Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kopanina z NL5

16 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
352 Wyświetlenia
psgold
PokerStrategist

Czesc ;)

To bedzie drugie podejscie do bloga. Od ostatniego czasu wyniesli mnie na tarczy, zjechalem z roll'em do zera :facepalm:
Wczesniej gralem NL4 na Party. Od dwoch dni nowy room, NL5 na full ring'ach. Moj cel tez pozostal bez zmian-wejsc na NL10.
Raz lepiej raz gorzej, polamane AA i KK tez sie trafialy, ale ostatnia sesja zrekompensowala smutki-jeden pot i prawie 300 bbs do przodu, co podnioslo troche moje morale.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP1$2.02:///////;MP2 (Hero)$5.90:///////;MP3$12.03:///////;CO$4.48:///////;BU$7.97:///////;SB$5.28:///////;BB$5.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with Q:s, A:s.
MP1 folds, Hero raises to $0.15, MP3 folds, CO calls $0.15, BU raises to $0.30, SB calls $0.28, BB calls $0.25, Hero calls $0.15, CO calls $0.15.

Flop: ($1.5) J:h, 9:s, 2:s (5 players)
SB checks, BB checks, Hero checks, CO checks, BU bets $0.15, SB folds, BB raises to $0.60, Hero calls $0.60, CO calls $0.60, BU raises to $7.67, BB calls $4.12(All-In), Hero calls $5.00(All-In), CO calls $3.58.

Turn: ($23.67) 7:s (4 players)

River: ($23.67) 3:c (4 players)

Final Pot: $23.67.
Results follow:

BB shows three of a kind, jacks(J:d J:s).
CO shows a pair of sevens(8:h 7:h).
Hero shows a flush, ace high(Q:s A:s).
BU shows a pair of queens(Q:h Q:d).

Hero wins with a flush, ace high(Q:s A:s).

Tutaj drugie rozdanie, sprawdzalem tylko na flopie z KK co jest o kant dupy, ale wczesniej stracilem 2 stack'i, gdzie AA polamalo mi KK i tym razem jakis wrazliwy bylem :D

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]SB$4.82:///////;BB$1.88:///////;MP1$1.93:///////;MP2$6.68:///////;MP3 (Hero)$5.14:///////;CO$2.00:///////;BU$3.88:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:d, K:h.
CO posts deadblind, MP1 folds, MP2 raises to $0.25, Hero calls $0.25, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.62) 3:s, 8:d, K:s (2 players)
MP2 bets $0.44, Hero calls $0.44.

Turn: ($1.5) J:d (2 players)
MP2 checks, Hero bets $1.07, MP2 raises to $3.74, Hero raises to $4.45, MP2 calls $0.71.

River: ($10.4) J:c (2 players)

Final Pot: $10.4.
Results follow:

MP2 shows two pairs, aces and jacks(A:d A:s).
Hero shows a full-house, kings full of jacks(K:d K:h).

Hero wins with a full-house, kings full of jacks(K:d K:h).

15 odpowiedzi
psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Dzisiaj pyknałem, 2 sesje, łącznie 2,5k rąk. Pierwsza do południa lekko na minus, druga juz cacy, tylko końcowka lipna. Nadziałem sie na seta, a ostatecznie oczom ukazał sie full-no i stack poleciał :ayfkm: Nerwowy jestem i wiem, że podświadomie bedę chciał sie odbić, wiec od razu skończyłem sesję.
Mimo ze mam ten tydzien wolny, postanowilem juz nie grać od rana-szkoda prądu. Zamiast siedziec i męczyć się z regami, lepiej wyjsc i sie dotelnic trochę, pogoda jak marzenie :]
Bankroll: +149,06

:club:

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG1$5.25:///////;UTG2 (Hero)$5.00:///////;MP1$5.64:///////;MP2$3.88:///////;MP3$5.87:///////;CO$1.98:///////;BU$3.17:///////;SB$4.95:///////;BB$5.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with A:d, A:c.
UTG1 folds, Hero raises to $0.15, 2 folds, MP3 calls $0.15, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.37) Q:c, 6:s, J:d (2 players)
Hero bets $0.36, MP3 raises to $0.80, Hero raises to $2.27, MP3 raises to $5.72, Hero calls $2.58.

