Przejdź do forum
[FR] Szczęście to n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[FR] Szczęście to nie wszystko

17 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
249 Wyświetlenia
FarciarzPL9393
PokerStrategist

Witam,

Moją pokerową karierę zacząłem mniej więcej z początkiem roku 2012 po zdaniu quizu zacząłem grać własnego pokera co o dziwo przyniosło mi zyski rozmnożyłem mój bankroll do 140$ niestety moja zła taktyka oraz nie przestrzeganie zasad bankroll menagment na dłuższą metę przyniosły negatywne skutki po czym kompletnie straciłem swój bankroll,
wierze ze ta promocja pomoże mi się odbić od dna i jest znakomitą okazją żeby polepszyć moje pokerowe zdolności,oraz mam nadzieje ze już nie powrócę do moich złych nawyków

Z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie semestru II

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
FarciarzPL9393 Autor wątku
FarciarzPL9393
PokerStrategist

A więc jaki jest mój zakres rąk?

zazwyczaj lubię grac z każdą pocket parą (nigdy nie zastanawiałem się nad zasadą call20,po przeczytaniu artykułu zauważyłem ze ma ona sens) oraz z Ax suited ponieważ gracze często ignorują możliwości trójki bądź koloru,szczególnie jak nie trzeba dużo przy tym włożyć do puli i w tym przypadku pozycja u mnie nie gra roli

nie będę wypisywał całego range tylko to co dochodzi na następnych pozycjach

UTG1,2,3 Axs 22+
MP1,2 9Ts+
MP3,UTG1 56s+, JQ+, KQ+
UTG2,3 tutaj juz zazwyczaj próbuje kraść blindy z każdą kartą chyba ze to kompletny trash,lub gracze nie pozwalają na takie zagrania

Oczywiście zakres rąk zależy od tego jak zachowali się przeciwnicy przede mną,
gdy ktoś przede mną sprawdzi zostawiam wyższe karty w kolorze a gdy ktoś podbije to zostają Axs oraz 22+ a cała reszta zastaje wyrzucona,ważnym względem jest tez tutaj rodzaj graczy,ciężko mi ich rozróżniać gdy gram na 6 stołów jednocześnie(ogólnie mało wiem o rodzajach graczy oprócz ogólnych założeń) ale zdarza się wyczuć graczy typu calling station,wtedy zwiększam mój zakres rąk i zostawiam karty typu JQ+ i niższe konwektory w kolorze.

Dlaczego tak? im późniejsza pozycja tym mniej graczy którzy mogli by nam przeszkodzić w zgarnięciu puli dlatego zakres rąk się zwiększa,a po podbiciu z późnej pozycji i dołączeniu się graczy z blindów można zawsze spróbować zablefować po flopie

co do steala to kradnę blindy maksymalnie z pozycji UTG2 na pozycjach wcześniejszych czasami skradnę blinda ale dla mnie jest to po prostu podbicie gdy mam jakąś w miarę lepszą kartę

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez FarciarzPL9393
zazwyczaj lubię grac z Ax suited ponieważ gracze często ignorują możliwości trójki bądź koloru,szczególnie jak nie trzeba dużo przy tym włożyć do puli i w tym przypadku pozycja u mnie nie gra roli

Nie bluźnij Waść. :) Nieważne, w jakim byłbyś spocie, nieważne z kim, pozycja zawsze ma ogromne znaczenie i zawsze chcesz z nią grać. Pomyśl, ile stracisz value, jak bardzo Twoja ręka będzie czytelna, gdy będziesz grał check/call nie chcąc dostać raise'a na donk beta. Ale oczywiście, czasem warto coś dorzucić, szczególnie w akwarium.

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

Właśnie o to chodzi analizując moją grę i sprawdzając na jakich rękach wygrywam i jakie pule wygrywam tą ręką stwierdziłem ze Axs jest bardzo profitową ręką, pocket pary tez są bardzo dobrze opłacalne gdy wejdzie trójka a gdy ktoś trzyma max pare lub overpare

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Podstawowe pytanie brzmi, czy w ogóle zajrzałeś do materiałów, które przygotował rusher, bo po tym co tutaj napisałeś wydaje mi się, że tego nie zrobiłeś. Zakresy z różnych pozycji rozpisane są tutaj fatalnie, bo gra z UTG z każdym Ax czy każdym pocketem to longrunowe samobójstwo. W zasadzie musiałbym tutaj rozpisać wszystko od nowa za ciebie, a nie o to tutaj chodzi. Poza tym z tego co zauważyłem nie do końca też znasz nazwy pozycji, bo po MP pojawia się u ciebie UTG i kradniesz z UTG2, gdzie steal wchodzi od pozycji CO dopiero. To samo dotyczy zdania, że gra nie ma pozycji.

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

Artykuły oczywiście przeczytałem. Pytanie brzmiało jak według was więc napisałem co Ja o tym sądzę i napisałem stek bzdur według mojej teorii :) w mój opis wkradł się błąd ponieważ ominąłem pozycje Co i Bu z których kradnę blindy a za miast nich ponowie wpisałem pozycje UTG

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

No tak właśnie myślałem, że coś źle skopiowało ci się :). Co do lekcji to pamiętaj, że zawsze chodzi o twoje przemyślenia odnośnie materiałów, które były podane w lekcji, a nie o to jak do tej pory grałeś :).

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

BB: $0.40
UTG: $3.01
UTG+1: $0.11
UTG+2: $0.32
MP1: $1.08
MP2: $1.98
CO: $2.18
Hero (BTN): $2.03
SB: $1.83

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with 8 :heart: 7 :heart:
2 folds, UTG+2 bets $0.08, 2 folds, CO calls $0,08, Hero calls $0.08, 1 fold, BB folds

Flop: ($0.27) J :diamond: 6 :heart: 2 :heart: (3 players)
UTG+2 $0,24, CO folds, Hero ???

A więc mamy dwara do koloru nasze outy to 1 :heart: 3 :heart: 4 :heart: 5 :heart: 9 :heart: T :heart: J :heart: Q :heart: K :heart: i A :heart: nasze outy wynosza więc 9

Pot (0,27)
UTG+2 postawia zakład (0,24)

pot oddsy 0,27/0,24=1,125
oddsy flop-turn 4:1 a więc średnio co 4 podobne rozdania uda nam się skompletować drawa na turnie
3x przegrana = 32c 1x wygrana 32c więc z góry widać ze te zagranie nie było by opłacalne
poza tym gracz UTG+2 zagrał za wszystko i nawet jeśli dostaniemy jedną z naszych oczekiwanych kart nie będziemy mogli wyciągnąć od niego więcej pieniędzy.
Co prawda w sytuacji all in dostajemy jescze jedną darmową kartę z flopa wtedy oddsy wynoszą 2:1
1,125<2
Odpowiedz Fold

W grach no-limit ważniejsze są implied outsy ponieważ stawka może być podbita o dowolną kwote
tak jak w materiałach napisano

"Ile pieniędzy będę w stanie wygrać, jeżeli trafię swój układ?" to pytanie, które powinieneś stawiać częściej niż: "Ile pieniędzy mogę wygrać w tej chwili?

tak jak już to od kogoś słyszałem zostawcie małe pule dla niższych układów,im ktoś ma lepszy uklad tym więcej pieniędzy jest w stanie wrzucić do puli,więc warto się postarać aby w momencie gdy komuś trafi się dobry układ trafić jeszcze lepszy

najwazniejszymi czynnikami jeśli chodzi o implied outsy to
*czy przeciwnik ma dobrą ręke
*czy twoje zagrania są czytenle
*czy przeciwnik spasuje gdy trafisz drawa
*rodzaj gracza(najlepiej gracze loose)
*stack przeciwnika

quiz 1 Otrzymałeś 19 z 24 możliwych punktów. Odpowiada to 79 %!
w sytuacjach gdy ktoś podbija o wyższą kwotę trzymając niskiego drawa do koloru wole spasować,zbyt czeto juz przegrywalem pojedynki na nizszy kolor oraz w zadaniu 2,1 według tabelki powinno się sprawdzić a nie podbić

quiz 2 Otrzymałeś 25 z 35 możliwych punktów. Odpowiada to 71 % !
w ostatnim przykładzie moją odpowiedzią było call zadanie 3 i 4 call zamiast raise,i troche punktów sie zgubiło,zadanie 5 odpowiedz call tej odpowiedzi nie potrafię ani zaargumentować :P

quiz 3 Otrzymałeś 26 z 36 możliwych punktów. Odpowiada to 72 % !
przy zagraniach all in za każdym razem pasowałem zadanie 7 pass przegapiłem ze doszedł mi draw do straighta

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Hej. W pierwszym zadaniu źle policzyłeś pot oddsy nie wliczając w to zakładu UTG2, a przecież te pieniądze już są w puli, czyli oddsy wychodzą ci ponad 2:1, a nie 1,125:1 i call tym samym jest opłacalny, bo potrzebujesz 2:1 na 2 karty. Drugie zadanie ok, z quizami z tego co widzę nie masz żadnych pytań :).

