chujowo zagrane, od PRE, o POST nie wspominajac, to pokaralo
Napisane przez JohnyMighty
chujowo zagrane, od PRE, o POST nie wspominajac, to pokaralo![]()
nie ma to jak solidny feedback
Btw jaka probke masz na goscia oraz jak sie on zachowuje vs miss cBet, dodatkowo jezeli juz chcesz szukac leakow w jego cBetach w 3bet potach to tylko i wylacznie jak grasz CO vs SB or BTN vs SB, bo vs MP wiekszosc regsow 3betuje jednak bardziej szczerze.
Oczywiscie, ze nie ma oplacalnosci, callowanie tego pod seta. Watpie, aby tam w ogole, oplacalne bylo otwieranie 33 z EP, za duzo osob jest za nami z pozycja i za slaba mamy reke, ktora czesto bedziemy po prostu x/f na F czy T, poza tym zwiekszamy tylko szanse, na chore sytuacje, na ktore ludzie tak narzekaja na zoomie tj. set over set. Nie wiem co przerabiales na treningu z Kruszonem, ale wiem, ze nie jest on zwolennikiem otwierania takich rak z early. Ja tu otwieram 77+.
Postflop, tez lipa, to, ze on ma duzy GAP miedyz 2 uliczkami, tj. nic nie znaczy, ciekawi mnie ile ma x/f Turn w 3bet pot. No i oczywiscie wszystko zalezy od probki
Tak, przerabiałem z Kruszonem otwieranie niskich pocketów i zgodnie z jego zaleceniami otwierałem to ze względu na to że przy stoliku siedziało dwóch słabszych graczy.
Może to faktycznie nie jest najlepiej rozegrane jak się popatrzy z boku, ale tutaj była akcja vs znany mi Reg z którym się często dość mocno bijemy (czy to blindwar, czy light3bety), stad tez taka droga wybrana, a nie inna. Poza tym, uważacie że jego 3bet OOP z AJ jest tutaj oplacalny? (to zapewne też efekt levelingu miedzy nami)
Odsy pod call pod set mining prawie mam, mam pozycje i chce to wykorzystać. Rozumiem jakbym kręcił takie akcje na nieznanego typa to moglibyście mnie biczować, ale na tego tutaj zawodnika mam potężną bazę.
Co do postflopa, On ma 77% cbet flop in 3 bet pot i 34 cbet turn in 3bet pot. Jakby na turn mi nie spadł set to bym to oczywiście poddawał na jego agresje. That's it
Tak więc, tak jak napisałeś JohnyMighty, wszystko zależy od próbki i doświadczeń z tym konkretnym graczem.
Moze ja też wcześniej jakoś nadmiernie nie opisałem tego rozdania, ale byłem w trakcie gierki i tylko wrzucilem boom'a
BTW, mam pytanie do Was. Jak macie AA/KK na sb i widzicie że gość przed wami ma 99% fold to sb steal vs bb to i tak otwieracie czy staracie sie coś kombinować (typu limp, on raisuje, call cokolwiek?)
Pozdro
3bet w/ AJo vs EP, jest dosc loose, takze widac, ze jakas dynamika musialabyc miedzy wami, jesli on to tutaj 3betuje for value.
Co do tego GAPA w cbetach, to IMO jesli juz callujesz ten Flop, to betujesz Turn i liczysz, ze wyrzucisz jego lepsze rece.
Nie spotkalem jeszcze gracza z ftsteal 99%
Naprawde Kruszon polecal ci otwierac niskie pockety z EP, kiedy przy stoliku siedzi kilku slabszych graczy ? Oczywistym jest, z jak mamy slabszych graczy za nami to poszerzamy nasz range z EP, ale tez bez przesady.
Juz napisalem. Tak, Kruszon polecał mi otwierać każdą PP z EP jeśli przy stole są fiszaki. Mam to na piśmie jak coś
Możesz go zapytać jak nie wierzysz.
Poza tym ma to sens, bo on Cie moze callnac z roznymi smieciami (i zrobi to dosc czesto) i jak juz trafisz to jest bardzo duza szansa na sciagniecie sporo value z jego topparek itd.
Jesli, jakis slabszy gracz limpuje, to co robisz z takim 33, limpujesz za nim czy izolujesz raisujac ?
Limpuje wraz z nim.
