@matistzn Dzięki
@Kady Dobrze widzisz

Ostatni wknd nie grałem bo wcześniej dostałem bardzooo w dupę. Dzisiaj usiadłem i oddali trochę
@matistzn Dzięki
@Kady Dobrze widzisz

Ostatni wknd nie grałem bo wcześniej dostałem bardzooo w dupę. Dzisiaj usiadłem i oddali trochę
Po ostrym wpierdolu w poprzednim tygodniu zrobiłem sobie mini challenge(Na nl600 doszedłem już do -8k). Przez cały wknd nie włączyłem ani razu ps.com ani niczego co miało jakikolwiek związek z kartami. Znienawidziłem znowu wariancję ale że lubię jeść ciemny chleb to musiałem zasiąść przygridnować. Na razie ten miesiąc jest najbardziej swingowy jaki kiedykolwiek miałem. Volume trzyma poziom żenujący ale wynika to też z faktu że jak odpalam nl600 to redukuję do maks. 4 stołów.
W przerwie weekendowej był powrót do korzeni i ściągnąłem sobie gierkę Risen 2 którą już mam za sobą. Wreszcie komp a bardziej karta graficzna kupioną za 1,2k (debil roku btw ze mnie ) została do czegoś użyta. Tak to wcześniej włączyłem crysisa 2 i 3 aby se luknąć i nic z tego wyniknęło. Jednym słowem hajs wywalony w błoto. Z perspektywy czasu w tą kwotę zmieściłbym sobie dysk SSD na którego łapię lekką chcicę już
Kolejna sprawa z elektroniki to chyba zamówię sobie telefonik. Tak się składa że kupiłem w grudniu zeszłego roku S3 które po miesiącu znalazło "nowego" właściciela. Wgle dobry cyrk z tym był ale koniec końców 1,5k poszło się jebać
Myślałem żeby kupić to samo ale korci mnie ta S4 teraz ;p Z drugiej strony szkoda mi mojego nieśmiertelnego Wave ale bateria zaczyna odmawiać posłuszeńśtwa
No i na koniec spazzing 4 living acz jego 3bet bardzo słabiutki.
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
BTN: $153.15 (25.5 bb)
SB: $401.68 (66.9 bb)
BB: $979.06 (163.2 bb)
Preflop:
BTN folds, SB raises to $18, BB calls $12
Flop: ($36) 8♦ 8♣ Q♥ (2 players)
SB bets $24, BB raises to $66, SB raises to $156, BB raises to $624, SB folds
Results:
$348 pot ($20.88 rake)
Final Board: 8♦ 8♣ Q♥
SB mucked and lost (-$174 net)
BB showed A♥ 5♣ and won $327.12 ($153.12 net)
Widze ze raku płacisz naprawde sporo, czy tam niema capu ma rake?? Ile tego rake wychodzi w bb/100??
Challenge
Zgodnie z obietnicą wrzucam wykres po przekroczeniu 70bi

Jedziemy dalej 10bb/100 . Z takim runem zrobię to przed świętami nawet z moim volume
Co do rake to jest wysoki ale wiedziałem na co się pisze. Nie pamiętam już ile bb/100 zabiera . W tym rozdaniu z setem wychodzi że wzięło 3% a z tego co pamiętam tam jest 5%.
Przyznaj sie lepiej, ze podpisałes z roomem umowe ze oddajesz połowę profitu i rzucili Ci upswingiem
Napisane przez babel92
Twój raise ma sens, ale jego 3bet to nie wiem skąd wyczarowal - widać ze to MSS![]()
A ja nie bardzo widzę jaki sens ma ten raise.
korci mnie ta S4 teraz
Dla mnie to kompletna porażka. Telefon za 2 koła w tandetnej plastikowej obudowie to jakiś żart.
Napisane przez jevgienij
Napisane przez babel92
Twój raise ma sens, ale jego 3bet to nie wiem skąd wyczarowal - widać ze to MSS![]()
Kiedyś poker jak wiemy był tight is right...słyszymy to na wielu pokerowych pudlach z opowieści o utopijnej (dzisiaj sfera marzeń) jaskini złota ...przez raptem kilka lat ze spokojnego, ułożonego gościa zmienił się w agresywną małpę z uśmiechem cwaniaka...i chcą wygrywać musimy stać się tym wyśmiewanym tight is right albo użyć zbyt wielkiej agresji przeciwnika przeciwko niemu...ta partia idealnie właśnie nam to opisuje...hero zagrał tu wg mnie idealnie...nie wiem tylko czy było to przemyślane z jego strony podczas gry
Nie wiem nic o villainie ale skoro A5 flat na bb vs sb to pewnie gościu musiał otwierać koło 50% jak nie lepiej...trafiamy board, który w teorii nie raisujemy - więc dlaczego tego nie zrobić? A5 idealnie się do tego nadaje, ponieważ jedynie poprzez float wszystkie lepsze asy villaina zostają w grze, a agresywna małpa może nas wyrzucić barrelując z gorszą rączką...czyli A2-A8 raise, A9-AK float...teraz pomyślmy kto mając gotowy układ na tej strukturze odwija się 3betem??? no właśnie nikt...no i większość nie ma jajec żeby callować OOP z np. AJ-AT tylko strzela bezmyślne 3bety z air...no i jak widzimy ego małpie zjadło rozum i musiała strzelić 3beta...dltg ten 4b blef jak dla mnie spazem nie jest
pozdro!
Co do rake to jest wysoki ale wiedziałem na co się pisze. Nie pamiętam już ile bb/100 zabiera . W tym rozdaniu z setem wychodzi że wzięło 3% a z tego co pamiętam tam jest 5%.
o ku..wa , ty to powaznie piszesz ? caly czas myslalem ze zartujesz.
Co to za zlodziejski room co potrafi pobrac 100 $ rakeu z 1 rozdania ? WOW
Napisane przez 89deny89
ChallengeZgodnie z obietnicą wrzucam wykres po przekroczeniu 70bi
Jedziemy dalej 10bb/100 . Z takim runem zrobię to przed świętami nawet z moim volume
![]()
nice one! gz upa!
Napisane przez Achoooi
Napisane przez jevgienij
Napisane przez babel92
Kiedyś poker jak wiemy był tight is right...słyszymy to na wielu pokerowych pudlach z opowieści o utopijnej (dzisiaj sfera marzeń) jaskini złota ...przez raptem kilka lat ze spokojnego, ułożonego gościa zmienił się w agresywną małpę z uśmiechem cwaniaka...i chcą wygrywać musimy stać się tym wyśmiewanym tight is right albo użyć zbyt wielkiej agresji przeciwnika przeciwko niemu...ta partia idealnie właśnie nam to opisuje...hero zagrał tu wg mnie idealnie...nie wiem tylko czy było to przemyślane z jego strony podczas gry
Nie wiem nic o villainie ale skoro A5 flat na bb vs sb to pewnie gościu musiał otwierać koło 50% jak nie lepiej...trafiamy board, który w teorii nie raisujemy - więc dlaczego tego nie zrobić? A5 idealnie się do tego nadaje, ponieważ jedynie poprzez float wszystkie lepsze asy villaina zostają w grze, a agresywna małpa może nas wyrzucić barrelując z gorszą rączką...czyli A2-A8 raise, A9-AK float...teraz pomyślmy kto mając gotowy układ na tej strukturze odwija się 3betem??? no właśnie nikt...no i większość nie ma jajec żeby callować OOP z np. AJ-AT tylko strzela bezmyślne 3bety z air...no i jak widzimy ego małpie zjadło rozum i musiała strzelić 3beta...dltg ten 4b blef jak dla mnie spazem nie jest
pozdro!
Dobra, dobra. A teraz taki scenariusz: villain cbet, hero A5o raise, villain call. Gdzie jest hero na turnie i jaki ma plan?
Napisane przez goDrut
o ku..wa , ty to powaznie piszesz ? caly czas myslalem ze zartujesz.
Co to za zlodziejski room co potrafi pobrac 100 $ rakeu z 1 rozdania ? WOW
Jak sie ma 10bb winrateu to mozna i placic tyle
Napisane przez jevgienij
Napisane przez Achoooi
Napisane przez jevgienij
Napisane przez babel92
pozdro!
Dobra, dobra. A teraz taki scenariusz: villain cbet, hero A5o raise, villain call. Gdzie jest hero na turnie i jaki ma plan?
Potrzebujemy 52% FE grając ten raise...jeżeli on gra tam dalej np taki range 22+,A8s+,KQs,K8s,Q2s+,J8s,T8s,98s,84s+,A8o+,KQo,Q9o+,98o(czyli i tak szeroko) mamy 60%...myślę, że to zagranie było wycelowane w gracza, który jest słaby i nie ogarnia że 3bet w tym spocie nie ma sensu,czyli mamy dodatkowe value z jego spazzów...na call można spokojnie oddać pule...
Napisane przez Achoooi
Napisane przez jevgienij
Napisane przez Achoooi
Napisane przez jevgienij
Napisane przez babel92
pozdro!
Potrzebujemy 52% FE grając ten raise...jeżeli on gra tam dalej np taki range 22+,A8s+,KQs,K8s,Q2s+,J8s,T8s,98s,84s+,A8o+,KQo,Q9o+,98o(czyli i tak szeroko) mamy 60%...myślę, że to zagranie było wycelowane w gracza, który jest słaby i nie ogarnia że 3bet w tym spocie nie ma sensu,czyli mamy dodatkowe value z jego spazzów...na call można spokojnie oddać pule...
To 60% obliczone trochę po macoszemu, z założeniem że on cbet ze 100% range z preflop...na pewno board cbetowany ze 100% air przez fishrega więc nasze fe jest pewnie wyższe...
@Achooi +1 To był koleś z dużym cbetem oop,dużym barrelem, dużym stealem preflop. Jak ten rais trochę na czutkę tak ten 4bet ship już z premedytacją
@Edziorr Właśnie dla mnie S3 był już naprawdę duży,na pograniczu, a ten S4 ma 5cali więc jeszcze trochę większy więc go odpuszczę ,także ze względu na hajs bo mi szkoda jednak
@demirurg Tu gdzie jest mowa przez caly blog oraz na jednej innej większej sieci ale tego nie zdradzę
@Iildek Thx !
A co do rake niewiem czy tak jest jak pokazuje hm choc raz pamietam jak stackowalem sie na nl600 z regiem to byla krotka dyskusja nt złodzieji na czacie ale to bylo jakiś czas temu i wyleciało mi z czachy