There are a lot of people, you are not successful in life, not because you ain't got talent, not because you ain't got skills, but your character ain't right.
And I told you this before, that if you are not careful, your talent will take you places that your character can't keep you.

Gdzie byłem jak mnie nie było:
Spoiler
Sesja trwa. Dlatego większość wolnego czasu spędzałem na nauce, a przez resztę nie miałem sił i chęci wysilać się intelektualnie przy grze w pokera ani na jego teorii, więc czytałem sobie książki, oglądałem filmy lub po prostu grałem w gry. Ew. od czasu do czasu zagrałem jakiegoś freerolla, ale nic większego nie wygrałem (w sumie niecałe $4). Ale cały czas po głowie chodził mi mój blog i to, że skoro ktoś go czyta i znajduje w nim motywację, to powinienem go kontynuować dla tych osób. A potem obejrzałem swoje ostatnie posty i...
Blog, przyszłość i motywacja:
Spoiler
...aż złapałem się za głowę. Większa część moich postów to wymówki. Większa część mojego TYGODNIA to były wymówki. Wymówki dlaczego nie ćwiczyłem. Wymówki dlaczego nie poznawałem nowych teorii pokera. Wymówki dlaczego nie zaliczyłem kolosa. Wymówki dlaczego nie trzymam diety. Wymówki na temat całego mojego życia.
I w tym momencie zrozumiałem: albo coś zmienię, albo za kilka lat będę szukał wymówek dlaczego jestem bezrobotny, bez żony, dzieci i jakichkolwiek wizji na dobrą przyszłość.

Od dziecka słyszałem, że jestem zdolny. I jestem. Nigdy nie miałem problemów z nauką w szkole. A w zasadzie ze zdawaniem przedmiotów i dobrymi ocenami. Bo tak naprawdę prawie się nie uczyłem, a i tak miałem regularnie średnią powyżej 5. Chłonąłem wszystko jak gąbka ale byłem leniwy. Już w liceum zacząłem powoli odczuwać tego skutki ale nie przejmowałem się tym za bardzo. JA bym się musiał uczyć? JA?! No chyba nie.
Byłem głupi.
Ale teraz jestem odrobinę mądrzejszy. Już wiem, że tylko my sami tak naprawdę decydujemy o swoim życiu. Nie nasi rodzice, nie znajomi, nie nauczyciele, nie ksiądz na plebanii, nie sąsiadki, nie pan listonosz ani nie panie w sklepie. MY. Każdy z nas. I decydujemy o tym każdą chwilą naszego życia. Każdym dniem, każdą godziną, każdą sekundą, każdym oddechem, każdym impulsem elektrycznym przebiegającym przez nasz mózg.
Więc weź głęboki wdech, bo dużo pracy przed nami.
Cele pozapokerowe na przyszły tydzień:
Spoiler
pozaliczać egzaminy w tym tygodniu:
- 22.06 - chirurgia
- 23.06 - farmakologia - preparaty + recepty
- 26.06 - farmakologia - teoria
zrobić trening "Świeża Krew" z książki "Skazany na trening" (recenzja niedługo)
dokończyć drugi tom "Skazanego na trening" (318/359)
czytać "Zjedz tę żabę" Briana Tracy'ego (0/132) i zrobić notatki
zrobić nowy wpis na bloga
zdrowo się odżywiać - maksymalnie 1 lód w tygodniu
codziennie podliczać budżet w YNAB
Cele pokerowe: brak. Do 3.07 poker nie jest moim priorytetem i wszystko co zrealizuję w tym temacie jest miłym dodatkiem.
Pytania:
Spoiler
Napisane przez Himologusorek
Siema!
ciekawi mnie jak daleko ta regularność i motywacja Cię poniesie której mi brakowało.. Ja mimo dużej ilości wolnego czasu, ale bez konkretnych planów, motywacji, samodyscypliny itd.po 2 miesiącach wysiadłem mimo, że mi bardzo dobrze szło i czuje ten potencjał.. (jestę leniem jak ***)
btw dobry blog ten filmik z 1 postu jest świetny cieszę się, że dzięki Tobie poznałem tego gościa![]()
sam analizujesz rozdanka oprócz bloga ?
Siema! Mnie też to ciekawi.:D Bardzo dobrze rozumiem o czym mówisz, bo mi również brakuje samodyscypliny, dlatego założyłem bloga, żeby musieć się wstydzić przed czytelnikami za nietrzymanie się własnego planu. Polecam:f_thumbsup:
CT Fletcher dobrze mówi, tylko klnie jak szewc
I tak, sam "analizuję", a przynajmniej się staram:f_thumbsup:
Film motywacyjny na ten tydzień:
Spoiler
Najlepsze filmy motywacyjne na YT, do tego robione przez Polaka. Polecam!
Muzyka na ten tydzień:
Spoiler
PS. Dostałem kolejną ofertę darmowej gotówki, tym razem w sieci iPoker. Do wybory TitanPoker, NetBet, WinnerPoker. Którą sieć polecacie zarówno pod kątem cashy jak i MTT (ostatnio myślę nad przerzuceniem się na nie).