Nie spotkalem jeszcze gracza z ftsteal 99%![]()
Napisane przez dzixxx
chujowo zagrane, od PRE, o POST nie wspominajac, to pokaralo![]()
nie ma to jak solidny feedback
![]()
Btw jaka probke masz na goscia oraz jak sie on zachowuje vs miss cBet, dodatkowo jezeli juz chcesz szukac leakow w jego cBetach w 3bet potach to tylko i wylacznie jak grasz CO vs SB or BTN vs SB, bo vs MP wiekszosc regsow 3betuje jednak bardziej szczerze.[/quote
I nie odniosłem się tutaj... Mam na niego 41k, tak więc wymierna próbka. Jak ktoś 3betuje 6.5% rangu będąc SB VS EP to już tutaj mi zaczeło coś śmierdzieć i zanim callnalem to popatrzyłem na reszte statów i luka pomiędzy flop/turn wydawała mi się sensownym leakiem w który moge uderzyć i który też tłumaczy jego wysoki 3bet
![]()
Oj, ale z tego co widzę to nikt Cie tu nie biczuje, tylko wrzuciłeś kontrowersyjną rękę w charakterze, że mu 'spadło'. A Johny przedstawia Ci swój punkt widzenia. Większość osób jednak nie zaleca otwierania niskich pocketów z EP, ja po przemyśleniach też wyrzuciłem to z range'u (ten sam Kruszon zresztą stwierdził, że to jest spoko). Jak masz fishki na stole to wiadomo, że chcesz żeby się one o to zahaczyły. Problem jest taki, że to fullring i nie będzie tu tylko fishy i musisz uważać na regów, pesudoregów, ruskich:D którzy z pocketami będą próbowali Cie łapać, złapiesz swojego seta i nie będziesz chciał odpuścić, a tutaj musisz być ostrożny.
Dostajesz 3beta od gościa, z którym masz jakąś dynamikę i bluffcatchujesz go z 33, bo ma dużego gapa. Spoko, ale jak zachowuje się do bet vs miss cbet T? Jak dużo poddaje T, a jak dużo calluje, zrzucisz go z tego? Jak nie to co na R? Spadł Twój out, ale na to akurat nie mogłeś liczyć. River to river, dobrze że nie paliłeś więcej. Ale jak widzisz w tym sens to wstaw łapę na forum, budzi sporo emocji, podlinkuj potem ocenę coacha to wszyscy skorzystamy;)
oj zdublowałem, sorry za spam
ps: do tematu wrócimy najwyżej jak się złapiemy w końcu na skypie, a tym czasem starczy moich 'mądrości', bo jutro z kolei ja mam niby egzamin^^
Ok, po prostu duzo ludzi na zoomie otwiera pewne rece z automatu nie zwracajac uwagi na to kto siedzi za nimi (sam tak kiedys gralem). Jesli naprawde targetujesz z ta para 33 w fishy, to spoko. Mialem mala pogawedke na skype z trenerem (sam sie do mnie odezwal) i go o to zapytalem, tak wiec fakt faktem, chcemy grac jak najwiecej z fishami, wiec i niskie pockety moga byc do tego dobre.
Konczac te dyskuje, po prostu nie podoba mi sie rozegranie tej reki, zwlaszcza gdy nie podajesz zadnych statow, a pozniej sie zalisz, ze gowno spadlo i sie zesralo
No, ale ja gram tylko NL 10/25, wiec specem nie jestem
No hate. Pozdro
DZIEŃ DOBRY!
Dobra chłopaki, nie spinamy się. Postaram się wrzucić tą i wiele innych rąk do oceny tak więc zobaczymy co Rusher/Kruszon mają do powiedzenia na ten temat
Plan na dzisiaj:
- Wrzucić 10 rąk do oceny.
- Oglądnąć 2h filmików szkoleniowych.
- 3-5h grindu.
- Trening z Rusherem.
Tak, wygląda jak plan normalnego pokerowego nolife'a, ale niestety od zeszłego czwartku jestem chory i muszę zamulać w domu
No nic, przynajmniej mam trochę więcej czasu na poksa.
Nutka na dobre rozpoczęcie dnia:
Widze, ze ty dalej nie ogarniasz kto cie trenuje, hehehe![]()
hehehe Woocash żebyś w feedebacku odpowiedniemu trenerowi się wpisał
Dzisiaj raczej mało pokera online, pocisnąłem trening z Kruszonem i wyruszam niedługo na pierwszą w moim życiu gierke live
Będzie śmiesznie
Pozdro i powodzenia przy stolach
Siemanko,
Turniej wczoraj poszedł lepiej niż się spodziewałem
Ogólnie grało około 20 osób, był to turek z rebuyem i addonem. Skończyliśmy około 5 rano, zostałem ja i jeden gość (mój stack ok 200k, przeciwnik 450k, blindy 10k/20k ale już by wskakiwały na 15k/30k), jednak nie było opcji na granie HU bo miejscówka w której graliśmy była zamykana. Zrobiliśmy deala i zakończyłem na 2gim miejscu zgarniając 900 zapałek.
Dzisiaj zrobiłem też krótką live gierke i analize statów z Druneski, a jutro/pojutrze atakuje nl25
Miałem robić to dzisiaj ale trzyma mnie kac po wczoraj i jestem zajebiście niewyspany więc to nie byłby udany shot
Pozdro