Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gambling for a living

517 Posty
72 Użytkownicy
0 Reakcje
26.4 K Wyświetlenia
Macias09
Oldschool Grinder

Napisane przez MatiKosa
Filmu jeszcze nie widziałem, ale jeden kolega mi pisał, że grasz stoły Turbo. W związku z tym poprosił mnie, aby Ci napisał dlaczego na stołach Turbo grać nie warto.

Masz tam tak mało czasu na decyzję, że grasz jak robot. Robisz pierwsze co Ci przyjdzie na myśl, podczas gdy właściwa decyzja wymaga większej ilości czasu. Przez to, całe Twoje oglądanie filmów z DC, wstawianie i ocenianie rąk staje się ch^ja warte - bo i tak nie jesteś w stanie wykorzystać swojego edge'a grają na stołach Turbo.

Poza tym, nie bój się większej ilości regzów, bo i tak w końcu się będziesz musiał z nimi zmierzyć. Im prędzej nauczysz się grać z nimi, tym lepiej dla Ciebie.

Jesli ma sie skilla to mala ilosc czasu moze byc korzyscia dla nas, bo jesli potrafimy szybko decyzje podejmowac to wlasnie zyskujemy edge nad tymi co tego nie potrafia. Pozatym na stolikach turbo na bosie sa turbo fisze :f_love:

Napisane przez Macias09

Jesli ma sie skilla to mala ilosc czasu moze byc korzyscia dla nas, bo jesli potrafimy szybko decyzje podejmowac to wlasnie zyskujemy edge nad tymi co tego nie potrafia. Pozatym na stolikach turbo na bosie sa turbo fisze :f_love:

No jeżeli potrafisz podjąć bardzo trudną decyzje w 5sekund no to spoko.
Taka prawda że na nl25/nl50 nie powinno się grindować tylko uczyć żeby wbić wyżej o czym sam czasami zapominam, a grając na takich turbo stolikach wiele się człowiek nie nauczy bo po prostu nie ma czasu na myślenie.

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Napisane przez MatiKosa
Filmu jeszcze nie widziałem, ale jeden kolega mi pisał, że grasz stoły Turbo. W związku z tym poprosił mnie, aby Ci napisał dlaczego na stołach Turbo grać nie warto.

Masz tam tak mało czasu na decyzję, że grasz jak robot. Robisz pierwsze co Ci przyjdzie na myśl, podczas gdy właściwa decyzja wymaga większej ilości czasu. Przez to, całe Twoje oglądanie filmów z DC, wstawianie i ocenianie rąk staje się ch^ja warte - bo i tak nie jesteś w stanie wykorzystać swojego edge'a grają na stołach Turbo.

A nie jest tak, że na turbo jest więcej słabych graczy? Ale rzeczywiście czasu na podejmowanie decyzji jest bardzo mało. W sumie to zacząłem grać turbo jak przeczytałem w Twoim temacie na forum (tam gdzie skosiłeś przez tydzień dużo BI _wink: ), ze sam takie stoly grywasz.

Napisane przez MatiKosa
Poza tym, nie bój się większej ilości regzów, bo i tak w końcu się będziesz musiał z nimi zmierzyć. Im prędzej nauczysz się grać z nimi, tym lepiej dla Ciebie.

Jak mam regsow na stole to staram sie ten stolik zmienic i szukac jakiegos ze slabszymi graczami. Jakby sie nauczyl explaotowac takich regsow to gra z nimi tez moglaby byc mila _wink:

Dzieki za wskazowki _thumbsup:

Endurx
PokerStrategist

Oglądnąłem filmik i trochę jakbym sam siebie widział na NL4, a to dlatego że masz tak potężnie zafishowane stoły, że niemal każda decyzja post flop sprawia ci kłopot, mam dokładnie tak samo jedyną skuteczną strategią ogrywania takich osób jest odpowiednie dobieranie range na konkretnych przeciwników będąc na konkretnej pozycji oraz nie standardowa gra post flop, ty troszkę za daleko myślisz przeciwko niektórym graczom i to zdaję się być głównym powodem tych licznych problematycznych decyzji, po prostu uważam że w wielu wypadkach twoje cbety przeciwko niektórym graczom nie miały najmniejszego sensu i były paleniem kasy, tak samo niektóre open rise były zbyt losse a nie które foldy zbyt weak. I nie graj turbo bo te fishe klikają na pałę bo mają zbyt małe rozumki żeby w tak krótkim czasie coś mądrego wymyślić a ty musisz się głowić i myśleć "co on znowu odpier.." a gdy czasu jest za mało po prostu klikasz bardzo często fold

