Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[MBC] Rekreacyjne granie zooooma...

15 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
375 Wyświetlenia
Andrzej1960
PokerStrategist

Siemanko.

Bardzo długo zastanawiałem sie nad założeniem bloga i nigdy nie było jakoś po drodze. Może to wynika z faktu, że nigdy nie byłem super pisarzem, a może trochę z lenistwa. Nie mniej jednak zakładam tego bloga jako mój osobisty dziennik gdzie będę śledził swoje poczynania i miejmy nadzieje również progres. Startuje również w MBC a mój cel to gra na nl 25 do końca roku czyli 1000$.

Gram Nl 5 SH Zoom. Oprócz tego mam stałą pracę + pracę dodatkową. Jak łatwo się domyślić czasu na poksa jest bardzo niewiele, ale że naprawdę lubię w niego grać zawsze postaram się wygospodarować chwilkę. Jest to również główny powód dla którego zdecydowałem się grać Zooma, a nie zwykłe stoliki. Troszkę więcej o sobie i o planach napiszę w kolejnym poście.

Startuje na P* z BR: 169,69$
Gram nl5 SH Zoom
Jako, że skupiam się obecnie jedynie na dobrej grze i poprawie swoich leaków do kasjera zaglądam tylko na potrzeby raportu.
Pozdrowienia.

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

To może troszkę o sobie:)

Spoiler

Jak widać na forum jestem już dosyć długo niestety nigdy nie udało się osiągnąć znaczących wyników. Ale od początku.
Mam 31 lat, kobietę, pracę na etacie i dodatkowo płatne zajęcie tak więc czasu za wiele wolnego nie mam. Od zawsze lubiłem sport. Grałem półzawodowo w piłkę nożną do momentu jak nie zerwałem sobie więzadło krzyżowe. Sport był jest i będzie dla mnie ważnym elementem mojego życia-stąd pewnie poker ta ciągła rywalizacja.
Co do samego pokera zaczęło się chyba jakąś reklamą w tv i gra na playmoney, a że dobrze szło postanowiłem przelać kasę z buka i pograć trochę na real money. Szukając któregoś dnia strategi w necie natknąłem się na ps.com i od tamtego momentu nie mogę stąd uciec:)
W swojej dotychczasowej karierze najwyżej grałem na NL25 FR jeszcze przed czarnym czwartkiem. Niemniej jednak było to klikanie w guziczki a nie rozsądna gra, nie mówiąc już o określaniu range przeciwnika.Niestety od tamtego czasu niewiele sie zmieniło. Stąd właśnie pomysł, żeby założyć bloga i stworzyć jakiś ciekawy plan działania i poprawienia swojej gry.Wkrótce więcej informacji.

Wieczorkiem wrzucę cele jakie chciałbym osiągnąć w najbliższym czasie.

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Update#1
Ilość rozegranych rąk: 5365
Typ gier: cash/zoom
Zysk/strata: 14,43$
Aktualny bankroll: 184,12
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

W tym tygodniu za wiele nie pograłem mimo to udało sie uzyskać jakieś drobne plusy. W tym tygodniu postaram się już wrzucić swoje cele oraz zacznę od ustalania swojego open/call/3bet/4bet range w ramach usystematyzowania swojej gry jak również może pomoże to innym zawodnikom.Dodam, że range który ustaliłem sobie jako bazowy jest na podstawie konsultacji z terenerem, u którego wziąłem pakiet 5h coachingu:)

PZDR

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

5k rozdań tygodniowo to nie jest mało. Szczególnie jeśli masz pracę oraz rodzinę. Osoby utrzymujące się z pokera czasem grają mniej rozdań ;)

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Dzieki Skibcio za odwiedzenie bloga:)
Może i nie jest mało, ale biorąc pod uwagę że gram zooma to szału chyba nie ma. Nie mniej jednak show must go on...

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Jak tam idzie walka na stolikach pokerowych?

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Update#2
Ilość rozegranych rąk: 3424
Zysk/strata: -8,98$
Aktualny bankroll: 175,14$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):3

Sorki za przerwe w zeszłym raporcie,ale byłem na wakacjach i nie miałem dostępu do neta pełen relaks.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
xeperek
PokerStrategist

Siema sam ostatnio zacząłem walczyć z zoomami NL5 SH więc będę zaglądał. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Siema xeperek duzo juz grałeś zooma?Jak wyniki do tej pory? Fajnie że ktoś zagląda może trochę więcej informacji się tu znajdzie niż tylko wyniki.PZDR

Odpowiedz
Cytat
xeperek
PokerStrategist

Dopiero zaczynam. Na starsach 3900 łap i jakieś 18$ na plus. Ostatnie dni gram NL10 zooma na 24hbet bo jest promo i sporo fishy się pojawiło - niestety hud tam nie działa ale jakoś da się grać. Dziś +4€ po 50 min gry. Lecę jeszcze zapalę i może ze 400 łap trzasnę na starsach. To Twój blog więc wrzucaj co chcesz - ja chętnie w wolnej chwili będę zaglądał.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Napisane przez Andrzej1960
Sorki za przerwe w zeszłym raporcie,ale byłem na wakacjach i nie miałem dostępu do neta pełen relaks.

Raporty wstawiasz dla siebie, a nie dla mnie ;) To Ty masz odnieść sukces, wyrobić sobie pewien nawyk "regularności".

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Update#3
Ilość rozegranych rąk: 4835
Zysk/strata: 31,67$
Aktualny bankroll: 206,81$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):3

Lecimy zgodnie ze strategią Gordona:) JEst agresja jest profit:)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Go To Better Future :)

Odpowiedz
Cytat
Andrzej1960 Autor wątku
Andrzej1960
PokerStrategist

Miejmy nadzieje dzięki retrograde87:)