Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Exploitative Symphony or How to Cheat Variance - Poker/Triathlon/Mindset Blog

239 Posty
30 Użytkownicy
24 Reakcje
6,577 Wyświetlenia
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Ostatni tydzień:

Spoiler

Jak widać trochę przytiltowałem pomiędzy 7-10k, kiepsko runnowałem, co nie do końca widać na pomarańczowej, bo wpadałem pod nutsy - trochę słabo to przyjmowałem momentami - nie jestem dumny ze swoich wypowiedzi wtedy :f_ugly:. Najbardziej się to odbiło na czerwonej, bo zacząłem klikać guziki zamiast myśleć i walczyć o spoty. Teraz trochę wróciłem na dobre tory. Poza pokerowo to wiadomo - niekończące się pasmo sukesów :f_cool:

Napisane przez cilivio
Jak sprawuje się mi band? Warto czy to raczej taki gadżecik ?
Drugie dotyczy pokera. Widzę, że ładnie ogarnąłeś czerwoną linie. Jakieś protipy? :)

1. "Gay" band to w nic poza prostym gadżetem, ale w pracy jak mam wyciszony tel gdzieś w plecaku/jestem na spotkaniu to wiem czy ktoś do mnie dzwoni (szczególnie żona jest zadowolona, bo szybciej reaguję). Opcja wybudzania w lekkiej fazie snu jakoś słabo na mnie działa, wolę tradycyjny budzik. Dałem na aliexpress 60zł więc jak za taką cenę to chyba może być , ale ogólnie dupy nie urywa
2. protipów nie mam, bo jestem rekreacyjnym graczem :) na limitach, które gramy dość łatwo eksploatować graczy i stąd czerwona w okolicach zera. No i nie przejmować się gdy czasami na nasz x/r z bd'ami dostaniemy shove na twarz i musimy się zrzucać - w long runie walka o WSZYSTKIE spoty na pewno jest EV+
Pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Siema,
listopad się skończył, czuję, że moja gra znacznie się poprawiła, gdybym jeszcze nie spazzował (dzisiaj 4 BI wyspazzowane lekką ręką :f_drink:) to byłoby naprawdę nieźle. Trochę mindset czasami siada, jestem zły nie na bad beaty czy suckouty, ale na głupie błędy kiedy nutsy są oczywiste, a ja klikam call :f_ugly: Potem stukam się w głowę i myślę "Stefan, WTF??!!"
Sportowo też nie najlepiej, zimowa aura nie sprzyja porannemu wstawania, rzadko kiedy uda mi się zwlec przed 6, a to niestety "owocuje" krótszymi treningami, nie mówię, że się w tym aspekcie ogarnę tylko po prostu to zrobię :f_cool:
Kolejny miesiąc bez alko i innych używek.

Listopad

Spoiler

I jeszcze takie tam heheszki, rozbawiło mnie to rozdanie z cyklu "no money in poker"
Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2825593
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): $5.83
UTG: $5.00
MP: $5.11
CO: $5.00
BTN: $1.75
SB: $1.49

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with 8 :spade: 8 :diamond:
1 fold, MP calls $0.05, 1 fold, BTN calls $0.05, 1 fold, Hero raises to $0.30, MP calls $0.25, 1 fold

Flop: ($0.67) 8 :club: J :spade: J :club: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.30, Hero calls $0.30

Turn: ($1.27) 2 :spade: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.60, Hero raises to $1.80, MP raises to $3, Hero raises to $5.23 all in, MP calls $1.51 all in

River: ($10.29) 7 :spade: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $10.29
Hero shows 8 :spade: 8 :diamond: (a full house, Eights full of Jacks)
MP shows 5 :club: A :spade: (a pair of Jacks)
Hero wins $9.86
(Rake: $0.43)

Pozdro i z fartem

Odpowiedz
Cytat
rafiozzo
PokerStrategist

Świetnie Ci gra idzie, bardzo fajnie się czyta bloga. :) Gdzieś na początku wspominałeś, a ciekawi mnie na chwilę obecną - jak wyglądają VPIP i PFR u Ciebie?

