pisz jak najwięcej SOEK, bo z Twoich rozdanek wynoszę więcej niż z większości filmów na PS ..
pisz jak najwięcej SOEK, bo z Twoich rozdanek wynoszę więcej niż z większości filmów na PS ..
siema
bedzie dobry blog, nie slucham hip-hopu ale trafilem kiedys na YT na filmiki Gurala "Follow the rabbit", zobacz sobie
Napisane przez dzrkcz
siemabedzie dobry blog, nie slucham hip-hopu ale trafilem kiedys na YT na filmiki Gurala "Follow the rabbit", zobacz sobie
thx, co do Follow the Rabbit znane i oglądane na bieżąco.
Napisane przez piecykowy
![]()
Glad to hear that
Napisane przez mko101
Z AQ, na tych limitach, on tam moze pomyslec, ze chce chronic swoja reke przed twoimi drawami i chce wrzucic vs. twoje dwie pary (ktorych raczej raisujac turnia nie masz?), i wrzucic z setem. Jestes jakkolwiek zbalansowany w tym spocie? Nie wazne czy balans jest w tym spocie wazny czy nie, z czym bys tu balansowal? I czemu myslisz ze raise turn>raise flop?
Dawaj moaarr hands!
No, ale nadal nie rozumiem zbieżności i połączenia tych dwóch wydarzeń. Co z tego, że " moze pomyslec, ze chce chronic swoja reke przed twoimi drawami i chce wrzucic vs. twoje dwie pary, i wrzucic z setem
Pierwszy przykład : Brak dynamiki między nami:
Zawsze jego bet/shoving range będzie mocniejszy niż mój, także nie interesuje mnie czy on wrzuci na turnie czy nie wrzuci (bo zawszej jak wrzuca jestem w dupie). Prosta decyzja.
To jest to samo jakbyś betowal river 4 thin value i bał się to robić bo dostaniesz x/shove. Tutaj po prostu raisujesz 4 thin value na T.
Drugi przykład : Jest dynamika między nami:
Jego bet/shoving range na turnie będzie zawierał również OESD + FD. Dlatego jestem happy na ten range b/c T grać. Prosta decyzja.
Weekend grubaśny u mnie na działce, dużo osób ognicho, wóda, marynowane grzybki, ogóreczki i karkówka z grilla.
Dzisiaj siadam na dłuższą sesję od czwartku nic nie grałem ; )

Napisane przez soekholdem
No, ale nadal nie rozumiem zbieżności i połączenia tych dwóch wydarzeń. Co z tego, że " moze pomyslec, ze chce chronic swoja reke przed twoimi drawami i chce wrzucic vs. twoje dwie pary, i wrzucic z setem
Wiem, wiem. Tylko mowilisimy, ze powinenes tu flatowac z setami itp. ale tak reg na ssnl moze nie myslec. Wiadomo, ze na shove foldujesz.
+1
Świetne rozkminy, z których można b. wiele wynieść.

$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.comStacks:
UTG ($63.26) 63bb
CO ($140.50) 141bb
BTN ($110) 110bb
SOEK (SB) ($99) 99bb
BB ($98.50) 99bbPre-Flop: ($1.50, 5 players) SOEK is SB J♣: 9♦:
3 folds, SOEK raises to $3, BB calls $2Flop: Q♠: T♣: 8♠: ($6, 2 players)
SOEK checks, BB bets $4.50, SOEK raises to $18, BB calls $13.50Turn: 9♣: ($42, 2 players)
SOEK bets $30, BB goes all-in $77.50, SOEK calls $47.50River: A♠: ($197, 2 players, 1 all-in)
Final Pot: $197
BB shows PAIR ACE
7♣: A♣:
SOEK shows STRAIGHT QUEEN
J♣: 9♦:SOEK wins $194 (net +$95.50)
BB lost $98.50
Co potrafi dobry x/r na wet boardzie zrobić z głową reg'a oto przykład. Niedoceniane jest to zagranie, ale bardzo leveluje i tiltuje graczy.