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

przykłady flopów dobrych do c-betu

A :heart: 5 :diamond: 9 :spade:
flop który nie pozwala na dobieranie drawów oraz wysoka karta na której możemy pokazać przeciwnika ze zebraliśmy top parę

3 :heart:3 :diamond:7 :spade:
flop który zawiera już w sobie parę oraz niska,karty te rzadko trafiają w zakres rąk przeciwników. Zagraniem c-bet możemy reprezentować trójkę bądź overpare

przykłady flopów złych do c-betu

5 :heart: 7 :heart: 8 :diamond:
flop zawiera wiele drawów do koloru oraz do strita ,flop zazwyczaj nie trafia w nasz zakres oraz gracze którzy trzymają drawa nie powinni wycofać się z udziału w puli

5 :heart:6 :heart:7 :heart:
flop w którym gracze mogą mieć już skompletowanego strita bądź kolor,tutaj c-bet gdy nie mamy odpowiednich kart w ogóle nie powinien nam chodzić po głowie

Preflop: Hero is SB with A :diamond:, 8 :diamond:
4 folds, CO raises to $0,25, BU folds, Hero calls $0,20, BB folds.

Flop: ($0,60) Q :heart:, 9 :heart:, 2 :club: (2 players)
Hero bets $0,28, CO raises to $0,85, Hero folds.

nie trafiłem na flopie ani A ani drawa do koloru mimo to spróbowałem zablefować mam tylko 4 oddsy co nie stawia mnie w dobrej sytuacji,jak się ukazuje przeciwnik najwidoczniej coś trafił

Preflop: Hero is MP3 with 5 :diamond:, 5 :club:
3 folds, Hero calls $0,10, CO calls $0,10, BU folds, SB calls $0,05, BB checks.

Flop: ($0,40) K :spade:, 9 :heart:, 3 :diamond: (4 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0,38, CO calls $0,38, 2 folds.

Turn: ($1,16) Q :spade: (2 players) (Komentarz)
Hero checks, CO bets $0,3, Hero folds.

W tym przypadku na flopie 2 karty są wyższe od mojej pocket pary a K jest bardzo często graną kartą(stół należy jednak do stołów na których powinno się zastosować c-bet)

niestety więcej blefów nie potrafie wyszukać ponieważ są to najczęściej semi-blefy które nie są złym zagraniem

quiz 1

Zdobyłeś 18 z 21 możliwych punktów. Odpowiada to 86 %! !

Spoiler

Zadanie 4:

Preflop: Hero is CO with QJ
Hero raises 4BB, BU calls 4BB

Flop: K, Q, 2

a) Trash
Ręka o sile mniejszej od top pary nie jest nic warta oraz nie masz zbyt wiele outów.

b) Słaby draw
Wprawdzie nie masz silnej ręki gotowej, ale 5 kart na turnie dopomoże Ci do dwóch par lub trójki.

c) Silna ręka gotowa
Poza mało prawdopodobnym królem u przeciwnika, nic Cię nie pokonuje i przeważnie jesteś na prowadzeniu, czyli jest to silna ręka gotowa.

d) Żadna z odpowiedzi nie jest właściwa.

a) (0 Pkt)
b) (0 Pkt)
c) (0 Pkt)
d) (1,5 Pkt)

Twoja odpowiedź: b) (0 Pkt)

Najbliższa prawdy jest argumentacja ze słabym drawem, lecz masz jeszcze rękę gotową. Istnieją słabsze ręce, które mogłyby dalej grać. Możesz wygrać czasami na showdownie. Lecz nie można Twojej ręki zaliczyć do silnych rąk, gdyż pokonuje Cię już top para. Twoja ręka to mieszanka słabej do średniej ręki gotowej oraz słabego drawa.

Spoiler

Zadanie 10:

Preflop: Hero is MP2 with AQ
Hero raises 4BB, SB calls 4BB

Flop: A, 2, 6
SB checks, Hero bets 6BB, SB calls 6BB

Turn: 2
SB checks, Hero…

a) Bet ~15BB

b) Bet 21BB - Potsize

c) Checkbehind

a) (2 Pkt)
b) (1 Pkt)
c) (0 Pkt)

Twoja odpowiedź: c) (0 Pkt)

quiz 2

Otrzymałeś 23 z 27 możliwych punktów. Odpowiada to 85 %!

Spoiler

Zadanie 3:

PartyPoker $25 NL Hold'em (shorthanded) HandRecorder v0.9b

Stacks & Stats
UTG ($25)
MP ($25)
CO ($25) (22/17/2/25) [VPIP/PFR/AF/WTS]
Hero ($25)
SB ($25) (15/12/3/22)
BB ($25) (38/5/1/29)

Preflop: Hero is BU with 5, 5
3 folds, Hero raises $1.00, SB calls $1.00, 1 fold

Flop: ($2.25) A, 5, 5 (2 players)
SB checks, Hero...?

Bet (2 Pkt)
Check behind dla indukcji blefu (1 Pkt)

Twoja odpowiedź: Check behind dla indukcji blefu (1 Pkt)

Spoiler

Zadanie 10:

Stacks & Stats
UTG ($25)
MP ($25)
Hero ($25)
SB ($25) (15/12/3/22)
BB ($25) (38/5/1/29)

Preflop: Hero is BU with 8, 8
3 folds, Hero raises $1.00, SB calls $1.00, BB calls $1.00

Flop: ($3.00) 3, 4, 5 (3 players)
SB checks, BB checks, Hero...?

Bet/fold (2 Pkt)
Bet/call (0 Pkt)
Check behind (0 Pkt)

moim zdaniem byt dużo drawów żeby spróbować c-betu

Twoja odpowiedź: Check behind (0 Pkt)

Spoiler

Zadanie 12:

Stacks & Stats
UTG ($25)
MP ($25)
Hero ($25)
SB ($25) (15/12/3/22)
BB ($25) (38/5/1/29)

Preflop: Hero is BU with 8, 8
3 folds, Hero raises $1.00, SB calls $1.00, BB calls $1.00

Flop: ($3.00) 4, 4, 4 (3 players)
SB checks, BB checks, Hero...?

Bet/fold (2 Pkt)
Bet/call (1 Pkt)
Check behind (1 Pkt)

Twoja odpowiedź: Bet/call (1 Pkt)

Mam problemy z wrzucaniem rąk na forum korzystam z Elefanta i przy kopiowaniu rąk musze osobno dopisywać kolory kart

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

3 blef którego mi brakowało :)

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Pierwszy board jak najbardziej ok, ale drugi już mi się nie podoba. Po pierwsze nie reprezentujesz tripsa, ponieważ 3x nie wchodzi tutaj w twój range podbicia. Po drugie owszem masz w swoim range overpairs, ale masz też broadway connectory z późniejszych pozycji i często tutaj dostajesz call down od pocket pary czy 2 wysokich overcards, dlatego ten board nie jest dobry do cbetu. Złe boardy do cbetu podałeś dobrze, ale w zasadzie poruszające tę samą kwestię.

Co do rozdań, to miałeś podać sytuacje, gdzie stawiasz nieprawidłowy cbet, a w pierwszym rozdaniu stawiasz donk bet, a nie cbet, bo inijcayta nie była po twojej stronie. Drugie rozdanie to już cbet, ale zbyt wielu przeciwników, żeby to zagranie było opłacalne, czyli dobre rozdanie wybrałeś, ale całkowicie źle je uargumentowałeś.

Co do quizów, to czemu łapiąc w pierwszym zadaniu made hand nie chcesz cbetować dla value? Check behind to jest duży błąd. Drugi quiz:
Zadanie 3: check behind ogranicza ci pulę, którą powinieneś budować mając monstera, bo call down daje ci każde Ax.
Zadanie 10: masz overpair, czyli rękę mocniejszą od drawów, których się boisz i nie chcesz wyciągać value mając lepszą rękę? Masz tutaj całkowicie błędne myślenie. Właśnie dlatego, że są drawy, to mając made hand musisz cbetować, aby się bronić przed tymi drawami i ciągnąć od nich value.
Zadanie 12: rzadko dostaniesz raise od gorszej ręki.

