Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Heads UP w wykonaniu Fisha.

17 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
445 Wyświetlenia

Jestem nowym graczem, kapitał początkowy jeszcze ciepły. Po przeczytaniu paru topiców, różnych artykułów stwierdziłem że chcę zacząć od HU.

Bankroll: 50$

16 odpowiedzi

emmm what?! :facepalm:

Z tego co kojarze założyłeś temat w którym nie mogłeś doczekać się przelewu tych 50$, teraz po przeczytaniu "paru" artów bierzesz się za HU. Arty odnośnie gry HU są dostępne od srebrnego statusu. Jak na nowego gracza wybrałeś sobie trudną i baaaardzo swingową odmianę. Polecam na początek FR - pograj, oswój się z grą a potem jak już osiągniesz srebro zastanów się nad dalszym wyborem.

Pzdr

kacper1230
PokerStrategist

Myślę że HU na początek gry w pokera może być trochę trudne i nie wiem czy bym polecał, ale spróbować można, życzę powodzenia i będę zaglądał:) :f_thumbsup:

ahmedzik2009
Elite Grinder

gl! :)

Ja bym Ci polecił pooglądanie darmowych filmików na husng.com (w jakimś stopniu mogą Ci pomóc na starcie) + czytanie forum 2+2

Bestyjka
PokerStrategist

Wbijaj na 20$ na FTP :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

rozegrałem 6 HU. W tym tylko 2 wygrane. Ludzie tam dobierają wbrew oddsom i walą all in z czym chcą. Mam troche zastrzeżen do mojej gry ale bardzo bym chciał żeby moje lepsze ręce się utrzymywały to byłoby dobrze :D

Przecież oni tam grać nie umieją. I jeszcze farcą :rage: :rage:

ALe spokojnie w końcu wielki long run czy jak mu tam ponoc mi to wszystko wynagrodzi.

Haonik
PokerStrategist

Do tego musisz sie przyzwyczaic ze donki dobieraja do wszystekigo i niestety czesto im dochodzi takie zycie, a gdyby lepsze rece zawsze wygrywaly bysmy byli bogaczami wierz mi pozdrawiam:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Patrzcie na "miszcza ktury ma pury skill "
Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.1 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t2840)
Hero (SB) (t3160)

Hero's M: 105.33

Preflop: Hero is SB with J, J
Hero bets t60, BB calls t40

Flop: (t120) 8, 7, 9 (2 players)
BB bets t2780 (All-In), Hero calls t2780

Turn: (t5680) K (2 players, 1 all-in)

River: (t5680) 10 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t5680

Results:
Hero had J, J (straight, Jack high).
BB had K, 3 (one pair, Kings).
Outcome: Hero won t5680
:D
Z innym kolesiem też wygrałem i nawet miał fajny avatar. Bankomat czy coś podobnego :D

:ayfkm:

ale za to po turnie mogl uwierzyć w swoje ogromne pokerowe umiejętności oraz wyczucie :f_biggrin: dobrze ze nie wygral tego rozdania ;)

Haonik
PokerStrategist

grasz ze statami ? bo niewiem czy na takich blindach dobry jest call bo rownie dobrze juz mogl miec strita albo seta i zapewne cieplo bylo po turnie ale GL oby tak dalej:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Haonik
grasz ze statami ? bo niewiem czy na takich blindach dobry jest call bo rownie dobrze juz mogl miec strita albo seta i zapewne cieplo bylo po turnie ale GL oby tak dalej:)

Gram bez statów. Ale na tych stawkach można od razu zobaczyc kto ma chociaż POJĘCIE o HU. INNi przeważnie blefują okropnie albo walą all iny z 2 para albo z top para i gównianym kickerem.

Rozegrałem 3 HU które były krótsze niż 4 rozdania O.O

IMO po złym początku przyszła seria zwycięstw i roll wynosi 50,49.

W sumie zagrałem też jedno sng 9 os za 1,2 i odpadłem 4 :facepalm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

bankroll wynosi 60$. Choć mogłoby być lepiej ale nie narzekam :)

ahmedzik2009
Elite Grinder

Z ciekawości sprawdziłem Cię na pokerprolabs i zauważyłem, że próbowałeś już grać na stawkach 5 i 10$ radzę Ci już nie próbować tego więcej bez odpowiedniego rolla bo twój kapitał może bardzo szybko osiągnąć sumę 0$!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez ahmedzik2009
Z ciekawości sprawdziłem Cię na pokerprolabs i zauważyłem, że próbowałeś już grać na stawkach 5 i 10$ radzę Ci już nie próbować tego więcej bez odpowiedniego rolla bo twój kapitał może bardzo szybko osiągnąć sumę 0$!

Wiem, wiem. Niestety przytiltowałem wtedy zupełnie bez powodu...

A Ty Ahmedzik też grasz HU?

ahmedzik2009
Elite Grinder

Gram ale zrobiłem sobie teraz krótką przerwę (powrócę do grania za kilka dni...).

Sting1983
PokerStrategist

Napisane przez jaaan555
Wiem, wiem. Niestety przytiltowałem wtedy zupełnie bez powodu..

Tilt w przypadku HU SNG jest bardzo często równoznaczny z bankructwem (wiem coś o tym:)) więc równie ważne jak gra jest też praca nad psychiką. Powodzenia :f_thumbsup:.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Sting1983

Napisane przez jaaan555
Wiem, wiem. Niestety przytiltowałem wtedy zupełnie bez powodu..

Tilt w przypadku HU SNG jest bardzo często równoznaczny z bankructwem (wiem coś o tym:)) więc równie ważne jak gra jest też praca nad psychiką. Powodzenia :f_thumbsup:.

Musze nad popracować. Nie pcham się już na wyższe limit ale popełniam trochę błędów. Za bardzo agro jestem pf... DUzo pracy w sumie ;D