Zawsze w głowie villaina zaczyna się od tego samego:
1. O zagrał check na mokrym boardzie, nic nie ma, więc betnę.
2. O dostałem x/r, ale zaraz z czym on gra x/r czego nie cbetuje, na tym boardzie, pewnie z Tx i z FD = ma blef
3. O KURWA, na turnie mam plazma,super,hiper NFD + OESD + Pewnie FEq bo on nic nie miał i chooj poszłoooooooooooooooooo 100bb
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
UTG ($98) 98bb
CO ($114.81) 115bb
SOEK (BTN) ($100) 100bb
SB ($239.18) 239bb
BB ($259.54) 260bbPre-Flop: ($1.50, 5 players) SOEK is BTN T♠: A♥:
UTG raises to $3, 1 fold, SOEK raises to $9, 2 folds, UTG calls $6Flop: 6♠: 5♣: 4♥: ($19.50, 2 players)
UTG checks, SOEK bets $10, UTG calls $10Turn: 7♥: ($39.50, 2 players)
UTG checks, SOEK checksRiver: 2♣: ($39.50, 2 players)
UTG bets $28, SOEK goes all-in $81, UTG foldsFinal Pot: $95.50
SOEK wins $145.50 (net +$45.50)
UTG lost $47
Miało być bet/bet/bet, ale T sprawił, że wyszło bet/check/shove. To pokazuje moim zdaniem tą very thiny różnicę pomiędzy NL100, a limitami wyżej. Tam jest oczywiste, że nie mam 8x I goście tu minbet/callują z 99+, a tutaj sam sobie zażyczył shove. Pewni floatował, ale coś za długo się nad foldem zastanawiał.
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
UTG ($293.59) 294bb
UTG+1 ($168.20) 168bb
CO ($101.50) 102bb
SOEK (BTN) ($119.49) 119bb
SB ($105) 105bb
BB ($133) 133bbPre-Flop: ($1.50, 6 players) SOEK is BTN T♦ A♠
1 fold, UTG+1 raises to $3, 1 fold, SOEK raises to $10, 2 folds, UTG+1 calls $7Flop: A♣ 4♥ K♣ ($21.50, 2 players)
UTG+1 checks, SOEK checksTurn: 7♠ ($21.50, 2 players)
UTG+1 bets $11, SOEK calls $11River: 2♥ ($43.50, 2 players)
UTG+1 bets $30, SOEK calls $30Final Pot: $103.50
UTG+1 shows PAIR SEVEN
3♦ 7♦
SOEK shows PAIR ACE
T♦ A♠SOEK wins $100.50 (net +$49.50)
UTG+1 lost $51
To w woli przypomnienia, żeby jak to mówią amerykanie, always leave a rope to an aggressive player
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
UTG ($59.19) 59bb
UTG+1 ($90.22) 90bb
SOEK (CO) ($100) 100bb
BTN ($101.16) 101bb
SB ($195.25) 195bb
BB ($153.97) 154bbPre-Flop: ($1.50, 6 players) SOEK is CO 7♥: A♦:
UTG calls $1, 1 fold, SOEK raises to $4, 3 folds, UTG calls $3Flop: 9♠: 3♥: 4♦: ($9.50, 2 players)
UTG checks, SOEK bets $7, UTG calls $7Turn: 8♦: ($23.50, 2 players)
UTG checks, SOEK checksRiver: K♦: ($23.50, 2 players)
UTG bets $12, SOEK raises to $24, UTG foldsFinal Pot: $47.50
SOEK wins $57.13 (net +$22.13)
UTG lost $23
A tutaj ryzyk fizyk, ale gość 80/0 po 40 hands i ftcbet 1/6 i bet R 5/5 AFq 55
Betować T nie ma sensu, river spada overs, czasami go trafi, ale patrząc na cały card spread jaki tam callował na flopie, raise wydaje mi się spx. + Ja mam Ad + pewnie bet/folduje 3x, 4x + jakieś 30-40% czasu pewnie 9x. Sam blef musi się udać tutaj 40% czasu także myślę, że easy.
BI: 13/50
winrate: 21bb/100 :fuckyeah
hands: 6200
I na koniec najlepsza coś innego niż hh:
W jakiś sposób balansujesz cb i ch/r w takich spotach jak pierwsze rozdanie, czy wszystko zależy od tego ile ktoś folduje do cb, raisuje, betuje vs missed cb itp?
Co to znaczy że T sprawił że wyszło b/ch/shove? Trochę nie widzę logiki w tym rozdaniu, na jaki range go stawiasz i z czego chcesz go wyrzucić, bo sam nie reprezentujesz prawie nic.
