Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Feel like a Pro ;)

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
436 Wyświetlenia

Witam.

Bo długich przemyśleniach postanowiłem że również rozpocznę swój blog :D
W pokera gram praktycznie od 2009/2010 roku naukę strategi praktycznie rozpoczałem 2.5 roku temu, ale wydaje mi się że nie do końca poświęcałem odpowiednią ilość czasu na analizę rąk, czytanie i oglądanie filmików :) Na początku wiadomo przygoda z turniejami SNG na niskie stawki osiągnięcia nie zbyt duże. W międzyczasie zaczałem grać Cash gamesy i powiem że bardziej mi się to spodobało. Głównie ze względu na to że nie muszę czekać do końca jak w turniejach i jeśli mam ochotę wyjść to zamykam stoły :) Na początku było spoko bankroll rósł w szybkim tempie. Dopiero po jakimś 1,5 roku zaczeła się skakanka osiagnieć i tutaj zaczeły się moje pierwsze zwątpienia w tę grę. Grając ze znajomymi live cash gamesy mówili człowieku jak ty te ręce czytasz, pewnie masz w ciul kasy na pokerze :D A jednam same takie umiejętności nie wystarczą. Były różne podejrzenia, że coś nie tak z softem, że robiąc bonus od razu go przegrywam. Hmm myślę sobie co ja mówię, inni też grali i im się udało wygrać i odniesli sukces,więc dlaczego ja mam nie spróbować :) Dla mnie dużą barierą jest pokonanie NL10 niby dużej różnicy poziomów nie ma ale mam wrażenie ze ta wariancja mnie zabija. Myślę, spoko przegrać mogę takie rozdanie czy inne ale w taki sposób?:D Fishy jest pełno każdy ma swój zajebisty styl. Prosiłbym głównie o wpisu userów którzy też mieli kiedyś problem pokonać dane limity a są teraz wyżej i wygrywają,pchną się dalej :))

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cholera spadłem z NL10 praktycznie do NL2 :)
Znowu miesiąc albo dwa wspinaczki do tamtego poziomu i jedziemy dalej :D
Kurde troszkę BM zaniedbałem bo grałem przy 150$ NL10 ajajaj. :)
Ale musimy zbierać moć na ponowne odbicie.
Już wkrótce usłyszycie o mnie na NL1000

Odpowiedz
Cytat
mqrcin

Hehehe, jakby czytał swoje losy :D

Wiecznie wchodziłem na NL10, żeby zaraz z niego spaść.

No bo przecież oni tam na pewno chcą mnie wyblefować ;)

Odkąd odkryłem magiczny guzik FOLD, więcej żetonów zostaje po mojej stronie.

A czasami lubię sobie walnąć takiego overbeta z nutsem.... i też sprawdzają :D

A co do samego przechodzenia.
Ja zacząłem od NL4. Tam przez cały listopad grałem już dość poważnie.
Miałem mnóstwo czasu na grę, na analizę itd.
Więc tłukłem.
Listopad zakończyłem jakieś 15bi pod EV.
Nic nie szło. AA<KK strity pobite przez fd itd.
Ale zgarnąłem jakąś kasę w rakerace, przyszedł rakeback i jeszcze jakiś bonus i w grudniu wystartowałem z rollem pozwalającym na grę NL10.
Minęły dwa tygodnie i zacząłem shotować NL25 - całkiem udanie :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Odbiłem się do 100$ :D Dobrą grą :) Czuję że jest dobrze, oby tak dalej i wrócimy na pierwotne stawki :) Strasznie ciśnie mnie ochota wyrobić bonus bo zostało nie wiele FPP a 50$ dolców nie leży na ziemi :D Postanowienie jest takie zrobić bonus w tym roku i biore 2 tygodniowy URLOP od pokera, muszę odpocząć zająć się w tym czasię czymś innym ;) Dobra rada dla tych którym w pokera nie idzie, wkurzacie się. Zajmijcie się czymkolwiek innym, co was interesuje, wyjdzie gdzieś ze znajomymi, pouprawiajcie sport powiem wam że życie to nie tylko Poker i naprawdę można tak odetchnąć,że to coś niesamowitego :)
Od przyszłego roku mam już plan nauki w pokera.

