Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Eat, Sleep, Grind, Repeat [NL100 + NL50FR]

801 Posty
84 Użytkownicy
35 Reakcje
26.7 K Wyświetlenia
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Nie chcieliście pomóc to wrzuciłem na dział analizy rozdań:

:club: QQ nl25 zoooom

Wczoraj ciężka niedzielna sesja, soft wylewał na mnie gunwo, a jakieś marginalne ręcę łapały tripsy/straighty co później wpędziło mnie w nie do końca przemyślaną agresywniejszą grę :P

Wynik -75$

W ogóle to myślałem nad tym żeby nagrać filmik z mojej gry na 2-3 stolikach zooma z komentarzem. Wrzuciłbym go na neta i może jakaś dobra dusza podpowiedziałaby mi jakie mam leaki/co jest do poprawy :) Byłby ktoś zainteresowany rzuceniem okiem na taką "produkcję"? :)

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

W końcu ruszyłem się i sięgnąłem po leżącą na półce i lekko zakurzoną książke The Poker Mindset. Wcześniej wydawało mi się że jest spoko z moim nastawieniem do grania, ale po paru suckoutach i innych zdarzeniach na zoomie trochę traciłem cierpliwość...

Tak jak jest napisane w TPM:

Z poprzedniej dyskusji łatwo wywnioskować, że nie ma zbyt wielkiego sensu grać w pokera, jeśli oczekujesz zysku w krótkim czasie. W krótkim okresie zdarzyć może się wszystko; słaby gracz może wygrać, a dobry przegrać.
Jeśli chcesz zarabiać na pokerze, musisz grać przez długi czas i zaakceptować wpisane w grę krótkoterminowe ryzyko7.

Ukierunkowanie się na to czy zaliczyłem sesję na plus/minus jest słabe, a szczerze mówiąc troche jestem do tego przywiązany, przypomniałem sobie też jak fajnie psychicznie grało mi się podczas okresu gdy nie zaglądałem do HM/cashiera. Może wynik nie był oszałamiający, ale chodzi o komfort grania i żeby do każdej sesji lajtowo podchodzić. Dlatego też do końca tego miesiąca nie patrze w ogóle do kasjera. Po powrocie do domu usuwam z HM2 wszystkie wykresy, pokazywanie ile zarobiłem/przegrałem w danej sesji itd. Będzie dobrze i zweryfikuje to granie w niewiedzy 1 Września.

Z kategori inwestycje w pokerowanie - już postanowione że kupuje monitor. W chwili obecnej rozkminiam czy wystarczy mi 24" czy może jednak rozejrzeć się za 27" potworem. Dodatkowo zdecydowałem że od tej pory cały profit jaki wyrobie przeznaczę na dobre siedzisko... (btw, jakbyscie zobaczyli na czym teraz grinduje to chyba by mi bloga zamkneli :D). Największym krzesłem które znalazłem i które prawie by mi wzrostowo pasowało jest Dxracer Seria K. O taki:

Póki co jest niedostępny w sklepie + trochę jednak kosztuje, ale takie krzesło do kompa zawsze się przyda i stanowczo zwiększy komfort gierki. Jak to mówi Druneski "przynajmniej będę siedział jak Pan" :D

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
dzixxx
Poker Player

Panie, a gdzie volume pytam? ;)

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Z volume ostatnio nie jest najgorzej :)

Ale i tak od teraz jakość gry > volume :) Przynajmniej tak się będę starał teraz robić ;p

Ty jak tam Dzixxx?

Odpowiedz
Cytat
trymer
Elite Grinder

Pierwszą rzeczą jaką powinieneś się kierować przy kupnie fotele jest: usiąść na nim. Sam kiedyś wybierałem i nawet czytałem wątki tu na forum, jaki wybrać i po prostu każdy jest inny i każdemu będzie pasować inny. Też miałem na oku ten fotelik a okazało się, że wiele wygodniej było mi w zwykłym fotelu z jakiegoś marketu za który dałem coś koło 250zł, także 8 stów w kieszeni. Reklame Dxracery mają dobrą, ale nie znaczy to, że każdemu będzie najwygodniej w ich fotelach.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

Mimo wszystko dxracer ma bardzo fajne funkcje regulacyjne. Po jakims melanzu ziomek u mnie nawet na nim spal :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

@trymer

Ofc, zanim kupie cokolwiek to będę chciał na tym modelu usiąść itd. Nie mam daleko do siedziby Dxracera więc ogarnę furkę i postaram się tam podjechać. Póki co przymierzałem się do paru krzeseł w IKEI, marketach budowlanych, siedizałem na paru Dxracerach w Agata Meble (tylko że na tych mniejszych seriach) i póki co największy problem w moim przypadku to mój wzrost :D Ciężko cokolwiek znaleźć :P

Dzisiaj zamawiam monitor, miejmy nadzieje że w 2-3 dni dojdzie do mnie i nieco zwiększy mój konfort podczas grindowania. Zdecydowałem się na Dell'a 24" 16:10.

Teraz na sluchawki wjezdza Lechrumski!

