Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] First polisch diary! Mój pamiętnik pokerowy!

20 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,265 Wyświetlenia

Witam,

wlasnie dostalem 100$ bonusu na partypoker i jestem happy. :D Z tej okazji postanowilem zalozyc pierwszy "pamietnik pokerowy", prowadzony przez polskiego uzytkownika, na forum pokerstrategy.

A wiec nazywam sie Tomek i mam 24 lata. O pokerstrategy dowiedzialem sie od mojego kumpla i od tego czasu nie moge przestac grac w pokera. :D Celem tego calego zamieszania, jest przede wszystkim samokontrola. Poza tym mysle, ze kiedys z checia tutaj zagladne i powiem: "tak wygladaly moje poczatki gry w pokera!". Gram NL10 strategia BSS i bede sie scisle trzymal bankrollmanagementu, polecanego przez pokerstrategy. Bede opisywal kazda sesje i podawal stan mojego BR. Mam nadzieje, ze od czasu do czasu ktos tutaj zagladnie. :)

OK, ZACZYNAMY!!! :)

BR PP: 251.22$
Następny limit[NL25]: 500$

19 odpowiedzi
wlodi18
PokerStrategist

można tutaj konstruktywnie śmiecić? jesli tak to bardzo dobry pomysł na taki pamietnik, na pewno bede tutaj zaglądał by sledzic twoje poczynania pozdrawiam ;)

macromia
PokerStrategist

A może osobny wątek na komenty i pytania ?? :P Nie wiem jak będzie wygodniej :P Większość ludzi lubi takie podglądanie i ja również z chęcią będe śledził twoje poczynania. Dużo szczęścia i wzrostu umiejętności życzę :P W końcu to my stanowimy o sile PS w przyszłości :P :P :D

Good luck Schnapo! :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza sesja byla nudna jak flaki w oleju. Gralem godzine na 6 stolach, czyli jakies 420 rak. Dostawalem slabe karty, a jak juz mialam AA lub KK, to wszyscy foldowali. Ogolem 1/2 stack down :(

Ciekawe rece:

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)
[tg]UTG+1$3,71:///////;UTG+2$1,69:///////;MP1$5,97:///////;MP2$5,10:///////;MP3$12,12:///////;CO$2,06:///////;BU$0,73:///////;SB$12,52:///////;Hero$10:///////;[/tg]
0,05/0,10 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.8 by www.pokerstrategy.cc.

Preflop: Hero is BB with K♣, K♠
UTG+1 folds, UTG+2 calls $0,10, MP1 calls $0,10, MP2 calls $0,10, MP3 raises to $0,20, CO raises to $0,30, BU calls $0,30, SB folds, Hero raises to $2,00, 4 folds, CO calls $1,70, BU raises to $0,73 (All-In).

Flop: ($5,28) A♣, 9♣, 3♥ (2 players)
Hero bets $8 (All-In), CO raises to $0,06 (All-In).

Turn: ($13,34) 3♠
River: ($13,34) 4♠

Final Pot: $13,34

Results follow (highlight to see):
CO shows [ Ah, Qh ] two pairs, Aces and Threes
BU shows [ 2d, 8d ] a pair of Threes
Hero shows [ Kc, Ks ] two pairs, Kings and Threes
Hero wins $7.94 USD with two pairs, Kings and Threes.
CO wins $2.52 USD with two pairs, Aces and Threes.
CO wins $2.61 USD with two pairs, Aces and Threes.

Kolega sprawdzil mnie z AQ i do tego jeszcze wygral. ;(

Mam nadzieje, ze jutro wydarzy sie cos ciekawszego.

BR PP: 244.44$

nie chcialbym sie madrzyc bo gracz to ze mnie zaden
ale:
Twoj raise na 2$ rozumiem ze byl dany tak zeby wszyscy sfoldowali?
strasznie gruby jak dla mnie
no i KK to zdradliwa karta, bo wystarczy as na flop:)
generalnie na AA bym Cie nie ocenial, predzej wlasnie na KK lub QQ
trudno tez sie wypowiadac co do gracza ktory sprawdzil, ale jesli gral agresywnie to nic dziwnego ze sprawdzil, w szczegolnosci jesli nie do konca dobrze liczy:) a, co wiem z autopsji, na tym poziomie jest normalne:(
nie ma sie co lamac
bedzie lepiej - nastepnym razem przyjdzie K na flop a potem J i 10 na turn i river:)

mnie ostatnio w ciagu 5 minut trafilo tak:
nie mam dostepu do takiego bajeranckiego visuala ale:

ja 77
flop A7 2
przeciwnik raise i stawiam go na all in
on call: AA

2 minuty pozniej

mam 99
flop 669
bije przeciwnik call
turn K
stawiam przeciwnika na all in
call - KK

5 minut pozniej
ja KK
flop - cyferki
bije gosc call
turn - dama
stawiam go na all in
trafil seta

