Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Keep Dreaming-Bankroll Builder

20 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
452 Wyświetlenia
Szumejker
PokerStrategist

Witam.

Zakładam bloga, aby monitorowac swoje postępy i mieć motywacje do sumiennej analizy.:f_zZz: Wykresy będę zamieszczał 1 w tygodniu, ze wzgledu na małą ilość rozdań(4 stoliki). Zamierzam grać na stolikach cash z ante(P* i Everest). W przeszłości grałem głównie HU, zobaczymy na ile przyda mi się to doświadczenie na 6maxach :f_thumbsup:

Aktualny bankroll: 400$
Do zobaczenia przy stolikach:f_biggrin:!

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 1
Ilość rozegranych rąk: 2009
Typ gier: cash
Zysk/strata: 140,69 $
Aktualny bankroll: 546,69 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Wykres

Spory upswing na początek:) Grałem 10NL i 16NL z ante na starsach, +97,54$ EV. W międzyczasie zagrałemtygodniowego freerolla 30k, gdzie wygralem 6$. Wczoraj spędziłem 2,5h na pisaniu notatek w HM2 :f_mad: Dzisiaj pewnie zejdzie drugie tyle... W poniedziałek ,lub wtorek po analizie postaram się wrzucić jakieś rozdania.

Powodzenia przy stolikach!

Odpowiedz
Cytat
rae3344
PokerStrategist

Kozak wykres, fell in love with the red line <no homo>, będę zaglądał, powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Miałem wrzucić jakieś rozdania wczoraj, ale w sumie nie było nic ciekawego, więc włączyłem starsy. Rozegrałem około 660h i wyłączyłem stoliki, ponieważ bardzo niewiele się ich otwierało na nl16, na nl10 też wiele nie było... Dostałem kilka nieciekawych rozdań na samym początku. W jednym z nich zestakowałem się na flopie J5K z JJ przeciwko KK i 55:f_grin: Oczywiście 250BB deep, prawie spadłem z krzesła ze śmiechu :f_ugly:

Spoiler

Poker Stars $0.08/$0.16 No Limit Hold'em $0.04 Ante - 4 players - View hand 2671447
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): $49.35
stepan-tlt (CO): $56.46
Doomi4ka (BTN): $40.00
petrache0 (SB): $67.83

Pre Flop: ($0.40) Hero is BB with A :diamond: K :diamond:
stepan-tlt raises to $0.48, Doomi4ka raises to $1.60, 1 fold, Hero raises to $4.32, stepan-tlt raises to $8, 1 fold, Hero calls $3.68

Flop: ($17.84) 6 :diamond: 4 :spade: 7 :diamond: (2 players)
Hero checks, stepan-tlt bets $10, Hero raises to $41.31 all in, stepan-tlt folds

Doomi4ka vpip 42/ PFR 29 /3b 8 /F3b30 /900hands
Stepan-tilt vpip 30/PFR 23/cbet 74/Agg%41/ F%vsB 62/250h (nie mam żadnych znaczących notek)

Na Doomi4ka gram 4b ponieważ wie ,że nie lubi odpuszczac preflop. Gdybym tylko callowac mialbym nieciekawą sytuacje na flopie OOP w tak duzej puli. Do tego nie chce dostać 4b (squeeza?).Sizing to okolo 2,7x wydaje mi optymalny, jezeli nsz przeciwnik sporo calluje. Dostaje podejrzanie maly 5b, ktory calluje. Na flopie check/raise wydaje mi się chyba oczywistą opcją, przy jego aggresji/cbet% .- zakladajac ze jego range nie zawiera tylko KK-AA.

Spoiler

Poker Stars $0.08/$0.16 No Limit Hold'em $0.04 Ante - 4 players - View hand 2671454
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): $40.00
stepan-tlt (CO): $67.58
Doomi4ka (BTN): $40.44
petrache0 (SB): $48.61

Pre Flop: ($0.40) Hero is BB with A :diamond: A :club:
1 fold, Doomi4ka raises to $0.48, 1 fold, Hero raises to $2.08, Doomi4ka calls $1.60

Flop: ($4.40) T :spade: 9 :heart: 4 :club: (2 players)
Hero bets $2.94, Doomi4ka calls $2.94

