Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Change my mind?

17 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
403 Wyświetlenia
busiek19

Siema, historia użytkownika BleakAmaranth, jest prawie identyczna jak moja, więc skrobnę pare zdań ;). Kiedyś miałem wyjebane hazard, czasami dla zabicia nudów w barze wrzuciłem max 5-10zł na maszyne i jak wygrałem to przepiłem, a jak nie to nie grałem dalej. Moi rodzicie nie byli/są bogaci ale mają firmę, oraz kierownicze stanowisko więc można powiedzieć że miałem wszystko co chciałem ofc w granicach rozsądku. Traktowałem pieniądze z należytym szacunkiem, a gdy wydałem za dużo to poprostu o tym myślałem i było mi ich szkoda. Gdy miałem 18 lat kolega grający w kasynach pokazał mi pokera, i zbieraliśmy się w kilka osób i graliśmy cashe po 20-30zł. Na początku byłem mega nitem i często przegrywałem, ale po kilkunastu grach gdy zacząłem myśleć miałem już troche eadge nad nimi i dość często odchodzili bez siana. Wtedy uwierzyłem w swoje umiejętności i zacząłem grać online ale w sumie dla przyjemności, wpłaciłem 30$ i grałem nl2. Gdy dobiłem do 100 zacząłem grać mtt na kamerkach na 888 i pamietam że odrazu wygrałem z 300$, potem jeszcze kilka razy po 200-300$ ale większość wypłacałem albo przepierdalałem.Tak było jakieś 3 miesiące. W marcu paliłem jointy i piłem z kumplami i o 2 nadszedł pomysł żeby coś zagrać, miałem w rollu
80$ i wygrałem satke za 7$ do 66$ the cyclone na 888 i odrazu go shipnąłem i na koncie nagle pojawiło się 1,1k. Zawsze pierdoliłem brm więc w następnym dniu znowu postanowiłem zagrać ten turniej no i co? kolejny tysiak do kolekcji.
Pamiętam wtedy moje szczęście, myślałem sobie że najgorsze już za mną, a teraz gdy wszedłem na takie stawki to już zawsze będę zgarniał dobre hajsy a run będzie trwał. Nie pomyliłem się bo zaliczyłem kilka deepow roll szedł ciągle w góre i przy 2,9k zagrałem turbo deepa za 215 i zająłem 3 miejsce co dało 5,5k, nie umiałem wtedy uwierzyć w to co sie dzieje, w to że wygrałem w jakieś 20h kase za 2 lata napierdalania za minimalną krajową. Poczułem się bogiem i to mnie zniszyło. Z rolla 10k$ ciągle ubywało bo grałem sobie "od tak" nie myśląc nad każdym rozdaniem tak jak kiedyś a wydawałem z 5k/msc na jakieś głopoty zamiast pomyśleć co z tym robić no bo przecież jestem poker pro więc i tak będę wygrywał. Rozpiedalem w klubach kupe hajsu z teraz musze biedować i wpierdalać żarcie z bierdonki :f_ugly:. Ostatnie miesiące były dla mnie dosyć ciężkie ze względu na rodzine co za tym idzie nie miałem dużo czasu i jak ugrałem jakieś klocki to albo musiałem wypłacić, albo sat gamble mtt i po rollu. Dzisiaj wracam silniejszy, nie pokerowo lecz psychicznie co było moim największym problemem. Zaczynam od soboty z rollem 50$.

Jeżeli byłby ktoś chętny na stacking 75/25 na nl10 gdzie po 40k mam 17bb/10 a na 20 22/100 to prosze o pw.

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
busiek19 Autor wątku
busiek19

wpłaciłem sobie 20$ na krzaczka dzisiaj i zaczynam grind od nl2 :pokerface:.
Przy 70$ dorzucam stoły nl4-6 a przy 120 shotuje nl10.
cel-dojść do nl10 do środy przyszłego tygodnia.

