Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kazika walka z downswingiem

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
LukeKazik
PokerStrategist

Witam, postanowiłem założyć tego bloga, ponieważ ostatnio dopadł mnie mały downswing... Ale od początku.

Nazywam się Łukasz, w lipcu kończę 20 lat. W poniedziałek zaczynam pisanie matur, a w czerwcu czeka mnie egzamin zawodowy. W pokera zacząłem grać jakieś 3 lata temu, założyłem konto na ps, przewaliłem 10$ na bodajże CakePoker i... nie wiem. Po prostu przestałem grać. Od tego czasu grałem parę razy z kumplami live, poziom niezbyt wysoki, czułem się jak Phil Ivey wśród fishów :D No i ostatnio mnie jakoś wzięło, żeby do tego wszystkiego wrócić. Założyłem nowe (ale ciii, bo tak nie wolno ;) ) konto na ps i zacząłem grać na William Hill. Szło źle, bardzo źle. Przegrałem 30 dolców, wpłaciłem 20, ale się nie martwiłem, bo każdy tak zaczynał. W międzyczasie dostałem na Skrillu bonus 20 dolców i postanowiłem się przenieść na p*. Zacząłem grę z rollem 60$. Bywało lepiej, gorzej, ale uczyłem się dużo, czytałem artykuły, analizowałem sesje. Ostatnio w 3 dni zrobiłem 40 dolców i pomyślałem "Kurna, to chyba ten moment, kiedy zaczynam kumać tą grę, niedługo wejdę na nl5". No i niestety pomyliłem się... Mój roll ze 100$ w ciągu ostatnich 3 dni skurczył się do 78$, gram coraz mniej żeby więcej nie tracić. Nie rozumiem tego kompletnie - wiem o pokerze 5 razy więcej niż 90% graczy na tym limicie a nie potrafię regularnie wygrywać. Nie wiem w czym tkwi problem. No i niestety gdy nie jestem w stanie zobaczyć wymiernych wyników mojej nauki, to od razu spada mi motywacja. Oczywiście powoduje to błędne koło, w którym stoję w miejscu, czyli tak naprawdę się cofam. Dlatego też postanowiłem założyć tego bloga.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
LukeKazik Autor wątku
LukeKazik
PokerStrategist

Postanowiłem wrzucić wykres z całej mojej rozgrywki na Pokerstars.

Jak widać w pewnym momencie zacząłem sukcesywnie piąć się w górę, co było dobrym prognostykiem. No i w sumie na tym się skończyło, bo ostatnie sesje to porażki na całej linii.

Moje cele po analizie ostatniej sesji:
- nie sprawdzać na riverze gdy wiem, że jestem w dupie,
- nie bawić się w głupie i drogie spoty, które rzadko mogę wygrać,
- zapamiętać, że jeśli przeciwnik podbija na microstawkach to znaczy, że ma (gdzieś to wyczytałem i w sumie sprawdza się w 100%),
- obejrzeć jakiś film dotyczący mindsetu, a dokładniej downswingu,
- dalej grać a game,
- nie tiltować.

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Hej!

Na przyszłość radzę pamiętać, że moderatorzy też przeglądają blogi. ;)
Posiadanie dwóch kont na naszym serwisie jest niezgodne z regulaminem i może podlegać karze.

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
Fakee1
PokerStrategist

Cześć, życzę powodzenia z maturkami i egzaminem zawodowym (czy to aby na pewno dobry moment na start bloga?), trzymam kciuki również za sukcesy pokerowe.

I taka mała uwaga:
Nie traktuj swojego małego spadku jako downswingu, czyli strat spowodowanych pechem. Pewnie po prostu są to jakieś leaki w grze, im szybciej uświadomisz sobie, że w szukaniu powodów jakiś tam spadków lepsza jest porządna praca nad grą, a nie szukanie pecha w rozdaniach, tym szybciej Twoja gra będzie się poprawiać.
Resztę punktów uważam za bardzo dobre, graj ABC, a microstawki będziesz crushował lada dzień.

Odpowiedz
Cytat
LukeKazik Autor wątku
LukeKazik
PokerStrategist

Nie dzięki :D Generalnie to ja tam do matury jakoś specjalnie się nie przygotowuje - taki freestyle. I tak wiem, że zdam, a nie jestem z tych co to rozwolnienia przed maturą dostają ze stresu.

Jeśli chodzi o downswing - generalnie już z tego wyszedłem. I nie był to żaden downswing, raczej hmm ruchy z mojej strony. Przejrzałem rozdania, na których traciłem najwięcej kasy i zauważyłem, że zacząłem sprawdzać naprawdę słabe ręce. Nie wiem dlaczego, wcześniej tak nie grałem. Później rzucę jakimś wykresem.

Odpowiedz
Cytat
Obe1990
PokerStrategist

Jeśli chodzi o downswing - generalnie już z tego wyszedłem. I nie był to żaden downswing, raczej hmm ruchy z mojej strony. Przejrzałem rozdania, na których traciłem najwięcej kasy i zauważyłem, że zacząłem sprawdzać naprawdę słabe ręce. Nie wiem dlaczego, wcześniej tak nie grałem.

Pewnie dlatego, że bardzo dobrze Ci szło przez co poczułeś się bogiem tego limitu :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Bolexx
Oldschool Grinder

Tak to jest i wiem to po sobie, możesz mieć duzą wiedzę teoretyczną ale trudniej to wprowadzić w praktykę albo to utrzymać.

Odpowiedz
Cytat
LukeKazik Autor wątku
LukeKazik
PokerStrategist

Z tą teorią to święta racja - czytam artykuły, oglądam filmy i generalnie... niewiele mi to daje :P Ale jest coraz lepiej, dzisiejsza sesja:

I ogólny wykres ze Starsów:

Cholera, muszę zmienić nazwę tego bloga na jakąś mniej patetyczną :P

Odpowiedz
Cytat