Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ciaciak w czasach popkultury

452 Posty
59 Użytkownicy
157 Reakcje
21.8 K Wyświetlenia

"SB - nie przepierdol na głupoty" zmiażdżyło :-D :appl:

Ciaciak rządzi na stołach :banana:

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$25.00:///////;SB$18.51:///////;BB$31.48:///////;UTG1$26.20:///////;UTG2$31.08:///////;MP1$113.75:///////;MP2$29.17:///////;MP3$24.18:///////;CO (Hero)$25.45:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:d, A:h.
5 folds, Hero raises to $0.62, BU calls $0.62, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.59) A:d, 3:h, 6:h (2 players)
Hero bets $1.00, BU raises to $3.34, Hero calls $2.34.

Turn: ($8.27) 7:s (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: ($8.27) 4:h (2 players)
Hero checks, BU bets $4.50, Hero???

Co tu robić? Gość trochę raisuje więc mając BFD nie mogę foldować, na turnie gra xb, sety / 2 pairs barrelują, a na riverze wbija kolor. Bluffcatchować to? Bo wygląda na trafiony kolor bądź jakiś krap. Staty:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Check/shove River na blokery xD

Sick spot. Jeśli spodziewasz się, że typ gra raise flop z toną crapu to wypada dla niego najlepszy runout żeby blefowac river. Z drugiej steony masa gutshotow i jakichś semiblefow wchodzi :D ja tam calluje z ciekawości.

Odpowiedz
Cytat
trymer
Elite Grinder

Ja tu nigdy na R nie obstawie typa na kolor. Ty masz A♥: a masa innych FD po prostu callnie F, xback T mówi mi, że gość ma słabiutko, więc pewnie taki R wykorzysta do blefu tym bardziej przy takiej agresji i WWSF, dla mnie call i najczęściej spodziewam się wygrać, ale karać się nie ma za co jeśli trafił tą piątkę z dupy, chociaż wydaje mi się, że grałby z nią wyżej.

EDIT: W$SD spore przy tej agresji, więc trafia, ale i tak call.

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Napisane przez preludiumm

Hehe, właśnie miałem trening z Govim dzisiaj i sporo razy koncept blokerów się przewinął, więc rzeczywiście brałem to też pod uwagę :truestory:

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Napisane przez ciaciak1

Hehe, właśnie miałem trening z Govim dzisiaj i sporo razy koncept blokerów się przewinął, więc rzeczywiście brałem to też pod uwagę :truestory:

Ale ten Govi to jest madry gosc.

Odpowiedz
Cytat
mycka86
PokerStrategist

Uważaj, bo ktoś na nl25 zrzuci Ci flusha :D

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez mycka86
Uważaj, bo ktoś na nl25 zrzuci Ci flusha :D

Generalnie to nutsowe blockery rozpatrywałbym na deepach bo na 100bb deep ludzie często nie mają guzika fold nawet w spotach gdzie jak później analizuje to nie biją NIC oprócz jakiegoś pure bluffu :D natomiast 200bb deep jakiś x/shove na uzupełnionym flushu czy w ogóle shove z blockerem już ma masywne FEq :)

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Napisane przez JohnyMighty

Napisane przez ciaciak1

Ale ten Govi to jest madry gosc.

Może już starczy? Całe forum się kilkakrotnie miało okazję przekonać, że masz zastrzeżenia do Govera, nie musisz docinek na jego temat pisać na każdym kroku. Johny, nie masz przecież 15 lat, więc zachowuj się jak przystało na dorosłego człowieka, a nie pajaca obrażającego ludzi przez internet. Jeśli żywisz do kogoś urazę, zachowaj to dla siebie.

