Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Marg0z - blog

1,045 Posty
106 Użytkownicy
0 Reakcje
53 K Wyświetlenia
Janosikgdy
Oldschool Grinder

MZP napisał
Też tak pare razy miałem z tym że nie z Asterem :D czy można w takim wypadku żadać jakiejś rekompensaty ze strony operatora :D?

Jeżeli poker byłby legalny, to owszem.

hellYeahEnT
Elite Grinder

Nie idz grac SH bo odpadnie kolejny dobry gracz FR :D

Dajesz nl1000 FR :)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

2 minuty 2 razy wdupiłem vs. 9999 quads ... ja pier****ole niefart przyczepił się już do mnie na dobre...

Powoli zapominam czasy kiedy to trafiam seta ... nie mówiąc juz o sticie czy kolorze ?( a co dopiero sytuacja kiedy ktoś też ma dobry układ ale ja mam lepszy....

Mam wrażenie że kiedy coś dostaje przeciwnicy mają jakieś totalne gówno .... NL200 gram teraz 1 stolik od święta 2 ... ale teraz to i na NL100 do dupy idzie na maksa

PLxxx
Elite Grinder

Marg0z napisał
2 minuty 2 razy wdupiłem vs. 9999 quads ... ja pier****ole niefart przyczepił się już do mnie na dobre...

Shi* happens, reload i go go go ;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Może to że zdałem najcięższy egzamin na 50% wyczerpało moje szczęście na najbliższe tygodnie ?? :P

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Właśnie na takie zagrania akurat sie nadziewam cały czas i akurat trafiam zajebiste boardy jak jestem z tyłu ... szkoda że takich slowplayowców nie pokara kiedyś takie Q ...

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Everest Game#4249066743

SB ($87.93)
Hero ($102)
UTG ($80.52)
UTG+1 ($110)
UTG+2 ($147)
MP1 ($96.50)
MP2 ($133)
CO ($101)
BTN ($139)

Dealt to Hero Q♥Q♣

call, fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $4.50, fold, Hero raises to $13, fold, call,

FLOP ($27.50) 3♥7♦3♠

Hero bets $16, BTN calls $16,

TURN ($59.50) 3♥7♦3♠T♠

Hero bets $35, BTN raises to $110, Hero calls $38.05,

RIVER ($205) 3♥7♦3♠T♠5♥

Hero shows Q♥Q♣
(Flop 8.4%, Turn 4.5%)

BTN shows A♥A♠
(Flop 91.6%, Turn 95.5%)

BTN wins $202

Nie narzekam tutaj że koleś zagrał źle , no cóż takie tricky play sie zdażają ... tylko chodzi o to ze ciagle takie ładne flopy jak jestem z tyłu :P a to raczej nie było do zrzucenia w sumie jedynie 10 10 sie bałem ale juz bylem pot comited

piachu01
BlackMember

Nie narzekam tutaj że koleś zagrał źle

A zagrał źle;D?

tezapl
Oldschool Grinder

no wlasnie gdzie tu gosc zagral zle ?
wciagnal Cie w gre i mu zaplaciles

RockyRaccoon
BlackMember

Nie napisał, że zagrał źle - powiedział, że to było "tricky play", więc nie wiem w czym problem, ja to inaczej rozumiem niż Ty piachu01 i tezapl.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

RockyRaccoon napisał
Nie napisał, że zagrał źle - powiedział, że to było "tricky play", więc nie wiem w czym problem, ja to inaczej rozumiem niż Ty piachu01 i tezapl.

Dokładnie ... nie napisałem że zagrał źle , bo zagrał ok ... tylko chodzi mi o to że jak jestem do tyłu od początku to mam bardzo sprzyjające flopy itd .... a w drugą strone to jakoś nie działa :D [tak tylko sobie narzekam bo mam ciężki okres :D]

Witaj mam dla Ciebie pewna rade wynikającą z przykładu który ci podam.Od pół roku gram w pewną grę, jest ona w pewnym sensie bardzo podobna do pokera. Podobna szczególnie pod jednym względem, jest to odchylenie standardowe.

