Przejdź do forum
‘Go Hard or Go Home...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

‘Go Hard or Go Home!!’

873 Posty
55 Użytkownicy
0 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
ELENDOR
Elite Grinder

2 ręka - jak już "musisz" zamieniać to w blef, ship na R. Grałeś OOP, flop ok, bDF + GS, masz conajmniej jednego streeta call. Natomiast Q na turnie psuje akcje, ponieważ w jego calling rangu jest masa Qx JJ+ i tak nie zrzuci. Od czego chciałeś wyciągnąć kase?

3 ręka - Pre ok. Flop tragedia - poco raise? Setów i wyższych parek i tak nie zrzucasz, wątpie żeby 55 albo 66 tak callowało. Zbudowałeś niepotrzebnie wysoka pula z niespecjalnym handem. Jaki on tam ma zazwyczaj calling range? Bo napewno nie 22+ albo TP do Twoich raisow. (pomijając już Showd. result)

4 ręka - Pre 2,5-3bb , gość na BB ma 150bb więc daje Ci odpowiednie względy do budowy puli. Flop konieczny cbet, myśle, że masz value od 77+ oraz drawów. Bardzo rządko będzie miał tu 6.
Widać w tym rozdaniu, że grałeś scary - tellsy i gość Cię exploituje all time później.

Odpowiedz
Cytat

2. Easy call preflop masz oddsy po jego minRR i jak dla mnie easy fold flop, po pierwsze liczę, że to fish dlatego gram na niego fitorfold, po drugie dał mi oddsy na taką gre preflop, po trzecie jesteś OOP, więc trudniej ci będzie VB jak trafisz, a outow i tak masz max 7 czystych łącznie.
T: jeśli jakieś ready to ok, jeśli nie to dla mnie to już jest bardzo ryzykowny spot, co prawda ogólnie rzecz biorać pare twoich outwo+jego betsize high variance ale jestem w stanie to przyjąc - ale bez readow dla mnie to jest slabe.

3. PRE na minRR często bym to 3b, bo to oznaka słabości.
F: x/r po jego minRR wygląda ok, tym bardziej biorać pod uwagę, że nie stawiam go często na QQ+, cc na flopie 7x, 88-JJ, A3, 66-55, 65, fluts z AJ,KQ.
T: easy barreling, 7x, 99, 56, 2-3Comba flouts FD i easy fold na raise
R: blank i nie jestem pewny czy nie za duży ten sizing bo jeśli nie sprawdzi cię z A7, to sprawdzi cię tylko z 99-JJ czyli BE. -LOL 46s

4. 2x to standard na BU, moim zdaniem strata value.
F: fuck me? cokolwiek przemawialo za XB, chyba tylko FTCB 70%, BetOOP turn 70%
T: easy
R: easy co prawda PSB river=mam to 6 75%+, ale po XB flop nigdy nie folduje tutaj AA.

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

... Ciągle jakoś nie tak... :rage:

Co chwile KK< AA, AK < AA ... :ayfkm:

Zagrałem 3 sesyjki od wczoraj:

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Pozdrowienia dla kolegi z Polski, który miał czutkę. ;)

Dzisiaj pewnie jakieś party. :rolleyes:
Żona obroniła pracę mgr. :f_thumbsup: :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov
Poker Player

a ja dzisiaj cały dzień przegrywam w ten sam sposób !!! jeb.. Rivery od samego rana !!! http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6465731_AB243C917B

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Nikt nie mówił że będzie łatwo Kozaczov :P,

Poranna sesyjka za mną. ;)

Spoiler

Dzisiaj będzie zalatany day... Zakupy, porządki, pacjentka, sesja, trening, gierka live... :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

Najs, najs :D Teraz czas swiateczny to miejmy nadzieje ze zwiekszy sie ilosc fiszakow na P* :D

Kiedy wbijasz na nl25 Clean? :)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Siema Woocash ;)

Jak BR pozwoli to wbijam. z ok 25bi ;)

Dobrze że już po weekendzie... ;/

Jak zawsze sobotnio-niedzielne spadki.. :P

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

No ja Ci powiem ze u mnie tez byly ostre wahania :D W piatek prawie 5BI na minus, ale nadrobilem to wczoraj :)

Ale to co mnie maksymalnie ku**a irytuje to to ze przejebalem 10 satelitek do Sunday Storma z rzedu. Zawsze kurwa na mega niefarcie.... JAK?!

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

witajcie ;)

Święta, trochę się działo. ;]

Pokerowo... hmmm... Dzisiejsza poranna sesja odzwierciedleniem sytuacji:

:truestory:

Spoiler

KK vs AA :pokerface:
set z flopa vs set dobrany na turnie :yaoming :
AA vs 99 (board T94 9 2) :spit:

GL ALL!! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Grzesiek - odnoszę wrażenie, że za krótkie grasz te sesje.
Powinieneś starać się nieco wydłużyć czas gry. Rozkładasz sobie spadek na kilka sesji i uczucie przygnębienia może Cię jeszcze bardziej dobijać z sesji na sesje. :thinking:

Dla przykładu zobacz sobie mój wykres z dzisiaj i wyciągnij wnioski:

Spoiler

:truestory:
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

Co nie zmienia faktu, że to jest mój najgorszy wynik z ostatniego czasu.
Ale przecież jest łikent :milord:

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

Ja też myśle tak jak Elendor. Sesje po 1k rąk to troche mało żeby oceniać czy dobrze grałeś czy źle, ja często mam tak że podczas jednej sesji (ok 4-6k rąk) spadam na -20$ by później wznieść się na 50$ na plus, więc może spróbuj zagrać sesję trwającą 4h na 4 stolikach zooma.