1) 1-2 filmy dziennie
2)Kilka artykułów
3)Analiza swojej gry/wrzucanie rąk na forum
4)Książka
5)Analiza na papierze rozdań

Nie wiem czy kiedykolwiek ktoś z was stosował tą technikę ale powiem wam że normalnie daje takiego kopa że to szok :)
Normalnie na kartce rozrysowujecie sobie rozdania a potem bierzecie scenariusz jaka szansa ze karta wejdzie która nam się nie spodoba,itp :) Z czym przeciwnik mógł grac na flopie. Myślałem że można by się spotkać na żywo w Lublinie i coś takiego ogarniać, grindować wiec jesli jest ktoś chętny to zapraszam :)

Moze brzmi troszkę prymitywnie analiza na papierze, ale powiem że w głowie na maksa zostaje.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

obczaj sobie program który sie nazywa flopzilla oraz all in expert(darmowy)

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux

Ja jestem z Lublina i na każdą inicjatywę związaną z jakąś gierką live czy ze spotkaniem które może mnie czegoś nauczyć jestem otwarty.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bardziej wolałbym narazie skupić się na aspekcie nauki gdyż jestem za słaby zeby grac np NL50 Live poza tym studiuje więc każdy grosz się liczy ale jeśli zbuduje bankrolla to z chęcią zagram na żywo :)

Odpowiedz
Cytat
eziush

Jak mówi stare polskie porzekadło: "Prosi mają dolce". Good luck und have fun.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam ponownie. Przychodzi w życiu pewien moment, w którym zastanawiasz się czy czas poświęcony na czynności,rzeczy oraz hobby które tobie sprawia przyjemność nie został przypadkiem zmarnowany. ;)

W moim przypadku mogę powiedzieć krótko. Na przestrzeni prawie 2 letniej edukacji i graniu w pokera znalazłem się w najgorszym momencie swojej "kariery". Piszę to w cudzym słowiu bo to niestety to prawda. Juz praktycznie raz sięgnałem dna ale się odbijałem i było spoko. Na chwilę obecną moge powiedzieć że osiągnałem poziom bankructwa-hmm niestety :)

Na przestrzeni 2-3 tygodni doświadczasz tego w jaki sposób wariancja dosłownie niszczy twoją grę, nastawienie, zapał i radość z gry. Praktycznie 90% bankrolla rozdaję innym, lepszym graczom którzy praktycznie przez większość społeczności nazywani są fishami, hmm tacy gracze też muszą zarobić. Niestety wyciągneli z mojej kieszeni wszystko co miałem, dosłownie jak dziecko które męczy ojca na zakupach :)

Nie będę rozpisywał się na temat zagran których doświadczyłem bo poprostu można by napisać niezłą książke, w której pełno było by wątków śmiesznych oraz humorystycznych.
Po prostu nie wiedziałem że tak mnie to potrafi dobić. Wiadomo przegrywasz schodzisz na niższy limit próbujesz dalej, przegrywasz znowu niżej. Ale poniżej NL5 i NL2 niestety za dużo nie ma.

Może to moja wina że źle wykorzystałem czas na naukę gry w pokera.
Może to moja wina że zbyt dobrze odczytuje ręce zawodników a mimo to nie potrafię wygrywać.
Moze to moja wina że jestem zbyt mądry na tą grę.
Może to moja wina że zbyt dużo kombinuje.
Główną cechą która pozwala mi na grę w pokera to cierpliwość, nastawienie na sukces i opanowanie. Decyzję podejmowane nie pochopnie, ale z zastanowieniem.

Zawsze jak oglądam grę innych graczy to jestem w stanie podjąć tok rozumowania takiego gracza oraz ręce które może mieć,hmm jasnowidz ^^

Wśród moich znajomych na studiach dużą euforię wywołało odczytywanie rąk na grze Live ;) zaczeli mi mówić człowieku nie wiem jak ty to robisz ale jesteś dobry. taaa, jesteś dobry myślę. Dobrzy gracze wygrywają a słabi siedza na micro :)

Może powinienem nauczać gry w tego pokera bo co innego analizuję a co innego gram podczas grindowania :) Każdy spot, każda ręka którą ostatnio rozgrywałem stała się dla mnie katorgą. Wciąż człowiek myśli pewnie set,over set a nawet kareta. Niestety hajs się pali.

W życiu szczęścia tak naprawdę nigdy nie miałem chociaż podobno na szczęście nalezy sobie zapracować. Inni rodząc się mają praktycznie wszystko, w moim przypadku bywa to różnie. Zawsze myślę sobie że inni mają gorzej i jakoś żyją więc to nie jest tak naprawdę jakaś wymówka.

Strategię gry w pokera poznałem prawie 3 lata temu od brata który już wtedy grał i chwalił się że ma prawie 400$. Mówi to wcale nie jest takie trudne żeby zarabiać hajs na tym pokerze. Spróbowałem swoich sił i powiem wam z biegiem czasu ta gra naprawdę sprawiała mi przyjemność, a tym bardziej nauka tych strategii oraz zagrań a następnie współpraca z HM :D wolną chwilę poświęcałem na czytanie książek oraz oglądaniem filmów w necie :)

