Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jednak pułapka!

210 Posty
31 Użytkownicy
4 Reakcje
8,978 Wyświetlenia
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Witam wszystkich po przerwie.

Ciesze sie, ze przypomnieliscie, ze mam bloga. Z tej okazji pomyslalem, ze dobrze bedzie jesli udokumentuje na blogu te wszystkie madrosci z czasu obecnego downswingu.

Na wstepie mysle, ze powinienem napisac z czego moga wynikac moje pokerowe problemy. Na poczatku tego roku zalozylem sobie, ze zrobie 30 gemstonow. Mysle, ze w moim wypadku, jest to cel ciezki do zrealizowania, ale mozliwy. Gdyby nie to, ze moj czas musze przeznaczyc rowniez na pare innych rzeczy, zrobilbym 50 gemstonow i jeszcze troche sie ponudzil. "Pare innych rzeczy" to znaczy: Rozwoj, Studia dzienne, Silownia, Dziewczyna. Ogolnie wszystkie czasochlonne i wazne. Wyszlo na to, ze odpuscilem rozwoj chcac koniecznie ugrac 3 gemstony, od poczatku roku nie przeanalizowalem zadnej reki, poszedlem na ilosc, z 6 stolikow zrobilo sie 12, itd. No i wyszlo tez -5k$ w ciagu ostatniego downswingu. _rolleyes:

Teraz nalezy cos zrobic zeby bylo +10k. Jak? Plan jest taki:

:club: Sesja trwa maksymalnie 700h
:club: Gram przy 6-8 stolikach. Nigdy wiecej.
:club: Przynajmniej podczas sesji nie patrzec w cashiera (od czegos trzeba zaczac :facepalm: )
:club: Przed kazda sesja analiza pieciu handow.
:club: Na kazde dwie sesje przypada jeden filmik.
:club: Wyjatkiem od tych postanowien moze byc koniec miesiaca, kiedy bedzie trzeba dograc pare rak, ale z ROZSADKIEM (nie jak w lutym, kiedy chcialem ugrac w dwa dni 2k$ raku :facepalm: )
:club: I jeszcze najwazniejsze - flipowac dobrze :pokerface:

pochwalisz sie co jest inspiracja dla twoich obrazkow ?

Ciezko powiedziec, ale mysle, ze jest to polaczenie tego, ze kiedys za duzo rysowalem bazgrolow w zeszytach i tego, ze kiedys za duzo palilem :P

I na koniec wykres

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

1# Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $4(BB) Replayer
SB ($202)
BB ($200)
UTG ($765)
UTG+1 ($306)
Hero ($230)
BTN ($194)

Dealt to Hero K♣ Q♣

fold, fold, Hero raises to $10, fold, SB raises to $16, fold, Hero calls $6

FLOP ($36) 8♣ Q♠ 5♣

SB checks, Hero bets $26, SB raises to $76, Hero calls $50

TURN ($188) 8♣ Q♠ 5♣ 3♦

SB bets $110 (AI), Hero calls $110

Min3b preflop to nutsy albo missclick. Nie wiem czy w zwiazku z tym nie bylby lepszy check back, bo najczesciej to jednak QQ+. Na turnie call jest na styk, ale call.

http://www.PokerStrategy.com
Proces zakończony... 440 ilość przeanalizowanyc rozdań w 0 Sekundy.

Stół: 8cqs5c3d
Dead:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 27,727% 27,727% 0,000% 72,273% KcQc
Gracz 2: 72,273% 72,273% 0,000% 27,727% QQ+

----------------------------------------

2# Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
Hero ($100)
BB ($297)
UTG ($40)
CO ($175)
BTN ($155)

Dealt to Hero T♠ Q♦

fold, fold, BTN raises to $6, Hero raises to $20, fold, BTN calls $14

FLOP ($42) K♥ J♦ 8♦

Hero bets $24, BTN raises to $135 (AI), Hero calls $56 (AI)

Preflop 3betowalem, bo przeciwnik mial steal z bu 56%, pozniej chyba okazalo sie , ze fold to 3bet nie za wysoki, bo 36%, wiec raczej bym tutaj odpuscil z QTo. Mysle, ze dobrym rangem do restealu jest tutaj KTs+, KJo+, ATo+, 99+. Zastanawiam sie czy call moglby byc oplacalny, biorac pod uwage, ze kolega gral any2 3 barrele, ale raczej wolalbym suited connectory, zeby moc ch/SH turny. Ciekawy jestem waszego calling range w takiej sytuacji. Napisze tylko, ze na BB siedzial fish reg bardzo malo foldujacy do steali na postlopie grajacy czesto ch/r.

Co do postlopu to zastanawiam sie nad tym czy cbet ma tutaj sens. Raczej z tej reki nie uciekne, cbetem niczego praktycznie nie wyrzuce, ciekawe czy do shipa na turnie cokolwiek by wyrzucil ?(
Do raisa na flopie call musi byc.
Proces zakończony... 19 800 ilość przeanalizowanyc rozdań w 0 Sekundy.

Stół: ksjd8d
Dead:

Gracz 1: 35,439% 30,288% 10,303% 59,409% QdTs
Gracz 2: 64,561% 59,409% 10,303% 30,288% AsAh, AsAd, AsAc, JsJh, JsJc, 8s8h, 8h8c, AKs, AdQd, AdTd, Ad9d, Ad5d, KdTd, QTs, T9s, AhKd

3# Grabbed by Holdem Manager
SB ($100)
BB ($64.50)
Hero ($338)
CO ($102)
BTN ($107)

Dealt to Hero J♠ K♦

Hero raises to $6, CO calls $6, fold, fold, fold

FLOP ($15) 9♦ J♥ K♣

Hero bets $12, CO raises to $30, Hero calls $18

TURN ($75) 9♦ J♥ K♣ T♠

Hero checks, CO checks

RIVER ($75) 9♦ J♥ K♣ T♠ 3♣

Hero bets $75, CO folds

Reka z nitem 17/10. Na flopie raisuje ip 8%, pre flop 3betuje KK+. czyli moze miec jakies JJ, 99, J9s, T9s, QTs, moze JTs. Na turnie ziomek mowi: mam mocna reke, ale sie boje, ze masz strita (albo trafilem wlasnie dwie pary i gram for showdown). Biorac pod uwage, ze na 90% folduje wszystko, to z radoscia zamieniam moje top 2pair w blef.

4# Grabbed by Holdem Manager
SB ($186)
BB ($310)
UTG ($201)
UTG+1 ($429)
CO ($200)
Hero ($607)

Dealt to Hero K♥ A♦

UTG raises to $12, fold, fold, Hero calls $12, fold, fold

FLOP ($30) Q♠ Q♥ 7♣

UTG bets $16, Hero calls $16

TURN ($62) Q♠ Q♥ 7♣ K♦

UTG checks, Hero checks

RIVER ($62) Q♠ Q♥ 7♣ K♦ T♣

UTG bets $44, Hero calls $44

W tym rozdaniu na turnie zagralem totalnie bez sensu. Preflop w porzadku - fish duzo foldowal do 3betow. Na turnie nie zabetowalem w obawie przed ch/R, zawsze jednak powienienm grac Bet, shove.

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

SB ($222)
BB ($273)
UTG ($152)
CO ($40)
Hero ($274)

Dealt to Hero Q♠ K♦

fold, CO raises to $4.50, Hero calls $4.50, SB calls $3.50, fold

FLOP ($15.50) J♣ 5♥ T♦

SB bets $7.75, CO raises to $35.50 (AI), Hero calls $35.50, SB calls $27.75

TURN ($122) J♣ 5♥ T♦ 2♠

SB checks, Hero checks

RIVER ($122) J♣ 5♥ T♦ 2♠ 5♠

SB checks, Hero checks

Preflop gram call poniewaz short, stealuje tutaj kolo 30%, wiec z KQ ip bede mogl dobrze grac przeciwko niemu, a dodatkowo na sb gra fish. Na flopie pojawia sie spory problem, poniewaz przeciwnicy wygladaja dosyc mocno. dodatkowo short moze rozgrywac w ten sposob AQ i AK. Zakladajac , ze fish dolozy potrzebuje 29% equity. Z setami i dwiema parami fish raczej wrzuci stacka (mniej wiecej raz na trzy calle), co dodatkowo zmniejsza oplacalnosc sprawdzenia. Odnosnie przypisanych range to jezeli stosowaniem samych suited albo offsuit rak przyblizam frekwencje posiadania danej reki przez przeciwnika(jesli kolory maja pomijalne znaczenie).

Proces zakończony... 4 135 740 ilość przeanalizowanyc rozdań w 0 Sekundy.

Stół: jc5htd
Dead:

Gracz 1: 25,980% 20,981% 10,341% 68,678% KdQs
Gracz 2: 44,782% 41,169% 7,568% 51,263% TT+, 55, AJs+, KJs+, QJs, Q9s, J9s+, AJo+, KJo+, QJo, JTo
Gracz 3: 29,239% 24,960% 8,901% 66,139% 55, AQs, KQs, Q9s, JTs, 98s, AQo-AJo, KJo+, Q9o

----------------------------------------

Hero ($343)
BB ($222)
UTG ($121)
UTG+1 ($187)
CO ($142)
BTN ($237)

Dealt to Hero 9♥ 9♣

fold, UTG+1 raises to $7, CO calls $7, BTN calls $7, Hero raises to $37, fold, UTG+1 calls $30, fold, fold

FLOP ($90) Q♦ 8♣ 2♣

Hero bets $60, UTG+1 folds

Pfr to reg duzo callujacy 3b malo 4betujacy, pierwszy caller to reg duzo 4betujacy, a drugi to fish typu loose preflop, tight postflop. Zastanawiam sie nad tym czy nie lepiej na takich stackach nie callowac tej reki. CO czasem moze blefshipnac z PP. Grywalnosc 99 w 3betowanej puli hmm. Przeciwko fishowi nie bylby to najlatwiejszy spot, z uwagi na pol talii overcards. W przypadku 4beta od regow musialbym sie stackowac.
Jezeli chodzi o postlop to gram cbet dla blefu i for protection, liczac na to przeciwnik nie wpadnie na pomysl floatowania z ace high i backdoor czymkolwiek.

SB ($234)
Hero ($388)
UTG ($210)
CO ($115)
BTN ($157)

Dealt to Hero Q♥ A♦

fold, CO raises to $6, fold, fold, Hero calls $4

FLOP ($13) 9♣ 2♦ T♦

Hero checks, CO checks

TURN ($13) 9♣ 2♦ T♦ J♥

Hero bets $10, CO raises to $32, Hero raises to $382 (AI)

Ten reg jest na tyle myslacy, ze musze na niego balansowac, dlatego call preflop jest najlepszym rozwiazaniem. Do tego, 3bet to bylby zawsze blef, nigdy 3bet call.
Na flopie mysle, ze check raise jest spoko. Wedlug moich nadzwyczaj dokladnych obliczen w equilabie jestem w stanie wyfoldowac jakies 55% jego cbetning rangu. Skad dokladne obliczenia? Poniewaz trzeba dokladnie okreslic jego checking range, zeby wiedziec co kolega ma na mysli na turnie. Jedynymi kombinacjami, ktore moze grac R/c sa J9s i ewentualnie JTs, QTs, KTs a wiekszasc rak typu 88, 77, 89s, czasem AQ folduje. Czyli mam fold equity ok 75%. Nawet znacznie ograniczajac frekwencje jego semiblefow przy 18% equity w wypadku sprawdzenia mamy dobrego shova.

4# Grabbed by Holdem Manager
SB ($98)
BB ($99)
UTG ($100)
UTG+1 ($37)
Hero ($364)
BTN ($379)

Dealt to Hero 5♥ A♥

fold, fold, Hero raises to $5, fold, fold, BB calls $3

FLOP ($11) 6♠ 3♦ 4♥

BB bets $8, Hero raises to $21, BB raises to $54, Hero raises to $104, BB calls $40 (AI)

Z mojej strony zagrane bezsensu. Przeciwnik bardzo duzo sprawdzal z blindow. czyli mozna zalozyc, ze donkbetujac ma tam najczesciej 4x, 6x, 77-TT. Biorac pod uwage ile overcards moze spasc zdazylbym go spokojnie przez dwa strity wyrzucic. A nie flipowac z fishem za stacka :f_mad: I pozniej sie dziwie, ze mam swingi na 20bi w 5k rozdan.

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

SB ($100)
BB ($477)
UTG ($220)
CO ($39)
Hero ($100)

Dealt to Hero J♠ Q♣

fold, fold, Hero raises to $5, fold, BB raises to $16, Hero calls $11

FLOP ($33) 8♠ Q♦ 2♣

BB checks, Hero checks

TURN ($33) 8♠ Q♦ 2♣ T♦

BB bets $20, Hero calls $20

RIVER ($73) 8♠ Q♦ 2♣ T♦ A♠

BB bets $44, Hero folds

BB shows 7♦ 7♣

BB wins $70

call 3beta z QJo vs koles ktory gra 25% 3betu jest raczej w porzadku? Zdaje mi sie, ze tak. Jesli tak to reka powinna zostac rozegrana najczesciej Bet na flopie. Check jest dosyc slaby, biorac pod uwage jego ch/r i agresje na flopie. Jezeli juz tak zagralem to raczej i tak powinienem sprawdzac river, mimo ze czesto bedzie mial asa, bo koles ogarnial, ale byl overagro.

SB ($820)
BB ($224)
UTG ($648)
Hero ($579)
BTN ($194)

Dealt to Hero 6♥ A♠

fold, Hero raises to $10, BTN calls $10, fold, fold

FLOP ($26) 3♠ J♦ K♠

Hero bets $17, BTN calls $17

TURN ($60) 3♠ J♦ K♠ A♥

Hero checks, BTN bets $45, Hero calls $45

RIVER ($150) 3♠ J♦ K♠ A♥ 7♥

Hero checks, BTN bets $84, Hero folds

BTN wins $147

O tym rozdaniu wypadaloby po prostu napisac: fold pre flop. Na BU agresywny reg na blindach tak samo. flop cbet i 2nd barrel na tym boardzie jest raczej w porzadku. Jezeli gram ch/c turn to na river tez powinienem. Trudne spoty z zle rozegranego preflopa :rage:

SB ($100)
BB ($163)
UTG ($206)
UTG+1 ($212)
Hero ($200)
BTN ($214)

Dealt to Hero 9♣ Q♣

fold, fold, Hero raises to $10, BTN calls $10, fold, BB calls $6

FLOP ($32) J♦ 9♠ 4♣

BB checks, Hero checks, BTN bets $20, BB folds, Hero calls $20

TURN ($72) J♦ 9♠ 4♣ 7♥

Hero checks, BTN checks

RIVER ($72) J♦ 9♠ 4♣ 7♥ 3♣

Hero checks, BTN bets $54, Hero calls $54

Biorac pod uwage szeroki range i to ze BU prezentowal sie w takich sytuacjach dosyc agresywnie to check/call nie jest zly poniewaz mam backdoory . no nie wiem bet bet bet tez jest spoko

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

I jak ja mam ugrac wiecej niz 10k rak miesiecznie jesli co tylko usiade i zagram pare rozdan to dostaje takie baty, ze nic mi sie nie chce. :f_zZz:

Odpowiedz
Cytat
garimton
PokerStrategist

Napisane przez elo3200
I jak ja mam ugrac wiecej niz 10k rak miesiecznie jesli co tylko usiade i zagram pare rozdan to dostaje takie baty, ze nic mi sie nie chce. :f_zZz:

Miałem/mam podobnie. W marcu miałem wyrobić sporo rąk, jednak słabe wyniki skutecznie zdemotywowały mnie do gry. Wydaje mi się to sporym leakiem mindsetowym.

Co do rozdań: call z QJo jest IMO spoko na gracza z takim 3b, gramy w pozycji , na takiego gracza chętniej calluje Broadway'e właśnie dlatego że jak trafiam swoje outy to bardzo często jestem lepszy. Im większy 3bet range to wydaje mi się że więcej ma on w swoim range'u Axs, Kxs i Ax. Rzadko pojawia się tak Qx czy Jx więc o tyle dobrze że nasza ręka jest rzadziej zdominowana niż przy Ax czy Kx.

Jeśli on tu ma duży ch/r na (F) we 3betowanych spotach, to grasz bet/call? Gramy w pozycji i jeśli on faktycznie uderza często to wyindukujemy 3bety od niego (mam tu na myśli ch/r jako dwa oraz bet na (T) jako ten 3ci bet)

Check wydaje mi się trochę słabszy bo właśnie chcemy jego ch/r łapać jak mamy value. Aczkolwiek grając tutaj check możemy równie dobrze zagrać raise(T), zależy czy jest to typ gościa który chce za wszelką cene pokazać że ma większe jaja od nas i nas wybluffuje.

Na (R) myśle ze fold nie jest zły, value jak KT,JT zagra check, niewiele dam w jego range widzę które zabetują river i zostaje mało rąk które obróci tu w bluff.

2) dokładnie to co piszesz, jeśli już ch/c na (T) (jak rozumiem w celu indukcji bluffu) to ch/c na (R) a spada totalny blank. Bo jeśli betujemy na (T) i dostajemy raise to gramy... fold?

Odnośnie PF to zastanawiam się czy on w swoim calling range'u ma tyle Ax?

Jeszcze małe pytanie, jego sizing na (F) nie wskazuje żeby gral tu protekcje (nie wiem czy zwracasz dużą uwagę na sizingi i czy regowie zaczynają się adjustować również na tym polu). Grając ch/c na (R) myślę że te 25-28% czasu jesteśmy dobrzy no i mamy notkę z czym on gra na takim boardzie w ten sposób.

3) Albo tutaj miał coś w stylu PP typu TT, 88-66 i nasza linia na jego range jest spoko, jeśli zagral tak ze słabym J to też nic nie poradzimy na to. Zastanawia mnie fakt że on tutaj betuje w 2 osoby i jestem ciekaw co pokazał. Spadają 2 blanki więc gram tak samo.

Mam nadzieję że coś pomogłem, a przynajmniej zwróciłem uwagę na coś co może Ci umknęło. Z chęcią usłysze Twój punkt widzenia na to co napisałem.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Siema.

Ciezko powiedziec, czy to jest leak mindsetowy. Mysle, ze to zalezy od ogolnej sytuacji zyciowej. Jezeli gra sie 4livin i posiada odpowiedni zapas srodkow (nawet przy duzych swingach, rzedu 100 bi, nie musimy sie martwic co zjesc) wtedy wedlug mnie jest to pewnego rodzaju leak. Jezeli natomiast nie posiada sie takie "komfortu finansowego" po prostu wszystko jest posrane.

Jeśli on tu ma duży ch/r na (F) we 3betowanych spotach, to grasz bet/call? Gramy w pozycji i jeśli on faktycznie uderza często to wyindukujemy 3bety od niego (mam tu na myśli ch/r jako dwa oraz bet na (T) jako ten 3ci bet) Check wydaje mi się trochę słabszy bo właśnie chcemy jego ch/r łapać jak mamy value. Aczkolwiek grając tutaj check możemy równie dobrze zagrać raise(T), zależy czy jest to typ gościa który chce za wszelką cene pokazać że ma większe jaja od nas i nas wybluffuje.

Jezeli by mial duzy ch/raise to zawsze gram bet/call bo czesto bedzie mial gutshota lub druga/trzecia pare. Z tego co pamietam to koles byl bardzo pasywny na flopie, a na turnie i riverze bardzo agresywny, wiec linia ch, call, call majaca na celu wyindukowanie betow od jego air nie jest zla. Bet check call, zeby zlapac jego floaty tez jest dobre. Duzo w takiej sytuacji zalezy od meta game.

Odnosnie drugiego rozdania to on na turnie z Ax ma pare Asxs, AT AJ i AQ. Z sizingami jest ciezka sprawa, bo mozna sie na tym zlewelowac niezle. Wyglada na thinvaluebeta albo ma wygladac na thinvaluebeta :f_tongue:

W trzecim villain pokazal TT, mysle, ze jezeli zalozyc, ze to przecietny reg z tych stolikow to najczesciej wlasnie bedzie trzymal TT, JT albo jakies blefy (87s, PP). Nie opisalem dokladnie tej sytuacji, a sporo zalezy od jego agresji na river i tego kto jest na BB.

Z okazji tego, ze na roomie, na ktorym ostatnio mialem duzo pieniedzy, zostalo mi po ostatniej sesji na NL200, dokladnie 999,90$ postanowilem zaczac grac NL50 100bb. Na razie nie jestem przekonany o slusznosci swojej decyzji, bo jednak na NL200 mam winrate 6bb/100, znacznie latwiej ugrywa sie rake i znam specyfike stolikow, blisko do highstakesow :pokerface:. Zrobie gemstona na nL50 i zobacze co dalej

Dzisiaj pierwsza sesja na NL50. Jestem w szoku. Ludzie vs steal tak duzo 3betuja i tak luzno sie stackuja, ze mam wrazenie ze gramy na 30bb deep. Po okolo 20 rozdaniach majac statystyki 20/18 dostalem 5bet shipa z KQo na moj steal z buttona. Wtf? W kazdym razie 5 stackow do przodu, winrate 97bb/100, impreza.

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Mam za soba druga sesje na NL50. Gdybym nie byl results oriented napisalbym, ze fajnie mi sie gralo. Jednak napisze po prostu 2 staki w plecy :f_frown: :f_frown: :f_frown:

Zbliza sie przerwa swiateczna, co oznacza dla kazdego ateisty socjopaty duzo wolnego czasu, ktory mozna przeznaczyc na grindy i ROZWOj. Albo przegladanie kwejka itp.

Teraz takie bajki niszcza dzieciom glowy. Boze, jak pieknie.

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

IPoker, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $92.99 (186 bb)
Hero (CO): $25.50 (51 bb)
BTN: $85.17 (170.3 bb)
SB: $129.28 (258.6 bb)

Preflop: Hero is CO with J 8
2 folds, SB completes, BB checks

Flop: ($1) A J 7 (2 players)
SB bets $1, BB calls $1

Turn: ($3) 6 (2 players)
SB bets $2.25, BB raises to $4.50, SB calls $2.25

River: ($12) 5 (2 players)
SB bets $9, BB calls $9

Results: $30 pot ($1.50 rake)
Final Board: A J 7 6 5
BB showed 2 2 and lost (-$15 net)
SB showed 6 Q and won $28.50 ($13.50 net)

Troche mnie juz boli glowa od tego nl50. To jest leveling, a nie jakies nl5k i 23/19.

Odpowiedz
Cytat
szprotex
PokerStrategist

PUK PUK JAK TAM CASHOWKI I LSD TRIPY ?

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Tak sie zastanawialem, czy czegos nie napisac, ale jakos nie bylo do kogo. Takze dzieki za posta :fdrink

Tripy zostawilem chyba za soba razem z moim dziecinstwem. Czasem zdarzy mi sie cos tam zapalic, ale jestem chyba zbyt odpowiedzialny (jak na siebie), zeby sie bawic przy tym, tak jak kiedys.

Co do cashowek to po mega downswingu,

Spoiler

z ktorym sobie w koncu poradzilem (mega chujowe przekonania ftw!), jestem duzo lepszym pokerzysta, ale wszyscy sa lepsi, wiec jestem tak samo chujowy. Czyli klikam guziki na nl200, zeby zarobic na chleb i pare innych rzeczy. Tzn. na razie nie klikam, bo wlasnie wrocilem, z krotkiego wyjazdu relaksacyjnego.
Relaks nie wyszedl mi na dobre, bo z podejscia "treningi, rozwoj, grindy, zakupy, grindy", zostalo tylko "zakupy? nie chce mi sie - jeszcze dwa dni moge jesc w kolko tosty i platki". Takze jem sobie te platki z mlekiem (wole tosty, ale chleb mi sie skonczyl) i zastanawiam sie, czy moze teraz, akurat chce mi sie grac. No i w miedzyczasie gram w literaki i na kongregate i ogladam filmy, i oczywiscie przegladam forum, wszystkie tematy. Pociesza mnie to, ze przy tym wszystkim pozostaje wolny od uzaleznien. Zupelnie jak Jezus Chrystus. _cool:

Jesli macie jakies pytania albo uwazacie, ze mam talent literacki, to piszcie smialo. Chetnie pozabijam czas. Na razie zabijam zombi w zastepstwie.

Jesli chodzi o muzyke:

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

W koncu cos wygralem. Uff... A juz myslalem, ze jestem pechowcem! :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

czasem odwiedzam ci bloga ale malo piszesz cos ostatnio. masz talent literacki :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Napisane przez mgrudzie
czasem odwiedzam ci bloga ale malo piszesz cos ostatnio. masz talent literacki :f_grin:

Siema i dzieki! Mowisz - masz.

Kurwa, pisze tego posta 20 minut i nic nie moge sensownego wymyslic. ide ogladac filmiki Raskolnikova, ktore sa obecnie odpowiedzialne za moj renesans mindsetowy. Wrzuce wiec rysuneczki, zeby nie bylo, ze sie nie staralem i bede czekal na natchnienie.

Spoiler

rysunki sa rysowane nie w paincie tylko na samsungu nocie (za to skladalem je w paincie). przedstawiaja komiks z moim szczurem w roli glownej. Wystepuje on tutaj jako Kartezjusz 21 wieku. Nastepnym razem postaram sie narysowac samego Kartezjusza. albo drugiego szczura

Pozdrawiam wszystkich.

edit: zapomnialbym o muzyce

Odpowiedz
Cytat
aonpl
Oldschool Grinder
Spoiler

Kaczyński w lewym dolnym rogu IMO. :ayfkm:

Napisz jakie błędy wykrył u ciebie robmaf, bo jestem ciekawy.

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Bledow nie bylo wiele, raczej koncentrowal sie na tym, jak strasznie mi wspolczuje, ze nie mam rolla na nl5k, bo biorac pod uwage jakim jestem proskillerem, natychmiast powinienem zaczac szotowac. No i takie tam, ze nie czytam rak, gram jak robot... :f_frown:
Teraz bede regularnie sie coachowal i odwiedzal ziomkow z ps grajacych stoliki 100bb (pozdrawiam wszystkich :sdrink).

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Zgodnie z tym, co napisałem w sygnaturce poszukuje osób z nl100+ SH chetnych do wspolpracy. Chetnie pogram sweaty, poanalizuje rozdanka, czy tez filmy z gry. Gram na nl100+ od prawie dwoch lat. Obecnie sporo pracuje nad gra; moim najblizszym celem jest zadomowienie sie na midstakes. Zapraszam wszystkich do wysylania CV wraz z listem motywacyjnym! :f_p:

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Jestem chory, wiec sobie popisze. Gralem dzisiaj sesje na FTp, ktora miala byc lightowa, ale nie wyszlo. Fajnie sie gralo, ale troche za duzo stolow na raz i glupich decyzji przy okazji. Na szczescie dobrze flipowalem, takze zwyciestwo! Ogolnie to teraz robie IronMana na FTP, gram glownie shallowy 200-600, bardzo fajnie sie klika. Milo jest wrocic do ogladania tych wykresow +/- 1-2k.
Pozniej czeka mnie troche nauki, bo jakies zaliczenia na studiach, ale mam nadzieje, ze uda mi sie szybko wrocic do stolikow, tym razem bedzie to ipoker. W tym miesiacu bede mial tam jakies 60-90% rakebacku, ale raczej kolo 60%, bo juz sie nie wyrobie (nawet biorac pod uwage swieta) z ugraniem 7500$ raku. Mogloby sie to wydawac oczywiste, ale dla mnie nie koniecznie :f_tongue: Ucze sie na bledach stopniowo, zebym nie szokowal poczuciem odpowiedzialnosci za swoje zycie :rolleyes:
Ogolnie to nawet dobrze, ze nie mozliwosci robienia ultra grindow, bo bede mial wiecej czasu na rozwoj. Kupuje handsy na FTP i raz w tygodniu bede sobie gral 100bb poker na nl100.

A tak sie wygrywa hedzapy:

Full Tilt, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 2 Players

Hero (SB): $89.90 (45 bb)
BB: $111 (55.5 bb)

Preflop: Hero is SB with K 2
Hero raises to $4, BB raises to $12, Hero raises to $23, BB calls $11

Flop: ($46) 5 3 Q (2 players)
BB checks, Hero bets $13, BB raises to $26, Hero calls $13

Turn: ($98) K (2 players)
BB bets $62 and is all-in, Hero calls $40.90 and is all-in

River: ($179.80) 6 (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$179.80 pot ($0.50 rake)
Final Board: 5 3 Q K 6
Hero showed K 2 and won $179.30 ($89.40 net)
BB showed 9 Q and lost (-$89.90 net)

Przez cale 160 rak, ktore rozegralismy we dwojke, bylem pod wrazeniem naszych spazzow :f_pleased: Koles sie dobrze adaptowal, ale non stop levelowal, takze gdybym nie gral jak robot 8 stolikow, rozjebalbym go na pewno swoim ABC poker :challenge

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

czesto jestem na miejscu bb tutaj i przegrywam leveling war :)

Odpowiedz
Cytat
elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

To byl moj pierwszy 4bet vs jego 35% 3betu. Liczylem na jakis kredyt zaufania. :f_ugly:
Musisz grac czesciej z przeciwnikami, ktorzy nie trafiaja na turnie!

A tak w ogole to nie ma sie co levelowac, jesli przeciwnik moze to zrobic za Ciebie. Przynajmniej tak to powinno w teorii wychodzic. :rolleyes:

edit: Takie jeszcze rozdanka mi sie przypomnialy. Jak widac kolega mi nie wierzyl raczej.

1. Myslalem, ze czesto wyrzuce go tutaj na asie z lepszej 7ki, 9ki, moze nawet Tki, wiec postanowilem zamienic reke w blef.

Hero (SB): $160.70 (80.4 bb)
BB: $99.80 (49.9 bb)

Preflop: Hero is SB with 8 7
Hero raises to $4, BB calls $2

Flop: ($8) 9 T 7 (2 players)
BB checks, Hero checks

Turn: ($8) 4 (2 players)
BB bets $4.80, Hero calls $4.80

River: ($17.60) A (2 players)
BB checks, Hero bets $13, BB calls $13

Results:

Spoiler

$43.60 pot ($0.50 rake)
Final Board: 9 T 7 4 A
Hero showed 8 7 and won $21.55 (-$0.25 net)
BB showed 7 6 and won $21.55 (-$0.25 net)

2. A tutaj mindfuck ftw. To byl chyba jego pierwszy donkbet po wielu rozdaniach, dlatego zagralem tak zachowawczo. Prawdopodobnie po prostu missclicknal (gral sporo stolikow na raz). Moze mimo wszystko raise bylby lepszy ?(

Hero (SB): $165.30 (82.7 bb)
BB: $95.60 (47.8 bb)

Preflop: Hero is SB with A K
Hero raises to $4, BB calls $2

Flop: ($8) K Q 9 (2 players)
BB bets $6, Hero calls $6

Turn: ($20) J (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($20) 9 (2 players)
BB checks, Hero bets $10, BB calls $10

Results:

Spoiler

$40 pot ($0.50 rake)
Final Board: K Q 9 J 9
Hero showed A K and won $39.50 ($19.50 net)
BB mucked A 3 and lost (-$20 net)

Odpowiedz
Cytat