Zacznijmy od podsumowania kolejnego dnia, w którym nie ma co mówić troche przyżarło

Odniose się również do tego co pisałem w ostatnim poście czyli do value/blefu, chodzi o to że medal ma dwie strony i trzeba dobrze czytać rywali czy stawia dla value / blefu (czasem jest tzw. no-brainerem) dam tu przykład przeczytania przeze mnie blefu u fisza:
Spoiler
Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em $0.01 Ante - 6 players - View hand 2938889
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
BTN: $4.48
SB: $5.00
BB: $4.61
UTG: $8.00
Hero (MP): $5.83
CO: $13.31
Pre Flop: ($0.13) Hero is MP with Q♥ K♥
1 fold, Hero raises to $0.15, 3 folds, BB calls $0.10
Flop: ($0.38) 9♦ K♣ A♦ (2 players)
BB bets $0.36, Hero calls $0.36
Turn: ($1.10) A♣ (2 players)
BB bets $1.05, Hero calls $1.05
River: ($3.20) T♣ (2 players)
BB bets $3.04 all in, Hero calls $3.04
Final Pot: $9.28
BB shows 6♠ 8♦ (a pair of Aces)
Hero shows Q♥ K♥ (two pair, Aces and Kings)
Hero wins $8.89
(Rake: $0.39)
Troche organizacyjnie o blogu:
-ogólnie to nie jestem osobą jakąś strasznie gadatliwą dlatego będę tu raczej dawał jakieś tipy krótkie lecz mam nadzieje wpływające na rozwnięcie tego tematu przez czytelnika a nie codzinne wywody, taśmociągi. Wyjątkiem będzie gdy ktoś mnie poprosi o rozwinięcie danego tematu chętnie wtedy się do tego odniose i taka własnie jest idea blogu, również ma mi pomóc utrzymać systematyczność.
-ostatnio miałem małe kłopoty zdrowotne i opuściłem się z dietą i treningami ale jako że powoli wróciłem do zdrowia wracam na siłke i będę tu sobie odznaczał czy trzymałem się kalorii przy podsumowaniu dnia (taki mały haczyk przy podsumowaniu)
-postanowiłem również nieco szybciej wskoczyć na nl10 czyli już przy 25 BI z dwóch powodów:
1) lada moment za kilka k rozdan dostane 90$ z rb
2)zaraz nowy miesiąc, wiąże się z opłatami za mieszkanie i potrzebnym siankiem którego na nl10 można zgromadzić nieco więcej imo. Oczywiście zejde na piątki gdy spadne do 20BI.
PS. Ściągnałem sobie apke na telefon która sprawdza iq czyli tak zwany ''iq test'' która jest niby jakoś tam asygnowana i powiem że początkowe pytania to sielanka ale pod koniec testu czułem jak mózg paruje, ale koniec końców wyszło mi 126 wynik czyli chyba całkiem nieźle, jestem ciekawy ile wyjdzie Tobie ! Ściągaj ze sklepu i podejmij challenge (apka oczywiście jest darmowa)