Dzisiaj zagrałem 2:09h i przy wr-117,5bb zarobiłem 7,75$.

Pograłbym dłużej ale jestem max zjebany, więc chce się wyspać a od jutra napierdalamy ostro _love:

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Cześć.

Myślę, że Twoja historia jest nieco pozytywniejsza, niż BleakAmarantha. Ty przynajmniej sobie za tą kasę pożyłeś. ;) Tak czy inaczej grunt, że poprawiło się Twoje podejście do pokera.

Co do drugiego posta, to wydaje mi się, że trochę aggro BRM masz. Średnio paręnaście BI na limit. Jeśli grasz mało stołów, to jeszcze może się udać, ale jeśli robisz większy multitabling, to będziesz grał praktycznie całym rollem naraz. _rolleyes:

Powodzenia przy stołach!

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Napisane przez dragoste
Cześć.

Myślę, że Twoja historia jest nieco pozytywniejsza, niż BleakAmarantha. Ty przynajmniej sobie za tą kasę pożyłeś. ;) Tak czy inaczej grunt, że poprawiło się Twoje podejście do pokera.

Co do drugiego posta, to wydaje mi się, że trochę aggro BRM masz. Średnio paręnaście BI na limit. Jeśli grasz mało stołów, to jeszcze może się udać, ale jeśli robisz większy multitabling, to będziesz grał praktycznie całym rollem naraz. _rolleyes:

Powodzenia przy stołach!

Cześć. No właśnie mnie boli to że z 35-40k pln wygranych ogólnie w poksa z 25 wróciło do regów(15 w 3 dni) przez tillt,alkohol oraz granie hu albo omaha gdzie średnio to ogarniałem a grałem nl100 min " żeby się odkuć". Teraz wiem że mądre gospodarowanie pieniędzmi jest dużo ważniejsze od skilla.

Co do brm, jest troche agro ale przy -2bi schodze niżej, gram nit style a na moim roomie ilość fishy daje mi przewagę nawet gdy będę grał 12-15bi. Ponadto taki brm będę stosował tylko do nl10 potem będę zwiększał go do 25bi na nl20 30 na 30 itp.

Zaraz zaczynam sesje którą planuje skończyć około 5 rano więc zobaczymy ile wyciągne od tych fiszków na nl2.

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Kurde ale ten nowy hm zamula :facepalm: . Zagrałem 1k narazie i musiałem przerwać.

roll-34$

Gramy dalej :sdrink

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Zauważyłem że moge grać sesje tylko max 1k rąk bo przy 900 zaczyna zamulać i często trwa to tak długo że daje mnie na sit out.

roll-46$

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Wczoraj dobiłem do 54,5$ i wpłaciłem 30$ żeby szybciej szło więc mam już 84,5$. Gram nl2 ale będę starał się dodawać jak najwięcej nl4 i 6 lecz traffic jest tam strasznie słaby. Dzisiaj planuje zagrać 3-4k hands, mam nadzieje że do środy wejdę na nl10 jak zakładałem, a do końca grudnia będę grał nl50-100 :P

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Fakt faktem, że sytuacja podobna, u mnie się chyba różniła tylko tym, że dłużej miałem to u siebie i ten standard życia dłużej trwał. :P (i też sobie za tą kasę pożyłem, nie można powiedzieć )

Właśnie rozbawiło mnie jak napisałeś o jedzeniu z biedronki. Mi tam nigdy to nie uwłaczało, bo zawsze skromny byłem, ale dziwnie i zabawnie się czuję jak teraz patrzę, co jaką ma cenę, selekcjonuję zakupy itd.

Powodzenia :sdrink. Sam też pewnie wrócę za jakiś czas, jednak teraz na pewno nie jestem gotowy. Też planowałem sick grindowanie, mam nadzieję, że Ci się uda, co mnie pewnie w jakiś sposób zmotywuję.