Turn: ($10.94) 7:h (2 players)

River: ($10.94) 6:h (2 players)

Final Pot: $10.94.
Results follow:

MP3 shows a full-house, jacks full of sixes(J:c J:s).
Hero shows two pairs, aces and sixes(A:d A:c).

MP3 wins with a full-house, jacks full of sixes(J:c J:s).

:club:
Myślałem, że gość odpuści,jednak dał sie ponieść...

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$7.68:///////;MP1$5.00:///////;MP2$4.43:///////;MP3$5.60:///////;CO$5.00:///////;BU (Hero)$6.91:///////;SB$5.54:///////;BB$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:h, Q:d.
2 folds, MP2 calls $0.05, MP3 folds, CO calls $0.05, Hero raises to $0.20, 2 folds, MP2 calls $0.15, CO calls $0.15.

Flop: ($0.67) K:s, Q:c, 5:h (3 players)
MP2 checks, CO checks, Hero bets $0.64, MP2 calls $0.64, CO folds.

Turn: ($1.95) 8:h (2 players)
MP2 checks, Hero bets $6.07(All-In), MP2 calls $3.59.

River: ($11.61) T:h (2 players)

Final Pot: $11.61.
Results follow:

Hero shows three of a kind, queens(Q:h Q:d).
MP2 shows two pairs, queens and eights(Q:s 8:s).

Hero wins with three of a kind, queens(Q:h Q:d).

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Siema
Miałem w południe nie grać, ale się jednak skusiłem. Pokarało mnie dzisiaj, a dokładnie ja sam siebie-ponad 2BI w plecy.
Jestem cholernie zły na siebie, jak rozegrałem ostatnią rękę w tej sesji. Ostatnią dlatego, że od razu po tym odechciało mi się grać. Po takim zagraniu powinno się obowiązkowo wylączać komputer i dać sobie tydzień wolnego, a najlepiej to chyba oddać sprzęt do lombardu.
Ciągle nie moge wyjść z podziwu, jak mogłem to tak zchrzanić . Mając dość mocny układ, zabrakło podstawy-ciągłej analizy stołu pod względem możliwych ewentualnych drawów u przeciwnika :facepalm: Ewidentny brak pełnej koncentracji, a mindset to przecież potęga.
Nie wklejam rozdania, bo nie chcę mi się odpalać trackera i znów na to patrzeć. Na ręku QQ, flop 4Q5...no to bajeczka.I już w duchu cieszyłem sie, że wyczyszczę kolesia secikiem do zera. Budowałem pulę, aż po riwer. Na riwerze stoł 4Q523, wystarczyło mieć tylko asa na ręku, a ja tego nie wychwyciłem :ayfkm: Zamiast check/fold,na luzaka wrzuciłem calego stack'a, a fish pokazuje A5. Fishem w tym rozdaniu byłem ja :facepalm:

Zauważyłem, że czasem jak juz po statach widzę ze ktoś jest totalnym laikiem to zaczynam go z lekka lekceważyć, patrz wyżej.
Jeszcze raz odwalę takiego babola to chyba się zdecyduje na wyłączenie hud-a dla przeciwników i zostawienie statow tylko dla siebie+standardowo notatki. Raczej nie ten limit i poziom graczy, gdyż zamiast pomagać i skoncentrować sie na grze, widocznie czasem usypia to moją czujność.
Na dzisiaj oczywiście koniec gry, wieczorem reset umysłu - imieniny kumpla :f_thumbsup:

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

...od czystej się zaczęło, pożniej łyskacz z colawką, kiepsko się dzisiaj czuję. Atmosfera malinowa, altanka&grill, nikt nie odpuszczał-wszyscy najebani w trzy dupy :D Najlepsze było to, że jak przyszedłem do domu to zachciało mi się popykac w poksa :facepalm: Wytrwałem tylko 30 min, ponieważ juz mi się pieprzyło ze wzrokiem i z kilku stołow widziałem juz jeden. Zresztą wynik adekwatny to mojego stanu, -4 USD w plecy
Złota myśl na dziś-piłeś, nie graj :]

Siemka, będę śledzić gdyż my-full ringowcy musimy teraz trzymać się razem ;) Gdzie grywasz ? starz czy ftp :P ?