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Wczoraj pite było, niestety jak wracałem do domu, mijając wysepki z trzema sygnalizatorami, na pierwszym z nich nie poczekałem na zielone światło i po pokonaniu pozostałych wpadłem w objęcia dwóch policjantów. Miło sobie porozmawialiśmy, kłócić się nie było po co, bo zero equity. I tak miesiąc niespecjalny, więc BI w tą czy tamtą :yaoming: Na początku ze dwa razy spytali "czy pan jest Polakiem?", jeden z nich po wzięciu mojego dowodu zakomunikował przez krótkofalówkę "będzie potrzebne wsparcie". Myślałem, że za moment żółwie czołgami się zjawią, ale generalnie nikt więcej do rozmowy się nie dołączył, zagadka pozostaje nierozwiązana. Spytali, czy coś piłem, odpowiedziałem zgodnie z prawdą. Cieszę się, że nie kazali dmuchać, byłem trzeźwy na umyśle, ale trzeźwość jedną drogą, %o drugą drogą - bo jakby mnie na izbę zgarnęli to już droższa impreza się robi no i wstyd jak szlag. Mam nauczkę, że następnym razem mimo pustego miasta trzeba mimo wszystko przytankować stojąc na światłach.

Odpowiedz
Cytat
Fosterek
Elite Grinder

Napisane przez ciaciak1
Wczoraj pite było, niestety jak wracałem do domu, mijając wysepki z trzema sygnalizatorami, na pierwszym z nich nie poczekałem na zielone światło i po pokonaniu pozostałych wpadłem w objęcia dwóch policjantów. Miło sobie porozmawialiśmy, kłócić się nie było po co, bo zero equity. I tak miesiąc niespecjalny, więc BI w tą czy tamtą :yaoming: Na początku ze dwa razy spytali "czy pan jest Polakiem?", jeden z nich po wzięciu mojego dowodu zakomunikował przez krótkofalówkę "będzie potrzebne wsparcie". Myślałem, że za moment żółwie czołgami się zjawią, ale generalnie nikt więcej do rozmowy się nie dołączył, zagadka pozostaje nierozwiązana. Spytali, czy coś piłem, odpowiedziałem zgodnie z prawdą. Cieszę się, że nie kazali dmuchać, byłem trzeźwy na umyśle, ale trzeźwość jedną drogą, %o drugą drogą - bo jakby mnie na izbę zgarnęli to już droższa impreza się robi no i wstyd jak szlag. Mam nauczkę, że następnym razem mimo pustego miasta trzeba mimo wszystko przytankować stojąc na światłach.

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
aston3
Oldschool Grinder
Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Napisane przez aston3
Link Text... :f_confused:

:thinking:

Odpowiedz
Cytat

Ile dostałeś za przechodzenie na czerwonym 50 czy 250 ??

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

100

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

Napisane przez ciaciak1
100

To w sumie też fajnie

Odpowiedz
Cytat

Ile by za to piwek było ♠_drink: szkoda, ale wiadomo że teraz sk....ny nie odpuszczą i na pouczeniu się nie kończy :spit:

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

"Sk...ny" - trochę wyrozumiałości :) To też są przecież ludzie i trudno mieć do nich pretensje o to, że wykonywali swoją pracę. Takie jest prawo, że na czerwonym się stoi a nie idzie, więc nie ma co się złościć o coś, za co tylko ja jestem odpowiedzialny :) Kto winien ten płaci i show must go on

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

To też są przecież ludzie

No właśnie, a każdy człowiek wie, że jak w idziesz w nocy i nie widać samochodu to się przechodzi a nie stoi jak idiota i czeka na pozwolenie wielkiego brata. No ale jak teraz, żeby zdać test psychologiczny do policji na każde pytanie trzeba odpowiadać 'dałbym mandat' no to się nie ma co dziwić, że chłopaki coraz mniej wyrozumiałe się trafiają:f_drink: Ja jechałem bez pasów i podłączył się za mną do ruchu radiowóz i gość swoim sokolim wzrokiem wyczaił, że jestem niezapięty, włączył sygnał i mnie skasował. Jak na odchodne pogratulowałem brawurowej akcji i powiedziałem, że życze mniej takich przestępców na drogach, to drugi kolega się poczuł wychylił się z radiowozu i zaczął mnie pocieszać, że nie jestem przestępcą w świetle prawa, bo to tylko wykroczenie xD Nawet ciężko ich zgnoić

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1 Autor wątku
ciaciak1
Oldschool Grinder

Bo hajs się musi zgadzać

Odpowiedz
Cytat