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Napisane przez rafiozzo
Świetnie Ci gra idzie, bardzo fajnie się czyta bloga. :) Gdzieś na początku wspominałeś, a ciekawi mnie na chwilę obecną - jak wyglądają VPIP i PFR u Ciebie?

:f_drink:
Bardzo mnie to cieszy, że w ogóle komuś chce się tutaj zaglądać, zdaję sobie sprawę, że to nie jest kopalnia wiedzy merytorycznej, nie ma tutaj zbyt dużo rozkmin o samej grze, przypomina bardziej coś w rodzaju dziennika.
Ostatnio gram dużo luźniej - vpip 30 pfr 25, staram się wyszukiwać tendencję graczy

Wrzucę łapkę, jakby ktoś miał ochotę się wypowiedzieć to zachęcam :f_thumbsup:

vs jakiś tam gracz, raczej mało wybitny :) otwiera z btn 25%, bez 3betu, bo mam dobrze grywalną rękę post flop. Flop nie najlepszy, ale decyduję się na x/r ze względu na gutshota i BDFD i jego dość wysoki cbet 70%, dostaję call (jego range w tym momencie to FD, Kx, Qx), spada kolejny diamond więc kontynuuje i gram za ok 2/3, (chyba za wysoko, mniejszy sizing osiągnąłby to samo), dostaję kolejny call, Ts na R daje mi 3 parę, ale uzupełnia wszystkie m ożliwe drawy uznałem, że x w tym momencie oznacza poddanie ręki i zablefowałem za pół pota, żeby wyrzucić Kx, może nawet KT i QT. Dostaję raise i no brainer fold

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2826335

CO: $5.00 - VPIP: 35, PFR: 27, 3B: 0, AF: 1,8, Hands: 51
BTN: $5.78 - VPIP: 20, PFR: 16, 3B: 4, AF: 2,4, Hands: 1388
SB: $6.54 - VPIP: 50, PFR: 50, 3B: 50, AF: 0,0, Hands: 2
Hero (BB): $5.00 -
UTG: $7.24 - VPIP: 17, PFR: 13, 3B: 3, AF: 1,9, Hands: 422
MP: $8.38 - VPIP: 17, PFR: 17, 3B: 0, AF: 1,0, Hands: 6

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A :diamond: T :diamond:
3 folds, BTN raises to $0.15, 1 fold, Hero calls $0.10

Flop: ($0.32) 6 :spade: K :diamond: Q :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.16, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.34

Turn: ($1.32) 2 :diamond: (2 players)
Hero bets $0.85, BTN calls $0.85

River: ($3.02) T :spade: (2 players)
Hero bets $1.40, BTN raises to $3.50, Hero folds

Final Pot: $5.82
BTN wins $5.58
(Rake: $0.24)

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

dubel

Odpowiedz
Cytat
kulekk
Poker Player

Siema!
Super wyniki, co jeszcze robisz na nl5?:P Będe zaglądał na pewno ;) A co do rozdania już nie betowałbym raczej tego rivera, aczkolwiek podoba mi się raise flop i barrel na turnie ;) Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Napisane przez kulekk
Siema!
Super wyniki, co jeszcze robisz na nl5?:P Będe zaglądał na pewno ;) A co do rozdania już nie betowałbym raczej tego rivera, aczkolwiek podoba mi się raise flop i barrel na turnie ;) Powodzenia!

NL5 to mój komfort zone, ale jako, że:

to będę próbował sił na nl10 prawdopodobnie od stycznia, teraz podbuduję trochę BR, żeby mieć te ~40-50 BI i będziemy próbować, bo rzeczywiście czuję, że jestem gotowy :f_cool:
ostatanim razem kiedy shotowałem nl10 (kurwa jak to cienko brzmi :f_ugly:) to dostałem swing na 10 BI (fakt, byłem mocno pod ev, ale moja gra była dużo słabsza niż jest teraz). Na początku będzie na pewno niewygodnie ze względu na brak statystyk, a moja gra bardzo dużo polega właśnie na tym.

Co do rozdania to mam mieszane uczucia - villain do tej pory grał cbet/call 70% na 74 przypadki więc nie zrzuca do x/raisów na flopie - do tego jego bet za 1/2 wygląda albo na one and done, albo draw., na turnie po linii z flopa to jestem mega happy i widziałem to jako must bet z equity jakie posiadałem. R najbardziej dyskusyjny, bo ciężko wyrzucić cokolwiek co sprawdziło x/r i callowało T betem za 1/2 pota na R, podczas gry uznałem, że jeśli ma te Kx to nie sprawdzi już mniejszego betu. Teraz widzę, że było to błędne założenie, bo on tam ma często gęsto właśnie FD, cbetując nisko flopa.
Może linia call flop, x/r na dobrym Turnie byłaby lepsza, ale nie mam pewności, że będzie grał 2nd barrel.
Zapomniałem o muzyczce poprzednim razem więc:

Pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Powiem Ci coś o NL10 bo zjadłem na nim zęby.... :badteeth:

Dla mnie na P* to dużo przyjemniejszy limit niż NL5, a poziom ten sam, albo nawet niższy. Tak, tak... w tym spocie powyżej na NL10 możesz próbować betować 1/3 pota for bluff i co niektórzy goście się złożą z AQ, AK i być może KQ, KT bo wiedzą dokładnie co Ty tam repujesz tą linią. W takich spotach niektórzy x-backują sety bo się boją x/raise, a jak już betną z setem i x/r dostaną to oczywiście robią happy call :D

Dlatego myślę, że powinieneś iść za radą pana Bogdana i przepłynąć do jeziora obok...a jak znów stracisz 10BI to pamiętaj, że "chłopaki nie płaczą".

A jak się martwisz brakiem statów na opsów, to pamiętaj, że oni na Ciebie statów też nie mają i przez jakiś czas będą raczej mega szczerzy (regowie czy jak ich zwał), a przy Twojej agresji to tylko na plus. Uważaj tylko na szczurowate calldowny od nitów z setami i slowplaye z AA i będzie git. ♠_drink:

A wracając do rozdania: z value repujesz tam tylko KQ i 66 a do tego całą masę drawów. Gość Cię prawdopodobnie sprawdzał z drawem przy tej linii, bo raise na river od seta/2 pairs jest beznajdziejny w takim spocie. Policz kombinacje, które wywalasz i te które trafiły na river i mamy odpowiedź czy tam się opłaca betować, anyway na myślącego opsa (na NL5 unlikely) ten raise jest nienajlepszym pomysłem, a na zamurowanego gościa...bo ja wiem...to już zależy :D

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

#Culber :f_drink:

Na nl10 wejdę pewnie jeszcze w grudniu. Na pewno zmniejszę na początku ilość stołów, nie mam większych problemów z graniem 15-18 na nl5, ale ostatnio jak zobaczyłem, że taki victor gra 650 rąk w 3,5h (u mnie 1h to ~ 1,4k) to zacząłem zastanawiać się nad prawdziwą jakością mojej gry - w ogóle mam ból dupy za każdym razem jak widzę 10 klocków $ zarobione w 3,5 h, chłopak jest niesamowity, żywa definicja słowa "przechuj" :f_thumbsup: .
Przy multitablingu opanowanie to podstawa, ale jak się dostanie juicy suckouta i od razu kilka trudnych spotów na kilku stołach jednocześnie to się płynie kilka BI w kilka minut:
1. Juicy suckout:

Spoiler

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 2831201

Hero (BB): $12.18 -
BTN: $10.16 - VPIP: 97, PFR: 16, 3B: 8, AF: 0,7, Hands: 32
SB: $5.36 - VPIP: 25, PFR: 17, 3B: 13, AF: 0,0, Hands: 24

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A :diamond: 5 :club:
BTN calls $0.05, 1 fold, Hero checks

Flop: ($0.12) 3 :spade: 5 :spade: A :club: (2 players)
Hero bets $0.12, BTN raises to $0.24, Hero raises to $1.90, BTN raises to $10.11, Hero calls $8.21

Turn: ($20.34) 3 :diamond: (2 players)

River: ($20.34) Q :diamond: (2 players)

Final Pot: $20.34
Hero shows A :diamond: 5 :club:
BTN shows 5 :heart: 3 :heart:
BTN wins $19.84
(Rake: $0.50)

Minuta później przegrany flip AK<QQ, a po kolejnej minucie 2 spazzy:

Spoiler

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2831202

UTG: $9.26 - VPIP: 19, PFR: 14, 3B: 6, AF: 2,9, Hands: 502
MP: $6.63 - VPIP: 16, PFR: 10, 3B: 0, AF: 1,3, Hands: 189
CO: $8.05 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 12, AF: 1,4, Hands: 50
BTN: $2.91 - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 12
SB: $2.08 - VPIP: 67, PFR: 20, 3B: 0, AF: 11,0, Hands: 15
Hero (BB): $5.47 -

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A :diamond: A :spade:
UTG raises to $0.17, 4 folds, Hero raises to $0.50, UTG calls $0.33

Flop: ($1.02) T :spade: 4 :diamond: 8 :heart: (2 players)
Hero bets $0.65, UTG calls $0.65

Turn: ($2.32) 3 :diamond: (2 players)
Hero bets $1.20, UTG raises to $2.55, Hero calls $1.35

River: ($7.42) 5 :spade: (2 players)
Hero checks, UTG bets $2.00, Hero calls $1.77 all in

Final Pot: $10.96
UTG shows 8 :diamond: 8 :club:
Hero shows A :diamond: A :spade:
UTG wins $10.28
(Rake: $0.45)

Grając mniej stołów sytuacje kiedy tracę 5 BI w 5 min mnie omijają :f_love:, dodatkowo granie w stacku uniemożliwia mi podgląd showdownów, timing tellsów (nota bene niezbędnych na micro :f_biggrin:). Jednak chyba bym się pochlastał jakbym miał zanudzać przy 4 stołach na micro...
Grudzień so far:

Spoiler

Kozak kawałek, jakoś wcześniej nie zwróciłem na niego uwagi

Pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Ja nie wiem jak to jest możliwe, żeby grać 18 stołów...znaczy wiem: trzeba być robotem.
Parę razy próbowałem na NL2 sobie tak pograć, to szybko stwierdzałem, że nie nadążam.
Timebanki mi się kończyły i stoliki wyłączały, spadała mi agresja i OR z późnych pozycji, 3bet kulał, nie wspominając już o tym, że czasami trafiałem na spot i nie wiedziałem kto w nim jest agresorem z preflopu :D

Z kolei kiedyś, gdy postanowiłem, że czas trochę więcej myśleć przy stołach bo może niektóre decyzje za bardzo automatyzuję, grałem jakiś czas 4 stoły i byłem bardzo zadowolony z tego co "grałem".
Miałem więcej czasu na zastanowienie się vs jaki range gram, jak to można optymalnie rozegrać itd. Był czas żeby obejrzeć sobie staty przeciwnika i sprawdzić czy nie ma jakichś słabości np. na turn/river i myślę, że to mi pomogło poprawić swoją grę.

Także jak masz shootować NL10 to myślę, że optymalnie dla Ciebie może być 4-6 stołów żeby w ogóle sprawdzić jaką tam masz dynamikę, czy nie są to dla Ciebie scary money itd.

Czy grając 18 stołów jesteś w stanie robić table selection ?

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Table selection na NL5?? A po co? A na co to komu? :)

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Żeby value nie uciekało. Jest spora różnica pomiędzy stołem z 1, 2 i 3+ słabiakami.

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Na NL5 na stole jest 6 slabiakow różniących się stylem gry:)

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

To ja chyba te bałwanki muszę wypróbować, bo jak pamiętam z gwiazdek to całkiem sporo murarzy tam grało i stoliki z 5 ludkami których staty oscylowały między 15/18 - 20/24 były dość powszechne. Wiadomo, że to wciąż są słabi gracze, ale dużo lepiej grać z takimi, na których TPGK to bet/bet/bet

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Ja gram na starsach, na 888 max liczba stołów to 6. Mój wcześniejszy wpis był oczywiście hiperbolą, wiadomo, że łatwiej buduje się br ma gościach 90/5 niż 18/15, ale na tych drugich zazwyczaj gramy na tak wąski range, że mamy prosta gierkę, a profit pochodzi z nonSD. Nie robie selekcji, ustawiam easy seat na Vpip min 20 i stoły same się odpalają, zamykam tylko w momencie gdy zostanie mniej niż 4 graczy

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist
PokerStars Mind Games

Nic łotrzyk nie da ugrać w tym miesiącu...
460 VPP left to earn gold star

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

Siema, siema, cześć.
Grudzień to czas świąt, a co za tym idzie wielkich nadzieji i marzeń, dla mnie pokerowo to był czas wielkich spazzów. Popłynąłem na dwóch 5h maratonach - pierwszy związany był z promocją "win with straight flush" (5h grania, -30$ w tym nonSD winning jakieś -90$ ze względu na granie ogromnej ilości SC z bez względu na pozycję i akcję, a co YOLO), pokera oczywiście nie trafiłem :f_ugly: Póżniej próbowałem pocisnąć jeszcze goldstara, bo niedużo brakowało, jebłem se więc kolejną 5h sesję, po 4h grania byłem jakieś 35$ na plusie, żeby potem ostatecznie skończyć na -30$ :f_thumbsup: Nałożyła się także na to wariancja, ale na to nic nie poradzę i nawet za bardzo nie boli mnie te parenaście BI pod EV na nl5 :f_cool:

GRUDZIEŃ

Spoiler

Ruszyłem także na podbój nl10. Odpaliłem sobie 12 stołów. Grało mi się bardzo dobrze, jednak jest to dużo większy komfort niż granie 18. Jest sporo czasu na zastanowienie się. Na stołach chyba nawet więcej fishy niż na nl5, dodatkowo sporo graczy, na których mam jakieś staty więc zupełnie we mgle nie byłem. Fajna jest ta promocja starsów, nawet jak będzie to codziennie 1$ to przyciąga na dyszki graczy z nl2 i nl5, a także więcej graczy rekreacyjnych. Sesja bardzo przyjemna - na szczęście tym razem wariancja po mojej stronie, a to zawsze pomaga w shotowaniu stawek:

Spoiler

W życiu prywatnym i zawodowym bez zmian czyli ultra zajebiście, rok 2016 zapowiada się pracowicie, ale już nie mogę się doczekać zmian, które definitywnie będą "na lepsze". O tym na pewno jeszcze napiszę, ale może już innym razem.
Żeby nie było:

Pozdro i z fartem w dwutysięcznymszesnastym!

Odpowiedz
Cytat
rae3344 Autor wątku
rae3344
PokerStrategist

To już luty? Wow, trochę mi się zeszło z tym postem. Styczeń zaczął się bardzo pozytywnie, finalizacja zakupu segmentu (3 km od rogatek wwa, 167m2 w cenie mieszkania 80 m2 w średniej lokalizacji w stolicy), prosperity w pracy, a do tego perspektywa nadchodzących wakacji napawały optymizmem. Jednak było dużo do ogarnięcia w pracy, mało snu, powinienem był odpuścić poksa, ale grałem, przegrywałem, tiltowałem, grałem więc dłużej, przegrywałem jeszcze więcej, tiltowałem jeszcze bardziej :) Błogosławieni, którzy nigdy nie doświadczyli tego błędnego koła szatana, który podpowiada, żeby się odegrać. :truestory:
Finalnie była kupa, ale z RB i kasą za questy wyszło równiutkie NULL. Wykres ze stycznia (1-16.01.2016):

Spoiler

Ja tu nie o tym, bo na szczęście 17 stycznia wylot na 18-dniowe wakacje - kierunek Bliski Wschód. Ostatnimi czasy dość wątpliwy region turystyczny, na szczęście ZEA czuje się bezpieczne pod protektoratem Stanów Zjednoczonych, które w zamian za ochronę wesoło kupują ropę za papier, całkiem niezły deal. Wcześniej postanowiłem, że robię sobie dyspensę i już w samolocie, kiedy stewardessy chodziły z alko to się poczęstowałem (za free się nie odmawia - cebulak alarm :f_cool:),
mięli nawet glenfiditcha więc wziąłem od razu 4x50ml, żeby pani nie musiała po 5 minutach znowu przychodzić (cebulak detected),
skończyło się na tym, że prawie połówkę przyjąłem na twarz (cebulak full throtle),
Rozłożyło się w czasie i czułem się błogo znieczulony - lot trwał 6 h. Córka przez większość czasu spała więc obejrzałem atak klonów i zemstę sithów. Wcześniej latałem Boeingem 747 - ciasno, niewygodnie i rzuca, trochę lepiej było w airbusie A340, ale to Boeing 777, którym lecieliśmy zapewnił najlepszy komfort, szczególnie start i lądowanie było mało uciążliwe. Lot minął bardzo szybko (flyemirates - polecam, trochę drożej, ale jest różnica), z samolotu po odbiór bagażu trzeba było jeszcze jechać busikiem... trwało to 30 minut wtf?, bywa, temperatura 21 stopni o 23 w nocy szybko pozwala zapomnieć o niedogodnościach. Szybka wizyta w bezcłówce, po później już się alko nie kupi (limit wykorzystany pod korek - 7l whisky i 1l wódy), miła niespodzianka - alkohol w podobnej cenie co w PL - brak podatków i akcyzy to jest to!:f_drink:
Już ogromne lotnisko robiło wrażenie, ale to nocna jazda przez centrum wywarła niesamowite wrażenie - czułem się jakbym był w mieście przyszłości, setki, bajecznie oświetlonych drapaczy chmur, autostrada przez miasto na 8 pasów w jedną stronę, obok linia naziemnego metra, którego stacje wyglądają jak staki kosmiczne. Wszystko nowe, czyste, zadbane.
Urlop

Spoiler

w końcu wyjebane jajca :f_cool: trochę zdjęć
Plaża

Spoiler

Spoiler

Widok z okna pokoju, w którym spalismy

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Miasto

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Widok z gory

Spoiler

Spoiler

Powszechne luksusowe fury na ulicach, policja w lamborghini, na zwykłym parkingu maserati, ferrari...
Cudowne miasto sfinansowane przez petrodolary, zaprojektowane przez europejskich inżynierów i wybudowane przez imigrantów ekonomicznych z Indii, Pakistanu, Palestyny, którzy już kolorowo nie mają, ale nie ma sensu wrzucac syfu i brzydoty wiec wam oszczedze
Pewnie jeszcze wrócę w to miejsce gdzieś za 3 lata - plan na ten czas to ukończyć:

Spoiler

Kozak wakacje, refren tego kawałka w pełni oddaje klimat :)
pozdro i z fartem!

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Fajne fotki. #Mistrz_retuszu

Nam tu dupska marzną (ze 3 dni mrozu to były jak nic) a Ty się wozisz widzę.
Mam nadzieję, że aku naładowane...pozostaje tylko giry ogolić (vide fotka) i do roboty ♠_drink:

Odpowiedz
Cytat