Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Challenges & Midstakes SH & 扑克是赌博

559 Posty
93 Użytkownicy
2 Reakcje
35.6 K Wyświetlenia
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Napisane przez Dreadman7

Napisane przez 89deny89

Napisane przez vandixxx
easy - quads

nie ;p

W 4-handed trapował KK? :D

To jakaś ryba była, tak?

jesli 85/15 łapie się pod rybę to jak najbardziej. =)

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer Game#2425994

muller1 ($318)
jayjay ($109)
hero($199)
gia ($159)
tuuri ($605)

hero antes $0.25, gia antes $0.25, tuuri antes $0.25, muller1 antes $0.25, jayjay antes $0.25, , fold, fold, tuuri raises to $6, muller1 calls $5, jayjay calls $4

FLOP ($19.25) K♦ 7♦ 4♣

muller1 checks, jayjay checks, tuuri checks

TURN ($19.25) K♦ 7♦ 4♣ A♠

muller1 checks, jayjay checks, tuuri checks

RIVER ($19.25) K♦ 7♦ 4♣ A♠ Q♠

muller1 bets $14.32, jayjay folds, tuuri calls $14.32

tuuri shows Q♥ Q♣
(Pre 69%, Flop 79.8%, Turn 4.5%)

muller1 shows 7♥ A♥
(Pre 31%, Flop 20.2%, Turn 95.5%)

tuuri wins $44.87

To rozdanie było wcześniej i stawia tutaj pytanie czy ja przypadkiem nie mam folda z tym TT? :D
AFq na riv miał 50 ale to były blefy 1bb stąd nazbierał

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Nie, z tymi TT to nie możesz foldować. Pomimo tego, że on jest ultra-pasywny, to zobacz, że nawet jezeli na River tylko raisuje FH+, to ciągle jesteś ahead.

Board: 3s Kc 7d 3d Ts
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 30.769% 30.77% 00.00% 12 0.00 { KK, 77, 33, K3s, K3o }
Hand 1: 69.231% 69.23% 00.00% 27 0.00 { TT }

A nawet jeżeli dasz mu tylko taki range, który trafił na river FH(KK, zakładam, że K3o/K3s też może mieć), to pomimo tego jesteś ahead

Board: 3s Kc 7d 3d Ts
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 33.333% 33.33% 00.00% 9 0.00 { KK, K3s, K3o }
Hand 1: 66.667% 66.67% 00.00% 18 0.00 { TT }

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Ja zagralem turbo insta snap call i zawsze tak zagram w tym spocie :)

Co do twojego zakresu , to on moze miec tu any fh ale wlasnie pytanie jakie raisnie na riv :) bo po tym qq nie zdziwilbym sie jakby k3o just call a dopiero 77 raisowal ale tego nie da sie rozkminic , to fiszka, czasem golego tripsa raisnie bo uzna ze mam AA albo ze brakuje mu kilku euro do rachunku wiec sprobuje je sciagnac .

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Może gdybym nie miał kaca bym skrobnął podsumowanie miesiąca bo dziś jest ostatni dzień kiedy mam czas na to ale niestety... w skrócie nie spełniłem żadnego z założeń i jestem zły. Ostatnie sesje to lekki wpierdol ale to std

Wczoraj pierwszy raz grałem pod wpływem % i efekt był oczywisty, 0$ na p*. Zacząłęm od 2 stołów PLO25 i skończyliśmy na HU nl50 i reg mnie wyfiszował ale mam taki niesmak teraz że po 0,5 grałem że to rekord. Plusem jest że wiem że nie gram zbytnio A-game po % :D

Teraz czas na 10- dniowy odpoczynek we Włoszech.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Witam po krótkiej przerwie. :)

Zgodnie z tym co mówiłem wrzucę trochę fotek z Włoch które mega mi się spodobały. Klimat ,podejście ludzi jest zupełnie inne niż u nas. Siesta jest umownie od 12 do 16 kiedy wszystkie małe restauracje, sklepy prowadzone przez Włochów są zamykane i jest chillout :f_love:. Żyć nie umierać . U nas w Lido Adriano bo tam stacjonowaliśmy to otwarty był wtedy tylko lidl i sklepy nuggetsów a reszta beton.

Piza. Mają jeden plac i nic poza tym .Wieżę widać z tyłu ale żadna rewelacja. Ilość nuggetsów sprzedających parasolki to jest jakiś rekord("good prize" :D cały czas to samo )

Florencja. Miasto piękne. Klimat mega, wąskie uliczki, duzo ciekawej architektury, nawet takiego laika jak mnie to jarało choć nasza przewodniczka (pani Jadwiga bodajże) to skilla miała na poziomie regów z nl2 :facepalm:

Rzym. Mega i szkoda mówić więcej słów. Ilość obiektów do zwiedzenia jest porażająca i w jeden dzień nie ma możliwości tego ogarnąć. Przyjechaliśmy tam z samego rana i wszyscy pojechali do Watykanu na audiencje a ja oczywiście zrobiłem snap call na Stadio Olimpico bo Watykan i cała religijność nie jest dla mnie jakoś super ważna. Poszliśmy tam dopiero na koniec.

Wenecja. Śmierdzi ale to jest akurat oczywiste. Ma swój specyficzny klimat, gondole , małe mosty też dodają swoistego smaczku temu miejscu . Ilość turystów jest taka w uliczkach że nie da się stanąć i zawiązać buta bo przejdą po człowieku.

Byliśmy jeszcze we włoskim odpowiedniku Disneylandu i choć się od tego wzbraniałem bo uważałem za bez sens to jak tam wpadłem to czas od 10 do 16 minął mi w sekundę. Tak to wygląda, w rzeczywistości dużo ciekawiej :) Oczywiście na tych atrakcjach siedzieliśmy na przednich rzędach choć dłużej na nie się czeka ale efekt jest mocniejszy :D

My stacjonowaliśmy w Lido Adriano i każdemu mogę śmiało polecić ten kurort. Ceny przyjazne, morze mięliśmy obok ośrodka. Dobre życie, jeszcze tam wrócę. A i jeszcze jedno, wina włoskie..delicious :) Ceny od 2 euro ale to wcale nie znaczy że to leśne dzbany w smaku. Jeśli chodzi o to to we Włoszech trzeba pić same wina bo jest to EV+ zagranie :)

W poniedziałek idę do swojego doktorka po materialy do pracy i zaczynam ją pisać bo muszę to skończyć w tym semie bo Łódź mi się lekko znudziła + ile można studiować?! :D Poza tym bd mógł rozkminiać wszelkie możliwe opcje bo tak znowu byłbym tutaj uziemiony. Tak swoją drogą to w wakacje wynajmuje kawalerkę w Gdańsku na 3 miechy więc powrót do trójmiasta po roku przerwy ale na dłużej niż wtedy.

Pokerowo jak nie trudno się domyśleć jest be i póki co nie wracam do stolików, może w przyszłym tygodniu choć wątpię w to więc fiszki mają teraz wolne :f_cool:

i nutka którą znajomy mi zapodał -> sztos

ktoś przebrnął całość ?:D

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Super foty, jadę właśnie do Wenecji pod koniec maja, to mam nadzieje, że może ten smród już minie :D

btw. dobry masz gust muzyczny :nh

Odpowiedz
Cytat
d2vio
Elite Grinder

wlasnie natknalem sie na twoj setup , moglbys cos wiecej napisac o fotelu, bo wyglada mega zajebiscie.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

