Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] hasiek's diary: rozdaje dolary

908 Posty
99 Użytkownicy
0 Reakcje
40.5 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie powiedziałbym, że jakoś dużo (chociaż nie narzekam), bo przecież wczoraj wychodziłem z dołka -250 $. Jakoś udało się odrobić straty i wyjść jeszcze 150 $ na plus. Muszę częściej grać w godzinach 22:00 - 2:00, bo to kopalnia złota. Bankroll wzrósł do 2281 $.

Grałem wczoraj sporo LIVE z kumplami i tam też nie miałem zbyt dużo szczęścia. Przegrywałem vs jakieś runner runner, gutshoty, nadziewałem się KK na AA itp.

Wczoraj ostro zaspamowałem bloga rozdaniami, ale po prostu trzeba było :D Miałem jeszcze wkleić wykres, więc proszę bardzo:

Jak w ciągu najbliższych 2-3 tygodni nie dostanę na Party korekty w postaci upswinga minimum 10-12 BI do góry, to chyba przerzucę część rolla na P*, bo widzę że tutaj gracze są bardziej chętni do współpracy :)

Też miewam takowe dni, że zaczynam od spadku w dół, a później się mobiluzuję i wychodzę na plus ^_^

Nice hands wcześniej ^_^

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zmęczony jestem, więc na szybkiego tylko notka o dzisiejszych poczynaniach. Zagrałem 1771 rozdań powiększając bankroll o 173 $. Było +300 $, ale niestety przegrałem 99 vs KQ na flopie 9JT oraz głupio dałem się zestackować mając A4o, gdzie trafiłem 2 parki i nie umiałem zrzucić. Jestem na coraz lepszej drodze do NL100. Idę spać, bye :)

Na koniec:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) ($50)
UTG ($41.65)
MP ($51.75)
CO ($77.85)
Button ($59.25)
SB ($58)

Preflop: Hero is BB with K, Q
3 folds, Button bets $1.50, 1 fold, Hero raises to $5, Button calls $3.50

Flop: ($10.25) 4, 9, K (2 players)
Hero bets $5.50, Button calls $5.50

Turn: ($21.25) Q (2 players)
Hero bets $13, Button raises to $48.75 (All-In), Hero calls $26.50 (All-In)

River: ($100.25) Q (2 players, 2 all-in)

Total pot: $100.25 | Rake: $3

Results:
Button mucked 9, 9 (full house, nines over Queens).
Hero had K, Q (full house, Queens over Kings).
Outcome: Hero won $97.25

Nice hand sir

ty luckboxie ;)

hasiek, podpowiedz mi troche jeśli możesz :] bo gram na P* nl25 i generalnie waham się w granicach +-1BI. Wogole ludzie nie chca grać o stacki. Reraise na preflopie nawet wyglądający na książkowy squeez, wszystko fold, ewntualnie jeden call. Jak wybierałeś stoliki na nl25? Preferowałeś grę TAG/LAG/ inna? Byłbym wdzięczny za parę wskazówek :)

Siewas
BlackMember

Ja sie tez moge wypowiedziec od jakis 5k rozdan gram na NL25 na P*. Powiem ze gra się najlepiej i najbardziej dochodowo wieczorami w godz 20-2 ;) Najwięcej rybek i zawsze wtedy odrabiam straty z południa :P A co do gry to mysle że zalezy od twoich umiejętnosci postflop czy grac TAG/LAG :)

PS Hasiek byś w końcu nakręcił filmik ze swojej gry. Nie daj się prosic :P

bebek
Poker Player

Siewas napisał
Ja sie tez moge wypowiedziec od jakis 5k rozdan gram na NL25 na P*. Powiem ze gra się najlepiej i najbardziej dochodowo wieczorami w godz 20-2 ;) Najwięcej rybek i zawsze wtedy odrabiam straty z południa :P A co do gry to mysle że zalezy od twoich umiejętnosci postflop czy grac TAG/LAG :)

