Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Challenges & Midstakes SH & 扑克是赌博

559 Posty
93 Użytkownicy
2 Reakcje
35.5 K Wyświetlenia
vandixxx
Elite Grinder

z made hands SB reprezenci tu tylko 6x, które może mieć w sumie w range'u
więc też jestem ciekawy czemu taka ez decyzja
wklejasz mase rąk :f_thumbsup:, ale zero statów czy historii

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Wklejam bez stat, dynamiki te rączki bo nikt tu nigdy nic nie napisał a wcześniej coś tam nawet kilka razy dałem a dyskusji nie było wgle.. Bardziej robię to na zapchaj dziurę na blogu :D

Co do rączki. SB to jest reg na którego nie mam żadnych żelaznych readów ale w próżni na tych stawkach nikt tu nie ma żadnego 6x prócz może 66. Ax s pre call vs steal jest słaby tym bardziej że na bb siedział kolejny reg ze squuezem ponad 10% z tej pozycji więc callowanie tam 67s czy innych gówien jest słabe i on to wie . Standardowo ziomek ma 10% 3bet vs steal. Niewiem jak on buduje swój 3betting range tutaj ale w 99% dostaje instant z TT+ ,Aqo+. Dochodząc do turna jego c/r znając powyższe rzeczy pokazuje że z value on ma tam 66,99 więc trochę słabo. Poza tym najczęściej on zagra tutaj z tym call aby strzelił mu na riv (ale tego nie wiemy) więc daje mu jebnąć i robię instant. Jeżeli bym foldował ten river na takim blanku to jet to po prostu palenie kasy :)

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Jeżeli SB jest regiem, to większość czasu pewnie 3betuje SCz SB preflop, dlatego nie ma w range 6x (poza 66, ale niektórzy też to 3betują preflop). Jedyne co mógł trafić to 99, ale to są zaledwie 3 kombinacje. AQ pewnie już 3betuje preflop, więc jeszcze zostaje KQo i KQs, ale z kolei wątpię żeby to x/r na Turnie, bo większość czasu będzie się izolować na silniejsze układy//wyrzucić masę trashu, które mogłyby jeszcze betować river.

edit: akurat pisałem posta, zanim jeszcze deny odpisał, ale widać trafiłem w jego tok rozumowania :)

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Dreadman dokładnie o to mi chodziło :)

Jak kończyłem sesję byłem mega zmęczony i nie napisałem wszystkiego co planowałem bo mózg mi już parował. Przechodząc do rzeczy, zacząłem już Challenge 100bi nl200+ . Możliwe że bd wrzucał tutaj swoje postępy a na pewno jak to wykonam przeczytacie o tym tuaj :f_cool: Wypadałoby zmienić nazwę bloga :D Wish me gl

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

Analiza rozdania jest kozacka _thumbsup:, ale to jeszcze nie mój poziom... : (
glgl z challengem : )

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Ten fisz mnie zadziwia z każdym razem coraz bardziej :D

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1.50(BB) Replayer Game#52345487

xx($328)
xx7($184)
xx2($158)
hero ($186)
xx6($86.17)
xx1 ($267)
xx3($164)
xx4($86.47)

fold, hero raises to $6, xx2calls $6, fold, fold, fold, xxcalls $5.25, fold

FLOP ($19.50) 3♦ 3♠ 8♥

xxchecks, hero bets $9.67, xx2 folds, xxcalls $9.67

TURN ($38.84) 3♦ 3♠ 8♥ 8♣

xxchecks, hero bets $19.34, xxcalls $19.34

RIVER ($77.52) 3♦ 3♠ 8♥ 8♣ 8♦

xxchecks, hero bets $58.02, xxcalls $58.02

xx shows J♥ K♥
(Pre 18%, Flop 3.4%, Turn 0.0%)

hero shows A♣ A♠
(Pre 82%, Flop 96.6%, Turn 100.0%)

hero wins $188

Jako że może nie życzą sobie chłopaki swoich nicków publicznie to pokasowałem wszystkie :)

W challengu jak narazie tylko 4k handsów ale ważne że są profity :)
Odkąd zacząłem grać bardziej regularnie czuje że mogę być wstanie wykręcić te 6-8bb na midstejksach ale wymaga to ode mnie poprawy kilku mankamentów których nie mogę się pozbyć od zawsze a tutaj ludzie wykorzystują je w większości wypadków aczkolwiek regi wcale nie powalają na kolana.