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Napisane przez BleakAmaranth
Fakt faktem, że sytuacja podobna, u mnie się chyba różniła tylko tym, że dłużej miałem to u siebie i ten standard życia dłużej trwał. :P (i też sobie za tą kasę pożyłem, nie można powiedzieć )

Właśnie rozbawiło mnie jak napisałeś o jedzeniu z biedronki. Mi tam nigdy to nie uwłaczało, bo zawsze skromny byłem, ale dziwnie i zabawnie się czuję jak teraz patrzę, co jaką ma cenę, selekcjonuję zakupy itd.

Powodzenia :sdrink. Sam też pewnie wrócę za jakiś czas, jednak teraz na pewno nie jestem gotowy. Też planowałem sick grindowanie, mam nadzieję, że Ci się uda, co mnie pewnie w jakiś sposób zmotywuję.

Hej, po pierwsze trzeba myśleć pozytywnie, a wszystko sie uloży(czyt. shipniesz sm _cool:)

Nie chodzi mi o samo jedzenie ale jak żyłem "dobrze" to wbijałem do sklepu i patrze a jack daniels w sumie to tylko 20$ czyli 1 albo 0,5bi czyli nie ma się co zastanawiać, i nie za bardzo liczyłem ile wydaję, teraz się to zmieniło.

Dzięki, ja jestem pewny że się uda bo jaki poziom jest na pszemku to wiadomo, a ja zamiast grać tight to strasznie spazzowałem co doprowadziło do tego że regowie callowali mnie za 200$ z parką w omahe :ayfkm: czy j6 na flopie aa8 gdzie miałem q10 _biggrin:

Co do poksa, to miałem nie grać mtt ale te cam za 1$ i ilość fishy w nich grających skłoniła mnie do zainwestowania 3$. Oto wynik

Szkoda ostatniej ręki gdzie trafił mi się flush na k a gościowi na a

Roll to obecnie 217$ więc zaczynamy podbój nl10, a cel jest jest taki żeby do weekendu wejść na 20 z rollem 500$.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Witam wszystkich, pierwsza sesja na nl10 za mną i jak narazie lecimy całkiem spoko, ciekawe czy do weekendu wejdę na 20, oraz zastanawiam się jaki brm sobie zrobić na 30 i 50. Myślę że przy 1k zaczne dodawać nl30 a 1,8k-2k shotować nl50. Trzeba ostro zapierdalać bo przydałby się jakiś hajsik na święta oraz w styczniu chcę zmienić mieszkanie, kupić tv i xboxa no i grindować nl100 do lutego. Wiem za to jedno, zanim zarobie na cashach min 2-3k żeby mieć rolla na 50, kase na życie to do tego czasu nie gram wogóle mtt, bo za duże swingi, jak będzie zaplecze finansowe to wpłace 1k na p* i będę mixował cash z mtt.

roll-240

+ wrzuce jakieś ciekawe ręce z wczoraj.

Spoiler

Pacific $10.00 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 2026607
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP1: $9.75 - VPIP: 16, PFR: 10, 3B: 3, AF: 2,2, Hands: 619
MP2: $11.53 - VPIP: 14, PFR: 9, 3B: 3, AF: 2,3, Hands: 778
CO: $20.85 - VPIP: 14, PFR: 9, 3B: 7, AF: 5,3, Hands: 118
Hero (BTN): $13.57 - VPIP: 20, PFR: 14, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 83816
SB: $11.18 - VPIP: 48, PFR: 2, 3B: 0, AF: 1,1, Hands: 93
BB: $15.00 - VPIP: 13, PFR: 6, 3B: 1, AF: 0,7, Hands: 258
UTG: $9.90 - VPIP: 20, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 5
UTG+1: $7.55 - VPIP: 16, PFR: 10, 3B: 3, AF: 2,2, Hands: 619

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with A :diamond: K :spade:
UTG calls $0.10, 4 folds, Hero raises to $0.40, 2 folds, UTG calls $0.30

Flop: ($0.95) A :spade: T :diamond: J :diamond: (2 players)
UTG bets $0.71, Hero calls $0.71

Turn: ($2.37) J :club: (2 players)
UTG bets $2.37, Hero calls $2.37

River: ($7.11) J :spade: (2 players)
UTG bets $6.42, Hero calls $6.42

Final Pot: $19.95
Hero shows A :diamond: K :spade:
UTG shows Q :spade: 6 :spade:
Hero wins $18.96
(Rake: $0.99)

mp1=mega fish dlatego c/c bo on nie ma rangu i jak wiadomo 5 może mieć, ale po przemyśleniu ma za dużo słabszych asów dlatego shove a to co zobaczyłem mnie mega zaskoczyło.

Spoiler

Pacific $10.00 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 2026608
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): $9.60 - VPIP: 20, PFR: 14, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 83816
BB: $18.24 - VPIP: 13, PFR: 5, 3B: 0, AF: 3,3, Hands: 181
UTG: $10.15 - VPIP: 16, PFR: 10, 3B: 4, AF: 2,0, Hands: 1354
UTG+1: $4.30 - VPIP: 10, PFR: 10, 3B: 10, AF: 5,0, Hands: 222
MP1: $12.09 - VPIP: 76, PFR: 3, 3B: 0, AF: 1,5, Hands: 29
MP2: $10.00 - VPIP: 12, PFR: 3, 3B: 1, AF: 4,0, Hands: 1105
CO: $7.38 - VPIP: 16, PFR: 8, 3B: 2, AF: 2,0, Hands: 589
BTN: $10.00 - VPIP: 12, PFR: 4, 3B: 2, AF: 1,7, Hands: 2018

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with Q :club: A :spade:
2 folds, MP1 calls $0.10, 3 folds, Hero raises to $0.40, 1 fold, MP1 calls $0.30

Flop: ($0.90) 5 :club: T :spade: 5 :diamond: (2 players)
Hero bets $0.50, MP1 calls $0.50

Turn: ($1.90) A :heart: (2 players)
Hero bets $1.00, MP1 raises to $2, Hero calls $1

River: ($5.90) 7 :heart: (2 players)
Hero checks, MP1 bets $5.90, Hero raises to $6.70, MP1 folds

Final Pot: $17.70
Hero wins $0.80
(Rake: $0.88)

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Pograłem troche z rana, no i niewiem czy ja jestem tak dobry czy pozostali tak słabi :sdrink . Fishe płacą a regowie niechcą ze mną wlaczyć grając mega fit or fold. 50bb/100 ? easy _cool:

roll-290$

Z poza pokerowych spraw, właśnie dowiedziałem się że jutro zaczynam pracę. Zastanawiam się jak będzie z moim mindsetem jak ktoś będzie wydawał mi polecania, lecz niechce zawieść ojca który mi ją załatwił. Będę pracował od 6-14 więc nie będę w stanie grać do rana max do 23, a więcej po południu. Zamierzam i tak grać min 5h dziennie więc plany dotyczące poksa wciąż pozostają te same, i wciąż jestem niemal pewny ich realizacji.

Będę na bierząco informował o przebiegu mojej gry.

Odpowiedz
Cytat
Tobiashek

Cześć!

Mam do Ciebie kilka pytań, sam podzieliłem ostatnio rolla i cześć z P* przeniosłem na "bałwanki". Grywasz FR czy SH ?? Jak jest z możliwością multitablingu?? Wczoraj próbowałem gry na 6 stołach, wychodziło nawet ok, jest jakieś ograniczenie co do max. ilości stołów?? W jakich godzinach najlepiej Ci się gra?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Napisane przez Tobiashek
Cześć!