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

Gra z marginalnymi made hands przeciwko fish calling station
Gracze calling station mają bardzo szeroki zakres rąk i grają swoje ręce pasywnie
oraz ciężko ich wyrzucić z puli więc grając agresywnie nie dostaniemy readów które zmniejszą jego zakres rąk mając w miarę dobrą rękę lecz nie najlepszą zagrał bym valuebetem ponieważ sprawdzi z każdą gorszą kombinacją a z wyższą i tak nie podbije

Przeciwko graczowi TAG jago zakres rąk jest dużo węższy zagraniem c-bet łatwo wyrzucić go z puli a gdy on zagra raise zazwyczaj oznacza ze ma silniejszą ręke
Call/fold

Przeciwko maniakowi który gra Raise/Raise/Raise nie patrząc na karty nie grał bym agresywnie ponieważ skończyło by się to wrzuceniem całego stacka na stół grał bym
check/call ponieważ także w większości sytuacji miałbym lepszą rękę do niego

1

Preflop: Hero is BB with Q♥, 7♥
4 folds, CO calls $0,10, BU folds, SB calls $0,05, Hero checks.

Flop: ($0,30) 9♥, 7♠, 6♥ (3 players)
SB checks, Hero checks, CO checks.

Turn: ($0,30) 4♥ (3 players)
SB checks, Hero bets $0,1, CO calls $0,10, SB calls $0,10.

River: ($0,60) 5♦ (3 players)
SB bets $0,1, Hero raises to $0,65, CO raises to $3,10, SB folds, Hero calls $2,45.

Final Pot: $6,90

Results follow (highlight to see):
CO shows (3d 2c)
Hero shows kolor, dama high (Qh 7h)

Hero wins with kolor, dama high (Qh 7h)

Pozycja big blind więc już nikt nie podbije na preflop na flopie spadają 2 karty w moim kolorze na turnie czekam ponieważ nie prezentuje zazwyczaj mojego range i jest dostępne wiele drawów na turnie kompletuje kolor i gram aby uzyskać troche kasy od graczy którzy pozostali jeszcze w grze,river gracz SB przejmuje inicjatywe, podbijam o ~wielkość puli a gracz Co podbija jeszcze bardziej,ja sprawdzam,z powodu że nie mam kart nuts nie gram o wysokość stacka.
2

Preflop: Hero is BB with A♥, Q♣
3 folds, CO calls $0,10, 2 folds, Hero checks.

Flop: ($0,25) Q♥, J♠, 9♠ (2 players)
Hero bets $0,1, CO calls $0,10.

Turn: ($0,45) 3♥ (2 players)
Hero bets $0,43, CO raises to $0,90, Hero raises to $1,37, CO calls $0,47.

River: ($3,19) J♣ (2 players)
Hero checks, CO bets $1,8, Hero calls $1,80.

CO shows (Qs Td)
Hero shows dwie pary, damy i walety (Ah Qc)

Hero wins with dwie pary, damy i walety (Ah Qc)

na Flopie dostajemy top pare i top kickera zagranie za ~1/2 pot dostępny juz jest strit jednak two gappers konektory są rzadko grane więc pomijam ten problem na turnie nie zmienia się nasza sytuacja podbijamy pule i spotykamy opór,zagranie re-raise river spada kolejny J który może skompletować zawodnikowi trójke,więc przestraszony czekam,przeciwnik podbija ale jednak szkoda zrezygnować z tak dobrą kartą a na rivierze rzadko kiedy dochodzi komuś układ,z range przeciwnika wyrzucam AA i KK ponieważ powinny być inaczej rozegrane preflop

Sytuacje gdy moje podbicie jest jeszcze podbijane na spokojnie uważał bym ze trafiły się 2 pary lub trójka i wycofał bym się z licytacji

quiz 1
Otrzymałeś 26 z 31 możliwych punktów. Odpowiada to 84 %!

w zadaniach gdzie mamy 99 i jest to 2 w kolejności karta i mamy jeszcze 2 stronnega drawa do strita zagrałbym bet/call

quiz 2

Otrzymałeś 25 z 32 możliwych punktów. Odpowiada to 78 %!

