ 7♦ A♦ 2♠

Hero bets $0.75, BB raises to $5.93 (AI), Hero calls $3.85 (AI)

RIVER ($10) 3♥ 7♦ A♦ 2♠ 6♣

Spoiler

Hero shows 3♣ A♣ (Pre 77%, Flop 98.1%, Turn 95.5%)BB shows 3♠ 2♣ (Pre 23%, Flop 1.9%, Turn 4.5%)Hero wins $9.58

2. 47/18 po 45 rękach, zastanawiałem się tam nad overbetem river bo on i tak nie wyrzuci pewnie Kx

SB ($5.29)
BB ($1.47)
UTG ($12.04)
Hero ($5.99)
CO ($2.08)
BTN ($6.78)

Dealt to Hero A♥ A♠

fold, Hero raises to $0.20, fold, BTN calls $0.20, fold, fold

FLOP ($0.47) 7♠ 2♦ K♣

Hero bets $0.40, BTN calls $0.40

TURN ($1.27) 7♠ 2♦ K♣ 7♣

Hero bets $1.10, BTN calls $1.10

RIVER ($3.47) 7♠ 2♦ K♣ 7♣ 2♥

Hero bets $2.75, BTN calls $2.75

Spoiler

BTN shows K♥ 5♥ (Pre 16%, Flop 18.4%, Turn 4.5%)Hero shows A♥ A♠ (Pre 84%, Flop 81.6%, Turn 95.5%)Hero wins $8.60

3. Nie mam pojęcia dlaczego check turna :( gracze fishe

Hero ($5)
BB ($5.07)
UTG ($4.67)
UTG+1 ($5.03)
CO ($7.12)
BTN ($5.48)

Dealt to Hero J♠ T♥

UTG calls $0.05, fold, fold, fold, Hero raises to $0.20, BB calls $0.15, UTG calls $0.15

FLOP ($0.60) J♦ K♠ T♠

Hero bets $0.50, BB calls $0.50, UTG calls $0.50

TURN ($2.10) J♦ K♠ T♠ 3♦

Hero checks, BB checks, UTG checks

RIVER ($2.10) J♦ K♠ T♠ 3♦ 5♦

Hero checks, BB bets $0.80, UTG folds, Hero calls $0.80

Spoiler

Hero shows J♠ T♥ (Pre 37%, Flop 63.9%, Turn 72.7%)BB shows K♥ A♦ (Pre 63%, Flop 36.1%, Turn 27.3%)Hero wins $3.55

4. 75/33 takie ręce pokazują jak ważne jest table selection i znajdowanie takich donków

SB ($1.31)
BB ($13.98)
UTG ($11.40)
UTG+1 ($3.85)
CO ($3.55)
Hero ($5)

Dealt to Hero Q♣ Q♠

fold, fold, CO calls $0.05, Hero raises to $0.25, SB raises to $0.50, fold, fold, Hero raises to $2.75, SB calls $0.81 (AI)

FLOP ($2.72) 8♥ K♠ J♦

TURN ($2.72) 8♥ K♠ J♦ 7♠

RIVER ($2.72) 8♥ K♠ J♦ 7♠ K♦

Spoiler

Hero shows Q♣ Q♠ (Pre 82%, Flop 91.6%, Turn 95.5%)SB shows 3♥ 3♠ (Pre 18%, Flop 8.4%, Turn 4.5%)Hero wins $2.61

5. A tu znowu odpierdalam manianę bb 56/10 po 50 rękach

SB ($5.77)
BB ($9.09)
Hero ($5.07)
CO ($16.93)
BTN ($12.36)

Dealt to Hero T♣ T♦

Hero raises to $0.20, fold, BTN raises to $0.50, fold, BB calls $0.45, Hero calls $0.30

FLOP ($1.52) 5♣ J♦ 9♠

BB checks, Hero checks, BTN checks

TURN ($1.52) 5♣ J♦ 9♠ 9♥

BB bets $0.55, Hero calls $0.55, BTN folds

RIVER ($2.62) 5♣ J♦ 9♠ 9♥ Q♣

BB bets $2.65, Hero folds

BB wins $2.51

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco Autor wątku
JuelzWicco
PokerStrategist

No nie dam rady. Po tych żaglach wracam niesamowicie styrany że nie mam siły na nic. Wyjeżdżam o 8.30 , wracam o 18.30 - zjadłem szybki obiad-kolację i pojechałem na siłkę + na godzinkę do znajomych i była 23.00. Wróciłem do domu umyłem się i jestem tak zmęczony że oczy mi się zamykają pisząc posta :). Nie ma co się forsować , przez te trzy dni które mi zostały z obozu zrobię sobie wolne od Poksa. Będziem mocno napierdzielać w ostatnie dni czerwca co mnie w sumie cieszy. Poćwiczę volume :)

Odpowiedz
Cytat