Mam do Ciebie kilka pytań, sam podzieliłem ostatnio rolla i cześć z P* przeniosłem na "bałwanki". Grywasz FR czy SH ?? Jak jest z możliwością multitablingu?? Wczoraj próbowałem gry na 6 stołach, wychodziło nawet ok, jest jakieś ograniczenie co do max. ilości stołów?? W jakich godzinach najlepiej Ci się gra?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro

Hej, gram fr, max jest 8 stołów ale ringowych możesz włączyć tylko 6 naraz. Co do godzin to zawsze są fishe i gra o każdej godzinie jest opłacalna ale najlepiej jest gdzieś 22-rana oraz 8-14 jak regowie wracają z pracy :D

Odpowiedz
Cytat
Tobiashek

Faktycznie poziom jest żałosny, pograłem dziś trochę NL10 FR, jest kilku ogarniętych graczy, reszta w większości rybki, spotkałem też kilku Polaków z forum skojarzyłem Gucia87. Pod jakim nickiem grasz?? O ile to żadna tajemnica :) Największy problem mam z tym, że w HM1 nie działa mi HUD i muszę grać trochę na czuja, z tego co widzę to Ty z HM2 nie masz żadnych problemów ??

Odpowiedz
Cytat

siema, pamietam Cie z 888, odbierz zapro, mam temat...

juz jestesmy znajomymi, to po prostu przeczytaj priva... :D

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

Napisane przez Tobiashek
Faktycznie poziom jest żałosny, pograłem dziś trochę NL10 FR, jest kilku ogarniętych graczy, reszta w większości rybki, spotkałem też kilku Polaków z forum skojarzyłem Gucia87. Pod jakim nickiem grasz?? O ile to żadna tajemnica :) Największy problem mam z tym, że w HM1 nie działa mi HUD i muszę grać trochę na czuja, z tego co widzę to Ty z HM2 nie masz żadnych problemów ??

Nick nieważny bo po co go podawać :f_eek:. Nie mam zadnych problemów z hm2 ale czasami muli mi troche, lecz to wina zbyt małej ilości ram.

Co tam u mnie? W pracy nauczyłem się jednego, mianowicie nigdy nie będę zapierdalał na etacie za 10zł/h, a takie 2 tygodnie roboty pomogą w mojej psychice bardziej szanować hajs z poksa i grać bardziej zachowawczo z lepszym brm :sdrink. Pograłem troche nl10 osatnio ale po 3-4h dziennie ale udało się cośtam ugrać i roll wynosi teraz 350$. Dzisiaj też gramy a na weekend ostry grind całodniowy i nocny więc 500$ do poniedziałku wydaję się easy do zrobienia.

*Do słuchaczy konkretnego rapu, obadajcie to

Odpowiedz
Cytat
busiek19 Autor wątku
busiek19

hej hej hello nie pisałem ostatnio, no bo zrobiłem rolla ok 700$ i torbitooo na haj stejkach mtt chociaz wygrałem za to tickety za ponad 1k _frown:, ost nie chciało mi się grać ale miałem wpłacić jakis hajs. Okazało się że nie musze _love: . Wczoraj byłem 3/8000 w 10k freerolu na 888 i costam wpadło( szkoda że nie 1 albo chociaz 2, bo miałem 5kk 2 koles 5kk i inny 1kk i ten short wygrał, najpierw przegrałem z nim 2 flipy a potem aq<j10 i wsuwka z 55<k10. Z 70c na party od wczoraj zrobiłem 150$, gram sobie ff ale w sumie tylko po to żeby szybko zrobić status. Nie gram mtt wcale cisne tylko cashe, ale zjebał mi sie hm więc narazie break. Jak zrobie złoto to wystawie jakies oferty mtt na 888, w których sam będę brał większość %, a przemyślałem to wszystko i granie satek za 10$ przy rollu 400 to ez torba wiec trzeba się ogarnąc.

aha szukam kogos do analizy rozdań nl fr, info pw

Odpowiedz
Cytat