Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Desade2378 blog

243 Posty
50 Użytkownicy
221 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Obejżałęm sobie filmik soeka jest za darmo na yt. Zrobiłęm parę notatek z typowych zagrań.

Szkoda że nie mam tej serii.

Dzisiaj spróbuję zagrać dłuższą sesję testową na nl2 i zobaczymy jak tight mi uda się to rozegrać.
Emiya skopiuje sobie ten Twój range i na jego podstawie zbuduje swój.

Stan licznika na dzień dzisiajszy. Bo ktoś w jakimś filmie mądrym powiedział że najlepszy hak w pokerze to pieniądze :)
29$

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez DeSade2378
Dobra jak byś był tak miły to napisz jeszcze jakie masz karty z 3 becie bb vs EP. To mi powinno wystarczyć żeby skonstruować te range.

Wczoraj grałem sesje testową na nl2. Udało się zejść ze statami na 23/17.

Przejrzyj sobie zakresy od snowie -sam gram z tego co widzę bardzo podobnie do tego co jest tam zalecane, aczkolwiek tak jak napisałem wcześniej radziłbym Ci przyciąć na początek nieco te zakresy i poszerzyć gdy będziesz się pewniej czuł.

Odpowiedz
Cytat
Winnc
PokerStrategist

Snowie coś nie chce mi dzialac ;/ Ja sam mam piekielny problemy zbey po protu sie ... zabrać za ustawienie sobie zakresów. Przy już jakims zakladamym łatwiej potem jest sobie pod siebie kombinowac :)

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Na razie po 1000 rozdań mam 26/21. Zobaczymy co dalej będzie. Ten gap jest też dlatego że częscto dolimpowuję z sb jak jakiś limp jest ale gra się w sumie lepiej. Z btn tez any two suited owieram bo jak suited śmieci wyfiltrowałem tylko to miałem 15bb/100 z tego. No i jeszcze zostaje call BB vs SB może też za szeroko jeszcze. A te zakresy przejżę w przerwie. One darmowe są rozumiem. Co do Twojego calla BB vs EP tp nie wygląda to wcale tak tight. Ty ile masz Emiya tak ogólnie staty jak tymi zakresami grasz?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez Winnc
Snowie coś nie chce mi dzialac ;/ Ja sam mam piekielny problemy zbey po protu sie ... zabrać za ustawienie sobie zakresów. Przy już jakims zakladamym łatwiej potem jest sobie pod siebie kombinowac :)

Ty mówisz że Ci się rangy nie chce nauczyć a to są chyba moje 5te które będe zakuwał. Naucz się raz a dobrze. Długo grasz tak w ogóle?

Odpowiedz
Cytat
duff2511
PokerStrategist

Jeśli masz dużą bazę, to nie musisz szukać żadnych tabelek, tylko wyfiltruj sobie open raise'y/cold calle itp. i będziesz wiedział co masz grać, a co trzeba preflop wyrzucić.

Odpowiedz
Cytat
Winnc
PokerStrategist

Napisane przez Winnc

Ty mówisz że Ci się rangy nie chce nauczyć a to są chyba moje 5te które będe zakuwał. Naucz się raz a dobrze. Długo grasz tak w ogóle?

Wrocilem miesiac temu, gralem troche kilka lat temu ;)
Wiesz co, ogolnie trzymam sie tam jakiś zakresów po treningach rushera, jednak musze sobie łopatologicznie spisać i twardo sie tego trzymać bo tak to czasami jednak "odpuszczam" i gram luźniej. A zawsze jednak lepiej sie jakieś modyfikuje niż tworzy od nowa :D.
Ale bede musiał rzeczywiscie porzadniej usiąśc i sobie spisać to i owo, narazie stworzylem plik wordowski - predzej z filmow robilem notatni w notsie :DDDD

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez duff2511
Jeśli masz dużą bazę, to nie musisz szukać żadnych tabelek, tylko wyfiltruj sobie open raise'y/cold calle itp. i będziesz wiedział co masz grać, a co trzeba preflop wyrzucić.

Duff Ty w meksyku siedzisz? Też masz bloga? Pisałęm chyba z Tobą wiadomości. Dalej grasz nl10? Jak Ci idzie?

Co do Twojego pomysłu to tak zrobiłęm już wcześniej. Okazało sie że np. 22-44 nie dają rady z UTG MP. Albo że 45s+ lepiej w 3becie wypada na pozycji tak samo jak Axs a Broadway suited lepeij w callu ale to też zależy wiadomo. Cold calli nie sprawdzałem ale to też dobry pomysł tylko by trzeba karty kategoriami trochę brać bo nawet na 280k może być nie miarodajna próbka dla jednego układu.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Emiya ten snowie pre flop to rozumumiem jest aplikacja na tel? Miałem to kiedyś. Zainstaluje sobie i się bedę uczył w wolnych chwilach. Tam z tego co pamiętam są tight i loose zasięgi dwa

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Miałem na myśli zakresy z tej strony którą wcześniej podlinkowałem (link)

26/21 to dalej loose, na twoim miejscu zbiłbym to do gdzieś 20/17 i poszerzał dopiero potem. Sam gram ok. 24/20.

