Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ciężko lekko żyć

90 Posty
16 Użytkownicy
25 Reakcje
3,187 Wyświetlenia
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

nie wiem z czym callnał flopa, generalnie gdybym zagrał check to wygladałby chyba jeszcze mocniej niż bet, a gośc mógł pomyśleć ze steamuje, bo orbite wczesniej uwaliłem AK < AA preflop na niego :P

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (3 handed) - PokerStars Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

BB ($10.34)
Hero (Button) ($12.43)
SB ($10.73)

Preflop: Hero is Button with A, A
Hero raises to $0.25, SB raises to $0.90, 1 fold, Hero raises to $2.35, SB calls $1.45

Flop: ($4.80) 3, A, A (2 players)
SB checks, Hero bets $1, SB calls $1

Turn: ($6.80) J (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($6.80) 10 (2 players)
SB checks, Hero bets $1.90, 1 fold

Total pot: $6.80 | Rake: $0.31

Results below:

Spoiler

Hero didn't show A, A (four of a kind, Aces).

Odpowiedz
Cytat

Jest i mój mistrz :coolface: ... Ja rozumiem Twoją koncepcję z tymi AA co ciekawe istnieje duże prawdopodobieństwo że zagrałbym identycznie, tylko że pewnie miałbym 3 komentarze jaki to jestem słaby, że nie umiem grać i że na turnie mogłem śmiało zagrać 1$, 2$ i być o nie bogatszy a ten

Spoiler

to po co ?? Przecież chyba logiczne że nie pokażesz gościowi że miałeś 2 asy bo by sobie zrobił/li odpowiednią notatkę/tki i raczej chcąc uzyskać :profit: musiałbyś szukać szczęścia na innym stole. Powo _drink:

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Spoiler jest automatycznie, wklejam reke do mojego konwertera i sam dodaje spoiler z wynikiem. Btw, nigdy nei pokazuje rąk, mam nawet ta opcje zablokowaną

I tu się chyba troszkę różnimy - ja potrafię Ci powiedzieć dlaczego grasz źle, gdzie robisz wyraźne błędy i nie robię tego "złośliwie".
Ja sam popełniam masę błędów, jestem ich świadomy i bardzo chętnie przyjmę krytykę, inaczej by mnie tu w ogóle nie było. Ty z kolei na krytykę reagujesz obrażaniem się, zmniejszaniem aktywności na blogu i próbą jakiejś osobistej wycieczki w moją stronę :)

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Napisane przez Krakowiaczek20
Jest i mój mistrz :coolface: ... Ja rozumiem Twoją koncepcję z tymi AA co ciekawe istnieje duże prawdopodobieństwo że zagrałbym identycznie, tylko że pewnie miałbym 3 komentarze jaki to jestem słaby, że nie umiem grać i że na turnie mogłem śmiało zagrać 1$, 2$ i być o nie bogatszy a ten

Spoiler

to po co ?? Przecież chyba logiczne że nie pokażesz gościowi że miałeś 2 asy bo by sobie zrobił/li odpowiednią notatkę/tki i raczej chcąc uzyskać :profit: musiałbyś szukać szczęścia na innym stole. Powo _drink:

Napisane przez weirdcreep
Preflop: Hero is Button with A, A
Hero raises to $0.25, SB raises to $0.90, 1 fold, Hero raises to $2.35, SB calls $1.45

Prawdopodobieństwo że zagrałbyś tak preflop= 0

Odpowiedz
Cytat

#pszczoła321 nie chce mi się na Ciebie klawiatury marnować ... sorry synu :banana:

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

#pszczoła321 nie chce mi się na Ciebie klawiatury marnować ... sorry synu :banana:

A jednak zmarnowałeś... widać że nie umiesz pogodzić się z prawdą, ale i tak Cię lubię :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

koniec flame'ów, its poker time!

pierwsza sesja miodzio, prawie 4BI na plusie, ale jest kilka spotów w których myślę że mogłem zagrać inaczej :P

SB na probce 500 hands gra 17/11/2,7, ogromny nit
UTG mega ryba, mega agresywna, 99/23, wczesniej kilka razy gral overbety na flopie i wrzucal na turn, oddał już ze 2 stacki w ten sposob
Flop pewnie jeszzcze moglem callnac bo SB murek i tak spasuje wszystko co nie jest setem, raisuje flushe (których sa tu max 2, KJcc i 98cc. Natomiast zastanawiam się nad turnem, czy nie powinienem tam raisować? fish ma ATC, natomiast SB pewnie callnie raise sadząc ze UTG overcallnie i tak.
Na river to już dostałem mindfucka, nie wierzę że taki nit nie pokaze tak fulla albo karety, szczegolnei ze ja blokuję wszystkie mozliwe flushe, ktore i tak pewnie raisowalbyna flopie