Mówisz ,że tilt nie odgrywa u Ciebie dużej roli jesli tak jest to ze przegrywasz jest normalnym zjawiskiem i jest poparte przez zasady matematyczne rządzące odchyleniem standardowym oraz wartością oczekiwaną.

Gdy rozpoczynałeś gre szło Ci bardzo dobrze, wygrywałeś. Trafiałeś mocne układy i przeciwnicy Ci sie wypłacali bo trafiali słabsze. Póżniej przeszedłeś na wyższe limity i też dobrze Ci szło. Trafiłeś jednak na NL200 i zaczeły się kłopoty.

Przykład Twojej gry pokazuje że na początku oprócz niezbędnych umiejętności które zapewne posiadasz w grze pomogło Ci szczęście(odchylenie standardowe działało na Twoją korzyść) przyszedł jednak czas że jak ja to nazywam odchylenie musi sie wyzerować tzn : każdy ma tyle samo szczęścia w grze w dłuższym okresie czasu i stąd własnie te ciągłe porażki (odchylenie działało w drugą stronę).

Nie uwzględniam tu oczywiście poziomu innych graczy gdyż powiedziałes ze jest on niski podobny jak NL 100 a także tilt który jak stwierdziłes bardzo ograniczasz.

Mówie to wszytsko w oparciu o półroczne doświadczenia w grze w którą gram. Rozpocząłem od dużego plusa, poten kolejny, i jeszcze jeden. Przyszedł czas na korekte, która zjadła moje dotychczasowe zyski, jednak nie przejmowałem się tym i grałem dalej. Zbudowałem większy bankroll, przeszedłem na wyższe stawki i historia jakby zaczęła się powtarzać. Pasmo dużych wygranych i duża pewność siebie. W pewnym momencie 3- 4 sesje i połowa bankrollu znikneła. Jednak nadal nie przejmując sie wynikami gram dalej i znów 90 procent strat odrobionych. Teraz gromadze bankrool potrzebny do przejscia na 4 -krotnie wyższe stawki.

Wniosek jest taki: Nie przejmuj się przgranymi w krótkich okresach czasu(pojęcie względne) bo i tak w dłuższym okresie będziesz na zdecydowanym plusie Traktuj każdą poważną porażkę jako zapowiedź nadchodzącego sukcesu.

U mnie powyższe stwierdzenia jak najbardziej się sprwdzają.

Kibicuje Twojej grze.

Pozdrawiam i życze powodzenia.

VictorM
Oldschool Grinder

bary657 napisał

Wniosek jest taki: Nie przejmuj się przgranymi w krótkich okresach czasu(pojęcie względne) bo i tak w dłuższym okresie będziesz na zdecydowanym plusie Traktuj każdą poważną porażkę jako zapowiedź nadchodzącego sukcesu.

... albo totalnej porażki. Z Twojego tekstu wnioskuję, że każdy przegrywający gracz jest graczem wygrywającym, tylko pech go prześladuje (w postaci odchylenia). Zawsze trzeba brać pod uwagę, że przegrywa się z innego powodu niż pech. Czasem najzwyczajniej umiejętności brakuje. Nie twierdzę, że tak jest w przypadku Marg0za, ale nie można tego wykluczyć.

Moja rada dla Marg0za - zerkaj na rozdania zamieszczane na największym na świecie forum pokerowym (nawet nie próbuję napisać jakim, bo zaraz będzie ciach od damiana ;) ) właśnie z tych limitów. Tutaj nikt nie ma doświadczenia z gry z takimi przeciwnikami. I nie oceniaj poziomu przeciwników jako takiego samego jak na NL100. Różnica jest, ale może jej jeszcze nie zauważyłeś (ja też nie wiem jaka to różnica, ale na NL100 jesienią mi szło, a na NL200 nie i wcale nie z powodu pecha, a sposobu gry też nie zmieniłem). Niedocenianie przeciwnika jest sporym błędem. Ja każdego nowego przeciwnika uważam na początku za mocnego gracza, oczywiście dopóki nie udowodni że jest inaczej.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Obojętnie czy to ilość moich błędów czy zwykłe odchylenie , muszę się wziąć teraz porządnie do pracy ... bo mam na to czas :)

