Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Challenge maxwinrate NL100 SH by SOEK - DONE !

318 Posty
69 Użytkownicy
0 Reakcje
23.8 K Wyświetlenia
soekholdem Autor wątku
soekholdem
BlackMember

Dzisiaj jadłem taki maderfakery szpadyzory:

http://scr.hu/0s5o/ghkyc

Zjadłem całą paczkę w 30sek. Bardzo smaczne ale w ogóle się nie najadłem i teraz wchodzi do gry włoska mrożona ristorante.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Jeszcze napisze cos dot. reki 99 na Q22.

Napisane przez soekholdem
1. To nie jest dla mnie nigdy fold preflop na jego 3betting range. Nawet jeżeli nie widziałem SD, to uważam że większość graczy na takiej próbce będzie nadal 3betowało spolaryzowany zakresem.

2. To też nie jest dla mnie nigdy 4bet/call. Maksymalnie co mam to flipa,a częściej 35/65, ponieważ 3bet/shove BTNvsCO to na NL200 TT+,AQs+,AKo raczej stnd dla luźniejszego gracza. Dodatkowo, co jest często pomijane i niezauważane, buduję bezsensowną dynamikę będąc całą sesję OOP do niego.

3. Zostaje nam call. Tutaj moim zdaniem bardziej patrzyłbym na ogólne tendencje na tego rodzaju boardach niż na liczenia kombinacji jakie my mamy, nasz range itd. Zakładam i jak na razie na tym dobrze wychodzę, że gracze nie będą w tym spocie patrzyli na ilość moich kombinacji Qx, mój bottom calling range na T itd. Ich myślenie jest zawsze takie samo "Jest board z jedną high card walę cbet 2nd barrel i odpuszczam missed river." Tak szczerze sami to jak gracie? Pewnie 90% graczy właśnie w ten sposób. Co nie jest błędem zaznaczam.

Dlatego skłonny jestem callować dwa razy i odpuszczać na river ship zarówno na K,A, a już 100% na blanku.

Podsumowując te wypociny jestem fanem foldowania tych rąk OOP preflop. Nie piszę o graczach z 3betem 18 BTN vs CO. Podkreślałem to zawsze, jak istotne w pokerze jest ułatwianie sobie decyzji, unikanie trudnych spotów. To wpływa podświadomie na wasz nastrój podczas sesji, komfort gry i poczucie pewności.

na próbce 400k hands callowałem 3bet OOP tylko 737 razy i to jest pionowy wykres z profitu.
EDIT : No może przesadziłem, ale 737 rąk 21BI.

A nie sądzisz że na boardzie Qxx z FD w momencie kiedy villain dostaje calla OOP nie ma on często nawet opłacalnego Cbeta? Bardzo często w range hero znajduje się AQ, KQ, QJs (lepsze ręce); 99, 88 (ręce które cięzko wyrzucić na flopie).

CB na flopie wywala tylko AJs,JTs bez FD (6 combo). Nie będzie to nigdy +EV
CB na turnie wywala (nie zawsze) 88-99 (12 combo) a zostaje AQ(12),KQ(12),QJs(3)

Na turnie widać że mamy spoko CB ale sam CB na flopie nie jest za dobry.

Ja sam nie cbetuję tego flopa ale spróbuję tutaj policzyć EV.

Zakładam że hero calluje preflop
- AQ - 75%
- AJs - 100%
- KQ - 100%
- QJs - 50%
- JTs - 25%

- 77 - 25%
- 88 - 50%
- 99 - 100%
- TT - 25%
- JJ - 25%

Zakładam że FD na flopie i turnie gra XC (dla uproszczenia), Qx gra XC na flopie i turnie. 77-99 gra XC na flopie a XF na turnie, TT-JJ gra XC XC.

Wg tego nasze 2 barele wywalaja tylko 14.25 combo na 41 w jego zasięgu. Na oko widać że nasze CBety będą tutaj -EV. Żeby dokładnie policzyć EV można by zaprzęgnąć do pracy CRev ale na to potrzeba węcej czasu.

Myślisz że jego zakresy call pre i XC XC czy XC XF będą wyglądały inaczej? Wg Ciebie 2 barele ze strony villaina są OK?

Odpowiedz
Cytat
gruchacz
Oldschool Grinder

Jeżeli grasz c/c c/c z TT-JJ to dlaczego grasz c/c c/f z 77-99? Czym one się od siebie różnią, skoro bettor nigdy nie vbetuje na T TT-JJ? Wg mnie na T JJ-TT = 77-99. Osobiście uważam, że takie boardy są idealne na 2 barrelle na osoby z niesuperniskimi foldtocbet, bo wywalamy wszystkie pockety oprócz TP, na luźniejszych, jeżeli widzieliśmy, że potrafi 2x callować 2nd pair co myslicie o b b ship (foldujemy wszystkie pockety + QJ)?

Dodatkowo nie wrzucałbym superchętnie AQ do calling rangu OOP - wg mnie bardzo często na MP/CO, CO/BU, blinds idzie jako std już 4bet/c.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez gruchacz
Jeżeli grasz c/c c/c z TT-JJ to dlaczego grasz c/c c/f z 77-99? Czym one się od siebie różnią, skoro bettor nigdy nie vbetuje na T TT-JJ? Wg mnie na T JJ-TT = 77-99. Osobiście uważam, że takie boardy są idealne na 2 barrelle na osoby z niesuperniskimi foldtocbet, bo wywalamy wszystkie pockety oprócz TP, na luźniejszych, jeżeli widzieliśmy, że potrafi 2x callować 2nd pair co myslicie o b b ship (foldujemy wszystkie pockety + QJ)?

Dodatkowo nie wrzucałbym superchętnie AQ do calling rangu OOP - wg mnie bardzo często na MP/CO, CO/BU, blinds idzie jako std już 4bet/c.

Tutaj nie chodzi o to czy JJ==77, tylko o zaznaczenie że hero może czasem zagrać XC XC z pocketem, a czasem może zagrać XC XF. Może i nawet częściej dostaniemy call od takich par jak 77-JJ, jak np. soek pisał że lubi na takim boardzie XC XC z 99 i sam widzę często jak ludzie grają z takimi rękami XC XC (choć sam nie mam zbyt dużych frekwencji CB i barrell).

Daje 75% calla z AQ bo widzę bo sam dużo 3betuję i 5bet shipuję light a jednak bardzo rzadko widzę 4B/C z AQ i najczęściej jest to call.

Mowisz że taki board jest idealny na 2 barrelle, czy mógłbyś przeanalizować zakresy podobnie do tego jak ja zrobiłem to wcześniej? Jeżeli nie masz za dużo czasu to chociaż wypisz zakres callu pre z % i zakresy XF, XC XF i XC XC a ja policzę to dalej.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

w ogole to czemu juz ktoras osoba mowi o 2ch barellach a nie o 3?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem Autor wątku
soekholdem
BlackMember

Jeżeli rozmawiamy o graczu z OR ~20 i ft3bet OOP 70+ . Trzeba jeszcze mu dać połowę kombinacji KK-AA czasami trapujących. I tutaj twoje wyliczenia pasują.
W moim calling range OOP do 3beta czasami będą nawet 22 w celu x/r wielu boardów, ale to tylko pokazuje, że cbet jest mniej opłacalny.

Kolejna sprawa to że mało jest takich ludzi. To, że ty masz takie ręce to nie znaczy, że przeciwnik będzie miałem nawet w 50% podobne. Ja już widziałem 4bet/foldujace AQs, a callowane OOP 76s.

Ciekawi mnie natomiast gdzie jest ta granica? Ile muszą callować OOP żeby cbet na boardach Kxx czy Qxx (z kombinatoryki będzie podobnie) był opłacalny.
Jestem pewien, że na gości z ft3bet ~50 musi to być +EV plus, ale pytanie w którym momencie? Ile muszą OR i ile callować? Matematycznym specjalistą nie jestem, także zabawę pozostawiam dla odważnych.

Dałeś tylko 25% kombinacji TT-JJ z racji wrzucania reszty do 4bet/call?

Fajne :fdrink

Wczoraj jak to w nocy przeczytałem, to miałem wrażenie, że mi safila na blogu zrobiłeś ;]

mgrudzie - chcesz walić 3beczki na Q2289 as bluff do calla OOP w 3bet pot?

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Kolejna sprawa to że mało jest takich ludzi. To, że ty masz takie ręce to nie znaczy, że przeciwnik będzie miałem nawet w 50% podobne. Ja już widziałem 4bet/foldujace AQs, a callowane OOP 76s.

Ten zakres wybrałem na podstawie mojego doświadczenia, czyli tego co najczęściej widzę na Party na limitach NL100 i 200. Najczęstszymi rękami jakie można zobaczyć to AQ, KQ, 99 i TT. Inne ręce już bardzo rzadko się widzi.

Dałeś tylko 25% kombinacji TT-JJ z racji wrzucania reszty do 4bet/call?

Tak właśnie widzę najczęściej na Party. TT+ ludzie grają 4B/C a AQ grają call OOP.

Ciekawi mnie natomiast gdzie jest ta granica? Ile muszą callować OOP żeby cbet na boardach Kxx czy Qxx (z kombinatoryki będzie podobnie) był opłacalny.

Jeżeli betujesz 1/2PSB to (1) na każdym streecie potrzebujesz 33% FEQ, (2) natomiasz jeżeli nie spodziewasz się że villain wyrzuca cokolwiek na flopie to na turnie potrzebujesz 50% FEQ.

Jeżeli na flopie villain gra XC z zakresem który przypisałem powyżej to aby osiągnąć profit musiał by mieć:
(1) ponad 19 kombinacji które folduje na flopie i 14+ kombinacji które folduje na turnie
(2) 0 kombinacji które wyrzuca na flopie i 27+ kombinacji które wyrzyuca na turnie
lub jakieś tam FEQ pomiędzy które już ciężej policzyć w samym excelu

Wiadomo jeżeli myślisz że on nie gra tak szeroko XC na flopie czy turnie to będziesz potrzebował mniej kombinacji które villain będzie wywalał. Pomyśl sobie czy jesteś w stanie doliczyć się tylu kombo, jeżeli tak to CB będzie +EV. Wg mnie jednak nie wywalamy tyle rąk i jak nie cbetuję Qhigh flopa z pure blefem. Jeżeli już chcę wygrać rozdanie bez ręki to próbuję walić dopiero od turna.

Natomiast boardy Kxx wyglądają dużo lepiej dla nas, villain ma mniej rąk które zawierają Króla. Cbety i barrelle na boardach Kxx będą częsciej opłacalne.

Odpowiedz
Cytat
ilonka69
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem Autor wątku
soekholdem
BlackMember

Życzę wam spełnienia najskrytszych marzeń, abyście pamiętali co jest najważniejsze w życiu, dużo miłości, dużo uśmiechu i niezapomnianego Sylwestra.

P.S Do usłyszenia 6-stego stycznia!

Odpowiedz
Cytat
sahalidis
Oldschool Grinder

Wesołych Świąt :)

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku m8! :sdrink

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Możesz napisać do wyświetla contributed u Ciebie na stołach?

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Siema. Mógłbyś zdradzić czemu nie korzystasz w ogóle z dataminingu.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez siweq86

bo jest nielegalny xD

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

to nie jest powód ;)

Odpowiedz
Cytat
jacob3332
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

soek mam pytanie: na twoich popupach pojawiają się pozycje 3bet 4bet 5bet z dopiskiem nutz, mógłbyś wyjaśnić o co chodzi?

Odpowiedz
Cytat
soekholdem Autor wątku
soekholdem
BlackMember

Napisane przez siweq86

Nie ma takiej opcji dla pokerstars.it

Napisane przez insanepro
Możesz napisać do wyświetla contributed u Ciebie na stołach?

Nie mam pojęcia, chyba ile ty włożyłeś do puli. Nie zwracam na to w ogóle uwagi.

Napisane przez maklakiewicz
soek mam pytanie: na twoich popupach pojawiają się pozycje 3bet 4bet 5bet z dopiskiem nutz, mógłbyś wyjaśnić o co chodzi?

Jak często gracz ma w danym range JJ+,AKo+

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Na tym serwisie masz http://www.hhdealer.com/buy.php
Nie kupowałem nigdy tutaj, ale widzę, że sprzedają, może warto spróbować :fdrink

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Napisane przez siweq86

W sensie, że w subskrypcjach dla P* wszystkich stronek typu hhmailer nie ma rąk graczy z *.it?
Czy gdyby była taka możliwość to byś z niej skorzystał?

Jakbyś jeszcze mógł zajrzeć tutaj w wolnym czasie: https://polska.pokerstrategy.com/video/28011/ :) Wiem, że pytania trochę spóźnione, ale dopiero odnalazłem notatki z filmu :)

Odpowiedz
Cytat