http://www.dxracer.pl/art1_fotel-komputerowy-dxracer-oh-f02-nr.html

+

http://www.dxracer.pl/art18_podkladka-pod-mysz-dxracer-oh-ar02b-n.html

Mam to krzesło od zeszłego września. Inwestycja w 100% udana. Stabilne ,masywne krzesło na którym praca po kilkanaście godzin jest zupełnie niezauważalna. Ponadto dokupiłem sobie tą podkładkę pod mysz bo miałem problemy z nadgarstkiem przez trzymanie go w niepoprawnej pozycji . Nt moment problem zniknął i wogóle mnie nie boli. Krzesło jest regulowane jak widać na stronce na wiele możliwości dzięki czemu możemy sobie je izi ustawić w najlepszy dla nas sposób . Dodatkowo te poduszeczki też dają radę bo nie odczuwasz żadnego bólu w odcinku lędźwiowym oraz szyjnym co na normalnych krzesłach po kilku h daje we znaki.

Podsumowując jest to produkt wart swojej ceny i polecam go każdemu grinderowi. :)

Odpowiedz
Cytat
d2vio
Elite Grinder

Napisane przez 89deny89
http://www.dxracer.pl/art1_fotel-komputerowy-dxracer-oh-f02-nr.html

+

http://www.dxracer.pl/art18_podkladka-pod-mysz-dxracer-oh-ar02b-n.html

Mam to krzesło od zeszłego września. Inwestycja w 100% udana. Stabilne ,masywne krzesło na którym praca po kilkanaście godzin jest zupełnie niezauważalna. Ponadto dokupiłem sobie tą podkładkę pod mysz bo miałem problemy z nadgarstkiem przez trzymanie go w niepoprawnej pozycji . Nt moment problem zniknął i wogóle mnie nie boli. Krzesło jest regulowane jak widać na stronce na wiele możliwości dzięki czemu możemy sobie je izi ustawić w najlepszy dla nas sposób . Dodatkowo te poduszeczki też dają radę bo nie odczuwasz żadnego bólu w odcinku lędźwiowym oraz szyjnym co na normalnych krzesłach po kilku h daje we znaki.

Podsumowując jest to produkt wart swojej ceny i polecam go każdemu grinderowi. :)

no ja nosze się z zamiarem inwestycji w jakies dobre krzesło , bo mój kregosłup sie tego zaczyna domagac. Powiedz mi czy nie jest za twardy ten fotelik , dupa nie boli przy siedzeniu 15h? :D

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Dla mojej postury 183cm ,76kg wagi uważam że to krzesło jest idealne. Tyłek mnie nigdy nie boli po jakiś sick sesjach, ale ja gram kesze więc 15h rzadko siedzę :) Co do tego czy jest miękkie itp to w moim subiektywnym odczuciu jest ok. Jeśli jesteś gdzieś z okolic łodzi to możesz wpaść obczaić :)

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Ja chętnie obczaje:) przyjmij zapro.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Hello :)

Wpis nie będzie długi bo pisać za bardzo o czym nie ma :D

Wstawiam wykres z tego miesiąca. Pracowałem nad tym volume 1h ,ale przynajmniej jest na opłaty :facepalm: Stejki są do przodu to chłopaki może mi zarobią na jakiegoś kebsa na grubym.

Dorzuciłem z nonSDV żeby pokazać jak się blefuje :pokerface:

Niestety nt moment ciężko mi wszystko ogarnąć przez co nie gram bo wiem jak to absorbuje mi myślenie na inne sprawy a wziąłem się za pisanie pracy. Jak narazie jest strona tytułowa i wstęp do tematu ,aż 4 strony :D Ważne że mam jakieś materiały choć mój promotor nie chciał mi pożyczyć książek bo bał się że ukradnę co ponoć robili moi poprzednicy. Pójdę jeszcze w nast. tyg do czytelni w bibliotece ,po kseruję cp trzeba i jazda. Fajnie by to napisać w 2 tyg.

Czemu 2 tyg. ?? Pewien fisz mi zaproponował za darmochę nocleg w Marbelli na najbliższy event starsów i jeśli uporam się szybko z tą pracą to pewnie se polecę po gamblować. Czytałem że gierki od nl500ojro więc akurat jak dla mnie :) Poziom myślę może być żenujący bo kurort itd itp ale wtedy trzeba będzie robić lepszą selekcję bo zjedzie sporo prosów onlajn..

