Opierdalam Cię w chuj!
A tak serio - nie wiem, może moja stategia też nie jest najlepsza i niekiedy ucieka mi value, ale ostatnio gram bardzo tight postflop (w tym sensie, że rzadko kiedy stosuję jakieś bluffy -> muszę mieć ku temu baaaardzo mocne podstawy, czyli praktycznie nigdy:D )
Nie wiem jak Twój BankRoll, mój np nie wesoło:) Na początku czerwca miałem 700+, żeby pod koniec miesiąca zlecieć do 200... jakoś potem była ta promocja na RushWeek -> tam trochę odrobiłem + sporo RB. Jakoś wskoczyłem w granice 500 i trochę znowu poluźniłem grę. Efekt -> 180$
Ogólnie póki co moja psycha wytrzymuje JESZCZE takie swingi straszne i jestem w stanie wytrzymać jak w ciągu dnia przejebię 2/3 rolla. Jestem też na tyle głupi, że nie schodzę limity niżej, tylko cisnę dalej (grając na RushWeeku 4stoły nl25 miałem te jakieś 8bi...)
Dzisiaj np. praktycznie podwoiłem kapitał i znowu mam rolla w granicach 500, ale zrobiłem sobie ostatnio jakoś tydzień przerwy od poksa + jakieś filmiki + oceny rąk i staram się grać ABC, bez zbędnego levelowania.
Jak to bodaj Gus Hansen odpowiedział kiedyś "ludzie zarzucają panu, że w turniejach rzadko pan blefuje"
- nie widzę potrzeby blefować
Póki co wyznaję taką samą zasadę. Na nl25 nie wydaje mi się, żeby levelowanie + bluffowanie dawało jakieś mega przychody, a właśnie nieraz możesz się na własne życznie wjebać w niezłe gówno:)
anyway oczywiście GL! jedziemy leszczy!
Jakiś error? Niby napisałem posta a go nie widać
aha, jeszcze jedno - NIGDY nie blefuję w multiway potach
Fajnie by było jak nagrywasz żebyś nie mlaskał gęba. Wtedy mógłbym powiedzieć iż materiał jest ciekawy.
Pozdrawiam
Fajnie by było, gdybyś zachował choć odrobinę kultury i takich uwag udzielał w ciut inny sposób, a nie jak prostak imo
Zajechałem do dziadków w odwiedziny -> mają lepszego neta niż matka w mieszkaniu
Obejrzałem se filma - całkiem spoko. Jedno pytanie: gdzieś tam zrzucasz AJ z mp1, mówiąc że jest to zbyt wczesna pozycja... mówisz absolutnie poważnie? Ja tam otwieram AJ z utg, ale no może na rusha może faktycznie zbyt loose? Liczę na Twoją opinię:)
jeszcze niedawno zrzucalem AQ z utg-mp1
teraz mam duzo wiecej statystyk ale i tak wole grac z pozycja dlatego od mp2-mp3 w zaleznosci kto siedzi za mna to juz otwieram.
z cardrunners coach jeden zrzuca nawet AK z utg jak ma loose agresywnych graczy za soba:)
Muszę zrzucanie AJ z utg mocno przekminić
+ PT3 zamula mi przy 3/4 stołach
Ale może faktycznie AJ na murowaty rush to trochę zbyt loose...
Btw - ja jeszcze 2 miesiące temu otwierałem AT utg
z tego co widzialem na filmikach na cardrunners to oni tam graja nitowato 12/10 czy jakos podobnie, w miare jak maja pozycje to otwieraja az do any2, ale z wczesnych bardzo tight (AK, 77+)
dzis czesc dalsza mojego oddawania pieniedzy rybom, szkoda ze nie gram przeciwko sobie samemu
troche gralem z fiszami, nie siadalo jak trzeba i przegrywalem wiekszosc pol ktore normalnie powinny byc moje no i powoli frustracja itp dawala sie we znaki:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($27.13)
BB ($24.50)
UTG ($28.18)
Hero ($34.85)
CO ($26)
BTN ($84.32)
Dealt to Hero J♣ A♦
fold, Hero raises to $0.75, fold, fold, fold, BB calls $0.50
FLOP ($1.60) Q♣ 7♣ 8♣
BB checks, Hero bets $1, BB calls $1
TURN ($3.60) Q♣ 7♣ 8♣ 6♥
BB checks, Hero bets $2.25, BB calls $2.25
RIVER ($8.10) Q♣ 7♣ 8♣ 6♥ 7♠
BB bets $10, Hero raises to $30.85 (AI), BB calls $10.50 (AI)
BB shows K♣ T♣
(Pre 41%, Flop 100.0%, Turn 100.0%)
Hero shows J♣ A♦
(Pre 59%, Flop 0.0%, Turn 0.0%)
BB wins $46.65
tu BB regowato wygladajacy grac, limpujacy troche. ale gral na 4 stolikach czyli costam kmini.