PS Hasiek byś w końcu nakręcił filmik ze swojej gry. Nie daj się prosic :P

+1

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wieczorem odpowiem na pytania, a teraz rozdanie z ostatniej chwili:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Poker Stars
Hero ($50.25)
BB ($53.45)
UTG ($44.15)
UTG+1 ($104)
CO ($52.95)
BTN ($52.35)

Dealt to Hero K♣K♠

fold, UTG+1 calls $0.50, CO raises to $2.25, fold, Hero raises to $7.50, fold, fold, CO calls $5.25,

FLOP ($16) 8♦J♦2♣

Hero bets $10, CO calls $10,

TURN ($36) 8♦J♦2♣9♦

Hero bets $32.75, CO calls $32.75,

RIVER ($101) 8♦J♦2♣9♦7♦

Hero shows K♣K♠
(Flop 47.7%, Turn 39.8%)

CO shows K♥K♦
(Flop 52.3%, Turn 60.2%)

CO wins $98.50

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

waser napisał
hasiek, podpowiedz mi troche jeśli możesz :] bo gram na P* nl25 i generalnie waham się w granicach +-1BI. Wogole ludzie nie chca grać o stacki. Reraise na preflopie nawet wyglądający na książkowy squeez, wszystko fold, ewntualnie jeden call. Jak wybierałeś stoliki na nl25? Preferowałeś grę TAG/LAG/ inna? Byłbym wdzięczny za parę wskazówek :)

Tak jak piszą poprzednicy najlepiej grac w godzinach 21:00 - 2:00. Chociaż na NL25 grałem zawsze w dzień i nie robiło mi to różnicy. Jak to mówią tight is right więc polecam grę TAGiem. Też głównie tak grałem, ale mi się nudziło to coś kombinowałem z LAGa. Stoliki wybierałem powyżej 35% oglądalności flopa. Nie zwracałem uwagi na Avg. pot.

Wczoraj w dzień wypiłem sporo browarów z kumpel i niepotrzebnie wieczorem zasiadłem do stolików. Efekt to uszczuplenie BR o 180 $.

Dzisiaj nie zwalniałem tempa i ostro grindowałem. Rozegrałem 4254 rozdania wychodząc przy tym 391 $ do przodu. Bankroll wzrósł do 2656 $.

Coraz bliżej NL100, bo sądzę, że 30 BI wystarczy. Jednak dzisiaj na treningu NL100 SH został poruszony wątek poziomu NL100+ na PokerStars. Podobno jest on wyższy niż na innych platformach. Teraz muszę się poważnie zastanowić czy nie przenieść się gdzieś indziej. Szczerze mówiąc nie wiem czy dam sobie tu radę, a wiadomo, że lepiej grać tam, gdzie łatwiej się wygrywa. Pewnie gdybym zdecydował się pozostać na P* pogrindowałbym, aby zdobyć SuperNove. Nie wiem czy dałbym radę, ale warto spróbować. Jakieś propozycje?

MoroP
Oldschool Grinder

Ostatnio grałem kilka K rozdań na NL50 i różnią się te poziomy przede wszystkim agresja PF. Regularsi siedzą i ciągle wciskają przycisk raise PF :)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Kazdy mowi co innego odnosnie poziomu danej platformy (ofc. najwyzszy jest tam gdzie oni sami graja).

Sprobuj pograc troche nl100 na starsach i zobaczysz, ze wcale nie jest tak ciezko. Na starsach jest masakrycznie niski poziom na tym limicie w godzinach wieczornych, zreszta sam zobaczysz.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za wskazówki :) Powiedzcie mi jeszcze czy trzeba tam również poluźnić grę czy nadal zwykły TAG wystarczy? Chyba często sqzują, prawda?

Dzisiaj była kolejna aktualizacja VPP Ring, w której znowu zostałem oszukany :D Tym razem dopisano mi ok. 1000 VPP za mało, czyli gdzieś 10 $ mniej. Jeśli na koniec rankingu sytuacja się powtórzy to może nawet zechce mi się napisać do nich maila.