Poza tym mam już lokum w Gdańsku więc oficjalnie mogę pow że opuszczam moją Łódź. Czy na tarczy? Miło bd wspominał chwile spędzone tutaj, tym bardziej że to było moja pierwsza "ucieczka" z domu na tzw swoje. W gdańsku najprawdopodobniej na uniwerek na coś ciekawo/lajtowego bo polibuda mnie lekko wkurwiała od pewnego momentu.

Na koniec rozdanko. Koleś to chyba najgorszy reg jaki istnieje. Gra od nl100 do nl1000 , MSS/SSS i ma tyle leaków (orjent ma suchara ) co ser szwajcarski dziur.

NL Holdem $4(BB) Replayer Game#3089706

ahmlet10 ($97.06)
Buongiorno ($477)
Imbalance ($84)
hero ($457)

Imbalance raises to $8, hero calls $8, ahmlet10 calls $6, fold

FLOP ($28) T♠ T♦ 8♥

ahmlet10 checks, Imbalance bets $11, hero calls $11, ahmlet10 folds

TURN ($50) T♠ T♦ 8♥ 9♥

Imbalance checks, hero bets $28.92, Imbalance raises to $65 (AI), hero calls $36.08

RIVER ($180) T♠ T♦ 8♥ 9♥ K♣

Imbalance shows 9♦ K♠
(Pre 14%, Flop 5.5%, Turn 4.5%)

hero shows A♥ A♦
(Pre 86%, Flop 94.5%, Turn 95.5%)

hero wins $170

edit: Chociaż tak patrzę to ciężko na jego miejscu to zrzucić choć tym c/r izoluje się tylko na lepsze a ja za dużo air nie mam tam więc i tak weak.

gl guys :)

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Krótki wpis:

Myślałem że jestem teraz be,myliłem się, zcashoutowałem 1keuro z krzak gówna ale zdążyli zablokować mi wypłatę a teraz ktoś zajebał hajs i mam gówno nie miód. Jestem w tym roku życiowo w chuj pod ev :rage: Jak sie zaraz wkurwię to zrobie shota na plo5k i tyle z tego będzie, pozdrawiam serdecznie wariancje

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Strasznie tu chujem wieje ale niedługo zamierzam to zmienić, w zasadzie od następnego weekndu kiedy to przerzucę mój setup do nowej posiadłości i wrócę do grindu. Zaczynam strasznie tęsknić za gumbolem, wczoraj czekając na znajomego który miał podjechać po mnie zabrać na grilla zagrałem ponad godzinkę dla śmiechu 1 table HU z regiem na p*. Pierwszy uciekł po 15min ,lol , potem fiszka przyszła i zgarnąłem co jej a na koniec super reg :facepalm: Szkoda że nie mogłem zostać na dłużej bo fajnie się na niego grało. Wrzuciłem ciekawy adjust w grze i nastąpił kwiatek :D

NL Holdem $0.50(BB) Replayer
($71.89)
Hero ($65.10)

Dealt to Hero J♥ A♣

Hero raises to $1, raises to $5, Hero calls $4

FLOP ($10) 4♣ A♦ 5♠

bets $7, Hero raises to $17, raises to $45, Hero raises to $60.10 (AI), calls $15.10

TURN ($130) 4♣ A♦ 5♠ T♠

RIVER ($130) 4♣ A♦ 5♠ T♠ T♥

Hero shows J♥ A♣
(Pre 68%, Flop 94.4%, Turn 100.0%)

shows J♦ 9♦
(Pre 32%, Flop 5.6%, Turn 0.0%)

Hero wins $129

Po powrocie szykuje się sowity grind. Plan jest wpłacić na kolejną sieć( już dosyć znaną) i łączyć z tym moim krzakiem głównie nl200 z szotami nl400 + z braku laku te nl100 aczkolwiek dla rozruchu pewnie pogram te niższe.