Turn: ($10.28) 9 :club: (2 players)
Hero bets $6.64, Doomi4ka calls $6.64

River: ($23.56) Q :diamond: (2 players)

Doomi4ka vpip 42/ PFR 29 /F3b30/Agg% 20/ Fvb% 57/FvCbet 47/ Turn Fvcbet 40 /900hands
River usuniety ,aby nie spoilerowac. Jak zagralibyście to na turnie, riverze? Wydaje mi się ,że popełniłem tutaj spory błąd na riverze, ale chce usłyszec waszą opinie nie skalaną rezultatem :f_p:

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 2
Ilość rozegranych rąk: 3020
Zysk/strata: -65,75$
Aktualny bankroll: 494$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
Słaby tydzień... Nie trzymałem się swoich założeń co do gry i analizy, przy niskim volume. W sumie trudno to inaczej ująć:) W sumie dobrze ,że jestem -60$- przynajmniej dostalem za swoje...
+10$ do Bankrolla z Vip Stellar na starsach

Odpowiedz
Cytat
Sowiczek
Oldschool Grinder

Na tych stolikach ante zawsze się ma takie deep stacki? Jeżeli tak, to nie rozważałeś gry po prostu na NL25, albo NL50? W sumie jak grałeś wcześniej HU to pewnie jesteś dobry postflop i takie deepy to dla Ciebie atut:f_thumbsup:. Ręka, którą wstawiłeś to jest easy ship river na 100BB, ale na 250BB to pewnie b/f, albo x/decide. Dla mnie jak ktoś ma staty 42/29 to skłaniam się ku b/f. Problem w tym, że jesteśmy mocno faced up grając tutaj 1/3-1/2 pota, a taki sizing mi się najbardziej podoba. Dlatego nie lubię grać na deepach :D

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Wolę grać z ante własnie ze względu na deepstacki. Wydaje mi się ,że na deepach można spokojnie wygrywać 10bb/100, stackowanie fishy na 250bb jest bardzo przyjmne:f_drink: +jest dużo więcej spotów które możemy exploitować postflop, a REGularsi grają gorzej niż na zwykłych. Na P* BI do stolików z ante to 100bb-250bb. Do do ręki zagrałem check/decide, przeciwnik miał QJ zaczeekał(przez co stracilem 1 value beta). Wątpie ,że ten gracz byłby w stanie zagrać reraise vs bet na riverze bazując tylko na sizingu. W sumie chyba byłem zbyt result oriented po rozdaniu:f_mad:

Odpowiedz
Cytat
Sowiczek
Oldschool Grinder

Jeżeli wiesz, że nie zamienia on nic tutaj w blef to rzeczywiście trochę value uciekło. X/c jest zdecydowanie gorsze, bo co on tu gorszego zabetuje? Jedynie KK i może K♣:Q♣:, czy QJ. Z drawów też tylko 78s ma, ale pewnie to przeczeka(nie wiem jak tam z jego agresją). Jak widzimy, QJ nawet nie betuje, wiec KQ pewnie też nie. Z tego by wynikało, że do rozważenia jest b/f i x/f. Ja dalej jestem za thin valuebetem od własnie KK,JJ,QJ,K♣:Q♣:, moze jakies AT. Czasami nadziewamy się na nutsa, ale jak mówisz że nie spodziewasz się zamiany reki w blef to trzeba valuebetować:)

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 3
Ilość rozegranych rąk:2183
Zysk/strata: 154,75$
Aktualny bankroll: 676.12
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Ostatnio chciałem przypisać minimalny sample size do statystyk w moim hudzie i ustawić jakieś sensowne kolorowanie.
Spędziłem trochę czasu szukając statystyk ,które gracze określali by jako "standardowe"... Niestety nie mogłem znaleść niczego sensownego po za VPIP/PFR, a w HM2 dostępne jest niewiele statystyk które mógłbym określić na podstawie analizy populacji. :f_cry:

Przypomniałem sobie o PokerSnowie, które podobno posiada strategie zbliżoną do GTO. :f_thumbsup:
Program ,tak jak HM2 posiada analize populacji(także niewiele statów), więc uznałem ,że powinienem rozegrać z PokerSnowie trochę rozdań w opcji challenge- a następnie przyjrzeć się jego statom. Rozegrałem łącznie 1005 rozdań, co daje łącznie próbke 5025 rozdąń(5 przeciwników). :f_pleased:
Nawiasem mówiąc jestem ucieszony z oceny jaką program mi wystawił: 2,7 error rate i uplasował mnie w najlepszej kategorii(byłem na +55bb)... Podkreślił mi tylko 2 duże błędy :f_cool:

Na podstawie "standardowych" statystyk otrzymanych z HM2 i PokerSnowie zbudowałem nowego prostego huda. Ustawiłem dla prawie każdej statystyki 5 kolorów, od ciemno czerwonego(mało) do ciemno zielonego(dużo). Minimalny sample size ustaliłem ,przy pomocy kalkulatora sample size.
Trochę experymentuje ze statami postflop które bardzo długo się wypełniają ,przy jakiejś minimalnej próbce... Zrezygnowałem na czas bliżej nie określony ze statystyk takich jak cbet i foldvCbet i innych często wykorzystywanych statystyk postflopowych.
Na ich miejsce wstawiłem Agg% i Fold to Bet ze względu na street- zobacze jak to się sprawdzi:) Ich plusem jest fakt ,że dużo szybciej uzyskują jakąś znaczącą próbke- przez co są bardziej dokładne, przy małej ilości rozdań.

Nigdy nie używałem statystyk związanych ze showdownem, takich jak WTSD%, W$SD itp.
Macie ,może jakieś rady związane z nimi? Może jakieś linki do filmów ?
Chciałbym w najblizszym czasie zrobić ,lub zdobyć jakieś fajne pop-upy do 6maxów. Tak jak wcześniej, jakieś rady? :f_rolleyes:

Powodzenia przy stolikach:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Niestety nie można wrzucać rozdań prosto z HM2 do pokersnowie :f_mad: Czuje się trochę oszukany... Zastanawiałem się nad znalezieniem/napisaniem prostego programu który filtruje rozdania w formacie jaki ma P*. Dzięki temu miałbym około 4 razy mniej(standard 25VPIP) rozdań do wrzucenia do snowie, przez co mógłbym kupić tańszą subskrybcje. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 4
Ilość rozegranych rąk: 3677
Zysk/strata: -86,96$
Aktualny bankroll: 576
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 5
Ilość rozegranych rąk: 4217
Zysk/strata: +211$
Aktualny bankroll: 807
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):5

W tym tygodniu przed prawie każdą sesją grałem challenge z pokersnowie po około 200h:) Świetny sposób na rozgrzewke+nauke. Próbowałem grać zoomy, ponieważ chciałem bardziej skupić się na samej grze, zamiast table selection(jest to chyba tylko chwilowa zmiana). Miałem sporo szczęścia i tydzień skończyłem 80$ nad EV. Teraz planuje pograć speed pokera NL20, aby wyrobić część bonusu i zdobyć lepszy status na PS ,aby oglądać filmiki:) Dodatkowe 10$ z Vip stellar.

Postanowienia na tydzień:
1.Rozegrać przynajmniej 4000h
2.Obejrzeć 2 filmy na PS
3.Przeglądać i komentować regularnie rozdania na forum 25/50NL SH
4.Wrzucać kłopotliwe rozdania gdzie przegrałem ponad 20BB
5.Przed każdą sesją grać 100-200h z pokersnowie dla rozgrzewki
6.Po każdej sesji gdzie jestem na -(w EV), zagrać 4rozdania za każdego przegranego bb (min 100)

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

1 sesja na Ipokerze na sporym minusie. W jakieś 300h przegralem 4BI, wrzucam pare rozdań praktycznie bez statów. Pytanko: znacie jakiś dobry konwenter do rozdań z Ipokera, lubskopiowanych z HM2?

Spoiler

** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ 8d 8s ] on BB
Player3 folds
Player5 folds
Player6 folds
Player8 raises [€0.40 EUR]
Player10 calls [€0.30 EUR]
Hero raises [€1.60 EUR]
Player8 calls [€1.40 EUR]
Player10 folds
** Dealing Flop ** [ Kh, 9h, 8h ]
Hero bets [€3.20 EUR]
Player8 raises [€8.00 EUR]
Hero raises [€19.80 EUR]
Player8 calls [€14.63 EUR]
** Dealing Turn ** [ 5s ]
** Dealing River ** [ Ac ]
Hero wins €0.37 EUR from main pot
Player8 wins €46.80 EUR from main pot
Player8 shows [Ah, 3h ]

Pradopodobnie reg, mam na niego jakieś 50h ale grał na kilku stołach.

