Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

$$$ EV BOGACTWO $$$

241 Posty
55 Użytkownicy
277 Reakcje
16 K Wyświetlenia
leszczu7

Siemano, pierwszy blog porzuciłem i zgodnie z EV była torba, teraz robie podejście drugie z BR 100$
Krótko: Gram 6max na Starsach i jest to jedyne moje źródło utrzymania, mam supernovą także rb jest niezły jak na starsy
Bankroll jakiego bede sie trzymał to 30 BI (pomijając fakt że teraz zaczynam z 20 BI na NL5)

Zaczynamy! Pierwszy cel 1000$

Tydzień 1

Spoiler

BR:165$
Zysk:220$

Tydzień 2

Spoiler

BR: 450$
Zysk:375$

Tydzień 3

Spoiler

BR:285$
Zysk:123$

Tydzień 4

Spoiler

BR:393,98$
zysk:437,51$

Tydzień 5

Spoiler

Zysk/strata: 260$
Aktualny bankroll: 230$

MAMY TO $$$ 1K SIEDZI TERAZ PO 10K $$$

Tydzień 1

Spoiler

Zysk/strata: + 1 450$
Aktualny bankroll: 1 590$

Tydzień 2

Spoiler

Zysk/strata: +1568$
Aktualny bankroll: 2500$

Odpowiedz
Cytat
240 odpowiedzi
bialyczarnuch

GL będę zaglądał

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK

dawaj leszczu :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez leszczu7
Gram 6max na Starsach i jest to jedyne moje źródło utrzymania,

ostro, ale z rodzicami mieszkasz czy jak ?

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

Napisane przez DzikiHenry

Napisane przez leszczu7
Gram 6max na Starsach i jest to jedyne moje źródło utrzymania,

ostro, ale z rodzicami mieszkasz czy jak ?

nie, wynajmuje mieszkanie z dziewczyną

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

dziś troche pograłem

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

powodzenia zycze w osiagnieciu kolejnej EV torby !

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

wczorajszy dzien bez historii, w sumie czułem że gram lekką padake, ale nie ma co byc result oriented

coraz bardziej zastanaiwam się nad tą grą aktualnie biore pod warsztat betowanie for value/blef. Ktoś powie że to fundament, owszem jest to fundament który zawsze u mnie leżał i nawet jak jeszcze na początku roku grałem na nl100 to też czułem że przez to ucieka mi sporo bibsów z winratu, nie mówie tu przecież o oczywistych spotach tylko o tych skrajnych gdzie ja np po zastanowieniu wrzucam hajc do puli a jakiś pros zrobi check behind, jak chcecie moge wrzucic potem jakies rozdanie dla przykładu

Analogicznie zastanawia mnie ostatnio co ma wartość w moim życiu taką prawdziwą tabele wartości a co jest w tym przypadku blefem (jak chociażby prawdziwe wartości jak miłość vs siano), zostawiam Ciebie z tą myślą mam nadzieje że kogoś to natchnie :f_thumbsup:

tymczasem niedawno wstałem ogar i zaraz atakuje stoliczki w poszukiwaniu sianka, pozdro :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

Zacznijmy od podsumowania kolejnego dnia, w którym nie ma co mówić troche przyżarło

Odniose się również do tego co pisałem w ostatnim poście czyli do value/blefu, chodzi o to że medal ma dwie strony i trzeba dobrze czytać rywali czy stawia dla value / blefu (czasem jest tzw. no-brainerem) dam tu przykład przeczytania przeze mnie blefu u fisza:

Spoiler

Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em $0.01 Ante - 6 players - View hand 2938889
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $4.48
SB: $5.00
BB: $4.61
UTG: $8.00
Hero (MP): $5.83
CO: $13.31

Pre Flop: ($0.13) Hero is MP with Q♥ K♥
1 fold, Hero raises to $0.15, 3 folds, BB calls $0.10

Flop: ($0.38) 9♦ K♣ A♦ (2 players)
BB bets $0.36, Hero calls $0.36

Turn: ($1.10) A♣ (2 players)
BB bets $1.05, Hero calls $1.05

River: ($3.20) T♣ (2 players)
BB bets $3.04 all in, Hero calls $3.04

Final Pot: $9.28
BB shows 6♠ 8♦ (a pair of Aces)
Hero shows Q♥ K♥ (two pair, Aces and Kings)
Hero wins $8.89
(Rake: $0.39)