Napewno jak w miarę rosnącego grindu pojawią się tutaj częściej wpisy. Póki co czekam na kolejny weekend i wyprowadzkę nad nasze pikne morze :D

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Odkurzam, jak narazie krótko bo nie mam czasu :)

Zamierzam wrócić do blogowania bo wróciłi sick grind :D Ponadto jest ulepszony setup w postaci nowego monitora 23cale z pivotem i głośników + wzmacniacz. Już nie mam co dokupywać do tego wszystkiego :f_confused: Może wrzucę fotkę bo nowe stanowisko wygląda dokłądnie tak jak sobie wymyśliłem 2 lata temu :)

NL Holdem $2(BB) Replayer Game#65735461

MAMMMAMIA ($194)
hero($381)
faraonem ($168)
Ra1syDa1sy ($84)

fold, fold, MAMMMAMIA raises to $6, heroraises to $18, MAMMMAMIA calls $12

FLOP ($36) T♥ 9♦ J♦

MAMMMAMIA checks, hero bets $17.92, MAMMMAMIA raises to $53.76, hero calls $35.84

TURN ($143) T♥ 9♦ J♦ T♦

MAMMMAMIA bets $122 (AI), herocalls $122

RIVER ($388) T♥ 9♦ J♦ T♦ 6♠

hero shows K♦ Q♦
(Pre 50%, Flop 68.2%, Turn 100.0%)

MAMMMAMIA shows K♣ Q♣
(Pre 50%, Flop 31.8%, Turn 0.0%)

herowins $383

nowy setup to i pokery chodzą ,trololo

stare ale jare

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

huehue

NL Holdem $4(BB) Replayer Game#66963786

hero ($857)
blue_fish ($763)
budweiser ($728)
Ra1syDa1sy ($188)

budweiser raises to $12, fold, hero raises to $44, fold, budweiser calls $32

FLOP ($92) 8♦ 3♥ 6♠

hero bets $45.92, budweiser calls $45.92

TURN ($183) 8♦ 3♥ 6♠ 2♣

hero bets $103, budweiser calls $103

RIVER ($391) 8♦ 3♥ 6♠ 2♣ 6♣

hero bets $223, budweiser calls $223

hero shows A♠ A♦
(Pre 78%, Flop 78.4%, Turn 88.6%)

budweiser shows 8♣ 9♣
(Pre 22%, Flop 21.6%, Turn 11.4%)

hero wins $829

huehue x2

A teraz prysznic i dexter :)

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

.
Gdzie grasz te euro gierki?

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Napisane przez Born2bebroke
.
Gdzie grasz te euro gierki?

Nie powiem ale nie potrzeba za dużo zdolności Sherlockowskich aby się dowiedzieć/doczytać :pokerface:

NL Holdem $1(BB) Replayer Game#66301540

oby nie Polak ($132)
Ramzic ($99.80)
hero ($107)

oby nie Polak antes $0.10, Ramzic antes $0.10, hero antes $0.10, , hero raises to $2, oby nie Polak raises to $8, fold, hero calls $6

FLOP ($17.30) J♣ 5♣ Q♥

oby nie Polak bets $8.65, hero calls $8.65

TURN ($34.60) J♣ 5♣ Q♥ K♦

oby nie Polak bets $20.67, hero calls $20.67

RIVER ($75.94) J♣ 5♣ Q♥ K♦ 5♠

oby nie Polak bets $39.97, hero raises to $69.75 (AI), oby nie Polak folds

hero shows A♠ 7♥

hero wins $150

huehueheu

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

hehe zajrzałem na poprzednią strone i wszystko jasne: )
PS. Dalej tam jest taki morderczy rake?

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Napisane przez Born2bebroke
hehe zajrzałem na poprzednią strone i wszystko jasne: )
PS. Dalej tam jest taki morderczy rake?

Tak

Odpowiedz
Cytat