A co do tego rozdania

Napisane przez psgold

Myślałem, że gość odpuści,jednak dał sie ponieść...

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$7.68:///////;MP1$5.00:///////;MP2$4.43:///////;MP3$5.60:///////;CO$5.00:///////;BU (Hero)$6.91:///////;SB$5.54:///////;BB$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:h, Q:d.
2 folds, MP2 calls $0.05, MP3 folds, CO calls $0.05, Hero raises to $0.20, 2 folds, MP2 calls $0.15, CO calls $0.15.

Flop: ($0.67) K:s, Q:c, 5:h (3 players)
MP2 checks, CO checks, Hero bets $0.64, MP2 calls $0.64, CO folds.

Turn: ($1.95) 8:h (2 players)
MP2 checks, Hero bets $6.07(All-In), MP2 calls $3.59.

River: ($11.61) T:h (2 players)

Final Pot: $11.61.
Results follow:

Hero shows three of a kind, queens(Q:h Q:d).
MP2 shows two pairs, queens and eights(Q:s 8:s).

Hero wins with three of a kind, queens(Q:h Q:d).

zupełnie nie rozumiem o co Ci chodziło

pozdro !

PawelWi
PokerStrategist

Czemu betujesz w pulę na flopie (2 post ręce a AA i QQ)? Zrzucasz masę słabszych rąk. Proponuję wrzucać ręce do oceny to zaczniesz wyciągać więcej value.

Tak samo rozdanie z ostatniego posta z QQ. Po co AI na turnie? Zwykle sprawdzą Cię tylko mocniejsze układy, a słabsze się nie wypłacą.

Pozdrawiam :)

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Ktoś wrzuca stacka na turnie, ja mam dwie pary ,na dodatek leży overkarta...imo izi fold.
Gram na FTP, a ostatnio na starsach, tylko żal, że nie mam podpietego konta do PS :(

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Napisane przez PawelWi
Czemu betujesz w pulę na flopie (2 post ręce a AA i QQ)? Zrzucasz masę słabszych rąk. Proponuję wrzucać ręce do oceny to zaczniesz wyciągać więcej value.

Pozdrawiam :)

Słuszna uwaga, dzięki. Mam jeszcze masę leakow.Bede wrzucał rozdania do oceny, bo tego nie robię :ayfkm:

Napisane przez psgold
Ktoś wrzuca stacka na turnie, ja mam dwie pary ,na dodatek leży overkarta...imo izi fold.

I Ty wiedziałeś że on ma 2 pary ;)
Równie dobrze mógłby mieć ak, qj,kj etc, Twój push na t wygląda po prostu mocno i zamykasz sobie drogę do value, bo chyba nie obstawiłeś go na fd na t

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Co za zjebany dzień...zmuszanie się do gry na tak cholernym kacu musiało mnie ukarać, zjechalem na maxa dzisiaj, łącznie -6 BI :facepalm: Wg. zasad BRM, witam się ponownie z NL2 :D
Wieczorem juz trochę lepiej funkcjonowałem, wiec odpaliłem stoły NL2 i full koncentracja...Przed chwilą sesja skończona, witamy ponownie na NL5 :f_cool:
Dzisiejszy wniosek nr. 2-na kacu też nie gramy. :D

Thorek
Oldschool Grinder

Hej. Cieszę się widząc kolejny blog full ringowca i mam nadzieję, że będziesz kolejnym fr-owcem, który będzie piął się po drabince limitów. Ze swojej strony polecam przy okazji forum oceny rozdań, gdzie nasi sędziowie w tym ja, chętnie posłużą ci szeregiem wskazówek i rad na temat twojej gry. Naprawdę warto korzystać z tej opcji.