Spoiler

** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ Kh Kd ] on SB
Player3 raises [€0.60 EUR]
Player5 folds
Player6 calls [€0.60 EUR]
Player8 folds
Hero raises [€2.50 EUR]
Player1 folds
Player3 raises [€6.40 EUR]
Player6 folds
Hero calls [€4.40 EUR]
** Dealing Flop ** [ 8d, Ac, 6d ]
Hero checks
Player3 bets [€6.40 EUR]
Hero calls [€6.40 EUR]
** Dealing Turn ** [ 8h ]
Hero checks
Player3 bets [€11.60 EUR]
Hero folds
Player3 wins €37.82 EUR from main pot

Reg

Spoiler

Hero posts small blind [€0.10 EUR].
Player1 posts big blind [€0.20 EUR].
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ As Qh ]
Player3 folds
Player5 raises [€0.60 EUR]
Player6 calls [€0.60 EUR]
Player8 folds
Hero raises [€2.50 EUR]
Player1 raises [€10.80 EUR]
Player5 folds
Player6 folds
Hero raises [€19.10 EUR]
Player1 calls [€4.93 EUR]
** Dealing Flop ** [ 7c, Qd, 6c ]
** Dealing Turn ** [ Jc ]
** Dealing River ** [ Kc ]
Player1 wins €31.41 EUR from main pot
Hero wins €5.77 EUR from main pot
Player1 shows [Kh, Ac ]

0 info, spazz:/

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Tego posta przeczytaj jeśli masz Hold'em Managera. Jest opcja eksportu rozdań bezpośrednio na PokerStrategy.com.

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Wielkie dzięki, tego właśnie szukałem w HM2:)

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 6
Ilość rozegranych rąk: 4180
Zysk/strata: +16$
Aktualny bankroll: 823$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):6
Pograłem 1 dzień na Ipokerze i zrezygnowałem... Niestety soft starsów jest nie do przebicia.
Średnio wywiązałem się z założeń ,więc może w tym tygodniu będzie lepiej :f_love:

1.Rozegrać przynajmniej 4000h
2.Obejrzeć 1 film
3.Komentować regularnie rozdania wszucane na forum 10NL SH
4.Wrzucać kłopotliwe rozdania gdzie przegrałem ponad 20BB
5.Przed każdą sesją grać 100-200h z pokersnowie dla rozgrzewki
6.Po każdej sesji gdzie jestem na -(w EV), zagrać 4rozdania za każdego przegranego bb (min 100)

Spoiler

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $13.67 (54.7 bb)
Hero (BB): $57.98 (231.9 bb)
UTG: $31.29 (125.2 bb)
MP: $31.05 (124.2 bb)
CO: $25 (100 bb)
BTN: $25 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with J J
3 folds, BTN raises to $0.52, SB folds, Hero raises to $1.80, BTN raises to $3.60, Hero calls $1.80

Flop: ($7.30) A A 2 (2 players)
Hero checks, BTN checks

Turn: ($7.30) T (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.58, Hero calls $3.58

River: ($14.46) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $7.11, Hero raises to $35.14, BTN calls $10.71 and is all-in

Results:

Spoiler

$50.10 pot ($2 rake)
Final Board: A A 2 T 3
Hero showed J J and lost (-$25 net)
BTN showed 9 A and won $48.10 ($23.10 net)

Przeciwnik relatywny unknown po 36h ma staty 26/20. Zagranie na Riverze to spazz, z jakiegoś powodu myslałem że bluff przeciwko QQ/KK to dobry pomysł:)

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Update 7
Ilość rozegranych rąk: 3628
Zysk/strata: -12$
Aktualny bankroll: 811$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):7

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Szumejker żyjesz jeszcze?

Odpowiedz
Cytat
Szumejker Autor wątku
Szumejker
PokerStrategist

Tak, żyje:) Nie wstawiałem wyników ponieważ miałem problemy z laptopem i pogrywałem na 3 urządzeniach... Na razie zawieszam challenge, niestety obecnie brak czasu i dobrych warunków sprzętowych.

Odpowiedz
Cytat