Siema
Gram na mikro SH, blog zakładam w wierze że utrzyma większą dyscypline czyli coś czego mi brakuje najbardziej.
Forma bloga jednak raczej będzie równie luźna jak ten wpis. Pokerowo:
:spade:gram SH,
:heart:gram na P*
:diamond:jeszcze miesiąc temu można mnie było wyłapać na 25 i na 50 przez moment ale brak pewnych cech w mindsecie zepchnał mnie na start, czyli poniekąd jest to kolejny blog w stylu odbić się od dna whatever, ważne że do góry BRM raczej będzie aggro 20BI i spadek przy 3 poza pokerwo będzie trochę o książkach, rapie i filmach
to jedziemy, wieczorem pierwsze wpisy
Z pewnych sytuacji musze grać praktycznie od zera, ale udowodnie sobie i wam że w pokerze są pieniądze, zapisałem sie do challangu mam zdobyć 10k$ i zdobędę, zaczynam od NL2 na starsach i będę tu regularnie zaglądał i coś wrzucał.
Aktualny BR:
Pozdro!
Napisane przez leszczu7
testuje stoły z ante ale juz widze wniosek że ante jest za duże w stosunku do BB i non showdown tak ucieka w dol zrezygnowalem szybko z tych stołów
Działaj, działaj, będę sledził. Ciekawie się zapowiada
GL ♠_drink:
Elo, jak nie masz dużego doświadczenia ze stołami ante/deep-ante to je lepiej omijaj, na normalnych stołach masz bardzo dużo value i nie trzeba kombinować. NL2 easy powinieneś przejść - najłatwiejszy limit na świecie
dzieki za odzew powiem szczerze że pierwsza sesja to mocno mocno zlekceważyłem te limity i dostałem po dupie, fakt jest tez taki ze niektórych graczy to sie nie da przypisac na żaden range, ale jest bardzo dużo kwiatuszków, w każdym razie wyłączyłem ante jak już wspomniałem bo jednak nie widzi mi się grać TAG i za każdym rozdaniem tracić small blinda na sto rozdan daje to przecież -50bb
Kolejne z przemyśleń po pierwszym dniu to na początku tworzyłem oczekiwania, czego robić nie wolno, zakładaem sobie w głowie jakieś winraty i czy inne sztucznie nabudowane oczekiwania które najcześciej prowadzą do rozczarowań no i przede wszystkim na początku musze się oswoić z tym że ciężko się przypisuje range i przez to jest mocno wariancyjne bo lecą luźniejsze stackofy
Kwiatuszki:
Known players:
[tg]BB$2.12:///////;MP2$2.00:///////;MP3$1.58:///////;CO$6.05:///////;BU (Hero)$2.00:///////;SB$2.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with Q:s, Q:h. 2 folds, CO raises to $0.07, Hero raises to $0.24, SB folds, BB raises to $0.50, CO folds, Hero raises to $2.00, BB calls $1.50.
Flop: ($4.08) 5:s, 7:d, 4:d (2 players)
Turn: ($4.08) 6:h (2 players)
River: ($4.08) 9:d (2 players)
Final Pot: $4.08.
Results follow:
Hero shows a pair of queens(Qs Qh). BB shows a straight, nine high(8d 8s).
1. Dlaczego raise?
4. Wyżej, board nie jest mokry, ale nadal mnóstwo SDs dopuszcza + chcesz ciągnąć max value od pocketów zanim pospadają overcards. Na turnie spada As, który strasznie trafia w range fishy - grasz 90% i wrzuta river.
5. Również lekko wyżej na flopie gram (kosmetycznie 1-2bb) - calling range'e przeciwników są bardzo statyczne, a na riverze nasza wrzuta jest słabsza.
1 gram raise nie dlatego że bronie układu tylko gram vs calling station wiedzialem ze dziewiatki mi placa wiec jest to zwykly value raise
4 faktycznie wyzej tego turna powinienem grac jak callnie to i tak callnie niezaleznie od sizingu
5 tutaj tez Calling station i wiedzialem ze asy placa
Mały update
Stwierdziłem że człowiek (a przynajmniej ja) jest uparty jak osioł bo jak mówią wszędzie że mikro wystarczy abc to się kombinuje i tak ale może przyzwyczajenie z wyższych stawek. Zastanówmy się jednak nad jedną prostą sprawą mając przy 6 osobowym stoliku dwóch fishy nie wgłębiajac sie w szczegóły i 2-3 srednich regow, to grajac value rangem i nic nie blefujac mamy nad nimi taki edge że to longtermowo nie ma chuja sie nie zwrócić, a kombinując przynajmniej mi łatwiej o tilt bo sprawdzam tych fishy a im często coś spadnie jakaś druga para czy coś śmiesznego, pamiętajmy że jakich by przeciwnik nie miał statystyk on również ma dwie karty w ręku. Póki co rozegrałem niecałe 13k z czego właśnie pierwsze 10k za dużo kombinowałem, ale to nie ważne nie gram dla pieniedzy bo wiadomo że NL2 to nie kokosy, wyciągam wnioski i się rozwijam. Jeszcze jakieś 1-2 BI i wskakujemy na piątki. Winrate póki co 7,3bb/100
Rakebekowo nie pamietam kiedy ostatnio wygrałem satelitke za fpp no jebane tak mi soczyście suckoutują
i w ramach ciekawostki dzisiejszy roller coaster w którym odegrałem się odziwo nie dlatego że chciałem się odegrać tylko dobrze mi się grało i głos z tyłu głowy powtarzał że nie przez błędy jestem z tyłu a los jak los się odwrócił plus 10 do mindsetu hue
Spoiler
Pozapokerowo obejrzałem
Spoiler
i szczerze wiecej oczekiwałem od filmu szczególnie z deppem w roli głównej a już w połowie stał się mocno czytelny
W końcu zacząłem czytać potęge podświadomości i już mi się ostro wkręca, słyszałem wcześniej mniej więcej jakieś zarysy tej teorii, oglaałem sekret, ale tamte przykłady nie trafiały do mnie jak te z książki
River: ($3.30) 9 (3 players)
BB checks, Hero bets $0.93 and is all-in, BTN calls $0.93, BB folds
Results:
Spoiler
$5.16 pot ($0.18 rake)
Final Board: 9 T 7 A 9
BB mucked and lost (-$1.07 net)
Hero showed 7 7 and won $4.98 ($2.98 net)
BTN showed T Q and lost (-$2 net)