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Jak ktoś nie śledzi to polecam wlączyć pokerstars.tv

3 polaków ma potężne stacki (top 5), Pańka jest Chip Leaderem i ogólnie nieźle cisną reszte :) Aż miło się ogląda :)

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Wczoraj przyszedł do mnie ten 24 calowy monitor. JEST PIĘKNY :heart: Jeszcze nie ogarniam go w pełni bo wczoraj miałem tylko godzinkę na looknięcie na niego i dalej mam z nim pare problemów. Między innymi:

- Ustawiam kikając prawym klawiszem na pulpit na lapku żeby ten duży monitor był moim głównym ekranem, odpalam starsy, wciskam klawisz zeby ustawilo mi stoly w tile'u, a soft P* mi rozpierdala stoliki na lapku i na duzym ekranie. Dwa tutaj i dwa tam, albo w ogole jakos randomowo. Da sie to jakoś ustawić?

- Dziwna sprawa jakaś bo wyłączyłem ten program f.lux, a mimo to na tym ekranie który wybieram jako główny mam jakiś taki dziwny (bardziej żółty) obraz. Jak wybiore lapka na glowny to tam jest taki jakby osikany, a jak wybiore potem ten duzy monitor to on jest jakby osikany :P Nie ogarniam.

Btw, nie wiem jak ja sie moglem meczyc tyle na jednym lapku. Jak ktos stoi przed decyzja kupna monitora do grania to polecam :P

Teraz krzeslo :)

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Ustawiam kikając prawym klawiszem na pulpit na lapku żeby ten duży monitor był moim głównym ekranem, odpalam starsy, wciskam klawisz zeby ustawilo mi stoly w tile'u, a soft P* mi rozpierdala stoliki na lapku i na duzym ekranie. Dwa tutaj i dwa tam, albo w ogole jakos randomowo. Da sie to jakoś ustawić?

'Apply to active Monitor only', Poszukaj w opcjach layoutu(PS7) albo w podmenu 'View'.

Dziwna sprawa jakaś bo wyłączyłem ten program f.lux, a mimo to na tym ekranie który wybieram jako główny mam jakiś taki dziwny (bardziej żółty) obraz

On działa w tle, by go wyłączyć wejdz do menadżera zadań(ctrl+alt+del) i w zakładce procesy odszukaj proces nazwany f.lux a następnie go zakończ.

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

@Emiya

Dzięki za pomoc :) W nagrodę zobowiązuje Ci się oddać pierwszego stacka jak tylko wejdę na nl50. :D

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

ON gra SH . Chodz na zwykle stoly i oddaj mi :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Napisane przez JohnyMighty

Johnny, slyszalem że już masz umowę z Druneskim że Ci oddaje stacki. Starczy tego!

Btw, Emiya - jak idzie na SH?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez Woocash

Nie da się grać, co zespazzuje coś to river ratuje. Dzisiaj np. tak:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

WTF, to wykres z dzisiaj? :D

A już tak jeśli chodzi o poziom graczy itd. Jak to wyglada na SH i jak się przenosiłeś? Samouk czy brałeś jakieś treningi? :>

Odpowiedz
Cytat
MrTermo1021
PokerStrategist

woocash, skąd masz tak potężną bazę rąk na ludzi? ;o
tyle volume zrobione na nl25 czy kupiona baza?

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Napisane przez MrTermo1021
woocash, skąd masz tak potężną bazę rąk na ludzi? ;o
tyle volume zrobione na nl25 czy kupiona baza?

A skad wniosek ze mam "potezna baze"? :P

Już troche rąk zagrałem, siedzę na tym nl25 spory okres czasu więc i próbki są na graczy :coolface:

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Napisane przez Woocash

Napisane przez JohnyMighty

Johnny, slyszalem że już masz umowę z Druneskim że Ci oddaje stacki. Starczy tego!

No badz kolega i oddaj stacka :D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez Woocash
WTF, to wykres z dzisiaj? :D

yup,wieczorkiem przyatakuje rekord profitu dziennego - jeszcze tylko niecałe 300 baksów :deadhappy:

Napisane przez Woocash
A już tak jeśli chodzi o poziom graczy itd. Jak to wyglada na SH i jak się przenosiłeś? Samouk czy brałeś jakieś treningi? :>

Na sh gram bo w pewnym momencie CatWoman(którą serdecznie pozdrawiam) zapytała 'Idziemy na sh?' 'Ok,idziemy'. Akurat trafiłem na run Boga więc nie jest źle :P Przygotowań w zasadzie zero - gram bardzo podobnymi rangami jak na długich stolikach - ot nieco więcej tylko bronię blindów. O poziomie graczy pisałem już u siebie, ale generalnie regowie są sporo gorsi niż na FR(i to każde kolejne rozdanie na SH mnie w tym utwierdza). Dosłownie masa spazzerów gotowych wjebać Ci 3 beczki blefu albo profesjonalnie bluffcatchowac z trzecią parą na suchym boardzie.

Odpowiedz
Cytat
Woocash Autor wątku
Woocash
Oldschool Grinder

Niezly rekord profitu dziennego :D Ja ymslalem ze moje ~200$ na nl25 to duzo :D

Odpowiedz
Cytat