I secik na koniec :)

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Napisane przez 89deny89
I secik na koniec :)

Spoiler

Jeżeli lubisz ogólnie elektroniczną muzykę, to polecam Essential Mix w BBC Radio 1. Co tydzień nowi artyści. Sety są dostępne na oficjalnej stronie tylko przez tydzień, ale sam Pete Tong przyznał, że właściwie nie będą się interesować tym, czy są one potem udostępniane dalej w sieci.

A tutaj link

Odpowiedz
Cytat
vandixxx
Elite Grinder

noo fajna nutka

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Wczoraj i dziś zrobiłem 6k handsów i to jest na tyle jeśli chodzi o ten tydzień. Powrót planowany w następnym tygodniu. Idę wziąć prysznic i do łóżeczka bo mam pociąg do siebie o 6 rano :rage:

Wykres póki co z tego miesiąca. (wrzucam bo jest na plusie :D )

I rączka. Na turnie na tego fiszrega zamknąłem oczy i puush. Czy jest ev+ Dobre pytanie, Board się mega skoorydynował. Może mieć wszystko ale dupa tam, trzeba jebnąć .

NL Holdem $4(BB) Replayer Game#52484054

hero ($774)
x($849)
x1($713)
x2($604)
x3($400)
x4 ($646)

x3 posts $4, , fold, fold, x3 checks, x4 raises to $12, hero raises to $44, fold, fold, x4 calls $32

FLOP ($96) 4♦ T♣ 8♦

hero bets $55.92, x4 calls $55.92

TURN ($207) 4♦ T♣ 8♦ 7♥

hero checks, x4 bets $155, hero raises to $674 (AI), x4 calls $390 (AI)

RIVER ($1,301) 4♦ T♣ 8♦ 7♥ J♣

x4 shows 7♣ 6♣
(Pre 23%, Flop 35.1%, Turn 29.5%)

hero shows K♦ K♥
(Pre 77%, Flop 64.9%, Turn 70.5%)

hero wins $1,291

Niewiem jak zagrać optymalnie tutaj ale x/f na tego typa jest zbyt słaby, x/c też bo jebnnie na riv ze wszystkim a jest mega dużo chujowych kart więc chyba tylko x/r ale nie jestem pewien.

Następny wpis pojawi się pewnie przy okazji kolejnej sesji więc czekajta cebulaki :facepalm:

Piona :)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

no o ile regularnie gracie i robisz to tez z innymi handami to bedzie ok jak zachowasz odpowiednie proporcje

Odpowiedz
Cytat
notomorrow
Elite Grinder

Może mieć wszystko ale dupa tam, trzeba jebnąć .

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Jak patrzę na screenshot to chyba huda nie do końca zamalowałeś :) Chyba, że to taki nickowy kalambur, jak tak to będę strzelał: "ustrzeliłem :f_cool: ?

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

No miało nie być nicka ;p Jak możesz to z edytuj :)

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Napisane przez 89deny89
No miało nie być nicka ;p Jak możesz to z edytuj :)

Zrobione.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Nick taki jak podałeś apropo ,wygrałeś Sherlocku =) ty za edit

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Siema :)

Wpis jednak w czwartek bo grindowałem i nie miałem czasu nic tu upnąć.

Możliwe że jeszcze jutro zagram standardową sesję ale nic pewnego. W tym momencie jestem mega zadowolony z volume jaki osiągnąlem nt moment bo miałem conajmniej 10+dni w których nie mogłem wgle pograć więc naprawdę spoko.

