Dzień dobry. Może na początek się przedstawię:) Mam na imię Piotr i swoją przygodę z pokerem zacząłem 3 dni temu. Ogólnie rzecz biorąc od 8 lat gram w Starcrafta (reality time strategy). Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale cała masa ludzi grająca w starcrafta gra też w pokera, a niektórzy nawet całkowicie przerzucili się na pokera i niby odnoszą jakieś tam sukcesy. Z nicków które kojarzę z Starcrafta to (toms0n, sYs, Macia). No, ale do rzeczy. 3 dni temu jeszcze nie znałem ani jednego pojęcia związanego z pokerem. Przez te 3 dni zdążyłem przeczytać strategie no limit dla Basic użytkowników oraz zdać quiz. Od wczoraj gram na pieniądze na PokerStars na NL0,01/0,02 i ogólnie rzecz biorąc w pierwszym momencie trochę potraciłem, ale dziś gram powiedzmy równo. Tj trochę wygrywam, trochę przegrywam i ciągle jestem na 0. Staram się stosować do zasad SSS, ale niektóre sprawiają mi trudności. Po prostu brak czasu na zastanowienie się czy rzucenie okiem do notatek daje się we znaki i czasami popełniam błędy związane z stawkami bądź wchodzeniem/pasowaniem do gry.
Ogólnie rzecz biorąc rozumiem zasady SSS tylko czasami nie potrafię się do nich zastosować, a wynika to chyba po prostu z braku ogrania. W końcu 3 dni z pokerem to chyba mało. Ogólnie rzecz biorąc gram na 3 stołach i staram się wchodzić do gry tylko z mocnymi rękoma, aby jak już wejdę móc podpuszczać moich przeciwników i podbijać w miarę wysoko.
Swoją drogą sam nie wiem o co chciałem zapytać
Chyba tylko chciałem się przywitać.
Macie jakieś CIEKAWE, KONKRETNE porady dla totalnego nooba? Jakieś takie ogólne zasady, normy zachowań. Sam nie wiem o co pytać bo nie znam zbyt dobrze pokerowego światka:) Z góry dziękuję za wszystkie porady:) Jeżeli są jakieś artykuły, które wg. was powinienem na 100% przeczytać na początku mojej pokerowej kariery to poproszę o linki.
Pozdrawiam.