Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak nie teraz, to nigdy!

41 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,029 Wyświetlenia
Opose
Poker Player

Cześć.

Na imię mi Wojtek, mam obecnie 19 lat - wiekiem owym cieszę się póki mogę, bo za kilka miesięcy przestanę być nastolatkiem. Pokerem zainteresował mnie mój brat z 4-5 lat temu, z którym baaardzo często grywałem HU, a czasem i z dwójką braci pykaliśmy sobie cashówki. Gra sama w sobie wciągnęła mnie bardzo, obiecałem sobie, że jak tylko skończę osiemnastkę, to zakładam konto na jakimś serwisie i zaczynam grać na poważnie. Moją motywację zwiększał też brat, który mimo, że grywał sporo on-line i live, to dość często udawało mi się go skosić w heads-upie. Jak wyszło tak wyszło, grę on-line zacząłem mniej więcej 2-3 miesiące temu (jeśli można pykanie 2-3 razy w tygodniu po godzince nazwać grą). Dużo za to czytałem. Lubię czytać. Nie ważne czy artykuły na ps, czy książki, lubię to robić. Brak u mnie jednak motywacji, dlatego też, po nocy grania live z kumplami postanowiłem założyć tego bloga. Ma mnie zmotywować do działania, wzięcia się w przysłowiową garść. Zamierzam regularnie dodawać wpisy, z moją walką na MORDERCZYCH limitach NL2.

Grę on-line zacząłem można powiedzieć z kopyta, z 10$ na poker770 w jakiś ~tydzień zrobiłem 30. Nie ważne było, że wygrywałem dostając gutshota na river (szczęście nooba), czy inne głupie sytuacje. Ważne, że wygrywałem, czyli jak wyczytałem na fenkowym blogu (czyżby RIP? Oby nigdy!) "jak spadło, to znaczy że dobrze zagrane". Po tym pięknym tygodniu przyszedł czas żeby pokazać mi moje miejsce, chyba w jeden dzień przegrałem niemal wszystko (łał, pierwsza "torebeczka"). Potem z magicznym rollem nie przekraczającym dolara ciułałem się po turniejach SNG za 0,10$, oraz codziennych freerollach dla użytkowników pokerstrategy z pulą 100$, raz nawet udało mi się zająć trzecie miejsce (chyba nie muszę dodawać, że te wygrane 10 dolców też szybko przerżnąłem). Dałem sobie na chwilę spokój z pokerem, aż dostałem maila o darmowych biletach na FTP. Tam ugrałem 10 $ z cashówek, no i pykając od czasu do czasu zrobiłem rolla ~20 $. Stan mojego konta na teraz wynosi 20,89$ (wiem wiem, iście bajońskie sumy).

O sobie mogę napisać, że bardzo interesuję się filmami, książkami oraz koszykówką, którą mimo mojego niewielkiego wzrostu uprawiam z ogromną pasją. Niestety przez liczne kontuzje których nabawiłem się w różnych głupich sytuacjach, zmuszony jestem grać tylko amatorsko. Ukończyłem technikum o profilu informatycznym, kiedy byłem jeszcze głupszy niż jestem teraz (a to jest wyczyn, wierzcie mi), sporo imprezowałem, doświadczyłem wielu przykrych i mniej przykrych, śmiesznych a czasem zmuszających do uronienia łzy sytuacji, którymi z czasem chętnie lub mniej chętnie (przynajmniej się ze mnie pośmiejecie) się z Wami podzielę.

Chyba trochę się rozpisałem, ale godzina późna to, człowiek nietrzeźwy i wylewny. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie coś interesującego w tym blogu, oraz, że dzięki czytelnikom zwiększę swoją motywację. Cytując klasyk "Żeby do czegoś dojść, trzeba zapierdalać!". To motto ma mi przyświecać przez resztę mojej kariery pokerowej, a także i w życiu.

Nie wiem jak zakończyć ten post więc wklejam posępną legwanę.

Odpowiedz
Cytat
40 odpowiedzi
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Nowy dzień, nowe wyzwania

Wstałem, zrobiłem kawę, zapaliłem papierosa, zjadłem śniadanko i postanowiłem chwilę pograć. Jedna zła decyzja, to sprawdzenie all-ina z TT na totalnego fisha. Nadziałem się na KK, na szczęście miał niski stack, mniejszy niż 0,5 BI więc nie kosztowało mnie to zbyt dużo.

Bankroll na teraz wynosi 22,51$.

Wieczorem/w nocy planuje zagrać jeszcze dłuższą sesje, zobaczymy jak to wyjdzie.

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Sesji dzisiaj już nie zagram, bo niedawno wróciłem do domu i już jestem trochę zmęczony. Jutro do szkoły po wyniki matur, a później jakaś dłuższa sesja.

Odpowiedz
Cytat

Lubisz legwany/gady, czy tylko tak dla hecy wstawiłeś ten obrazek? ;)

Ty grasz to nl2 na sh czy fr?

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Miałem kiedyś dwa gekony lamparcie, można powiedzieć, że lubię te zwierzaki.

Co do gry, to pykam sobie FR, ale jako że jestem nowy w pokerze on-line to chciałbym popróbować kilku odmian, nie tylko FR/SH ale i Omaha (grałem może dwa razy) oraz inne odmiany pokera.

Dzisiaj odebrałem wyniki matur, nic specjalnego ale też nie przywiązuje do tego większej wagi. Nie grałem popołudniu, bo poszliśmy klasowo poświętować, przez chwilą się obudziłem z drzemki i zaraz siądę do sesji.

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Podsumowując dzisiejszy dzień.

Pokerowo rozwinąłem się oglądając film bąbla92 step by step cz. 1, co na pewno zmieniło mój pogląd na rozgrywanie niektórych rąk, np. AK. Przestałem się stackować preflop, co myślę jest dużo lepszą decyzją. Jutro muszę obejrzeć 1-2 kolejne części z tej serii.

Zagrałem teraz godzinną sesję, przeszedłem z trzech na cztery stoły. Przy okazji przestałem grać spoglądając co chwilę na fejsa czy inne głupoty, sto procent koncentracji, co myślę, że również zaowocowało.

Trzydziestego kończy mi się srebrny status, a niestety nie można podpiąć konta na FTP więc muszę ściągnąć sobie artykuły na dysk. Nauka, nauka i jeszcze raz nauka.

Sesja na plus, udało mi się stiltować jednego gracza który wypłacił mi się trzy razy :fdrink

Bankroll na dziś wynosi 27,48$.

A teraz jakiś film, papieros i do spania. Jutro wieczorem (a właściwie to już dzisiaj) jadę na grilla, więc fajnie by było poświęcić czas przed 20 na naukę i grę, bo pewnie jak wrócę to w niedziele nici z pokerka.

Odpowiedz
Cytat

A może jakieś rozdania albo wykresik?

Jeśli nie będziesz się rozpraszał podczas sesji, to z tych 4 stołów szybko zrobi się kilkanaście, bo jak widać przejście z 3 na 4 było bezbolesne i bardzo owocne.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Opose
Miałem kiedyś dwa gekony lamparcie, można powiedzieć, że lubię te zwierzaki.
.

Jak wygląda hodowanie takich zwierzaków?
Musisz mieć jakieś terrarium z regulacją temperatury?
Są wymagane jakieś pozwolenia? Znajoma hoduje węże i kupę papierologii ma z tej okazji. Nawet na kontrole do niej wpadają ;0

Powodzenia w przygodzie pokerowej
Z podejściem "Żeby do czegoś dojść, trzeba zapierdalać!" dobre wyniki przyjdą naprawdę szybko :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

@dohPaz

I tu pojawia się problem, gdyż wersję trialową PT4 zmarnowałem na te SNG po 0,10$, jest jakiś inny sposób na zbieranie danych, robienia wykresów? Na zakup licencji póki co mnie niestety nie stać.

@elmin1337
Nie miałem żadnego pozwolenia, byłem ich drugim właścicielem ponieważ mój kolega do którego pierwotnie te zwierzaczki należały, musiał wyjechać do Szwecji. Nie miał jak zabrać ich ze sobą, więc mnie przypadł zaszczyt dalszego ich hodowania. Jednak z tego co wiem, na gekony nie ma wymaganych pozwoleń.
Co do terrarium, miałem jedną lampkę, dzięki której mogły się wygrzewać, na noc ją gasiłem żeby gekony wiedziały kiedy iść spać. Karmiłem je świerszczami (co jest dość uciążliwe, jak w nocy robaczki zaczynają 'cykać'), obowiązkowo żywymi, żeby nie uśpić ich zmysłu do polowania. A tak to bardzo proste w hodowli, można nawet czasami wziąć na rękę jak się już oswoją, tylko należy uważać żeby nie łapać ich za ogon (jak poczują zagrożenie, to po prostu go zrzucą).

A wracając do pokera, dzisiejsza sesja niestety na minus. 'Najlepsza' ręka z dziś, to moje AA na CO. Standardowo podbicie 5 bb, gdyż jedna osoba z UTG +1 limpowała, re-raise do 0,22 $ od BB, UTG+1 nie wiem czemu ale zrobił "prawie all-ina" zostawiając sobie 0,05 $. Dla mnie easy AI, BB call, UTG+1 call. BB pokazuje AKo, UTG 77. Chyba nie muszę mówić jaki spadł flop...

KKx, x, x

Jedyne co mnie zaszokowało, to zwycięzca zamiast chełpić się zwycięstwem, przeprosił mnie na czacie, n1 :nh

Dzisiaj już nie pogram, gdyż powoli zbieram się na imprezę. Bankroll wynosi 25,51$

Odpowiedz
Cytat

Do zbierania danych, aby wstawić rozdanie na forum, możesz spróbować używać SideKicka. Wprawdzie nie można w nim wykonać wykresu, ale przynajmniej możesz sprawdzić historię rozdań.

A próbowałeś już może instalować wersję próbną Hold'em Manager?

Poza tym, od czasu do czasu organizujemy promocje, w których można wygrać licencję albo do Poker Tracker albo do Hold'em Manager. Miej oczy otwarte i śledź uważnie nasze newsy.

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Nie ściągałem Hold'em manager, zrobię to na pewno jak wstanę i siądę do sesji. Dziękuje za podpowiedź, bo w sumie nie pomyślałem o tym :facepalm:

Mam nadzieję, że przez ten miesiąc uzbieram pieniądze na licencje.

A teraz idę spać, bo już ptaszki za oknem zaczynają ćwierkać

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Ok, a więc pościągałem artykuły ze srebrnego statusu na dysk. Dzisiaj jednak nie będę ich czytał, bo trochę głowa po wczoraj boli, nie byłbym w stanie się skupić w 100%. Jednak nie powstrzymało mnie to przed krótką godzinną sesyjką, która o dziwo zakończyła się na plus :fuckyeah

Hold'em Managera zainstaluję przed nocną sesją, mam nadzieję, że już się ożywię trochę do tego czasu.

Bankroll wynosi : 28,57 $

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Wróciłem do domu, odpaliłem na pół godzinki 4 stoły i ... bankroll przekroczył magiczną barierę 30 dolców :fuckyeah

Wynosi 30,05$, i tym pozytywnym akcentem kończę dzisiejszy dzień. Dobranoc

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Ehh, ostatnie dwa czy trzy dni bez pokera. Tu coś wypadło, rekrutacja na studia, tutaj impreza - generalnie brak czasu. Dzisiaj mógłbym siąść, ale nie byłoby to A-game, więc odpuszczam. Obejrzę film, wyśpię się, a jutro wracamy do niszczenia NL2.

Odpowiedz
Cytat

I masz całkowitą rację. Nie ma co grać na siłę i później denerwować się, że popełniło się masę błędów. Jak głowa będzie spokojna, to i lepiej będzie się grało. A fishe na pewno nie uciekną od stołów.

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

nei grałem prawie tydzień, siadłem do stołów i... jest plus, aż 12 centów ; d grałem chujowo, nei ma co ukrywać, potrzebuje się rozruszać. ściągnąłem holdem manager, jutro zainstaluje i zaczynam mocno analizować grę, wrzucać rozdania i wykresy. stay tuned :fdrink

Odpowiedz
Cytat

W takim razie czekam na kolejny wpis i jakieś rozmyślania na temat rozdań. Alb przynajmniej kilka rozdań wstawionych do oceny. A wtedy z tych 12 centów zrobi się 120, później 1200 itd ;)

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Jestem kiepem, nie umiem skonfigurować HM2 :f_biggrin:

ale sesja na plus, tylko przelałem wcześniej bratu 4 dolce żeby miał za co popykać, więc startowałem z 26 dolcami a teraz na koncie 29,26 $

Jutro (w sumie to dzisiaj) musze wstac o 10, ide do lekarza, jak wroce to skonfiguruje tego HMa i w końcu coś powrzucam na tego bloga, po to on jest at all :f_cool:

A teraz ide spac, karaluchy pod poduchy

Odpowiedz
Cytat

Czego dokładnie nie potrafisz skonfigurować? Poniżej masz kilka filmików instruktażowych na temat konfiguracji Hold'em Manager 2:

-> Filmy o Hold'em Manager 2

A jeśli tam nie znajdziesz odpowiedzi, to pytaj na forum. Ja wpadam do Ciebie na bloga, to albo coś poradzimy razem, albo przerzucę Twoje pytanie do działu technicznego.

Odpowiedz
Cytat
Opose Autor wątku
Opose
Poker Player

Dziękuje, dzięki filmikowi jednemu sobie poradziłem : D

Odpalam krótką sesje, potem jadę na imprezę więc porządnie pogram jutro, ale w końcu mam staty!!! : D

Odpowiedz
Cytat