Na obecną chwilę powiem wam normalnie łezka kręci mi się w oku jak myślę że tak długo się starałem a znowu wylądowałem na dnie.. Ciężko mi czerpać teraz radość z tej gry.
Postanowiłem sobie wziąść w koncu urlop 2-3 tygodniowy od grania żeby przemyśleć to i owo, odpocząć i nabrać nowych sił. Najgorszymi myślami które wciąż mnie nawiedzają to: "Daj sobie z tym spokój, weź się za coś innego". Myslę kurwa innym się udało to dlaczego mi ma nie wyjść? :) Połączenie pasji grania oraz zarabiania na tym pieniędzy wydaje mi się mega zajebistą opcją :) Probowałem troszke swoich sił w turniejach ale tak naprawdę bardziej do gustu przypadły mi cash gamesy :) Bo praktycznie można sobie normalnie pracować i grać po godzinach SH z dobrym zyskiem :)

Tego się trzymam i dalej będę probował swoich sił bo czuję, że jestem w stanie to ogarnąć :) Najgorszy okres nadszedł tym bardziej że studia kosztuja a hajs na grę naprawdę ciężko skombinować więc pozostaję mi freerolle i użeranie się z prosami z microstawek :) Granie w pokera zawsze przynosiło jakiś profit ale tak naprawdę zaczynam powoli wątpić czy mozna np z NL2 dojśćaż do NL2000 co tak naprawde jest moim celem i chociaż miałbym to robić 2,3,5 albo 10 lat to osiągnę ten etap i nikt mi w tym nie przeszkodzi bo w życiu trzeba robić to co się lubi, a w moim przypadku jest granie w pokera. Wiadomo kasa kusi ale zmieniam podejście i gram na dobre decyzje a nie na kase :)

Dziękuję wszystkim tym którzy zmarnowali swój czas na przeczytanie tych wszystkich pierdół, pewnie dużo was nie ma ale szacunek :) Dziękuję wszystkim trenerom za analizę rozdań i wypowiedzi, jesteście naprawdę zajebiści :) Zyczę wszystkim dużo sukcesów w grze w pokera, bo mi to niestety nie jest dane a kto nie ma szczęścia w kartach ten ma pewnie szczęście w miłości, więc hmm trzeba się żenić, a co tam :)))

Pozdrowienia dla Anglina, który walczy ze swoją chorobą, trzymam kciuki i życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia :)

pozdrawiam
Do zobaczenia mam nadzieję w najbliższym czasie przy stolikach pokerowych. :)
Luigi 1337
Team PRO :)

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux

Na pewno sobie poradzisz. Polecam filmy lecharumskiego z mindsetu. Bardzo pomagają. Trzymam kciuki i wracaj do gry:)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wykonałem małą pożyczkę w $ xD
Na szczęście udało się odbić do +40$ także jestem na dobrej drodze :)
W tym roku nie wykorzystałem urlopu także wydaje mi się że tydzień albo dwa będą dość sporym czasem zeby zebrac siły :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po świętach przyszedł czas na około tygodniowy urlop od pokera.
Powiem wam ze to dobra opcja dla tych którym w graniu w pokera niestety nie idzie.
z 40$ które miałem pod koniec roku 2k12 udało się zwiększyć do 90$ :) Czyli jestem na dobrej drodze. Niestety teraz z graniem systematycznym jest problem bo nadchodzi sesja egzaminacyjna :D a wiadomo same projekty się nie zrobią, ale w wolnych chwilach szarpię na NL5 zoom i idzie w miarę dobrze.

Jako uzupełnienie gry zamierzam stosować edukację
1) Oglądanie filmików z SH
2) Czytanie artykułów
3) Wrzucanie rąk na forum, przewaznie 5-10 dziennie :)
4) Własna analiza gry i praca z Equilabem, analiza statystyk i zakresów
5) Tego jeszcze nie stosowałem ale praca na papierze, zamierzam zrobić sobie taki szablon
być moze nie koniecznie na papierze, ale w komputerze w którym będę sobie wstawiał swoje
zagrania oraz opcję jak mógłbym zagrać na danego przeciwnika wraz z róznymi sytuacjami.
6) Przegladaniem rąk innych graczy i analiza
7) Zastanawiałem się żeby ewentualnie ogarnąć jakąś grupkę ludzi którzy byliby chętni ewentualnie na takie analizy/grę onlinę. jest taki program TeamViever dzięki któremu inni gracze mogą widzieć moją grę i przy włączonym skypie dyskutować o takim zagraniu

Na chwilę obecną bardziej skupiam się na robieniu projektów na studiach
ale w każdej wolnej chwili poświęcam czas na niektóre czynności podane powyżej :)
W najbliższym czasie bedę próbował wznieść się na NL10, czas pokaże ale jestem dobrej myśli :)

Bardziej przypasiło mi grindowanie na zoomie ale jesli uda się pokonac NL10 to trzeba bedzie grać
Multitabling na NL16 bo takiego zooma niestety nie ma..

Obecnie gram na Laptopie i zastanawiam się żeby wziąść sobie z domu monitor większy, który bez problemu pomieści 8 stołów albo taki załatwic zeby mieścił 12 stołów ale to nie wiem ile cali musi posiadać :)

pozdro.

Odpowiedz
Cytat