Nie mniej, uważam to za hero fold tak czy siak, ciężko się z taką ręką rozstać :P

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

Button ($11.21)
SB ($9.90)
BB ($10)
UTG ($8.68)
Hero (MP) ($12.17)
CO ($42.46)

Preflop: Hero is MP with Q, A
UTG calls $0.10, Hero raises to $0.40, 3 folds, BB calls $0.30, UTG calls $0.30

Flop: ($1.25) 10, 3, 9 (3 players)
BB checks, UTG bets $1.40, Hero calls $1.40, BB calls $1.40

Turn: ($5.45) 5 (3 players)
BB checks, UTG bets $0.90, Hero calls $0.90, BB calls $0.90

River: ($8.15) 3 (3 players)
BB bets $5.80, 1 fold, Hero folds

Total pot: $8.15 | Rake: $0.37

Results below:

Spoiler

BB didn't show

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Kto turny raisuje ten fiszy stackuje:f_drink: A tak poza tym fold river jest ok, nikt przy zdrowym umyśle nie będzie tu tak dorodnej ryby blefował na river a sam blokujesz w dużej części flushe grające for value(może Kc, ale nie jestem przekonany czy on tu będzie to betował czy grał x/c)

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Na turnie musisz raisować bo bb wygląda na seta i bedzie miał mega odsy na call. Ogólnie sie zastanawiam czy raise flopa ma sens... Niby piszesz że utg potrafi sam się wystrzelać, ale byłeś agresorem pre i ten raise wcale nie musi go wystraszyć, a jeszcze jest spora szansa że sam wrzuci resztę na flopie próbując Cie wyblefowac, a przy okazji bb nie ma tak dobrych odsów dla swoich setów, flushe i tak wrzuci a reszta zrzuca. No i trzeba pamietać że każdy :club: może Ci zabić akcje jak to miało miejsce w pewnym sensie.

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

zgadzam się, że raise turn albo nawet i raise flop, jednak w trakcie reki nie pomyślałem z czym SB kontynuuje - a jest jasne ze będą to tylko sety, rzadko JJ i MOŻE KcTx, powtarzam może :P

ogólnie to ryba zepsuła mi akcję bo myślałem ze uderzy na turn solidnie ze stacka izzi wrzucę, co zresztą i tak powinienem był zrobić przed riverem. No i poczułem się zbyt pewnie na tej karcie, to dałem za darmo prawie dobrac :P

czasem są takie fisze, ze nie bardzo jestem w stanie zrozumieć ich tok myślenia, ale przedstawię mój:

bardzo mała próbka, ale villain widać ze agresywna ryba, 68/39. fold to flop cbet 0, agresja na turn i river >70, czyli śmiało możemy stwierdzić, ze wali na oslep
dlatego jako standard cbet flop, x/c turn i x/c river, niemalże na kazdym runoucie, moglbym sfoldować ostatecznie na J lub T, ale i to nie zawsze. Nie obawiamy się 9x, bo z jego agresją on z 9x raisuje flopa najczęściej :)

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

MP ($11.42)
Button ($10)
Hero (SB) ($10.20)
BB ($10)
UTG ($29.25)

Preflop: Hero is SB with K, A
UTG raises to $0.30, 2 folds, Hero raises to $1, 1 fold, UTG calls $0.70

Flop: ($2.10) 9, 9, K (2 players)
Hero bets $0.95, UTG calls $0.95

Turn: ($4) Q (2 players)
Hero checks, UTG bets $1.95, Hero calls $1.95

River: ($7.90) A (2 players)
Hero checks, UTG bets $3.75, Hero calls $3.75

Total pot: $15.40 | Rake: $0.69

Results below:

Spoiler

Hero had K, A (two pair, Aces and Kings).
UTG had 3, 6 (one pair, nines).
Outcome: Hero won $14.71