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

Czesc
Czy bedę się piął po limitach? =)Chciałbym, ale z forum oceny rozdań na pewno bedę korzystał =)
Póki co ostatnio mało grałem...skończył sie urlop i muszę sporo nadrobić w robocie.
Tak naprawde to trochę jestem przybity, ciężko mi idzie NL5 na P*.
Coś nie mogę się przystosować, raz mały skok w górę, zaraz spadek, ogólnie wychodzę ciągle na 0 :ayfkm: Jak tylko spadnę minimalnie z BRM na NL5, nadrabiam szybko na NL2, wracam i znów męczę sie na NL5 :facepalm:

Różnica w grze jakaś kosmiczna dla mnie, na NL5 mam: -1/100bb, na NL2 +24/100bb :rage:
Może ktoś podzieli się opinią, czy rzeczywiście jest taki przeskok na tych poziomach na P*? Czy ten limit jest tak zanitowany?

Napisane przez psgold
Różnica w grze jakaś kosmiczna dla mnie, na NL5 mam: -1/100bb, na NL2 +24/100bb :rage:
Może ktoś podzieli się opinią, czy rzeczywiście jest taki przeskok na tych poziomach na P*? Czy ten limit jest tak zanitowany?

1. Na jakiej próbce badasz swój winrate? Skoro chcesz na jego podstawie wyciągać wnioski to mam nadzieje, że nie jest to 10k czy 20k handów.
2. Różnica jest, ale na prawdę niewielka. Moim zdaniem nie powinieneś nad tym się zastanawiać, to nie jest w tej chwili najważniejsze. Skoro zarabiasz na NL2, to grając swoje A-game powinieneś zarabiać także na NL5. Problem leży w twoim mindsecie. Postrzegając grę przez pryzmat wyniku, bardzo łatwo zejść z drogi nazywanej EV+ zwłaszcza gdy wchodzisz na wyższy limit. Zaczyna się gra scary money i ogólnie nieracjonalna ocena sytuacji. Moja rada jest taka: zasada 20 BI to nie jest żaden dogmat, jeżeli lepiej się będziesz czuł z 30-40BI to poczekaj aż nabudujesz br. No i oczywiście mindset to podstawa. :f_thumbsup:
3. Co do zanitowania, to fakt jest więcej nitów, ale to że grają na NL5 o czymś świadczy. Ich też możesz exploitować, cierpliwość popłaca. :f_thumbsup:

Cześć!

Dłuuuga droga przed Tobą.
Każda ręka jest źle rozegrana.
Ale każdy zaczyna.

Co do różnicy NL2, a NL5
to myśle, że tu jest zajebiscie wielki przeskok.

Co do Twojego winrate na NL2...
Heh, gdybym ja miał taki winrate, to bym nie odchodził od stołów przez 24h
i bym kroił winrate jak reguralsi z NL25 <puka się w głowę>

Pieprzysz głupoty,
weź się za naukę.

Pozdrawiam bez majtek.
?g

psgold Autor wątku
psgold
PokerStrategist

FitzQueiroz, o taką odpowiedż mi chodziło :]

PawelWi
PokerStrategist

Napisane przez Yoozel
Co do różnicy NL2, a NL5
to myśle, że tu jest zajebiscie wielki przeskok.

Też tak uważam. Na NL2 się może wszystko wydarzyć - call 3bet pre flop z 52s? czemu nie! Na NL5 przynajmniej obowiązują jakieś zasady... ;) Za to nie zauważyłem większej różnicy pomiędzy NL5 i NL10 (na NL10 miałem kilka strzałów i podziękowałem bo miałem za mały bankroll i grało mi się niezwykle niekomfortowo).

Ja to tak przynajmniej widzę oczami początkującego i może jest inaczej ;)