na river dostaje takiedo donka i mysle sobie ze on tak fulla nie gra bo agresywnie gralby flop. a skoro tak to musi blefowac (nie pomyslalem o flopnietym kolorze) no i raise AI. ale nie zobaczylem ze zostalo mu w stacku tak malo i tam ma zawsze call + moja rozkmina zupelnie niepotrzebna
-----------------------
kolejna reka na 2 fiszow, nie pasujacych do 50% cbetow itp. nie wiem czemu wogole to gralem (tzn flop bet bo jesli sami nie betowali to raczej nicmocnego nie maja, na turnie powinni juz zrzucic wszystko oprocz Kx i trafionego flusha)
SB ($25)
BB ($25)
UTG ($40.97)
UTG+1 ($37.48)
Hero ($30.69)
BTN ($32.22)
Dealt to Hero 8♦ T♦
UTG raises to $1.25, UTG+1 calls $1.25, Hero calls $1.25, fold, fold, fold
FLOP ($4.10) 7♥ K♣ 4♥
UTG checks, UTG+1 checks, Hero bets $2.75, UTG calls $2.75, UTG+1 folds
TURN ($9.60) 7♥ K♣ 4♥ 5♥
UTG checks, Hero bets $6, UTG calls $6
RIVER ($21.60) 7♥ K♣ 4♥ 5♥ J♠
UTG checks, Hero checks
UTG shows A♥ Q♠
(Pre 59%, Flop 76.6%, Turn 84.1%)
Hero shows 8♦ T♦
(Pre 41%, Flop 23.4%, Turn 15.9%)
UTG wins $20.52
-----------------------
no i ostatnia reka na totalnego CS, sprawdzal 3streety z 2ga para:
SB ($52.52)
BB ($50)
UTG ($36.51)
Hero ($56.45)
CO ($105)
BTN ($14.41)
Dealt to Hero T♣ T♦
fold, Hero raises to $1, fold, BTN calls $1, SB calls $0.90, BB calls $0.75
FLOP ($4.30) J♣ 5♠ 2♠
SB checks, BB checks, Hero bets $2.25, BTN raises to $13.36 (AI), SB folds, BB folds, Hero calls $11.11
TURN ($31.02) J♣ 5♠ 2♠ 9♠
RIVER ($31.02) J♣ 5♠ 2♠ 9♠ Q♣
Hero shows T♣ T♦
(Pre 68%, Flop 8.8%, Turn 4.5%)
BTN shows J♦ 9♦
(Pre 32%, Flop 91.2%, Turn 95.5%)
BTN wins $29.47
wtedy myslalem ze jesli raisuje to ma tutaj czesciej flushdraw no i ...
------------
musze sie pochwalic, bo jak dzis zobacyzlem w HM moje niepowodzenia w SH zostaly zrekompensowane lekkim upswingiem na rushu
ale i tak lece ponizej EV
(12bb/100)
Uploaded with ImageShack.us
dzis znow wrocilem do grania, troche pewnosc siebie za duza i dzisiejsza sesja gorsza, wieczorem wrzuce filmik bo narazie sie renderuje. Zrobilem avi ale strasznie duzo miejsca zajmuje wiec bedzie wmv jednak.
Mam troche planow na najblizsze miesiace i nie wiem jak to sobie wszystko poukladac, bo nie udaje mi sie trzymac harmonogramow (max pare dni):
rush ~60% czasu przeznaczonego na pokera - dla kasy/rb/minimum zeby wyrobic status iron man -gold
sh ~10-20% - raczej z fishami
pocwiczyc HU, narazie gralem tylko husng za 1-2$, chcialbym dodac cashowki ale nie wiem na jakiej platformie, do hu na ftp mam troche niechec bo tiltowalyby mnie swingi na nl50 jak na nim nie gralem jeszcze
pocwiczyc plo (narazie probowalem plo2fr ale z 50%vpip itp, teraz przeczytalem jedna ksiazke o przejsciu z nlhe do plo i moze bedzie lepiej, musze jeszcze filmy Mr Bociana ogladnac
- nauka pokera / gra w stosunku 20/80 - bo tu czasem brak checi czy cos zawsze innego znajde
w koncu bym pouczeszczal na treningi o teorii pokera itp:)
Mam pytanie, jaki room polecacie do pogrania inny niz ftp ? zastanawiam sie nad jakism z sieci Ongame, zeby pograc na nizszych stawkach HU (tam np nl10)
kurde dzis przetiltowalem ponad 100$.... i to w taki debilny sposob, w ciagu chyba 10min
najgorsze jest to ze "mam" taki mega upswing ze zaraz udalo mi sie to odrobic i wyszedlem nawet +7 z sesji w ktorej oddalem 4 stacki jak ostatni idiota (np callujac SQZ i stackujac sie z 55 na flopie Q high) i nie wiem czy sie mam zloscic czy cieszyc
niby nieudane blefy sa potrzebne jak sie uczy nowych zagran zeby potem moc je dobrze robic dlatego mam nadzieje ze nauczka sie przyda
teraz pare dni przerwy od pokera mam nadzieje ze sie przyda, a po powrocie mam mental coaching takze mam nadzieje ze bedzie mi ciezej oddawac pieniadze:)
no i nastepny filmik w poniedzialek za tydzien
ciezki powrot po tylu dniach odpoczynku, ale duzo 'szczescia' i mimo paru zlych zagran 4,5 BI do przodu.
w tym miesiacu z rusha jestem bardzo zadowolony, nawet nie liczylem na polowe z tego co mi sie udaje ugrywac.
pozniej wrzuce pare rozdan a jutro mam nadzieje jakis filmik
aha no i moze jakas analiza tego miesiaca bo mimo ze gralem malo rozdan to troche zmienilem styl na ~16/14 i ok 45% aggr,
narazie po ~13k rak takze probka mala i sam widze ze wszystko mi siada takze zobaczymy tak po ~50k rak o ile nie przejde wyzej wczesniej
mysle ze nie ma sensu wrzucac do dzialu z analiza statow, bo i tak nikt tam sie nie wypowiada wiec daje tutaj: