Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Challenges & Midstakes SH & 扑克是赌博

559 Posty
93 Użytkownicy
2 Reakcje
35.6 K Wyświetlenia
SJS
SJS
Elite Grinder

Jeżeli możesz proszę przyjmij zaproszenie. Mam kilka pytań odnośnie coachingu.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Cześć :)

Wrzucam sobie także na bloga wyniki z midów so far :)

Jak widać ogólny wynik jest fajny i zadowolający ale..

Downswing czy ch***** gra? W tym miesiącu zrobiłem już 67h gry co przełożyło się na 28k rąk. Jestem mega zadowolony z ilości godzin które spędzam klikając. W sytuacji kiedy gierki są obfite gram 8 stołów i nie czuje straty na jakości grze co kiedyś zawsze miało miejsce. :) Niestety były momenty kiedy grałem 4-tabling :facepalm: co przekładało się na nudę i więcej spazzów niż zwykle :( (a robiłem to przez grę pod bonusy ofc :facepalm: ) .

Wziąłem się dzisiaj za analizę HH z tego miesiąca i mogłem zaoszczędzić co najmniej 15bi przez bez sensowne calldowny! Tak,to jest mój konik i na tym tracę najwięcej kasy. Wniosek mam jeden. Dostałem na imieniny książkę "the mental game of poker" i do tego momentu nawet jej nie otworzyłem i jak to zwykle bywa zrobię to przy gorszym runie który teraz się napatoczył :coolface: Wczoraj wgle grindowałem 13 dzień z rzędu. Chyba czas zrobić sobie chociaż jeden dzień chilloutu, pójść nad morze, do kina i odetchnąć od maszynki :coolface:

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
ruuds
Oldschool Grinder

Niezła metamorfoza w połowie przygody z midami :)
Prędzej czy później wszystko wróci na właściwą ścieżkę, ale odpoczynek zawsze wskazany:D
Gratuluję również awansu na trenera, nie wiem kiedy się to stało, niemniej przegapiłem.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

@ruuds ty sir :)

Odpoczynek : zrealizowano

Torba : nadchodzi

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

@89deny89

Musisz koniecznie zajrzeć na blog amoratanka, On zna różne strategie na maszynkę i na pewno Ci pomoże, nie możesz dopuścić do sytuacji by wonskie gardło Cię pochłonęło bo wylądujesz na NL2 :coolface:.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

nice graph sir (w sensie ten z 300k) _thumbsup:

swingiem bym się nie przejmował - na większej próbce widać, że zdarzają Ci się zjazdy nawet po 25BI (co jest przecież normalne), także nie ma co lamentować; nie mniej to zawsze dobry moment na pewne modyfikacje gry / pracę nad mindsetem ;)

pzdr!

Odpowiedz
Cytat
Simek87
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

@Gargamel

Ostatnio zacząłem stosować te magiczne ruchy myszką jak idą allki czy jak maszynka próbuje zrobić mi na złość ale to musi działać tylko na p* :(

@babel

Zjazdy po 25bi to jest nieodłączna część tej pięknej gry, tym bardziej na takich stawkach biorąc często mega wariancyjne spoty :) Modyfikować gry nie zamierzam bo po co zmieniać coś co dawało profity od zawsze? :D Mindset- póki co nie chciało mi się działać na tym polu ale planuje jutro poświęcić 1,5h na czytanie książki wraz z notatkami :)

Ostatnio skończyłem kolejne serial " Rodzina Soprano"( 9 miesięcy to trwało ) i "Durham County"(całkiem spoko serial aczkolwiek jak wszystko co kanadyjskie 6/10) . Teraz wziąłem się za "True Detective". Początek obiecujący,zobaczymy co będzie dalej :). Zostając w podobnej materii bo mowa o książkach zacząłem czytać powieści kryminalne Camilli Lackberg.

I deser :coolface:

SB: $518 (129.5 bb)
BB: $932.10 (233 bb)
UTG: $400 (100 bb)
MP: $440.70 (110.2 bb)
CO: $985.17 (246.3 bb)
Hero (BTN): $759.90 (190 bb)

Preflop: Hero is BTN with J♣ Q♥
2 folds, CO raises to $12, Hero raises to $36, 2 folds, CO calls $24

Flop: ($78) J♠ Q♣ K♦ (2 players)
CO bets $54.60, Hero calls $54.60

Turn: ($187.20) 7♠ (2 players)
CO bets $131.04, Hero calls $131.04

River: ($449.28) 2♠ (2 players)
CO bets $314.49, Hero calls $314.49

Spoiler

Results: $1,078.26 pot ($3 rake)
Final Board: J♠ Q♣ K♦ 7♠ 2♠
CO showed 4♠ 3♠ and won $1,075.26 ($539.13 net)
Hero mucked J♣ Q♥ and lost (-$536.13 net)

[/hand_history][/converted_hand]

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Napisane przez 89deny89
Wniosek mam jeden. Dostałem na imieniny książkę "the mental game of poker" i do tego momentu nawet jej nie otworzyłem i jak to zwykle bywa zrobię to przy gorszym runie który teraz się napatoczył :coolface:

A nie czytałeś tej książki już wcześniej? Przypadkowo dzisiaj otworzyłem pierwszą stronę Twojego bloga i jest tam wielki obrazek właśnie z tytułem, który wcześniej wymieniłeś :D
No chyba, że wspominasz o tych imieninach sprzed prawie 2 lat :nh

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez Dreadman7

Napisane przez 89deny89
Wniosek mam jeden. Dostałem na imieniny książkę "the mental game of poker" i do tego momentu nawet jej nie otworzyłem i jak to zwykle bywa zrobię to przy gorszym runie który teraz się napatoczył :coolface:

A nie czytałeś tej książki już wcześniej? Przypadkowo dzisiaj otworzyłem pierwszą stronę Twojego bloga i jest tam wielki obrazek właśnie z tytułem, który wcześniej wymieniłeś :D
No chyba, że wspominasz o tych imieninach sprzed prawie 2 lat :nh

Kurzyła się trochę :coolface:

Odpowiedz
Cytat
marinero36
Elite Grinder

Deny, skad jestes? Z Bydgoszczy?

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Wtedy miałem w wersji elektronicznej :) w lipcu dziewczyna kupiła mi ja na imieniny bo zna moje leaki mindsetowe jak malo kto :coolface: i jak pewnie dla każdego lepiej mi sie czyta książki papierowe bo na kompie boli mnie glowa po pół godziny. ,a muszę ja jeszcze raz opracować bo wraz z kolejnymi przeprowadzkami niestety notatki zniknęły a one byly dla mnie najcenniejsze.

Nie,nie jestem z Bydgoszczy :) skad ten pomysł?

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

Ostatnio zacząłem stosować te magiczne ruchy myszką jak idą allki czy jak maszynka próbuje zrobić mi na złość ale to musi działać tylko na p*

:facepalm: Wybacz mój błąd , to nie ta maszynka. Jednak myślę że gdyby amor obbadał też twoją to jakieś magiczne zaklęcia też by się znalazły :coolface:.

Sorry za lekki spamik, ale podziwiam za wyniki :milord:.

Odpowiedz
Cytat
puszak
Elite Grinder

Napisane przez 89deny89
Wtedy miałem w wersji elektronicznej :) w lipcu dziewczyna kupiła mi ja na imieniny bo zna moje leaki mindsetowe jak malo kto :coolface: i jak pewnie dla każdego lepiej mi sie czyta książki papierowe bo na kompie boli mnie glowa po pół godziny. ,a muszę ja jeszcze raz opracować bo wraz z kolejnymi przeprowadzkami niestety notatki zniknęły a one byly dla mnie najcenniejsze.

Moze zatem kup sobie czytnik typu Kindle. Czyta sie prawie jak ksiazke i jest bardzo cienki wiec mozna go nosic ze soba w torbie.

Odpowiedz
Cytat
cezary1989
Elite Grinder

siemano :), "True detective" całkiem spoko. Niedawno sam go skończyłem, podobał się. Plusem jest to, że nie ma 'w piździec' sezonów i po kilkadziesiąt odcinków w jednym sezonie więc powinieneś szybciej machnąć niż rodzinkę Soprano :P

Co do książek wiadomo, że najlepsze papierowe. Kindle bardzo fajna sprawa, nie męczy oczu jak mi się wydawało na początku i super wygodna jak sporo podróżujesz. Jednak jak się siedzi w domu na zadku to wg mnie nic nie zastąpi zwykłej papierowej książki.

Bardzo ładne wyniki (nie te ostatnie :p) gl "Szczupak" :coolface:

Odpowiedz
Cytat
ilidek
Oldschool Grinder

Na kompie się czyta beznadziejnie. Polecam Kindla bardzo spoko się czyta, długi czas używałem. Teraz czytam na Ipadzie, którego kupiłem na tilcie :facepalm: Też całkiem spoko się czyta.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 89deny89

Książki pachnące farbą drukarską to zawsze jakaś magia w porównaniu z e-bookami ;)
Ale nawet ja choć sporo czytam, musiałem się poddać "postępowi". Może "czytniki" są trochę mniej "męczące" dla oczu, ale różnica nie jest tak znacząca, żeby warto było je kupować tylko do czytania jak ma się tablet. Ja używam 7'', który jest poręczny i mimo, że nie jest jakimś wypasionym "jabłuszkiem" to i tak w funkcjonalnością, parametrami bije top_kindle.
Z seriali każdemu kto jest ich fanem, polecam "Suits" wciągnął mnie bardziej niż "House of cards", a nawet "Gra o tron"(polecam przeczytanie sagi).

A tak z innej beczki. Na podstawie twojego bloga, choć nie znamy się osobiście jestem pewien, że jesteś spoko gościem zarówno pokerowo jak i prywatnie! Tym bardziej jest mi miło, że zainwestowałeś w moją ofertę. I odnośnie niej mam prośbę. Proszę "podrzuć" mi w railingu parę rad, sugestii, pytań odnośnie dotychczasowej gry!

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

Wariancja to ... zresztą wiadomo kto :facepalm:

Co do czytnika to myślałem żeby kupić dziewczynie na prezent na imieniny które niedługo ma i oczywiście podwędzać go jej ( dwie pieczenie na jednym ogniu :coolface: ).

Dzisiaj robię sobie dzień wolny aczkolwiek z rana musiałem zagrać krótką sesję do dogrania bonusu i stiltował się jeden reg na mnie bo miałem god mode. W 15 minut oddał mi 5 stacków w zjebanych coolerach ,maszynka go dopadła ewidentnie :coolface:

Ten miesiąc pod względem ilości volume będzie najlepszy w mojej "karierze". Nt moment mam 35k handsów ale planuje dograć jeszcze ~12k do końca miesiąca. Poprzedni "rekord" był chyba 30k rąk więc :yaoming :

pozdro :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 89deny89
Wariancja to ... zresztą wiadomo kto :facepalm:

Co do czytnika to myślałem żeby kupić dziewczynie na prezent na imieniny które niedługo ma i oczywiście podwędzać go jej ( dwie pieczenie na jednym ogniu :coolface: ).
Ten miesiąc pod względem ilości volume będzie najlepszy w mojej "karierze".

pozdro :)

Ten pomysł z prezentem+pożyczeniem niezły, ale mam nadzieję, że ona nie czyta twojego bloga ;)
Z tym volume w karierze mam to samo, a wszystko dzięki "kochanym" inwestorom ;)
A dziewczynie złóż życzenia od twojego"murzyna" ;) aby była dzielna w niełatwym życiu z pokerowym pro"!

Odpowiedz
Cytat
89deny89 Autor wątku
89deny89
Elite Grinder

SB: $492 (123 bb)
BB: $428.90 (107.2 bb)
Hero (MP): $483.60 (120.9 bb)
CO: $1,337.71 (334.4 bb)
BTN: $400 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with K♦ J♦
Hero raises to $12, 2 folds, SB calls $10, BB folds

Flop: ($28) 9♦ 6♥ 5♣ (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($28) J♥ (2 players)
SB checks, Hero bets $19.60, SB calls $19.60

River: ($67.20) 2♣ (2 players)
SB checks, Hero bets $52, SB calls $52

Spoiler

Results: $171.20 pot ($3 rake)
Final Board: 9♦ 6♥ 5♣ J♥ 2♣
SB showed 8♦ T♦ and lost (-$83.60 net)
Hero mucked K♦ J♦ and won $168.20 ($84.60 net)

[/hand_history][/converted_hand]

A ja nadal przegrywam :facepalm: Wczoraj wszystko szło fajnie i pięknie po czym w 2 minuty przegrałem 4 stacki i znowu zasadziłem 2 chore spazzy i cały trud z dobrze granej sesji poszedł na marne,ehh...

Odpowiedz
Cytat