Poza tym to zajebisty blog i niesamowite wyniki, a rozdania dają dużo do myślenia o tym gdzie szukać edge :fdrink
Napisane przez kNoq001
nie bylo mnie tutaj ale juz stawiam . ♠_thumbsup:
You are always welcome.
Napisane przez gruchacz
+1
Świetne rozkminy, z których można b. wiele wynieść.
Spoiler
Polecam się na przyszłość.
Napisane przez socket05
W jakiś sposób balansujesz cb i ch/r w takich spotach jak pierwsze rozdanie, czy wszystko zależy od tego ile ktoś folduje do cb, raisuje, betuje vs missed cb itp?
Balans nie isnieje dla mnie, w ogóle o tym nie myślę podczas gry na NL100.
Głównie patrze na Bet in position i callopen.
Bet in position 50+.
Call open natomiast pozwala mi dobierać board do x/r np.:
call open ~5-7
board K :club:2 :diamond:7
zagram z air linię x/c F x/(jeśli dostane bet to fold) T i bet R (wszystkie swoje PP villain zagra xback na T)
Ale już na Q :club:7 :club:8
zagram sobie x/r czasami, bo range jest tak PP heavy, że ciężko mu będzie kontynuować.
Wiecie od czego to się wzięło. Teraz ludzie są nauczeni, że muszą dużo betować po checku PFR'a, żeby bronić się vs to 30% equity i często nie do końca dobrze to robią.
Napisane przez socket05
Co to znaczy że T sprawił że wyszło b/ch/shove? Trochę nie widzę logiki w tym rozdaniu, na jaki range go stawiasz i z czego chcesz go wyrzucić, bo sam nie reprezentujesz prawie nic.
Liczę, że gość ma jakieś floaty także nie chcę go z nich wyrzucać na T skoro mogę jeszcze dostać od niego value. Uważam, że Board zrobił się bardzo fajny dla niego do blefu (stąd check). 8x umówmy się, że tam nie ma oprócz 88. Jeżeli by miał value hand to zagrał by ją x/c R a nie bet. Dlatego zagrałem check T, żeby mieć jego rękę odczytaną + value z blefów.
Czasami oczywiście zagra x/c R, ale betując T & R i tak bym go z madehand nie wywalił.
Napisane przez socket05
Poza tym to zajebisty blog i niesamowite wyniki, a rozdania dają dużo do myślenia o tym gdzie szukać edge :fdrink
Zobaczymy jak długo...
Imo to ten shove ryzykowny, nawet blisko spazzu na NL100. Oni ci callna 3bet OOP z pparkami i on czesciej bedzie mial tutaj 8x niz ty.
Balans nie isnieje dla mnie, w ogóle o tym nie myślę podczas gry na NL100.
Wpadłem przez przypadek ale po tym tekście na pewno zapoznam się z całością bloga.
Napisane przez Lynx33
Balans nie isnieje dla mnie, w ogóle o tym nie myślę podczas gry na NL100.Wpadłem przez przypadek ale po tym tekście na pewno zapoznam się z całością bloga.
Dla przykładu tak wygląda teraz NL100 o 14:20 segregowane w/g ilości granych stołów:
Ja wiem, że 21/19 nierówne innemu 21/19, ale umówmy się, że grając tak tight i przegrywając 24, 11, 10 czy 5bb/100 to ostatnią rzeczą o której oni myślą jest balans. Nawet jeżeli 10 regów na limicie będzie dbało o zbalansowanie range to:
1. Nie trudno zauważyć to 10 osób.
2. Nawet jeżeli nie zauważymy to nie będzie tak znacząco wpływało na nasz winrate.
Patrząc teraz z drugiej strony. Naszego zbalansowania.
Ja gram rcbet F/T/R 17/20/21 x/r F/T/R 13/11/10
Mój value raising range będzie tak szeroki, że i tak na czyiś zdepolaryzowany cbeting range będzie mu trudno grać.
Z kolei gracz ze spolaryzowanym cbetem ma zawsze mindfucka i nie przyzwyczajony do zastanawiania się nad rangem do cbetu vs ja zacznie popełniać błędy.
Dbam o balans w jednej sytuacji na pewno:
OR UTG board 224 cisnę 3 beczki jak ktoś ma rozsądne wts zawsze.