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Oboje z MP polowalismy na UTG - dosyć podobnie jak poprzednio, potował flopa, turna, ale ten jednak czasem umial zastopować i nie był to pure blefy
MP grajacy srednio, ale trochę po nitowej stronie 21/14

myślę ze flop standard, nie chcciałbym sfoldować Ax tutaj, a jestem gotowy podjac ryzyko spadniecia 3ciego diamonda
turn call podoba mi się o tyle, ze on tu ciagle betuje Ax. Mogę chyba odrzucić flushdrawy, z ktorymi chcialby tanio dozbierać. Nie widzę tu nic innego jak AQ czy AK, wiec raise trochę mija się z celem, bo on moze to spasować
na river trochę jestem niepewny swojego reada, nagle zaczalem się zastanawiac, czy nie ma tam A8, A5, no ale odrzuciłem je wczesniej i nie wydaje mi się zeby miał tu lepszego fulla. just call, bo licze ze fish overcallnie, chociaż powinien byc chyba ship, bo fish od tripsa się nie odklei

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

BB ($10)
UTG ($20.84)
MP ($12.99)
Hero (CO) ($21.37)
Button ($10.83)
SB ($25.38)

Preflop: Hero is CO with 7, 7
UTG raises to $0.20, MP calls $0.20, Hero calls $0.20, 2 folds, BB calls $0.10

Flop: ($0.85) 5, A, 7 (4 players)
BB checks, UTG bets $0.80, MP calls $0.80, Hero calls $0.80, 1 fold

Turn: ($3.25) 8 (3 players)
UTG checks, MP bets $2.63, Hero calls $2.63, UTG calls $2.63

River: ($11.14) A (3 players)
UTG checks, MP bets $9.36 (All-In), Hero calls $9.36, 1 fold

Total pot: $29.86 | Rake: $1.34

Results below:

Spoiler

MP had 4, 6 (straight, eight high).
Hero had 7, 7 (full house, sevens over Aces).
Outcome: Hero won $28.52

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

zagrałem dzisiaj jak ostatnia pizdeczka, nawet przyspazowalem raz, co nie zdarzyło mi się już od bardzo dawna. Co raz mniej jestem zadowolony ze swojej gry niestety, będę musiał jakies poważniejsze kroki przedsięwziąć, bo nie chce kolejnego miesiaca zmarnowac na mikro zwyciestwach na NL10

magic turn, ale sick flop, na pewno oddalbym mu stacka

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (4 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (Button) ($10)
SB ($20.76)
BB ($19.75)
UTG ($31.27)

Preflop: Hero is Button with K, K
UTG raises to $0.30, Hero raises to $0.90, 2 folds, UTG raises to $2.20, Hero calls $1.30

Flop: ($4.55) 7, 9, 9 (2 players)
UTG bets $2, Hero calls $2

Turn: ($8.55) K (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($8.55) 2 (2 players)
UTG bets $5.90, Hero calls $5.80 (All-In)

Total pot: $20.15 | Rake: $0.91

Results below:

Spoiler

Hero had K, K (full house, Kings over nines).
UTG had K, 9 (full house, nines over Kings).
Outcome: Hero won $19.24

aż rzuciłem klasyczne "kurwa jego pierdolony river", bo po za Q to najbardziej sie asa obawiałem. Brakło mi jaj na fold

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

SB ($7.90)
Hero (BB) ($19.62)
UTG ($10.88)
MP ($10.40)
CO ($9.95)
Button ($29.22)

Preflop: Hero is BB with K, K
UTG raises to $0.30, 4 folds, Hero raises to $1, UTG calls $0.70

Flop: ($2.05) 2, 2, Q (2 players)
Hero bets $1, UTG raises to $3, Hero calls $2

Turn: ($8.05) 9 (2 players)
Hero checks, UTG checks

River: ($8.05) A (2 players)
Hero checks, UTG bets $2.90, Hero calls $2.90

Total pot: $13.85 | Rake: $0.62

Results below:

Spoiler

Hero didn't show K, K (two pair, Kings and twos).
UTG had A, J (two pair, Aces and twos).
Outcome: UTG won $13.23

no i moj największy bohater dzisiaj:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com

UTG ($10.95)
MP ($8.62)
Hero (Button) ($11.60)
SB ($10.05)
BB ($11.37)

Preflop: Hero is Button with 8, 9
1 fold, MP raises to $0.20, Hero raises to $0.60, 2 folds, MP calls $0.40

Flop: ($1.35) 8, Q, 5 (2 players)
MP checks, Hero bets $0.75, MP calls $0.75

Turn: ($2.85) 7 (2 players)
MP checks, Hero checks

River: ($2.85) 6 (2 players)
MP bets $1.30, Hero raises to $3.30, MP raises to $7.27 (All-In), Hero calls $3.97

Total pot: $17.39 | Rake: $0.78

Results below:

Spoiler

Hero had 8, 9 (straight, nine high).
MP had 2, A (high card, Ace).
Outcome: Hero won $16.61

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

O tym jak tmobile nabiera ludzi

Mój tata ma abonament w tmobile od blisko 12 lat(wczesniej era), aktualnie w sumie są na niego 4 telefony. W lipcu dostaliśmy bardzo ciekawą ofertę z Iphonem 5s, którego wziałem dla siebie w zamian za dopłacanie do abonamentu. Po kilku rozmowach i ustaleniach z konsultantem staneło na abonamencie 90 zl miesiecznie + 650 dopłaty za telefon. Gdy przyszła umowa, widniała na niej kwota 90 zł abonamentu, tata podpisał a ja dostałem nówke telefon. Jak się okazało, konsultant zrobił nas grubo w chuja, bo do abonamentu 90 zł jest dodawana co miesiąc rata 70zł(sic!) za telefon, która była zawarta w umowie gdzieś na dole. Żałuje, że nie przeczytałem ja tej umowy, to już nawet pal sześć te a nadmiarową kasę, ale jak widzę mojego tatę, który jest największym wzorem uczciwości jaki można sobie wyobrazić, i jak teraz jest mu głupio z tego powodu, to mi się serce kraje. Oczywiście on wie, że źle zrobił, ale po co wycinać tak lojalnemu klientowi taki numer?
W sumie zostaliśmy nakręceni na ~2000 zl, czyli tyle to my abonamentów płacimy w niecały rok. Trochę to żałosne, bo jeśli tmobile nie odstąpi od umowy, to na pewno natychmiast zrezygnujemy z usług tmobile, a ja jestem w stanie przekonac jeszcze kilka osob z najbliższego otoczenia, ze nie warto z nimi trzymać. Suma sumarum, nie wyjdzie im to na dobre.
Dodatkowo poprosiłem o radę kolegę prawnika, na pewno im tego nie odpuszczę i będę was informował o całej sprawie, bo z kurestwem należy walczyć wszelkimi dostępnymi srodkami.

HOWGH

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Kurestwo kurestwem, ale umowy to się czyta...

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Tak jak pisałem, mój tata od 12 lat jest w tej telefoni komórkowej i nigdy nie wycięli mu żadnego takiego numeru z umową, przez te lata podpisał ich tyle ze pewnie nabrał zaufania, zupełnie niepotrzebnie. Jasne, że się czyta i za ten błąd pewnie zapłacimy, bo jestesmy tego swiadomi, ale to tez takie ostrzezenie dla innych, ze nie wszystko złoto co się świeci i że nawet wydawać by się mogło, zaufana firma, potrafi nieźle nam dowalić. Zresztą nie poruszam tu tematu czytania umowy, bo to jasne, ile samego podejścia tmobile do całej sprawy ;)

Odpowiedz
Cytat

Musisz sobie to uświadomić chcieliście wyjść najkorzystniej, czyli innym słowem wyruchać T-Mobile a tu T-Mobile wyruchał Was :coolface: jeszcze szanownego Ojca który jak twierdzisz od dekady jest w temacie ... :yaoming:

Widzisz ja zawsze grzecznie dziękuje konsultantką/om czy to z T-Mobile, czy z Mbanku i jak się to mawia o jeden problem w życiu mniej, ale co Ty się przejmujesz Stars pokryje szkody takie przygody nie trafiają zazwyczaj na biednego który musi kombinować, tylko na takich jak Ty _drink:

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Musisz sobie to uświadomić chcieliście wyjść najkorzystniej, czyli innym słowem wyruchać T-Mobile a tu T-Mobile wyruchał Was :coolface: jeszcze szanownego Ojca który jak twierdzisz od dekady jest w temacie ... :yaoming:

Widzisz ja zawsze grzecznie dziękuje konsultantką/om czy to z T-Mobile, czy z Mbanku i jak się to mawia o jeden problem w życiu mniej, ale co Ty się przejmujesz Stars pokryje szkody takie przygody nie trafiają zazwyczaj na biednego który musi kombinować, tylko na takich jak Ty _drink:

Pomijając fakt, ze o pokerze nie masz bladego pojęcia, to naprawdę Cię polubiłem, bo masz jakąś tam swoja wizję świata i ją realizujesz wbrew reszcie, co jest na plus. Ale takie polaczkowate stwierdzenia, ze chcieliśmy kogoś wyruchać albo ze nie trafiło na biednego to sobie śmiało daruj.
Teraz na rynku jest taka walka o klienta, ze te 4-5 numerów które są w tmobile każda inna firma przyjmie z pocałowaniem ręki. Jeśli ktoś mi składa ofertę to nie widzę tu nigdzie próby wyruchania kogoś - to oni mi złożyli ofertę, nie ja im, to oni mają mieć za zadanie mnie utrzymać jako klienta.
Po za tym, jeśli w tmobile są inteligentni ludzie to sobie może kiedyś uświadomią, że w ten sposób więcej stracą niż zyskają

Ja sam jako jedyny w 5 osobowej rodzinie nie jestem w tmobile i do mnie z mojej sieci już nie dzwonią. Swego czasu odbierałem 2 telefony w tygodniu z "nieziemskimi ofertami" od orange, takimi, że moja oferta na karte bije ja 2,5 krotnie. Aż pewnego razu powiedziałem, że jak jeszcze raz złożą mi oferte która mnie obraża, to natychmiast przenoszę numer. Mija 7my miesiąc bez telefonu :D

Odpowiedz
Cytat

O pokerze nie gadajmy bo nie ma sensu, dałem Ci 4 ręce skomentowałeś je i że tak powiem nie ma przepaści między moim sposobem myślenia a Twoim ..., ale tak jak w życiu tak i w pokerze staram się zachowawać jakąś ostrożność. Czy w realu czy na necie mam taką gadkę wyruchać =, jeśli miałbym to zamienić na synonim bo tak Ci wygodniej to napiszę że wyjść z jakąś korzyścią dla siebie a wyszło na odwrót ...

A o tego biednego to co się spinasz, przecież nazwać kogoś bogatym to w obecnych czasach chyba komplement nie ?

Ja nigdy nie chciałem mieć komórki no bo i po co ... kiedy dostałem miałem inne spojrzenie na to i od kiedy mam to mam jeden numer w jednej sieci właśnie Era Tak&Tak / T-Mobile i mimo że wszyscy moi znajomi przeszli do Play żeby mieć darmowe Play - Play, lub jakieś tam płacenie po 60 zł na miech, ale właśnie nowy telefon + rozmowy do kilku sieci za darmo, sms-y, internetu aż za dużo itp., to ja się trzymam twardo T-Mobile na kartę i tak finalnie wychodzi że na fona wydaje 5-10 zł miesięcznie w porywach, a czasem nic nie muszę, dlatego to jest u mnie kolejny wydatek mniej, przeważnie to do mnie dzwonią, aniżeli ja do Nich a Skype jest darmowy _evil: I nawet dzisiaj dostałem sms-a od jakiegoś Tomka z T-Mobile który mi proponuje internet - takie sms-y to codziennych, których nawet nie czytam do końca.

Teraz najgorzej bo gdyby to była rozmowa w salonie, przez telefon to może mógłbyś tam kombinować jak odstąpić od umowy, a tak to jest umowa, podpisana przez Was a format czcionki nie ma tu nic do rzeczy, także przykro mi bo sądzę że nawet prawnik Ci nie pomoże _frown:

A skoro czepiłeś się mojego brzydkiego słowa to ja też w ramach rewanżu skomentuje pewne Twoje zdanie :

Trochę to żałosne, bo jeśli tmobile nie odstąpi od umowy, to na pewno natychmiast zrezygnujemy z usług tmobile, a ja jestem w stanie przekonac jeszcze kilka osob z najbliższego otoczenia, ze nie warto z nimi trzymać. Suma sumarum, nie wyjdzie im to na dobre.

Ja też przekonałem dwóch znajomych żeby nie grali w Starsa i zawsze mogę być tą trzecią, ale podejrzewam że z tego powodu Starsy nie podwyższą rake, zwolnią pracownika supportu czy usuną jakiś milionowy turniej, także w Twoim przypadku jest to samo. Ty i Twoich 10 znajomych to możecie że tak powiem pozbawić T-Mobile miesięcznie ~500 zł a T-Mobile to jakbym strzelał po Playu i Orange trzecia najpotężniejsza sieć w Polsce, więc krzywdy Im nie wyrządzisz zbytniej, jeszcze kwestia jaki Ty masz wpływ na swoich znajomych, bo mnie osobiście byś nie przekonał.