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Dzięki za wszystkie sugestie _thumbsup:

Przez ostatni tydzień praktycznie nic nie grałem i na dodatek się troszkę zablokowałem - wypłaciłem rolla, by wrzucić na OnGame (bo najwięcej czasu na grę mam raczej koło południa, a na bossie o tej porze sami grinderzy) i nie myśląc wypłaciłem całego _mad: Kasa pewnie wejdzie dopiero w poniedzialek _evil:

Siema Slimy _biggrin: witamy znowu. Ja gram regular Nl25sh na Bossie i tam też potrafią być niezłe fishe, a regularsi nie są jacyś rewelacyjni. Tyle że Boss Media potrafi mi zapewnić szybkie sesje,dzisiaj 98hands i -50€ i już mam wolne _confused: Pozdro

EDIT Slimy jak się przenosisz na Ongame to przejrzyj ten program który ci wrzuciłem. Masz 30 dni free. Zredefiniujesz swoje pojęcie fishy na Ongame. Na Bossie gram 24/21 na Ongame 17/14 i się zastanawiam czy nie gram tam zbyt luźno .Paraolimpiada pokerowa _smile:

Co do filmiku
7:12min masz KTo na button dostajesz shove od shorta z 12bb który grał 90/50 do tego momentu-easy call.

11 min TT easy 3-bet koleś wygląda na kompetentnego. As played dlaczego grasz check/call na takim drawy boardzie?? Ja bym przebijał go na turnie tak w 3/4 pota, żeby wyrzucić słabsze ręce+ dostać darmowy showdown. Jak oglądałem to też myślałem nad tym raise'm na river i biorąc pod uwagę twoją linię check/call kazdą street to masz tu duże fold equity(twoja ręka wygląda na draw+overcards)+ koleś wyglądał na kompetentnego (25/19?)
14min cbet na Q99 masz 2 wieloryby check/fold i tyle.Flop dobry tyle że fishe nie wiedzą o istnieniu przycisku fold.

22min ja tu betuje 33 IP reg tu by betował na AJ9 flopie vs 2 przeciwników,gdyby tracił,więc muszę tu zrzucić tylko fisha bet w 3/4 puli musi być ok tylko w 40% przypadków,a loose gracz,raczej by squezował swój mocny range pre, +EV

taka generalna uwaga dlaczego zrzucasz Suited Connectors ,masz fishe a to dobra ręka do multiway'a na cutof'ie??

26:30 ATs easy 3-bet IPvs Reg otwierający z cutofa

27:45 99 vs fish ja bym tu callował ten bet on tu wciąż może mieć jakieś busted drawy, zastanawiałbym się nad donkbetem w pota na river biorąc pod uwagę że fish tam zagrał check behind na Turnie na takim boardzie

+- 27 min 77 vs short dlaczego cbet/fold na 459 drawy flopie ja tu gram albo check/fold albo cbet/call zwłaszcza biorąc pod uwagę ile tu drawów jest a bije ciebie 9x tylko.

Dalej nie przeglądałem

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Co do filmiku
7:12min masz KTo na button dostajesz shove od shorta z 12bb który grał 90/50 do tego momentu-easy call.

Tutaj dawałem mój PP i high card typu KJ, AT, itd. Możliwe, że troszkę za wąsko.

11 min TT easy 3-bet koleś wygląda na kompetentnego. As played dlaczego grasz check/call na takim drawy boardzie?? Ja bym przebijał go na turnie tak w 3/4 pota, żeby wyrzucić słabsze ręce+ dostać darmowy showdown. Jak oglądałem to też myślałem nad tym raise'm na river i biorąc pod uwagę twoją linię check/call kazdą street to masz tu duże fold equity(twoja ręka wygląda na draw+overcards)+ koleś wyglądał na kompetentnego (25/19?)

Grałem call, bo nie chcę grać 3bet/fold oraz nie wiem jak on calluje 3bety. Jeżeli zrzuca wszystko co gorsze, a 4betuje JJ+, AK to 3bet nie jest dobry. Bo 19 rękach ma F3B 0...
Po jego checku na turnie on ma tam tego A lub flusha. Nie wiem czy reg na tym limicie zabetuje malo z blegem, bo wyglada to jak 'pls, call me' (troszke zamieszalem) _wink:

+- 27 min 77 vs short dlaczego cbet/fold na 459 drawy flopie ja tu gram albo check/fold albo cbet/call zwłaszcza biorąc pod uwagę ile tu drawów jest a bije ciebie 9x tylko.

Zrzucilem, bo na jego range jestem raczej z tyłu (z kazdym draw mamy coin flip, a ma jeszcze kilka lepszych rak). Zastanawiam sie nad c/c i np. donk shove turn? Bet/fold jest słaby _wink:

Dzięki za obejrzenie _thumbsup:

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Napisane przez Endurx
jedyną skuteczną strategią ogrywania takich osób jest odpowiednie dobieranie range na konkretnych przeciwników będąc na konkretnej pozycji oraz nie standardowa gra post flop

mam problem dawanie jakiegokolwiek range graczowi 40/12 - moze miec wszystko _wink:

Napisane przez Endurx
ty troszkę za daleko myślisz przeciwko niektórym graczom i to zdaję się być głównym powodem tych licznych problematycznych decyzji, po prostu uważam że w wielu wypadkach twoje cbety przeciwko niektórym graczom nie miały najmniejszego sensu i były paleniem kasy, tak samo niektóre open rise były zbyt losse a nie które foldy zbyt weak.

Czasem zbyt sie leveluje jak na stawki _mad: Co do foldow - staram sie nie bluff catch'owac, ale moze to blad. Co do loose openów - które? Grać bardziej tight? Szczerze to myslalem ze 21/18 to i tak prawie, zę nitowate jak na gierki 5max _wink:

Napisane przez Endurx
I nie graj turbo bo te fishe klikają na pałę bo mają zbyt małe rozumki żeby w tak krótkim czasie coś mądrego wymyślić a ty musisz się głowić i myśleć "co on znowu odpier.." a gdy czasu jest za mało po prostu klikasz bardzo często fold

Coś w tym jest _thumbsup:

Dzięki za obejrzenie _thumbsup:

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

No to roll juz jest na OnGame _biggrin: Przywitano mnie p królewsku - najpierw AJ < vs 86, a ptem piekny cooler KK vs AA _p: Po pierwszej sesji -1BI _wink:

A i dzisiaj płynę sobie do Szwecji _biggrin: W sumie to będę pracował, ale to dopiero w piątek wieczorem, przy rejsie powrotnym _wink:

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Hand #1
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 683629
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Hero (BTN): $98.66
SB: $31.14
BB: $24.29
UTG: $25.08
CO: $43.98

Pre Flop: ($0.45) Hero is BTN with A :diamond: K :diamond:
2 folds, Hero raises to $0.90, 1 fold, BB calls $0.60

Flop: ($1.95) 7 :diamond: Q :diamond: A :spade: (2 players)
BB bets $0.30, Hero raises to $2.70, BB calls $2.40

Turn: ($7.35) T :heart: (2 players)
BB checks, Hero bets $6.00, BB calls $6

River: ($19.35) Q :spade: (2 players)
BB checks, Hero checks

BB: 27/5/2/27 (VPIP/PFR/AF/WTS) 58 rąk

Na flopie i na turnie v-bety. Na river zastanawiałem się nad kolejnym v-betem (eff. stacki ~14). Po przez jego donk/call F i c/c T stawiałem go na draw, Qx lub Ax. Busted drawy mnie nie sprawdzą, ale Ax pewnie tak. Z drugiej strony ta Q niszczy jego AT, A7 - ale te rece raczej napewno zagral by inaczej.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Hand #2
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 683630

Hero (SB): $55.90
BB: $8.28
UTG: $5.37
CO: $29.00
BTN: $35.79

Pre Flop: ($0.45) Hero is SB with 4 :heart: 4 :club:
1 fold, CO raises to $1.20, BTN calls $1.20, Hero calls $1.05, 1 fold

Flop: ($3.90) 7 :diamond: 5 :diamond: 4 :diamond: (3 players)
Hero bets $3.00, CO raises to $6, BTN folds, Hero raises to $22, CO raises to $27.80, Hero calls $5.80

Turn: ($59.50) A :heart: (2 players)

River: ($59.50) A :club: (2 players)

Final Pot: $59.50
Hero shows 4 :heart: 4 :club:
CO shows A :diamond: Q :diamond:
(Rake: $1.50)

W końcu sam rozdaję suck'outy _tongue: (tam byl missclick, bo mial byc od razu shove, a nie raise do $22 _wink: )

------------------------------------------------------------------------------------------------
Hand #3
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 683631

Hero (SB): $31.26
BB: $3.28
UTG: $36.78
CO: $32.00
BTN: $57.27

Pre Flop: ($0.45) Hero is SB with 8 :heart: 8 :diamond:
2 folds, BTN raises to $0.90, Hero calls $0.75, 1 fold

Flop: ($2.10) 8 :club: 7 :heart: J :club: (2 players)
Hero bets $1.50, BTN raises to $6.60, Hero raises to $30.36, BTN calls $23.76

Turn: ($62.82) K :diamond: (2 players)

River: ($62.82) A :diamond: (2 players)

Final Pot: $62.82
Hero shows 8 :heart: 8 :diamond:
BTN shows Q :spade: Q :diamond:

_cool: (nie dobral do 2 outow)

Hand #4
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 683632

CO: $34.98
BTN: $5.61
Hero (SB): $29.70
BB: $8.20

Pre Flop: ($0.45) Hero is SB with Q :club: 9 :club:
CO calls $0.30, 1 fold, Hero raises to $1.05, BB calls $0.75, CO calls $0.75

Flop: ($3.15) 9 :heart: A :diamond: Q :spade: (3 players)
Hero bets $2.25, BB folds, CO calls $2.25

Turn: ($7.65) 5 :diamond: (2 players)
Hero bets $6.20, CO calls $6.20

River: ($20.05) 5 :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $20.05, Hero folds

CO: 55/13 (16 rąk)

River jest nie ciekawy, teraz każde Ax mnie bije. Jakiego beta byście tutaj sprawdzili? Zastanawiam się czy w ogóle jest sens grania c/c. Za dużo Qx już nie pozostało - więcej jest Ax'ów w jego range. Jeżeli betuje tam wszystkie Ax i Qx to przy dobrych oddsach teoretycznie można to sprawdzić, ale czy rzeczywiście będzie tam betował Qx? Oczywiscie jest jeszcze mozliwosc, ze betuje busted draw - JT, J8 lub FD na turnie?

babel92
Oldschool Grinder

Ja Ci mogę tylko napisać, że wszystkie ręce gram tak samo :) BTW co do 3 ręki - na SH się stackujemy z overpair?
Pozdro =)

kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez babel92
Ja Ci mogę tylko napisać, że wszystkie ręce gram tak samo :) BTW co do 3 ręki - na SH się stackujemy z overpair?
Pozdro =)

yep

babel92
Oldschool Grinder

Thx kNoq :) Na FR oflagowałby już typa :D

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Ongame nie przywitał mnie jakoś pięknie, ale pomimo tego gra mi się komfortowo, a dodając do tego

Napisane przez franeczek
Co do Ongame to jest świetny program
:heart: Betpot :heart:

to jest ekstra _thumbsup:

No i jest SD - nawet nie wiedziałem, że tak mi tego brakowało. _pleased:

Soft mi bardzo odpowiada - nie jest tak męczący jak boss _wink:

Nie obeszło się bez bad bet'ów - jednemu shortowi zasponsorowałem stacka przegrywając z nim 3 czy 4 flipy pod rząd, a on bezczelnie przegrał potem tego stacka do kogoś innego :facepalm: Natomiast druga sesja była genialna _biggrin:

Hand #1
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 685971

UTG: $29.90
Hero (CO): $41.55
BTN: $29.70
SB: $16.40
BB: $30.00

Pre Flop: ($0.45) Hero is CO with K :heart: K :club:
1 fold, Hero raises to $1.05, BTN calls $1.05, 1 fold, BB calls $0.75

Flop: ($3.30) 9 :club: 5 :club: J :diamond: (3 players)
BB checks, Hero bets $3.00, BTN raises to $7.60, BB folds, Hero raises to $40.50, BTN calls $21.05 all in

Turn: ($60.60) 4 :heart: (2 players - 1 is all in)

River: ($60.60) J :club: (2 players - 1 is all in)

Przeciwnik nieznany.

Grając tylko call flop na turnie pula ma $18.5, a eff.stacki $21.05. Czy jest sens granie tutaj call F i leadowanie dobrego turna - nie uzupelnił się FD ani S8D? Stackujac sie na flopie jest praktycznie coin flip, a tak to na nie ciekawym turnie moge troszke zaoszczedzic? Czy jest w tym jakis sens?

Hand #2
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 685972

Hero (CO): $32.32
BTN: $30.58
SB: $13.30
BB: $30.00

Pre Flop: ($0.30) Hero is CO with 9 :heart: 8 :heart:
1 fold, Hero raises to $1.05, BTN calls $1.05, 1 fold

Flop: ($2.40) 7 :diamond: T :heart: 6 :club: (2 players)
Hero bets $1.80, BTN calls $1.80

Turn: ($6.00) 5 :spade: (2 players)
Hero bets $4.50, BTN calls $4.50

River: ($15.00) K :spade: (2 players)
Hero bets $12.00, BTN raises to $23.23, Hero calls $11.23

Final Pot: $61.46
Hero shows 9 :heart: 8 :heart:
BTN shows T :club: J :club:

To był normalnie prezent - BTN wygladal na solidnego 23/20 czy coś takiego. _wink:

Hand #3
Ongame Network $30.00 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 685974

BB: $7.13
CO: $29.25
BTN: $30.81
Hero (SB): $34.95

Pre Flop: ($0.45) Hero is SB with Q :diamond: A :spade:
1 fold, BTN raises to $1.20, Hero raises to $3.90, 1 fold, BTN calls $2.70

Flop: ($8.10) 8 :heart: T :club: 5 :diamond: (2 players)
Hero bets $5.10, BTN calls $5.10

Turn: ($18.30) J :spade: (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($18.30) 9 :club: (2 players)
Hero bets $12.15, BTN calls $12.15

Board jest w miarę suchy, więc zdecydowałem się na c-bet, czy dobrze? Przeciwnik nieznany.

Bankroll: $1023.09

Dlaczego cold calujesz SB 88 vs. buttton raise? nie uważasz że lepszy jest 3-bet+ callowanie pod seta OOP sucks bo on tam rzadko będzie miał mocną rękę (raise z buttona).
Co do Ongame betpota grasz z włączonym autobet'em?? Ja musiałem go wyłączyć bo mi czasami jakieś kosmiczne bety walił (np.overbety). Z autorem się za bardzo nie dogadasz bo to Rusek i odpisuje z użyciem translatora i mi 3-raz pisze że nie rozumie w czym problem :facepalm:

A tu masz jeszcze fajnego linka, biorąc pod uwagę że na Ongame jest możliwy datamining:
Hand History Ongame

Coś 15€ za subskrypcję, przejrzyj jeśli będziesz miał ochotę.

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Dzięki za linka _thumbsup: z tym 88 to masz racje, ze call pod seta jest nie najlepszy - nie chcialem 3betowac, bo BTN nie zrzucal na 3bety i zagrac takie pot control - chociaz nie jestem pewien czy umialbym to rozegrac dochodowo postflop _p:

EDIT
Gram bez autobeta (w sensie, ze od razu klika przycisk bet), ale z włączonym PreSetem _wink: Ouch... wlasnie dostalem coolera QQ vs AA _ugly:

A i slimy masz może jakąś fajną ofertę na Ongame?? _wink: Bo byłbym wdzięczny za jakieś pewne info.

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Mam taki problem, HM przestal mi pokazywac SD. Jak wejde w hand histories z softu to SD widac, ale hand replayer z HM nie pokazuje, ktos mial taki problem?

EDIT
Wystraczy zainstalowac update - 1.11.0 _p: