na takiim stacku przeciwnika mając top range to jest no-brainer ship
Czego się boisz,że tylko callujesz? Ja to bym bardzo chętnie raisował na turn for value, zwłaszcza,że otwiera się flushdraw
Cała ręka to jeden wielki missplay z twojej strony, tak pod względem cbeta jak i range który przypisujesz przeciwnikowi.
Pierwsza rzecz -po co tutaj betujesz? For value od? Uważasz,że niższe pockety tu sprawdzają? Miażdzaca część range który cię sprawdza to Kx/Qx/Jx czyli ręcę którę są lepsze. Masz jednak equity na poprawę i realne showdown value bijące pure blefy - dlatego też to typowy przykład ręki w której powinieneś grać x/c a nie betować, no chyba, że masz plan barelowania i jesteś pewny ,że wyrzucisz u przeciwnika wszystko co nie jest dwoma parami.
Po drugie range który mu dobrałeś do raise - nie sugeruj się tym,że pokazał 55, bo to był po prostu random hand,
Eange który mu przypisałeś to 15%, jego VPIP zaś to 17% więc z tego wynika,że raisuje tu twoim zdaniem hmmm 95% rąk? No właśnie nie, wiele z tych rąk jest w sam raz do calla, ale zbyt słabych by raisować for value np. AJ,QT,K9. Generalnie ciężko to wytłumaczyć ale na typowy raising range myśle,że masz nie wiecej niż 35%.
W momencie gdy dostajesz 4bet od unka wypadałoby potulnie zwinąć uszy i sfoldować, ryba w puli, on nigdy nie powinien tego robić light.
Po co squeezujesz tą rękę? KJs to nie jest ręka z którą chcesz iść na stacki preflop, a powinieneś zawsze to brać pod uwagę gdy przeciwnik jest shortstackiem. Just call i gramy postflop - tak to powinno wyglądać.
IMO wp
Dość tricky spot, ale ja tu jestem minimalnie jednak za foldowaniem preflop. Shiipuje ryba do tej pory nie była zbyt agresywna preflop, a regowaty typ z utg tylko calluje, to wygląda mocno i myśle,że nie jest to profitowy spot do wrzutki
To samo co przy ręcę #3 - cbetujesz for value od? Dla mnie standardem w tym spocie jest po prostu x/c, czasem też betuje, ale musze mieć ku temu wyraźne powody np. gram z megafiszem lub nałogowym floaterem
Jak mowisz,że widziałeś od niego dziwne akcje to dla mnie preflop spoko, ale na flopie wolę x/r bo zostawiam mu większę możliwości blefowania
Dla mnie spoko, choć na nl2 nie byłby zdziwiony jakby przeciwnik z byle czym sprawdził podbijanie o pulę na T i R. Na F myśle,że spokojnie możesz zagrać za 0,12-0,13
Jeśli chcesz stackować to dlaczego gdy on cię raisuje to tylko sprawdzasz? All-in flop.