Odpowiedz
Cytat
MongolianoItaliano
Oldschool Grinder

W moim przypadku granie takich długich sesji jest - EV
Jednorazowo gram nie dłużej niż godzinę, 10 minut przerwy i siadam drugi raz znów gram godzinkę i robię sobie dłuższą przerwę.
Grywałem sesje 2 godzinne i dłuższe ale zawsze to się odbijało na jakości gry.

A ocenianie gry po 1k rozdań jest tak samo bzdurne jak ocenianie po 10k :)
Lepiej zrobić chwilkę przerwy, przejrzeć rozdania i zobaczyć czy się grało swoje A game a wynik nie istotny :truestory:

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Mnie wychodzi 1400hands/h więc przerwy musiałbym robić regularnie co 30min. Tracisz wtedy koncentracje, a z doświadczenia wiem, że 95% sesji na starsach zaczyna się od kopniaka na twarz :truestory:
Ja z reguły dopiero po 1kh łapie rytm i zaczynam farcić. :milord:

Ja zrobiłem dzisiaj 5,5k a w międzyczasie miałem 3 krótkie przerwy (max 15min) . Bez sensu po 1k rąk oceniać co sie dobrze robi a co nie, bo nie zawsze to wyjdzie. :yaoming :

@woocash
Shotujesz 25, że Cie nie widać?

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Kazdy jest inny i inaczej lapie rytm startowy, ale jak ktos go lapie dopiero po 1k hands to :nh ,

IMO granie 1k hands i nazywanie tego sesja, zwlaszcza na zoomie jest to troche smieszne :coolface:

Powinno sie robic przerwe, jak czujesz, ze zaczynasz tracic koncentracje albo czujesz zmeczenie.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Jak się jest nitem to można go łapać i 2k :coolface:

Odpowiedz
Cytat
MongolianoItaliano
Oldschool Grinder

Mi wychodzi 1000 do 1200 rozdań na godzinę. Nie wiem jak wyliczyłeś sobie, że musiałbyś robić przerwę co 30 minut ?(, bo ja pisałem, że przerwy robię co godzinkę :)

Ja z doświadczenia wiem, że nie ma w pokerze coś takiego jak reguły, one są tylko w twojej głowie :truestory:

Przecież napisałem, że bez sensu oceniać grę po 1k, tak samo jak po 10k
wykresy nie mają tutaj nic do rzeczy. Ale jak czujesz że jest coś nie tak, to lepiej zrobić przerwę i na chłodno sobie przejrzeć HH a nie cisnąć 6 godziną sesję z założeniem, że na początku zawsze idzie chujowo i grać kaszanę.

Oczywiście to wszystko jest subiektywna opinia, to że u mnie się to sprawdza to nie znaczy, że u Ciebie będzie. Niektórzy potrafią siedzieć cały dzień przy stołach i kręcić dobry winrate.

Z tego co się uczyłem, to koncentrację na wysokim poziomie człowiek jest w stanie utrzymać do 30 minut, ale to oczywiście da się poprawić poprzez ćwiczenia :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

Ja pisząc o 4-6h sesjach miałem też na myśli te malutkie przerwy, mi się po prostu dobrze gra tak że co jakiś czas na dosłownie 3 minuty klikam sitouta, ide po coś do picia do kuchni albo przejde się po mieszkaniu i potem wracam do stolikow :D

@Elendor

W prawdzie mam BR pozwalający na shot na nl25 ale jeszcze się nie decyduje, musze troche poprawić swoją gre tutaj na nl10 i wtedy wskocze. A nie widać mnie póki co bo przyjechała do mnie dziewczyna i wyjezdzam na sylwka tak więc do zobaczenia po nowym roku :P Btw, jaki masz nick że mnie kojarzysz? :>

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

:pcuser: ale dużo wpisów :P

Jak najbardziej zgadzam się że sesje na 1kh nic nie znaczą. :f_cool:

Ja gram systemem po 1k i break ok 10-15min i kolejne 1k.

Ogólnie opisałem, że jakoś tak ostatnio nie zaciekawie na tym zoomku. ;)

Elen -> 'uczucie przygnębienia' raczej nie :P coś bardziej w stronnę bezsilności :P A dzisiejszą poranną sesję skończyłem z uśmiechem bo dawno nie klikałem ;) :f_thumbsup:

Teraz jestem w trakcie ustawiania swojego pokerowego kącika w nowym lokum. ;] :coolface: Będzie cool. :f_cool:

GN!

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Wocash dzisiaj okazal się dobrym kolegą i poratował mnie kasą bo -6bi i torba coming. :truestory:
@Clean
Ja dzisiaj zagrałem 12k rozdań i skończyłem -3bi to u Ciebie to będzie 12 sesji takich wahań. (oczywiście do całej reszty bez spinania dupy, bo będzie potrzebna maść na jej ból tak jak cebulaczkowi :yaoming : )

A tak na serio, to niebawem nl25! :milord:

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

@Elendor

Ogarnij tutaj - TT to chyba nie będzie moja ulubiona ręka :D
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6658553_E832831B02

i btw, czemu masc na bol dupy dla cebulaczka?

No, ja właśnie skończyłem 4h sesję. W krytycznym momencie po złym zlewelowaniu się z Elendorem i 2 coolerach miałem -40$ :P Ale że dobrze się czułem grając dalej i nie wkurwiłem się w ogóle na te sytuacje to cisnąłem i wyprowadziłem sesyjkę na 24$ na plus :D Kokosów nie ma ale mały krok do przodu owszem :D

Pozdro i powodzenia przy stole jak mnie nie będzie :D

Odpowiedz
Cytat