Odpowiedz
Cytat
duff2511
PokerStrategist

Duff Ty w meksyku siedzisz? Też masz bloga? Pisałęm chyba z Tobą wiadomości. Dalej grasz nl10? Jak Ci idzie?

Co do Twojego pomysłu to tak zrobiłęm już wcześniej. Okazało sie że np. 22-44 nie dają rady z UTG MP. Albo że 45s+ lepiej w 3becie wypada na pozycji tak samo jak Axs a Broadway suited lepeij w callu ale to też zależy wiadomo. Cold calli nie sprawdzałem ale to też dobry pomysł tylko by trzeba karty kategoriami trochę brać bo nawet na 280k może być nie miarodajna próbka dla jednego układu.

W Kolumbii. Faktycznie ta baza jest zbyt mała, by filtrować pojedyncze handy i miec pewność, że statystycznie w longrunie dana ręka w określonym spocie ma taki winrate jak wskazuje baza. Możesz za to pogrupować podobne handy np. K2s-K7s, 22-55 itd. W ten sposób próbka będzie znacznie bardziej wiarygodna i będziesz mógł mniej więcej oszacować gdzie leży granica opłacalności z danych pozycji.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Miałem na myśli zakresy z tej strony którą wcześniej podlinkowałem (link)

26/21 to dalej loose, na twoim miejscu zbiłbym to do gdzieś 20/17 i poszerzał dopiero potem. Sam gram ok. 24/20.

Moje statystyki po 4k rozdań. Emiya ja już gram tight i z tymi zakresami co podajesz było by cięzko jeszcze zjechać ale spróbuję. Dzięki bardzo za rady bo gra się łatwiej. Tych zakresów ze snowie jeszcze nie sprawdziłem ale to zrobię.

Po koleji:: Vpip/Pfr/agg
3bet/F3bet/
Cbet/Fcbet?hands

Stan licznika:
47$

Zastanawiam się czy nie wejść na nl5 za 3.5$ na stole ale wolę się zapytać wcześniej. Plan był taki żeby 75$min zrobić ale jak sobie pomyślę że nawet jak bym miał zejść do zera to zawsze znajdę to 60zł żeby mieć 20$ na nl2. Póki co wreszcie nie wypłacam nic i wygląda na to że nie będę musiał.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

24/20 to już jest spoko. 3bet nieco szeroki, chyba aż zbyt jak na nl2 gdzie raczej dużego fold equity nie masz,a gracze nie zwracają uwagę na staty(-> potrzebujesz znacznie mniej light 3betów).

Co do grania z 70bb - odradzam, to nieco inna gierka niż ta do której jesteś przyzwyczajony i optymalny sposób gry w wielu spotach będzie nieco inny.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez EmiyaKiritsugu
24/20 to już jest spoko. 3bet nieco szeroki, chyba aż zbyt jak na nl2 gdzie raczej dużego fold equity nie masz,a gracze nie zwracają uwagę na staty(-> potrzebujesz znacznie mniej light 3betów).

Co do grania z 70bb - odradzam, to nieco inna gierka niż ta do której jesteś przyzwyczajony i optymalny sposób gry w wielu spotach będzie nieco inny.

Właśnie patrzyłem te zakresy 3betu ze snowie. Będzie mniejszy bo nie ma Axs z blindów na wczesne i Sb na btn sc itd.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Emiya albo ktoś inny wiecie może czemu snowie ma bardziej tight zakresy pre flop od Pio Solvera?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Nie wiem jakie zakresy masz, ale na 95% różnica tkwi w rake i range z PIO są bez uwzględnienia haraczu dla pokerroomu.

Odpowiedz
Cytat
skurvol
Oldschool Grinder

snowie pf adv ma tez w wielu sytuacjach ~70% fold do 4b, jakos nie wyobrazam sobie zeby to bylo optymalne.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Zostało mi 31$. Jak myślicie czy lepiej wchodzić na nl5 i schodzić na nl2 jak 20$ zostanie bo to spokojnie wystarczy moim zdaniem żeby się odbić czy spokojnie grać nl2 do tych 100$ i dopiero wejść na nl5 jak Bóg przykazał?
Sorry jak trochę głupie pytania zadaje ale jak mam nl2 grać to wiadomo co się czuje.

Odpowiedz
Cytat
Winnc
PokerStrategist

tez czuje pierdolca jak mam grac na nl2 (wiec narazie mam przerwe na rzecz MTT xD) ale jednak z 30$ na nl5? Glupota troche.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378
PokerStrategist

Napisane przez Winnc
tez czuje pierdolca jak mam grac na nl2 (wiec narazie mam przerwe na rzecz MTT xD) ale jednak z 30$ na nl5? Glupota troche.

Wiesz co posłucham Cię

Odpowiedz
Cytat