Mam jeszcze kilka rzeczy które koryguje w swojej pustej bani aby dojść do perfekcji i wygrindować tych wszystkich fiszów :pokerface: Cały czas zmagam się z problemem, iż na początku sesji zawsze gram jak debil i przegrywam 2-3 bi po czym zaczynam std gierkę. Gdyby nie te chore spazzy to mógłbym sporo zaoszczędzić i to jest dla mnie priorytet. Są 3 opcje:

a) Wejdę na nl5 i bd wrzucał alliny
b) Może jakaś muzyka relaksacyjna
c) Analiza spotów z dnia poprzedniego / zmarkowanych rąk

Zacznę z dupy strony od c) a potem b i na koniec lekki gumbol ,ale to ostateczność :D

Poza pokerowo zarezerwowałem hotel na wknd we Wrocławiu :)

kącik wykresowy :pokerface:

kącik z cyklu, wtf

Spoiler

NL Holdem $4(BB) Replayer
SB ($803)
BB ($400)
UTG ($416)
CO ($1,134)
Hero ($400)

Dealt to Hero Q♦ T♠

UTG calls $4, fold, Hero raises to $16, fold, fold, UTG calls $12

FLOP ($38) T♣ Q♥ J♦

UTG checks, Hero bets $26.60, UTG calls $26.60

TURN ($91.20) T♣ Q♥ J♦ 8♣

UTG checks, Hero checks

RIVER ($91.20) T♣ Q♥ J♦ 8♣ T♦

UTG bets $63.84, Hero raises to $357 (AI), UTG calls $293

Hero shows Q♦ T♠
(Pre 44%, Flop 69.3%, Turn 70.5%)

UTG shows K♥ 8♠
(Pre 56%, Flop 30.7%, Turn 29.5%)

Hero wins $803

Spoiler

NL Holdem $2(BB) Replayer
Hero ($241)
BB ($180)
UTG ($351)
CO ($212)
BTN ($463)

Dealt to Hero Q♠ Q♥

UTG raises to $6, fold, BTN calls $6, Hero raises to $28, fold, fold, BTN calls $22

FLOP ($64) 8♦ 6♦ J♦

Hero bets $56, BTN raises to $156, Hero raises to $213 (AI), BTN folds

Hero shows Q♠ Q♥

Hero wins $373

Tak się robi red line :D Nie sądziłem że tam jest jeszcze miejsce na fold :D

Okej,that's all , gl na stołąch :)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

ja poczatek sesji gram mniej stolow, nie zawsze chce mi sie robic jakies analizy handow czy 'rozgrzewac sie' odpowiednio.

btw jak ebdziesz wruzcac AI na nl5 to moge sie dolaczyc i poszastamy pieniedzmi obaj, wieksze kolejki sie zrobia :)

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Elo :)

Ostatni wknd pod znakiem zwiedzania Wrocka. Zatrzymaliśmy się w Mercurym obok galerii dominikańskiej i hotelik nie zawiódł :) : Faktem jest, że zwiedzania jest tam na 2 dni ale jest naprawdę fajnie i klimatycznie :) Nie ma co się za bardzo o tym rozwodzić i tak też będzie gdyż to blog pokerowy wkońcu.

Ostatni wykres ukazuje moje wszystkie działania w zeszłym miesiącu. W tym narazie idzie całkiem dobrze, gra jest wg mnie na naprawdę niezłym poziomie więc i wyniki są ok.

Challenge

Jeśli chodzi o challenge to wykresik poniżej. Dla ułatwienia postanowiłem liczyć od 1 sierpnia. Póki co jest niezły run . Zdaję sobie sprawę że taki winrate będzie ciężko utrzymać. Liczę nadal na swoje 6-8bb.

Pierwszy i ostatni wykres z hajsem :pokerface:

Spoiler

:fuckyeah

Mindset

Zgodnie z ostatnim wpisem postanowiłem przed sesją zaczynać od analizy zmarkowanych rąk. Dziś też przysiadłem do kilku regów co mam po kilka k rąk aby złapać jakieś ready. Wiadomo że ciężko znależć na nich jakieś żelazne ale w niektórych close spotach przydają się tellsy co do czasu czy sizingu. Jeśli chodzi o sam efekt tego eksperymentu daję spory +.

i ofc muzyka by muzykaktórejpotrzebujesz :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

Jak na takie limity to chyba nie za duże swingi? Fajny wykres, wrzucaj czasami jakieś rozdania z analizami to może kiedyś też taki będę miał :P
glgl

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

siema, gdzie te gierki swoje uskuteczniasz?

Odpowiedz
Cytat