1. Filmiki filmiki filmiki
2. Rozdania na forum i analiza własnych
3. Czytanie artykułów

Te 3 czynności będę się starał robić każdego dnia do wieczora , bo i tak raczej nie grywam ostatnio przed 18 ze względu na małą ilość stolików i stosunkowo mniejszą ilość słabszych graczy :]

Narazie mnie jeszcze nie stać na takie bajery , ale przydało by mi się pare godzin treningu z jakimś dobrym graczem, który z zewnątrz wyłapał by moje leak'i ...

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Rozkmińcie to rozdanie:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Everest Game#4253063695

SB ($160)
BB ($295)
UTG ($66.40)
UTG+1 ($239)
UTG+2 ($297)
MP1 ($211)
MP2 ($305)
MP3 ($300)
Hero ($98.50)
BTN ($65)

Dealt to Hero Q♦Q♠

call, UTG+1 raises to $2, fold, fold, fold, MP3 raises to $7, Hero raises to $21, call, fold, fold, fold, call, fold,

FLOP ($72.50) 2♠J♠7♠

check, Hero bets $77.50, BTN calls $44, UTG+1 calls $77.50,

TURN ($271) 2♠J♠7♠4♦

RIVER ($271) 2♠J♠7♠4♦9♣

UTG+1 shows 7♦2♦
(Flop 53.8%, Turn 66.7%)

Hero shows Q♦Q♠
(Flop 40.0%, Turn 27.4%)

BTN shows Q♥Q♣
(Flop 6.1%, Turn 6.0%)

UTG+1 wins $268

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Update: 2 stack poszedł do tego kolesia co w rozdaniu powyżaj grał z 72o ... tym razem zagrał limp/call preflop z KK oczywiście ja trafiłem Q na flopie z moim AQ ... koleś po 60 rozdaniach VPIP 100% PFR 47%

To było 72s!

hasiek napisał
To było 72s!

ta i to karo... wiec silniejsze niz trefle ;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Marg0z vs VPIP 100% vs VPIP 94%

Uwierzcie że odechciało mi się już kompletnie grać ;/ czemu nigdy nie moge oszyć donków ... Paradoks donka ?

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Już nie wierze w nic... siedze kurwa specjalnie do 3:30 w nocy bo na stoliku jest dwóch taki osłów ze sie nie da ale i tak jak zwykle j***ią mnie jak chcą ...

Oczywiście kolesie sie spłukali do 0$ i mogę pomarzyć o moich 4 Buy inach i nikt mi juz tego nigdy nie zwroci ...

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Ciągle gram jeszcze NL100 ale mogę trochę podsumować moją grę na NL100 :

Ilość rozdań: 36 000 więc już jakaś próbka to jest i chyba mogę stwierdzić po tylu rękach że jestem graczem wygrywającym na NL100 (?) ?(

Zysk: 1700$ - około 5bb / 100

- niby bez szału , ale nie mogę też ukryć że od około 10k nie mam zbyt kolorowej passy, pytanie brzmi czy to downswing po zwykłej dobrej grze czy raczej korekta po farciarskim okresie ? Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie ... nie wydaje mi się żebym wcześniej miał mega farta, aczkolwiek człowiek ma to do siebie że raczej bolesne porażki zapamiętuje lepiej więc to co mowie może być przekłamane ?(

Ponadto przy każdej gorszej / lepszej sesji wspolczynnik bb/100 waha się czasem prawie o 1bb / 100 więc to moje 5 bb / 100 bo 35k rozdaniach może byc zarówno zawyżone jak i zaniżone ... sam nie wiem ?