Następną adaptacją, która pozwala mi unikać konieczności bycia zbalansowanym to notatki:
Np. poszedł dbet 3 streets with air
notatka: SAW YOU dbetting on XXX 3 streets.
Następa sytuacja już pójdzie z valuehandem i w ten sposób nikt się nie zaadaptuje. Hope so ;p
Wszystko co tu napisałem o balansie jest moją własną interpretacji obecnych tendencji na stołach i w skrócie może być gówno warta.
Napisane przez mko101
Imo to ten shove ryzykowny, nawet blisko spazzu na NL100. Oni ci callna 3bet OOP z pparkami i on czesciej bedzie mial tutaj 8x niz ty.
Może tam za mało grałem, ale dla mnie to raczej bezpieczny shove. Czego tu się bać 6 kombinacji 88?
Napisane przez fenekzgavry
Soek, jestem w Tobie zakochany.Nie spierdol tego.
![]()
Będę miał to na uwadze.
lol, jak można grać 21/19 i być tak mocno w plecy? To są regi, którzy grają na tych limitach i żyją z rb czy jak?
to jest tyko 24bi co to za probka.
soek bez readow tez grasz taki raise / xraise river?
kiedy wiesz ze mozesz?
Napisane przez mgrudzie
to jest tyko 24bi co to za probka.
w 16k 27BI trzeba potrafić ; )
Napisane przez mgrudzie
kiedy wiesz ze mozesz?
Nie do końca rozumiem pytanie. To do któregoś rozdania?
lol, jak można grać 21/19 i być tak mocno w plecy? To są regi, którzy grają na tych limitach i żyją z rb czy jak?
Jest szansa, że nie żyją.
Ale serio pytam.
Skoro gość jest przegrywający i pozbywa się hajsu, to są trzy opcje:
a) wynagradza mu to rb
b) jest bogatym fishem i sobie gra - ale fish nie ma regowatych statów, zapewne
c) jest za słaby i powinien zejść niżej po stracie 10-20 bi
Co to za room?
Z jakiego programy to SS?
Może tam za mało grałem, ale dla mnie to raczej bezpieczny shove. Czego tu się bać 6 kombinacji 88?
6x88, bardzo prawdopodobne ze 77/66/55 tez calluje. LOlz 3beT pot I has set.
Naprawde oczekujesz ziomka z NL100 zeby ci tam zarzucil reverse floatem? Moze tam bet/foldowac JJ, TT-99 - watpie zeby gram tym betsizem.
Po prostu on tam musi maase ci callowac na flopie OOP, i pozniej betowac river, zeby ten shove byl jakos profitowy.
Napisane przez mko101
Z jakiego programy to SS?Może tam za mało grałem, ale dla mnie to raczej bezpieczny shove. Czego tu się bać 6 kombinacji 88?
6x88, bardzo prawdopodobne ze 77/66/55 tez calluje. LOlz 3beT pot I has set.
Naprawde oczekujesz ziomka z NL100 zeby ci tam zarzucil reverse floatem? Moze tam bet/foldowac JJ, TT-99 - watpie zeby gram tym betsizem.
Po prostu on tam musi maase ci callowac na flopie OOP, i pozniej betowac river, zeby ten shove byl jakos profitowy.
Trochę tak, a trochę nie. Nie pasują mi te ręce po prostu do jego betu na R = częściej widzę, że tu je x/c gra. No ale tego się nie dowiemy.
Ale serio pytam.![]()
Skoro gość jest przegrywający i pozbywa się hajsu, to są trzy opcje:
a) wynagradza mu to rb
b) jest bogatym fishem i sobie gra - ale fish nie ma regowatych statów, zapewne
c) jest za słaby i powinien zejść niżej po stracie 10-20 biCo to za room?
![]()
Nie wiem ile rb daje bb/100, ale nie wydaje mi się, żeby pokrywało takie straty.
Room z sieci ongame.
btw. Od jutra będzie szło pewnie jakieś 3k hands/day także będzie dużo updatów.
Napisane przez mgrudzie
kiedy wiesz ze mozesz?Nie do końca rozumiem pytanie. To do któregoś rozdania?
Cos pisales ogolnie o twoich statach na raise i czekraise.
Chcialem sie doweidizec co jest indykatorem ze to bedzie dober zagranie.