Troche organizacyjnie o blogu:
-ogólnie to nie jestem osobą jakąś strasznie gadatliwą dlatego będę tu raczej dawał jakieś tipy krótkie lecz mam nadzieje wpływające na rozwnięcie tego tematu przez czytelnika a nie codzinne wywody, taśmociągi. Wyjątkiem będzie gdy ktoś mnie poprosi o rozwinięcie danego tematu chętnie wtedy się do tego odniose i taka własnie jest idea blogu, również ma mi pomóc utrzymać systematyczność.
-ostatnio miałem małe kłopoty zdrowotne i opuściłem się z dietą i treningami ale jako że powoli wróciłem do zdrowia wracam na siłke i będę tu sobie odznaczał czy trzymałem się kalorii przy podsumowaniu dnia (taki mały haczyk przy podsumowaniu)
-postanowiłem również nieco szybciej wskoczyć na nl10 czyli już przy 25 BI z dwóch powodów:
1) lada moment za kilka k rozdan dostane 90$ z rb
2)zaraz nowy miesiąc, wiąże się z opłatami za mieszkanie i potrzebnym siankiem którego na nl10 można zgromadzić nieco więcej imo. Oczywiście zejde na piątki gdy spadne do 20BI.

PS. Ściągnałem sobie apke na telefon która sprawdza iq czyli tak zwany ''iq test'' która jest niby jakoś tam asygnowana i powiem że początkowe pytania to sielanka ale pod koniec testu czułem jak mózg paruje, ale koniec końców wyszło mi 126 wynik czyli chyba całkiem nieźle, jestem ciekawy ile wyjdzie Tobie ! Ściągaj ze sklepu i podejmij challenge (apka oczywiście jest darmowa)

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

GL! :f_thumbsup:
Na ilu stołach to było grane?

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

PS. Ściągnałem sobie apke na telefon która sprawdza iq czyli tak zwany ''iq test'' która jest niby jakoś tam asygnowana i powiem że początkowe pytania to sielanka ale pod koniec testu czułem jak mózg paruje, ale koniec końców wyszło mi 126 wynik czyli chyba całkiem nieźle, jestem ciekawy ile wyjdzie Tobie ! Ściągaj ze sklepu i podejmij challenge (apka oczywiście jest darmowa)

jak się apka nazywa, jest na appstore?

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

gram na 12 stołach
iq test

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

132, ostatnie niestety totalny strzał :(

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Hmm, też 126, ale nie wiem na ile takim testom można wierzyć, w innych apkach czy na stronach miałem od 120-144 xD (nie licząc fejsowych gdzie i po 160 rozdawali xD) a podobno całkiem stałe to powinno być :f_ugly: Gdyby taki test był wyznacznikiem czegokolwiek można by się w końcu pokusić i iść napisać to osobiście, ale że nie jest to po co :coolface:

Odpowiedz
Cytat
mrozzu
Spoiler

yyyy :f_mad:

jak na budowlańca chyba spoko :P

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

ładne wyniki :f_thumbsup:

Napisane przez RotakesMan
Hmm, też 126, ale nie wiem na ile takim testom można wierzyć, w innych apkach czy na stronach miałem od 120-144 xD (nie licząc fejsowych gdzie i po 160 rozdawali xD) a podobno całkiem stałe to powinno być :f_ugly: Gdyby taki test był wyznacznikiem czegokolwiek można by się w końcu pokusić i iść napisać to osobiście, ale że nie jest to po co :coolface:

raczej nie traktuje tego do konca powaznie tylko z lekkim przymrozeniem oka

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Nie no wiadomo :f_p:
Tylko za każdym razem jak ktoś wrzuci taki test, to oczywiście nie przejdę obojętnie i zrobię żeby 'sprawdzić', a potem 30min z życia :why:

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Jako prawie absolwent psychologii - Moi nauczyciele ogólnie hejtowali takie apki ale testy, z których my korzystaliśmy też wydawały mi się dosyć przestarzałe. Ogólnie jak macie jakiś uniwersytet w swoim mieście to złapcie jakiegoś studenta psychologii około 2ego roku i poproście, żeby Was przebadali. Zanim skończą studia mogą wypożyczyć każdy test w celach ćwiczeniowych.

Odpowiedz
Cytat