Zaraz obiad i trzeba coś pograć :)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Graja troszke agresywniej pf, ale dalej postflop ludzie maja olbrzymie braki i ladnie i szybko sie skladaja ;)

Nie znam Twoich statow, wiec nie powiem Ci czy masz poluzniac gre(ale standard 20/17 spokojnie wystarczy)

kaczuba
Oldschool Grinder

No, na głodzie, nawet 'małym', nie ma co grać. :D Chociaż z drugiej strony można by pomyśleć o pożarciu przeciwników. :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Eeee :| Zagrałem 1800 rozdań jak do tej pory i niezbyt ciekawie. Zaliczyłem niezłe wtopy:

AA vs KK
KK vs QQ
set over set

Do tej pory 4BI w plecy. Dlaczego zawsze po 2-3 dniach na zielono musi nastąpić taki katastrofalny? :| Oczywiście wieczorem wszystko wróci do normy :D a dzisiejszy dzień zmienię na zielony :)Pozdrawiam.

damianpat
BlackMember

kaczuba napisał
No, na głodzie, nawet 'małym', nie ma co grać. :D Chociaż z drugiej strony można by pomyśleć o pożarciu przeciwników. :P

Kaczuba tak sobie pomyślałem, czemu Ty nie masz bloga ;)?

kaczuba
Oldschool Grinder

damianpat napisał

kaczuba napisał

Za duża konkurencja. :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

kaczuba napisał

damianpat napisał

kaczuba napisał

Za duża konkurencja. :P

Jestem świetnym jej przykładem :x

Wracając do pokera to tak jak pisałem wieczorem wszystko wróciło do normy. Dzisiaj kolejne 3852 rozdania za mną. Pomimo słabego startu kończę dzień na 130 dolarowym plusie. Miałem jeszcze coś pograć żeby wbić trochę VPP, ale starczy ze mnie. Bankroll wzrósł do 2775 $.

Ostatnio zaprzestałem wklejać rozdania, więc trzeba to zmienić (nie będę zamulał badbeatami):

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) ($104.05)
UTG ($71.20)
MP ($49.75)
CO ($45.20)
Button ($117.10)
SB ($56.75)

Preflop: Hero is BB with K, K
2 folds, CO bets $2, 2 folds, Hero raises to $7, CO calls $5

Flop: ($14.25) 8, 6, 3 (2 players)
Hero bets $7.50, CO raises to $15, Hero raises to $97.05 (All-In), CO calls $23.20 (All-In)

Turn: ($90.65) 3 (2 players, 2 all-in)

River: ($90.65) 2 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $90.65 | Rake: $3

Results:
Hero had K, K (two pair, Kings and threes).
CO had 6, 6 (full house, sixes over threes).
Outcome: CO won $87.65

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (5 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP) ($50)
Button ($50)
SB ($50)
BB ($95.60)
UTG ($50)

Preflop: Hero is MP with Q, K
1 fold, Hero bets $2, 2 folds, BB raises to $4.50, Hero calls $2.50

Flop: ($9.25) 4, Q, 3 (2 players)
BB bets $5, Hero calls $5

Turn: ($19.25) 9 (2 players)
BB bets $12.50, Hero calls $12.50

River: ($44.25) 6 (2 players)
BB bets $73.60 (All-In), Hero calls $28 (All-In)

Total pot: $100.25 | Rake: $2

Results:
BB had A, 2 (high card, Ace).
Hero had Q, K (one pair, Queens).
Outcome: Hero won $98.25

MP ($75.25)
CO ($57.40)
Button ($50.85)
SB ($50)
Hero (BB) ($52.30)
UTG ($100.20)

Preflop: Hero is BB with Q, A
2 folds, CO bets $2, 2 folds, Hero raises to $7, CO raises to $18, Hero raises to $52.30 (All-In), CO calls $34.30

Flop: ($104.85) 10, 6, Q (2 players, 1 all-in)

Turn: ($104.85) 6 (2 players, 1 all-in)

River: ($104.85) 8 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $104.85 | Rake: $3

Results:
Hero had Q, A (two pair, Queens and sixes).
CO mucked 9, 9 (two pair, nines and sixes).
Outcome: Hero won $101.85