Spoiler

PartyPoker $10 NL Hold'em (10-handed) HandRecorder v0.9b

Stacks & Stats
UTG ($10)
UTG+1 ($10)
UTG+2 ($10)
MP ($10)
MP1 ($10)
Hero ($10)
CO ($10) (calling station)
BU ($10) (maniac)
SB ($10)
BB ($10)

Preflop: Hero is MP2 with A , K
4 folds, Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, BU calls $0.40, 2 folds

Flop: ($1.35) K, Q, J (3 players)
Hero bets $1.00, CO folds, BU calls $1.00

Turn: ($3.35) T (3 players)
Hero...

Bet/call (3 Pkt)
Bet/fold (0 Pkt)
Check/call (2 Pkt)
Check/fold (0 Pkt)
Check-raise (2 Pkt)

Twoja odpowiedź: Check-raise (2 Pkt)

Zadanie 8 i 11 gdy trafiam trójke i na stole dostępny jest już kolor gram aby zobaczyć river gdy nie trafiam fulla a przeciwnik podbija oddaje mu pule

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

A czemu nie widzę zadania piątego? :( Tak dobrze Ci szło od początku... Szybko je wykonaj, bo ostateczny termin to niedziela! :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Pierwsze zadanie ok. W drugim zadaniu nie zrozumiałeś polecenia. Miałeś mieć seta, a na turnie miał się uzupełnic flush draw, a ty tutaj trafiłeś flush draw na turnie. Drugie rozdanie już prawidłowo dobrane. Co do samego rozegrania to generalnie jest bardzo słabo, bo powinieneś podbić na preflopie, na flopie betować w 2/3 puli, a nie w 1/3, a na turnie znowu w 2/3 puli, a nie w pulę, także jest tutaj mnóśtwo podstawowych błędów i generalnie polecałbym ci wrzucanie rozdań na na forum w dziale oceny rozdań, bo jest sporo leaków, które powinieneś wyeliminować i z pewnością prezłoży się to na lepsze wyniki. Co do samego zadania to masz tutaj typowy bet/fold do unka. Stack off z taką ręką do unka nie jest dobrym rozwiązaniem. Co zadań 8 i 11 z quizów to pamiętaj, że fakt trzeciej karty w kolorze na boardzie nie oznacza, że przeciwnik drawował do tego układu, dlatego jak najbardziej widzę bet.

Odpowiedz
Cytat
FarciarzPL9393
PokerStrategist

lekcja VI

1.Do multiblingu jestem już przyzwyczajony praktycznie od początku mojej pokerowej kariery,granie na 1 stół wydawało mi się nudne aktualnie gram na 6 stołów przy czym nie zmienia to niczego w moim stylu grania,próbowałem tez grac na 10 stołów ale gdy dostawałem 2 trudniejsze rozdania skupiałem się tylko na nich i traciłem tury na innych.
-moją dobra stroną jest zdolność skupienia się i nie popełniania głupich błędów przy grze na 6 stołów,oraz wykonywanie szybkich decyzji
-moje słabsze strony to trudność w rozpoznawaniu przeciwników,
ale dopóki czerpie zyski z multiblingu nie chciałbym rezygnować z dodatkowych okienek

2. /
stół się rozpadł i gra zasadami FR nie jest już opłacalna,można zostać przy stole jeśli potrafi się grać SH lub poczekać aż stół się ponownie zapełni

3.zagrożenia od graczy którzy używają multiblingu
-gracze tacy mogą nas wyszukiwać przy stołach
-ściągać informacje o sposobie naszej gry
-im więcej stołów tym powinien to być to lepszy gracz ponieważ nie chał by zwiększać swoich strat przez multibling a przez granie na kilka okien zwęża sie jego zakres rąk

4.Dokładać kolejne stoliki możemy gdy czujemy się lepsi od graczy na aktualnych stawkach,gdy potrafimy się skupić na grze podczas grania na więcej stolików i łatwo się nie rozkojarzymy.Najważniejszym aspektem jest czy zwiększenie liczby stolików naprawdę przyniesie nam większe zyski które możemy sprawdzić metodą TWH.Wygoda jest także ważnym aspektem jeśli chcemy grać na więcej stolików a brakuje nam już miejsca na monitorze możemy podpiąć dodatkowy.

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Pierwsze zadanie ok, ale drugiego nie do końca zrozumiałeś. Chodziło o analizę przeciwników, których miałeś przy stole. Trzeciego zadania też nie zrozumiałeś, bo chodziło tutaj, jak przeciwnicy mogą wykorzystywać to, że ty grasz multitabling. Czwarte zagranie ok.

Odpowiedz
Cytat