Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ca$hReaper on NL10 soon NL25 mindset psycho :]

397 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
15.5 K Wyświetlenia
Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Co by dużo nie gadać gram ostatnio po prostu źle, w ostatniej sesji moje 3 największe przegrane rozdania zagrałem gorzej niż tragicznie i nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości, straciłem w tych rozdaniach 4 BI co praktycznie zniszczyło całą sesję w której byłem już 3,5 BI na plusie obecne statystyki poniżej.

Capital : 202 $
Starting Date 29.05.10
Played Hands : 33149
Winnings : 472,17 $
Winrate : 14,24 bb/100
Bankroll : 768,16 $

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Kolejna aktualizacja, jedno co zauważyłem to to że ludzie z normalnymi statami są totalnie nie zbalansowani człowiek ze statami 20/16 podbija praktycznie tyle samo z każdej pozycji poza BB co oznacza że jego UTG i MP range to kupa śmieciowych kart z którymi tak samo podbija CO czy BU co w tym wszystkim najzabawniejsze takcy delikwenci po dużej próbce rąk zupełnie nie foldują do 3beta mając fold to 3bet na poziomach 20-25% przekonałem się o tym boleśnie wczoraj w nocy gdy zestakowałem się wczoraj na niskim jednotonowym boardzie z parą waletów grając na turnie check shove OOP moim oczom ukazało się Q5s co wprawiło mnie w ogromną zadumę ♠_confused:

Capital : 202 $
Starting Date 29.05.10
Played Hands : 34337
Winnings : 470,42 $
Winrate : 13,70 bb/100
Bankroll : 772,92 $

Obecny delikatnie zmasakrowany wykres po mojej pechowej a przede wszystkim złej grze

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Przyszła pora na podsumowanie miesiąca, mimo moich dzielnych starań poprawienia wyniku w ostatnich dniach ubiegłego miesiąca, sprawy miały się tylko coraz gorzej i gorzej i pomimo coolerów jakich doświadczyłem pretensję mogę mieć tylko do samego siebie, moje Hero calle i próba wygrywania w upartego, kończyły się miejscami tragicznie. Zdaje sobie sprawę że grałem ostatnie 4 dni nadzwyczaj źle ale nauczyło mnie to jednej ważnej rzeczy, gdy nie wiem co zrobić powinienem bezzwłocznie pasować swoją rękę. Miesiąc zamykam z bilansem który przedstawiam poniżej, jeśli nie przestanę wyczyniać głupot przy stolikach jak to miało miejsce ostatnie kilka dni, to przyszły miesiąc może być podobny kto wie może nawet i lepszy. Na pytania odnośnie przejścia na wyższe stawki odpowiadam nie śpieszy mi się i jak to zapowiadałem wcześniej planuję zrobić to pod koniec wakacji, powód jest bardzo prosty. W mojej grze jest nadal masa leaków, które wyszły na wierzch jak kupa z rozlanego szamba w ostatnich 7 tysiącach rąk, dlatego postaram się nie przeceniać moich umiejętności i bardziej ustabilizować moją grę na stawkach na których nie ponoszą większego ryzyka przy obecnym bankrollu.

Hands : 34486
Game Profit : 464,17 $
All In EV$ : 469,51 $
Winrate : 13,47 bb/100
Rake Back adjusted : 91,84 $
Rake Races adjusted : 10,00 $
Total Profit : 566,01 $

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Zagrałem właśnie około 1000 rąk i wynik to -8$ czuję że zagrałem bardzo przyzwoitego pokera, dwa poniższe rozdania i dwa inne śmieszne gdzie goście flat callują KK i AA dopełniły dzieła zniszczenia. Karty dość marnie mi siadały i kilka razy nie wyciągnołem oczywistego value, pora trochę nie właściwa na grę masa murków TAG'ó i LAG'ów typowych donków było tylko kilku i ciężko było się do nich dobrać bo większość grała dość tight post flop

Board:
ljubens (Button): $9.21
HERO (SB): $15.62
F1shhunt3r (BB): $12.93
luckydraw21 (UTG): $30.06
Incredulous (UTG+1): $10.20
alain633 (CO): $11.53

Dealt to HERO K♠ A♦

Pre-flop:
luckydraw21 calls $.10, Incredulous calls $.10, alain633 calls $.10, ljubens calls $.10, HERO raises to $.65, (1 folds), luckydraw21 calls $.60, Incredulous calls $.60, alain633 calls $.60, ljubens calls $.60

Flop: ($3.60) 6♦ T♥ K♦ (5 Players)
HERO bets $3, (1 folds), Incredulous calls $3, alain633 calls $3, ljubens raises to $8.51, HERO raises to $11.92, Incredulous calls $6.50, alain633 calls $7.83

Turn: ($44.36) K♣ (4 Players)

River: ($44.36) 9♥ (4 Players)

Results:
ljubens Showed Q♦ 9♦
HERO Showed K♠ A♦
Incredulous Showed 6♥ 6♣
alain633 Showed 7♦ 8♦
HERO wins $4.09
alain633 wins $2.47
Incredulous wins $2.85
Incredulous wins $35.79

Nie wiem jak inaczej mogłem to zagrać cały stół kompletnych fishy po żadnym nie mogłem się na 100% spodziewać że trzyma lepszą rękę

Board:
MikacSerbia (SB): $10.01
WeshlyzIT (BB): $17.49
alain633 (UTG): $10.65
HERO (UTG+1): $10.69
Incredulous (CO): $10.17
ebwilliams29 (Button): $6.23

Dealt to HERO K♦ A♥

Pre-flop:
(1 folds), HERO raises to $.35, (1 folds), ebwilliams29 calls $.35, (1 folds), WeshlyzIT calls $.25

Flop: ($1.10) A♠ A♣ 5♦ (3 Players)
WeshlyzIT checks, HERO bets $.65, (1 folds), WeshlyzIT calls $.65

Turn: ($2.40) 3♠ (2 Players)
WeshlyzIT bets $2, HERO raises to $6.40, WeshlyzIT raises to $14.49, HERO calls $3.29

River: ($26.58) Q♣ (2 Players)

Results:
WeshlyzIT Showed 5♥ 5♣
HERO Showed K♦ A♥
WeshlyzIT wins $6.80
WeshlyzIT wins $20.70

Obrzydliwy coolerem tak żeby człowieka dobić

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Miałem krótką przerwę od gry, doszedłem do wniosku że muszę sobie poukładać grę w głowie, dziś na karty nie mogłem narzekać tylko pechowo fishe nie chciały się totalnie wypłacać gdy trafiałem rękę dodatkowo kilka lekkich wtop gdy byłem riverowany 3 outerem bo grałem durnie check na turnie dla kontroli puli a z gościami 60/20 niema czego kontrolować oni totalnie nie myślą co robią i do puki nie dostanie się od nich rise można ich z TP fair kicker lutować ile wlezie poniżej staty z obecnego miesiąca może nie zachwycające ale wszystko ma się ku dobremu :) Trochę szkoda tej nocnej sesji bo naprawdę konkretnych maniaków i fishy miałem na stolikach ale pech chciał że sety nie siadały tam gdzie potrzeba a jestem święcie przekonany że co niektórzy na overparę postawili by własną matkę ♠_evil:

Hands : 2231
Winnings : 43,34 $
Overal Profit : 47,90 $
Winrate : 19.43 bb/100

Jak chcesz to potrafisz prosie :P Świeżość umysłu i zaraz profity się zbierają ♠_cool:

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Dziś nie było już tak różowo ale w ogóle nie potrzebnie siadałem do gry spałem dziś 4 godziny i totalny brak koncentracji i myślenia dał o sobie znać, gdyby nie dwóch wybitnych fishy których postakowałem z fullem w jednym spocie, to rzeczy miały by się na prawdę bardzo marnie a tak dostałem najniższy wymiar kary za wcześniejsze błędy i słabszą grę w postawci -4,5$ . Stan będę aktualizował nieco rzadziej bo pewnie zaczyna się to robić coraz nudniejsze. Profity z ubiegłego miesiąca przenoszę na Etraction i tam już w grze na Euro chcę popróbować swoich sił na NL10. Zamierzam grać i na jednej platformie i na drugiej w zależności od tego gdzie będą leprze stoliki. Plan jest taki aby na obu platformach zbudować solidne bankrolle na NL25 i NL20 w przypadku Entraction, czas w jakim mam nadzieję wykonać ten cel to nie dłużej niż do końca sierpnia, co rozumiem przez solidny bankroll? napewno przynajmniej 30 BI na dane stawki, mam nadzieję że uda się tego dokonać. Myślę że jeśli zagram solidnego dobrego pokera i wyeliminuje z mojej gry, wręcz idiotyczne momentami zagrania, to będzie tak dobrze jak przez pierwsze 25k rąk na Merge. :f_biggrin: W najbliższych dwóch miesiącach zamierzam naprawdę sporo i solidnie pograć.

Może moje podejście dziwi co niektórych w kwestii tego że tak długo zostaje na konkretnych stawkach choć mój bankroll pozwala na grę wyżej, powodem tego jest to że ja staram się nigdy nie przeceniać własnych umiejętności, które w moim przekonaniu są dość niskie, zawsze gram z nastawieniem na to żeby być solidnie wygrywającym na swoich stawkach i nie uznaje czegoś takiego jak swing. To co ludzie nazywają swingiem na swoich wykresach jest najprościej w świecie graniem zbyt wysokie stawek w stosunku do swoich umiejętności i tego zawsze będę się trzymał. Ja od dłuższego czasu nie tłumaczę swoich słabszych wyników swingiem czy jakimiś nieziemskim pechem tylko najczęściej własną złą lub momentami tragiczną grą, w momencie gdy ludzie na stołach grają od nas lepiej, to nawet grając nasze A-game nie będziemy w stanie z nimi wygrywać. Dlatego najważniejszy jest table selection

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Story of my life ♠_evil:

Board:
MOJOERASER2 (Button): $9.18
thyagocs (SB): $18.17
HERO (BB): $10
mamalou701loose (UTG): $27.65
gammy23 (UTG+1): $10.30
AllOnYa666 (CO): $39.59

Dealt to HERO A♦ A♣

Pre-flop:
mamalou701loose calls $.10, (2 folds), MOJOERASER2 raises to $.45, (1 folds), HERO raises to $1.60, mamalou701loose calls $1.60, MOJOERASER2 raises to $6.40, HERO raises to $8.30, (1 folds), MOJOERASER2 calls $2.33

Flop: ($20.93) 8♣ 3♣ K♣ (2 Players)

Turn: ($20.93) 7♣ (2 Players)

River: ($20.93) K♦ (2 Players)

Results:
MOJOERASER2 Showed K♥ K♠
HERO Showed A♦ A♣
HERO wins $.82
MOJOERASER2 wins $19.11

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Jakby ktoś pytał to opier...m się w tym miesiącu niemiłosiernie a wyniki moich nie licznych sesji przedstawiam poniżej, btw trzeba się wziąć za siebie samo się nie nabuduje :facepalm: Na Entraction już wpłaciłem sobie kasę część zostawiłem na drobne wakacyjne wydatki, z depozytowałem coś około 280 Euro co odpowiada 350 dolarom, siadłem chwile pograć, sprawdzić czy wszystko śmiga i tak doszedłem do wniosku że mnie ten ich soft za przeproszeniem wkur... i nie wiem jakim cudem tam wcześniej tyle wysiedziałem.

Próbowałem zmieniać tweakiem wygląd ale to nic nie daje bo suwaki przyciski brak time banku to wszystko jak było spieprzone tak i jest dalej, może mam takie odczucia po tym jak posiedziałem na zajebistym sofcie Merge Gaming. Powoli dochodzę do wniosku że nie bardzo chcę tam grać ale innej solidnej alternatywy już nie mam żeby grać o normalnych godzinach, jest jeszcze niby Everleaf ale tam HUD chyba nie działa choć świta mi że na jakimś filmiku gość tak ustawił że konwertowało mu ręce automatycznie i śmigało, trzeba będzie pogrzebać po forach czy jest na to instrukcja. Ewentualnie może przekonam się do 5 handed na Ongame ale to chyba w akcie desperacji, bo na zwykłym SH jestem dosyć murkowaty to tam wyglądał bym jak rasowy nit.

Fakt faktem ktoś powinien w końcu powiedzieć ludziom że normalne staty na SH do NL25 to jakieś 16/13 a nie jak się powszechnie głosi że 22/20 jest w sam raz, sprawia to że ludzie często grają OOP nie wygodne post flop ręce przeciwko fishom i plączą się w trudne spoty w których topią wcześniej zarobione pieniądze, na tych stawkach nie istnieje dla większości osób coś takiego jak image przeciwnika ani balancing sam zauważyłem że nawet ludzie z normalnymi statystykami nie mają często pojęcia czym jest pozycja podbijają 20% rąk z UTG i MP i tak samo wszystkie inne pozycje poza SB i BB i to są staty po tysięcznych próbkach rąk, callują 3 bety czy to z pozycją czy bez w przeszło 60 procentach przypadków, przy czym do cbeta pasują co trzecią swoją rękę. Na tych micro stawkach wystarczy po prostu myśleć tylko wtedy gdy ma się dobrą rękę, gdy niema się karty ani equity po prostu spokojnie pasować i nie lvlować siebie samego. Sam się przekonałem że nie można zbyt dużo kombinować z marginalnymi układami bo prowadziło to u mnie do opłakanych skutków i jak patrze na ręce w dziale oceny rąk to ludzie popełniają podobne błędy a to dlatego że zaczynają myśleć za przeciwnika i kombinować w miejscach gdzie po prostu najlepiej jest spasować swoją rękę i ciąć straty.

Hands : 2231
Winnings : 80,38 $
Overal Profit : 97,47 $
Winrate : 12.93 bb/100

dabekkk
Oldschool Grinder

nice blog

Haha niezłe to rozdanie z AA. Nie ma co narzekać. przegrałeś z quadem. Pamiętaj, że tylko 4 razy na 5 wygrasz takie rozdanie :) chociaż huśtawka nastrojów podczas wykładania kart na pewno była niezła.
przed wczoraj sam dostałem dwa razy lanie od quada 55 wtedy to tylko uśmiechnąć się pozostaje :)
Jaki room??
Widzę, że walczysz z NLT. Powodzenia.

Halo, jest tu kto? Graj regularsie a nie obijasz się. Za dużo kasy w tyłku. :P

babel92
Oldschool Grinder

Sam jestem ciekaw, co tam się u Endurxa dzieje ;)

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Tak jak myślałem tak wyszło opieprzałem się 2 miesiące i roztrwoniłem po marketach połowę banrolla który miałem na Merge, pozostaję się tylko ..... odkuć.

Mam obecnie taki pomysł aby spróbować Rush Poker na 4 stołach na FTP dziś pierwsze sesja wypadła dość mizernie bardziej dlatego że byłem nie przygotowany mentalnie do gry i ustawiałem jeszcze HUD'a. Dostałem 2 outowego suck outa, ale później sam sprzedałem 3 outowego suck outa, tak jak to zawsze powtarzam niema czegoś takiego jak rigged soft , dlatego nie będę wypłakiwał jak się tam spłukam, szczególnie że do gry wszedłem z 10 BI na NL5 czyli 50$ jak zbankrutuje co nie jest wcale takie nieprawdopodobne, to najwyżej dopłacę sobie kasy.

Dostałem bonus 300$ wypłacany w ratach po 20$ do końca nie wiem jak są liczone te punkty i ile rake back'u to daje, nie wiem czy słusznie rozszyfrowałem że mniej więcej za każde 0,166$ raku dostaje się zwrot 0,06$ na SH, pewne jest tylko to że w 21 dni tego nie wyrobię, choć będę się starał zaatakować NL10 przy 15 BI żeby wyrobić jak najwięcej tego bonusa, szykuję się ostry grind, mam nadzieję że szybko opuszczę te gejowskie stawki. Pierwsze wykresy już nie długo.

Start with : 50 $
Present bankroll : 46,83 $
Win/Losse : - 3,17 $
Bonus Progess : 1,68 $
Released : 0 $

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Pograłem dziś z godzinkę i jedno co mi się nasuwa to to że ci ludzie na RUSH NL5 to stakują się wyłącznie z AA i KK pre flop i z niczym innym bez względu na pozycję odnosi się to do full stacków, dziś tysiąc rąk i 3 akcje AA vs KK , KK vs AA i AA vs AA totalnie nic nie ugrałem i nauczyłem się trochę sllow roll pokera, którego tam pełno bety za 1/3 1/4 1/5 puli oraz mini risy są tam codziennością co najśmieszniejsze z monsterami takie bety lecą, muszę przywyknąć do tego otoczenia i stylu gry, pierwsze co to muszę skrócić drastycznie moją listę statystyk, bo przy moich znikomych próbkach praktycznie wszystkie z nich poza VPIP i PFR są bez użyteczne. Coś mi się zdaje że nim złapię odpowiedni rytm to jeszcze mogę się z rollem konkretnie skrócić, poza tym 10 BI nie daje mi absolutnie żadnego komfortu psychicznego i poważnie myślę nad dopłaceniem kolejnych 50$ z nadzieją że wtedy moja gra stanie się trochę lepsza, bonus się bardzo przyjemnie wyrabia mam nadzieję że w te 21 dni wyrobie kilka tych 20$, stanu nie aktualizuje bo praktycznie nie uległ zmianie, planuję dziś jeszcze sporo pograć i wtedy wrzucę aktualizacje wraz z wykresem z pierwszych 4-5 K rąk, to na razie tyle Pozdro :f_thumbsup:

babel92
Oldschool Grinder

Uparcie grindujesz te micro stawki :D

Czemu caly czas micro? ?(

Rozumiem, ze czasami trzeba scashoutowac, ale sam napisales, ze straciles rolla w marketach, wiec chyba nie wydawales kasy na nic konkretnego.

Na Twoim miejscu nabudowalbym sie na NL25/50 i tam dopiero robil cashouty - po tym jak miazdzysz micro mysle, ze nie mialbys najmniejszego problemu byc winning playerem na low stakes.

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

to nawet nie była połowa bo wypłaciłem 550 na roomie zostało 300 i na netku jeszcze 200 jest więc wydałem jakieś 350 z 850 i zostało 500$ ale to nadal w żaden sposób nie pozwala mi na grę NL25 więc muszę się ponownie odbudować na te stawki teraz już niema wakacji nie będzie na co rozpiżdżać, więc mam nadzieję że uda się tym razem osiągnąć coś więcej niż zbudowanie rolla na NL25 na którym nie zagrałem choćby jednej ręki. Ale masz supernite świętą rację że wypłaty z takich micro absolutnie na nic konkretnego nie nie starczają. I faktycznie jakiekolwiek cash outy powinny się pojawić dopiero na NL50 przy rollu 2,000+

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Puki co marnie mi idzie budowanie bankrolla, nie dość że popełniam masę niepotrzebnych błędów to jeszcze moje monstery są bezlitośnie łamane w dziwnych okolicznościach, zobaczymy jak będzie w long runie, wiem jedno muszę siadać do gry bardziej skupiony i nie popełniać idiotycznych błędów których niestety nie zabrakło co zresztą skutecznie uniemożliwiło mi wypracowanie jakiegokolwiek zysku poza tym co wyrobiłem z bonusa.

Mogę przyznać się bez bicia że brakuje mi trochę ogrania nie grałem od 2 miesięcy i to czuć, natomiast sam rush poker zdecydowanie odbiega od standardowych stolików na których ma się na ludzi jako takie próbki statystyk, ja obecnie praktycznie nie mam statystyk i jedyna sytuacja w której mogę cokolwiek ocenić to wtedy gdy widzę gościa z 60/10 po 20 rękach i Afq 80. Poniżej wykres i statystyki z pewnością nie za ciekawe ale i sample size praktycznie że żaden. Zobaczymy jak to się dalej potoczy mam nadzieję że uda mi się tutaj zbudować szybko bankrolla dzięki któremu swobodnie będę mógł grać jakieś NL25 ale do tego na pewno jeszcze trochę czasu i wiele potknięc

Start with : 48,58 $
Present bankroll : 46,83 $
Win/Losse : + 1,52 $
Bonus Progess : 8,15 $
Released : 0 $

WYKRES:

Endurx Autor wątku
Endurx
PokerStrategist

Zaczynam dochodzić do wniosku że rush poker absolutnie niema nic wspólnego z pokerem, ludzie tam slow playują jak posrani trudno się w tym połapać kto co odpierdala, praktycznie niema sposobu ich wszystkich ponotować a co już dopiero korzystać z notatek. Fakt faktem karta mi nie idzie i już mnie paroma suck outami potiltowali zjechałem do 8 BI i jakoś przeszła mi ochota na granie tego gówna tym bardziej że jak nigdzie indziej AA KK i QQ mam na minusie po próbce 20 z każdej kolekcji , dostać value od gorszej ręki to trzeba tu cudu jak callują to przeważnie z lepszą ręką, nie wiem czy też mam zacząć jak idiota czekać TPTK żeby dostać value od blefów czy jak, frustruje mnie to jak ludzie tam grają, tam myślenie jest o kilka lvli niższe od mojego, tam mało kto myśli co robi i dlaczego to robi, non stop jest pieprzone guesing game, jedyny sposób na ugranie tam czegoś to jest czekanie na dobry lub dobry flop i granie deko słabszych ale sensownych układów tylko z CO i BU ale i to huja daje bo tam mało kto ci 3beta zrobi z AK-AJ na SB :)

Dam znać jak zbankrutuję i wstawię wykres ♠_ugly: