Przejdź do forum
Ja tu tylko sprząta...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ja tu tylko sprzątam...CZAS ZMIAN!

14 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia

Siemka wszystkim!

Kim jest autor?
Mam na imię Mariusz i jestem pierwszakiem na studiach. Kierunek z którym będę walczył to politologia na Politechnice Białostockiej. Póki co toczę walkę z planem zajęć i ogarnięciem swojej grupy
.

Dlaczego taka nazwa bloga?
Nazwa bloga narodziła się w ostatni weekend podczas sędziowania pewnego meczu w lidze X. Było to tak:
-Kurwa co Ty odpierdalasz? Ślepy jesteś...?-stwierdza zawodnik w 63 min meczu.
-Ja tu tylko sprzątam ;) - stwierdzam, ten niedobry sędzia, po czym pokazuję wspomnianej wyżej osobie czerwoną kartkę.

Pokerowa "kariera":
Doświadczenie pokerowe to zaledwie gra na NL2. Po "upadku" FTP zostałem zmuszony do przerwania swojej gry online. Ostatnimi czasy postanowiłem wrócić do nauki i grania. Poker room na którym obecnie grywam to Unibet.
Zaczynam zabawę na NL4 i liczę na jak najszybsze dojście do NL25.

Dlaczego Unibet?
Postanowiłem wybrać Unibet, ponieważ nie mogłem przypisać juz kont to PS i PP. Pozostałem roomy jakoś nie zbyt mi sie podpobają pod względem wygladu softu. Miałem (nie)przyjemność grać również na Evereście. Wybrałem Unibet, ze wględu na zakłady bukmacherskie jakie są możliwe na tym serwisie, licząc na to, że duża część osób stawiające zakłady sportowe wejdzie sobie czasem popykać w pokera nie mając o tym pojęcie poza zasadami gry.
Skusił mnie również zielony kolor softu. Podobno zielony uspokaja, może nie będę tiltował ;)

Na razie to tyle. Cele pokerowe i życiowe napisze nast. poście razem z wynikami dzisiejszej sesji.

PS. Kącik muzyczny.

Skąd jestem?

oraz zajebisty kawałek Sitka:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siemka!

Niestety nawał prac związanych ze studiami oraz wczorajsze pomaganie w zorganizowaniu wieców wyborczego Nowej Prawicy na Podlasiu zaburzyły moje granie.

Sesje którą rozegrałem w dniu założeniu bloga nie była zbyt pomyślna. Na początku wpadłem w tilt po przegraniu 1 bi z fishami. Mimo, że nie popełniłem błędu i rozegrałem swoją rękę poprawnie to popadłem w tilt. Przeszedł mi po ok 30 min. i zacząłem się piąć w górę. Jednak wiem, że moja gra była przeciętna. Nie usiadłem jeszcze do analizy rąk z sesji. Postaram się to zrobić dziś i wstawić kilka rozdań.

Teraz dorzucam tylko bardzo cienko wyglądający wykres.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siemka.

Nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta, ale napiszę swoje refleksje dotyczące wyborów.
Jestem totalnie zażenowany myśleniem Polaków i ich podejściem do wyborów. Sam nazwałem to "wtórnym debilizmem". Tego czego się wszyscy uczyli w szkole prysło jak bańka mydlana. Podobnie jak występujące zjawisko wtórnego analfabetyzmu, mała rzesza narodu coś czyta, a jak zabierają się za gazety to Fakt lub SE gdzie występują imponujące tytuły typu "Zabili go i uciekł".

Szlak mnie trafił jak zobaczyłem wyniki wyborów. Czy ludzie są tak ślepi? Zajebiste hasła populistyczne działają widzę na większa część społeczeństwa. Każda z obecnych partii chce nam coś dać, a co z tego wychodzi sami widzicie. Miłościwie nam panujący jest lepszy niż Gierek w zadłużaniu kraju, a mistrzem w obietnicach. 300 mld z UE? Pytam się w jaki sposób? Skoro UE to umierający polityczny trup, który w niedługim czasie się rozleci. Hasło Polska w budowie to już czysta hipokryzja. Pan Sikorski w Białymstoku był dumny, że powstaje 30 km S8. Nóż się sam w kieszeni otwiera jak się słucha tych idiotów.

Kolejny fenomen PiS. Partia pięknie mieniąca się prawicą, a tak na prawdę to partia czysto socjalistyczna lub jak ktoś woli ładnie socjaldemokratyczna z łatką patriotyzmu przechodzącego w nacjonalizm. Wybory w przedziale wiekowym 20-30 lat najwięcej głosów oddali na PiS to jest fenomen. Nie wyciągamy wniosków z lat '45-'89? Fajnie jest dostawać socjal i nic nie robić. Hodujemy naród nierobów który będzie myślał tylko jak wyciągnąć na socjalu.

SLD szkoda komentować, bo to pseudo lewica na czele z betonem sprzed '89 r.
PSL partia centrum z każdym wejdzie w koalicję, nawet z diabłem.

Ruch Palikota kompletna pomyłka oszołoma. Tranwestyta z jego parti to już kompletne dno Polskiej "demoktacji".

Polacy wybrali po raz kolejny Polskę socjalna, bez pracy, z zakazami tutaj np. poker. Wybrali państwo które ma nas za komplentych debili, którzy nie potrafią zarzadzać własnym zdrowiem, pieniędzmi, zyciem.

Trochę mi lepiej. :f_thumbsup:

Po kilku sesjach tiltowanych mój roll zjechał do poziomu €65. Jednak postanowiłem wziąć się za siebie i swoją grę. Napisałem zakres rąk na każdą pozycję i obiecałem, że nie będę wychodził poza ten zakres. Nie będę już grał hero akcji, bo przejechałem się już na tym mocno.
Po rozpisaniu zakresu, obserwacji stołów i przeciwników mój roll po wczorajszej sesji wzbił się na €80. Gram na NL4, ponieważ Unibet nie proponuje NL2. Może trochę ryzykowne nie przestrzeganie BM, ale liczę na to że uda mi się wzbić niedługo wyżej.

PS.
Dziś z podrowieniami dla obecnej władzy.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wspinamy się ciągle po drabinie pokerowej. Mój roll rośnie małym kroczkami. Aktualnie jest na poziomie €87. Ostatnie sesję są dla mnie bardzo dobre.

Kilka rozdań z ostatniej mojej gry:

1. Rozdania na +

a) Bardzo fajny freeplay.

MicroGaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: €2.54
Hero (BB): €4.00
UTG: €2.45
BTN: €2.25

SB posts SB €0.02, Hero posts BB €0.04

Pre Flop: (€0.06) Hero has 8♥ 6♦

fold, BTN calls €0.04, SB calls €0.02, Hero checks

Flop: (€0.12, 3 players) 7♣ 9♦ A♥
SB bets €0.06, Hero calls €0.06, BTN raises to €0.20, SB calls €0.14, Hero calls €0.14

Turn: (€0.72, 3 players) 5♠
SB bets €0.72, Hero raises to €1.56, BTN calls €1.56, SB calls €0.84

River: (€5.40, 3 players) 4♥
SB bets €0.74 and is all-in, Hero raises to €2.20 and is all-in, BTN calls €0.45 and is all-in

SB shows 9♣ 6♥ (One Pair, Nines) (PreFlop 13%, Flop 1%, Turn 4%)
Hero shows 8♥ 6♦ (Straight, Nine High) (PreFlop 22%, Flop 30%, Turn 89%)
BTN mucks 9♠ A♠ (Two Pair, Aces and Nines) (PreFlop 64%, Flop 68%, Turn 7%)
Hero wins €6.65
Hero wins €0.58

b) Gra na przeciwnika kreującego się dosyć solidnie 18/15, agresja na poziomie 42. Po rozdaniu byłem trochę zaskoczony, nie oceniałem go tak nisko.

MicroGaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 5 players

SB: €4.25
BB: €4.51
UTG: €4.88
Hero (CO): €4.44
BTN: €7.32

SB posts SB €0.02, BB posts BB €0.04

Pre Flop: (€0.06) Hero has Q♥ Q♦

fold, Hero raises to €0.16, fold, SB raises to €0.40, fold, Hero calls €0.24

Flop: (€0.84, 2 players) J♥ 2♦ 4♣
SB bets €0.56, Hero calls €0.56

Turn: (€1.96, 2 players) Q♣
SB checks, Hero bets €1.00, SB calls €1.00

River: (€3.96, 2 players) 4♥
SB checks, Hero bets €2.48 and is all-in, SB calls €2.29 and is all-in

Hero shows Q♥ Q♦ (Full House, Queens full of Fours) (PreFlop 68%, Flop 84%, Turn 100%)
SB mucks Q♠ K♦ (Two Pair, Queens and Fours) (PreFlop 32%, Flop 16%, Turn 0%)
Hero wins €8.44

2. Rozdania na -

a) Miło przegrane KK. "Pokazał mi 65, ale szanuję to" ;)

MicroGaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 5 players

BB: €4.02
UTG: €4.88
CO: €4.06
Hero (BTN): €4.15
SB: €4.29

Pre Flop: (€0.06) Hero has K♦ K♥

fold, fold, Hero raises to €0.16, SB calls €0.14, fold

Flop: (€0.36, 2 players) 6♥ 9♣ 4♣
SB bets €0.18, Hero raises to €0.48, SB calls €0.30

Turn: (€1.32, 2 players) 6♦
SB checks, Hero bets €1.16, SB raises to €3.65 and is all-in, Hero calls €2.35 and is all-in

River: (€8.34, 2 players) 4♥

SB shows 6♠ 5♠ (Full House, Sixes full of Fours) (PreFlop 23%, Flop 23%, Turn 95%)
Hero mucks K♦ K♥ (Two Pair, Kings and Sixes) (PreFlop 77%, Flop 77%, Turn 5%)
SB wins €8.24

b) Nie spojrzałem na stack gościa.

MicroGaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 6 players

BB: €4.13
UTG: €1.07
MP: €4.06
CO: €3.71
BTN: €5.25
Hero (SB): €4.00

Hero posts SB €0.02, BB posts BB €0.04

Pre Flop: (€0.06) Hero has J♥ A♠

UTG raises to €0.08, fold, CO calls €0.08, fold, Hero raises to €0.20, fold, UTG calls €0.12, CO calls €0.12

Flop: (€0.64, 3 players) 2♥ 6♥ 3♦
Hero bets €0.28, UTG raises to €0.87 and is all-in, fold, Hero calls €0.59

Turn: (€2.38, 2 players) 4♦

River: (€2.38, 2 players) 2♦

UTG shows A♦ 3♣ (Two Pair, Threes and Twos) (PreFlop 28%, Flop 82%, Turn 89%)
Hero mucks J♥ A♠ (One Pair, Twos) (PreFlop 72%, Flop 18%, Turn 11%)
UTG wins €2.28

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza popołudniowa sesja ponownie na plus. Cel jaki sobie postanowiłem to przejście na NL10 w jakiś 2,5 tyg. Najbardziej pesymistyczna wersja to ok 4 tyg. Wszystko będzie zależało od mojego czasu jaki będę posiadał na grę. To jest plan na najbliższy czas, a plan długo terminowy to NL50, następnie będę myślał.

Wrzucam wykres z całej mojej gry narazie na NL4. Od 1200 ręki rozpisałem sobie na kartce zakres rąk na poszczególną pozycję oraz napis "Wyrzuć to debilu" i powiesiłem na tablicy korkowej. Szczerze to pomaga :f_thumbsup:

Uploaded with ImageShack.us

Aktualny roll: €92

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

siemka wszystkim!

Brak czasu na pokera wraca do mnie jak bumerang. Musiałem poświęcić trochę czasu na ratowanie swojego związku. Na szczęście udało się i jestem nadal ze swoja kobietą. Gdyby był to krótki związek to zapewne dałbym sobie spokój jednak jesteśmy ze sobą już 2,5 roku. W lutym będą już 3 lata. Ktoś może powiedzieć, że to i tak krótko, jednak dla mnie zważając na mój wiek(19) oraz dzisiejsze czasy to długo. Czas nie był jednak wykładnikiem, po prostu nie chciałem stracić tej kobiety, wiec poświęciłem czas na pokera dla niej.

Wczoraj usiadłem do stolików jak bylem zmęczony. W bardzo szybki i głupi sposób przegrałem 3 bi i postanowiłem odejść od komputera. Na dzień dzisiejszy mój roll wynosi €80. Dziś wieczorem usiąde do stolików i mam nadzieję, że uda mi się odrobić wczorajszą "porażkę" oraz wyjść lekko na +.

Apropo czasu wrzucam bardzo fajny kawałek

Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Dziś wieczorem usiąde do stolików i mam nadzieję, że uda mi się odrobić wczorajszą "porażkę" oraz wyjść lekko na +.

Nie licz na zyski. Licz na swoją poprawną grę, analizę sesji i rozwijanie umiejętności. Zyski będą potem.

pozdro i powodzenia !

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kolejna zła sesja i po raz kolejny wraca pytanie czy ja się nadaję do tego pokera...

Wracam z bankrollem do stanu początkowego.
Kilka rozdań z sesji.

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 6 players

CO: €3.94
BTN: €10.74
SB: €1.40
BB: €4.12
UTG: €4.18
Hero (MP): €4.33

Pre Flop: (€0.06) Hero has T♥ 9♥

fold, Hero raises to €0.16, fold, BTN calls €0.16, fold, fold

Flop: (€0.38, 2 players) K♦ T♠ 5♣
Hero bets €0.18, BTN calls €0.18

Turn: (€0.74, 2 players) Q♦
Hero checks, BTN bets €0.18, Hero calls €0.18

River: (€1.10, 2 players) 9♣
Hero bets €0.54, BTN raises to €2.72, Hero calls €2.18

BTN shows A♥ J♦ (Straight, Ace High) (PreFlop 60%, Flop 37%, Turn 100%)
Hero mucks T♥ 9♥ (Two Pair, Tens and Nines) (PreFlop 40%, Flop 63%, Turn 0%)
BTN wins €6.44

Festiwal jak nie powinno się grać. Sam nie wiem co ja wyprawiam na tym riverze...

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 5 players

BTN: €4.00
SB: €3.84
BB: €2.39
Hero (UTG): €4.16
CO: €7.16

Pre Flop: (€0.06) Hero has A♣ Q♣

Hero raises to €0.16, fold, fold, SB calls €0.14, BB calls €0.12

Flop: (€0.48, 3 players) A♥ K♥ 5♠
SB checks, BB checks, Hero bets €0.32, fold, BB raises to €0.64, Hero calls €0.32

Turn: (€1.76, 2 players) 7♠
BB bets €0.88, Hero raises to €3.36 and is all-in, BB calls €0.71 and is all-in

River: (€4.94, 2 players) T♦

BB shows A♦ 5♦ (Two Pair, Aces and Fives) (PreFlop 31%, Flop 73%, Turn 83%)
Hero mucks A♣ Q♣ (One Pair, Aces) (PreFlop 69%, Flop 27%, Turn 17%)
BB wins €4.84

Co mi powiecie nt. flopa? Gramy na gościa 28/0.

Teraz trochę weselej

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 5 players

SB: €4.61
BB: €1.40
Hero (UTG): €4.33
CO: €6.11
BTN: €4.04

Pre Flop: (€0.06) Hero has J♦ J♥

Hero raises to €0.16, fold, BTN raises to €0.40, fold, fold, Hero raises to €1.16, fold

Hero wins €0.86

Kolega miał wysoki 3bet, więc postanowiłem zagrać 4bet. Nie chciałem też grać tego bez pozycji, bo każde Qx,Kx,Ax jest dla mnie scary

Miernie oj miernie. Jadę odreagować do dziewczyny.
Elo

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siemka.

Wczorajsza sesja była dla mnie fatalna. Przegrywałem wszystko co mogłem, grałem fatalnie, tiltowałem na potęgę, jeszcze mnie wszyscy gracze wkurwiali jak brałem time bank...

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Krótka, ale za to intensywna noc skłoniła mnie to refleksji i ciekawych wniosków oraz planów na przyszłość tak w życiu prywatnym jak i pokerowym. Zakładam, że będą to dobre złego początki.

Zmiany w życiu prywatnym podyktowane są nudą jaką ostatnio przeżywam. Lata gimnazjum to kurcze było coś. Trenowałem lekkoatletykę z suksceami i coś się dzialo, a teraz jest jedna wielka zmuła i monotonnia. Czas wrócić do sportu. Już nie wyczynowego(bo takim mogłem nazwać codzinnie zapierdalanie i jeżdzenie po 5-6 obozów rocznie), ale zwykłego codziennego poruszania się.
Czas zacząć wstawać wczesniej i korzysta więcej z dnia. Idzie zimna, więc dzień będzie coraz krótszy i nic z niego nie skorzystam wstając po 9 czy 10.
Ostatnio mówię sobie o zdrowym odrzywianiu się(ciągle wraca wątek sportu i gimnazjum) i czas w końcu zacząć to robić. Nie mam nadwagi, bo moje BMI jest jak najbardziej w porządku, ale czas ograniczyć niezdrową żywność, a w zamian tego wstawić więcej warzyw, owoców, soków itp.

Reasumując:
:spade: wcześniejsze wstawanie 6:00-7:00 w tych granicach
:spade: ograniczenie nie zdrowej żywności, jedzenie normalnie śniadań przed uczelnia(zawsze mam z tym problem, ograniczenie jedzenia wieczorami
:spade: poranne bieganie; chwile po pobudce 15-20 min luźnego biegu w pobliskim lasku
:spade: chodzenie na basen

Kwestia sportowa już dziś o godz. 16:00. Piłeczka z kolegami. :f_thumbsup:

Zmiany pokerowe:
:club: będę analizował swojej sesje oraz wrzucał jak najwięcej rąk do oceny
:club: obejrzeć dokładnie serię Crushing Microstakes
:club: praca nad midsetem; w najbliższym czasie w dziale midestowym będę zadawał pytania lechrumskiemu

Czas zacząć coś nowego swoim życiu. Nadszedł czas zmian.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

O zgrozo PONIEDZIAŁEK!

Wczoraj nie rozgrywałem sesji, ponieważ skupiłem się na analizie swojej gry oraz obejrzałem 1 część CRUSHING MICROSTAKES

Plan dnia:
-9:00-12:00 uczelnia, filozofia jak ja tego nie ogarniam...
-12:00-15:30 czas free, obejrzę 2 część wspomnianej serii
-15:30 obiad z dziewczyną
- ok. godz. 19:00 czas na sesję
-analiza sesji/spanie*

*niepotrzebne wykreślić

Reka na megastlitowanej sesji.

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 6 players

SB: €2.25
BB: €7.36 VPIP:20 PFR:15 AF:56 3bet:6 Hands:350
UTG: €0.64
MP: €5.89
Hero (CO): €6.44
BTN: €0.84

Pre Flop: (€0.06) Hero has A♠ K♠

fold, fold, Hero raises to €0.16, fold, fold, BB raises to €0.52, Hero calls €0.36

Flop: (€1.06, 2 players) J♥ 9♠ Q♣
BB bets €0.72, Hero calls €0.72

Turn: (€2.50, 2 players) 6♦
BB checks, Hero bets €1.32, BB raises to €6.12 and is all-in, fold

BB wins €5.04

Jak powiedział mój kolega: Co to kurwa za palenie kasy na flopie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak kurwa długo może trwac DS...? :facepalm:

Uploaded with ImageShack.us

Wykres z dzisiaj. Nikt nie ma ochoty stackować się ze mną, gdy mam QQ+ ew. nutsa...

Odpowiedz
Cytat
pimposz
PokerStrategist

"Zakładam, że będą to dobre złego początki. "

pewnie miałeś na myśli złę dobrego początki

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak o to mi chodziło. Już się zakręciłem :D

Odpowiedz