P.S Ja Ciebie też polubiłem tzn. darzę szacunkiem na tyle że jestem sobie w stanie coś popisać z Tobą starając się zachować max. kultury _drink:

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

pilna obserwacja co się dzieje na stolikach i jakie ręce wygrywają to podstawa :D

dzisiaj 43s

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com

MP ($10)
CO ($16.44)
Hero (Button) ($11.13)
SB ($10)
BB ($11.05)
UTG ($8.79)

Preflop: Hero is Button with K, K
UTG calls $0.10, 2 folds, Hero raises to $0.60, SB raises to $1.50, 1 fold, UTG calls $1.40, Hero raises to $11.13 (All-In), 1 fold, UTG calls $7.29 (All-In)

Flop: ($19.18) 10, 6, 7 (2 players, 2 all-in)

Turn: ($19.18) 5 (2 players, 2 all-in)

River: ($19.18) J (2 players, 2 all-in)

Total pot: $19.18 | Rake: $0.86

Results below:

Spoiler

Hero had K, K (one pair, Kings).
UTG had 4, 3 (straight, seven high).
Outcome: UTG won $18.32

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP ($11.86)
Hero (Button) ($13.15)
SB ($0.45)
BB ($10)
UTG ($12.57)

Preflop: Hero is Button with K, A
2 folds, Hero raises to $0.25, SB raises to $0.45 (All-In), 1 fold, Hero calls $0.20

Flop: ($1) 6, 5, 9 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($1) J (2 players, 1 all-in)

River: ($1) 2 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $1 | Rake: $0.04

Results below:

Spoiler

Hero had K, A (high card, Ace).
SB had 4, 3 (straight, six high).
Outcome: SB won $0.96

i wtedy pomyślałem, ze warto spróbować :D

MP ($16.98)
CO ($7.64)
Button ($10.36)
SB ($14.78)
Hero (BB) ($10)
UTG ($10.06)

Preflop: Hero is BB with 3, 4
UTG raises to $0.30, 1 fold, CO calls $0.30, Button calls $0.30, SB calls $0.25, Hero calls $0.20

Flop: ($1.50) 6, 7, 5 (5 players)
SB checks, Hero checks, UTG bets $1, CO calls $1, 2 folds, Hero raises to $4.45, 1 fold, CO calls $3.45

Turn: ($11.40) 10 (2 players)
Hero bets $5.25 (All-In), CO calls $2.89 (All-In)

River: ($17.18) 3 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $17.18 | Rake: $0.77

Results below:

Spoiler

Hero had 3, 4 (straight, seven high).
CO had 8, 6 (one pair, sixes).
Outcome: Hero won $16.41

no i jeszcze value bet:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

UTG ($10.32)
MP ($9.95)
Hero (Button) ($10.30)
SB ($8.76)
BB ($12.74)

Preflop: Hero is Button with 9, 10
2 folds, Hero raises to $0.25, SB calls $0.20, 1 fold

Flop: ($0.60) K, 4, 8 (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.60) 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.45, SB calls $0.45

River: ($1.50) 6 (2 players)
SB checks, Hero bets $9.60 (All-In), SB calls $8.06 (All-In)

Total pot: $17.62 | Rake: $0.79

Results below:

Spoiler

Hero had 9, 10 (straight flush, ten high).
SB had K, 7 (flush, King high).
Outcome: Hero won $16.83

Odpowiedz
Cytat
weirdcreep Autor wątku
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

NAPISAŁEM TYLKO NA BLOGU ZE 43S ŁAMIE WSZYSTKO I JUZ WIDAC NASTĘPCÓW :D :D :D

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

Button ($10.69)
SB ($11.66)
BB ($13.86)
UTG ($9.85)
MP ($13.78)
Hero (CO) ($15.37)

Preflop: Hero is CO with K, A
1 fold, MP raises to $0.20, Hero raises to $0.90, 3 folds, MP calls $0.70

Flop: ($1.95) 6, 5, 8 (2 players)
MP checks, Hero bets $1, MP raises to $3.57, Hero raises to $14.47 (All-In), MP calls $9.31 (All-In)

Turn: ($27.71) J (2 players, 2 all-in)

River: ($27.71) 4 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $27.71 | Rake: $1.25

Results below:

Spoiler

MP had 3, 4 (one pair, fours).
Hero had K, A (high card, Ace).
Outcome: MP won $26.46

Odpowiedz
Cytat