Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] gerber i jego gierki

23 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,609 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie było bonusu, wpadnie w poniedziałek :) tymczasem dzisiaj do końca odrobiłem stratę tego paskudnie straconego buyina :P, mimo, że na sam koniec beznadziejnie zagrałem kilka rąk. VP% = 19, mimo, że miałem wrażenie, że gram bardzo skrajne ręce i o wiele za dużo. Jutro się zaczyna weekend, więc będzie więcej grania. Na początek jutro jakiś trening a później $$$$ :P :P :P :P

BR: 80$

ps. mniej gram to nie mam też ostatnio jakichś specjalnie ciekawych rąk

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dobry początek weekendu BR: 91$, wygrany buy-in przeciwko LazurowyLegend - coś mówi mi ten nick ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie go kiedyś widziałem. Z bonusem który wpadnie w poniedziałek mam nawet 101$ :P

EDIT: podczas wieczornej sesji przekroczyłem 100$ bez bonusu :P, ale jedna z ostatnich kart troszkę może za ostro zagrana spowodowała stratę kilku $ :)
BR: 99$. Dzisiaj +18$, 5$ na godzinę gry czyli trochę ponad 10zł, szkoda, że to się tak nie utrzymuje bo bym się wtedy nie martwił szukaniem pracy :].
Teraz żałuję bardzo straconego czasu na nl4 i straconych pieniędzy na głupie wchodzenie na SH nl10 i nie wiem w ogóle jak można pozwolić sobie na tilt skoro można powoli i spokojnie.

Odrobina statystyki dla zabawy:
Minął tydzień od kiedy zacząłem grać nl10, 4000 rąk, 56$+8$(bonus)=64$, 14BB/100, WTS: 29%, WSD: 55%.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Muszę popracować nad grą AK, dzisiaj znowu oddałem za to 7$ a mogło i powinno się skończyć na 2$:

Titan Poker 0.10/0.20, hand converted by the iPoker Converter at Talking-Poker

saw flop | saw showdown

Button ($6.62)
SB SB ($7.45)
BB ($23.74)
UTG ($1.00)
UTG+1 Hero ($10.04)
MP ($9.00)
MP ($9.44)
CO-1 ($2.14)
CO ($8.06)

Preflop: Hero is UTG+1 with K♠ A♦
UTG calls 0.10, Hero raises to 0.60, 1 fold, MP calls 0.60, 3 folds, SB raises to 2.80, 2 folds, Hero calls 2.25, 1 fold.

Flop (6.50) 3♥ 8♠ Q♠
SB moves all-in for 4.60, Hero calls 4.60.

Turn (15.70) 9♠

River (15.70) 7♣

SB shows 9♣ 9♥
Hero shows K♠ A♦

SB wins 15.70 with Three of a kind, Nines

jeszcze minimalny tilt po tym i oddane 1$ shortowi za darmo. Jakby się skończyło na 2$ straty to już bym miał 6$ z przodu a narazie dopiero odrobiłem stratę i jestem na 0 :(

EDIT: Moim celem jest nauczyć się zrzucać AK na flopie!! tylko 2$ do przodu przez taki prosty błąd... BR: 101$

EDIT2: Beznadziejnie zagrane KT przeciwko BB, na flopie K3X, stracone 3$... miał K3. BR: 107$

EDIT3: 2 AKo równocześnie, jedno spasowane po allin na pf (-1.5$) drugie przegrane vs KK (-3$) i jeszcze chwilę później przegrany set 10 przeciwko stritowi z river(-2$) BR: 108$

EDIT4: Chwile słabszej gry i BR: 104$, było już 115$. Kończę na razie bo to była moja słabsza gra a nie kart. uuups BR: 100$, to był konkretny błąd. dobrze, że jeszcze dzisiejszy dzień mam na +...