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A o ile mialem podbic? 3 x podbice + 1 x podbicie za kazdego sprawdzajacego... Z KK chce grac przeciwko jednemu, max. dwom przeciwnikom, a jak wygralbym na pf to tez ok!:)

btw: ten tamat to "pamietnik pokerowy", a nie miejsce na wstawianie rozdan. ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza sesja bylo o wiele ciekawsza niz wczorajsza, ale i tak sie troche podenerwowalem. Na poczatku bylem chyba 2 stacki do przodu, ale potem przegralem all-ina majac flusha 7:sK:s przeciwko 8:sA:s :( Ale nic, sesje zakonczylem na plusie i to sie liczy. Za niedlugo zalatwie sobie PT wiec bede tez wstawial statsy. :)

BR PP: 255.88$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostatnio nie mialem za bardzo czasu na granie, ale dzisiaj znowu zaczalem. :D
Gralem jakas godzine i bylo calkiem niezle. Powiekszylem bankroll o 10$, wiec jest ok. Nie wygrywam co prawda po 100$ w jednej sesji, ale wygrywam i to sie liczy. Szczerze mowiac, wole grac wieczorem. Rano jest bardzo duzo niemieckich graczy SSS, wiec nie da sie niczego wygrac. Nie bylo za duzo ciekawych rak, wiec nie ma co wstawiac. :)

BR PP: 267.65$

na ilu grasz stolach i ile h ma jedna sesja?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gram na szesciu stolach, ale na razie nie mam za duzo czasu na granie. :(
Zaczene "na powaznie" dopiero od nastepnego tygodnia. =)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale sesja!!! Szkoda, ze nie mam PT, bo mi pewnie nie uwierzycie! :P
Na poczatku, w ciagu jednej godziny 50$ w plecy! Dostawalem w dupe z AA, KK, no doslownie z wszystkim i myslalem, ze to koniec... :(

I potem sie zaczelo!:D Pogralem jeszcze z 2 godzinki, odrobilem straty i do tego ugralem jeszcze 40$ = 90$ na NL10 w ciagu 2 godzin! :D :D:D :D

BR PP: 310.69$$

macromia
PokerStrategist

LOL A dlaczego mielibyśmy nie wierzyć ?? Nawet jakbyś ugrał 600$ w 2 godziny to bym uwierzył :P :P :P Mamy upswingi, downswingi, tak to jest :D Oby w następnych dniach było podobnie =)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza sesja byla jak zawsze "zwariowana". :D Na poczatku down na 290$, a na koniec sesji bylem 7$ na plusie. :) Przed ostatnim rozdaniem, bylem nawet 12$ na plusie, ale przegralem KK z AA. :(

BR PP: 317.54$$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra, po dluzszej przerwie moglem cos w ostatnich dniach pograc. Ze 317$ bylem na 300$ down i od tego czasu zagralem jakies 3.5k rak. Zalatwilem sobie PT wiec bede mogl wkoncu wstawiac statsy.:D Po 3.5k rak pewnie nie da sie za duzo powiedziec ale i tak wstawie. :P

VPIP: 17,69
PFR: 14,26
AF: 3.97

PTBB/100 - 11,65

AF jest chyba troche za wysoki czy nie? Tym BB/100 za bardzo sie nie podniecam bo zdaje sobie sprawe ze tak na pewno nie zostanie. :)

Z tego co widze to musze popracowac nad graniem AKo i AKs bo jak narazie to zrobilem na tych rekach minus. :(

Ciekawe rozdania sa juz na forum, wiec nie bede tutaj wstawial. :P

BR PP: 353.86$$

Statsy bardzo podobne do moich :D - widzę, że lubisz agresywną grę.

Po 3.5k rozdań nie da się jeszcze za dużo powiedzieć, ale masz troszkę niski VPIP jak na SH. Grasz za to agresywnie na pf, więc jest ok. ;)

Pozdrawiam :)

"PTBB/100 - 11,65 "

- to myslnik czy minus? :P

wlodi18
PokerStrategist

z tego co pisze wczesniej wnioskuje ze to myslnik ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no jasne ze +11,65 :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ok pora wpisac cos do pamietnika. :P

Ostatnie dni byly calkiem niezle. Z 350$ spadlem na 300$ ;( no ale w ciagu 2 dni odrobilem straty i nawet powiekszylem bankroll.:D Po rozegraniu 6 tysiecy rozdan, moje BB/100 = 9,81 :D

Od jutra bede mial wkoncu troche wiecej czasu na granie i zamierzam grac co najmniej 1000 rak dziennie.

Z NL25 od 500$ chyba nic nie bedzie bo staram sie trzymac bankrollmanagment i potrzebuje co najmniej 25 BI czyli 625$. :(

BR PP: 410.16$$
Nastepny limit[NL25]: 625$