Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Byle do przodu (micro) FR

19 Posty
7 Użytkownicy
5 Reakcje
422 Wyświetlenia
119610

Siema.
Zacząłem grać w pokera na internecie jakoś 15 miesięcy temu. Najpierw przez kilka miesięcy grałem na wirtualne żetony, później freerolle. Gdy już miałem jakieś $ grałem wszystko po trochu. Trochę SnG, troszkę spinów, cashówki, jakieś turnieje MTT się przewinęły, ale wszystko bez większych sukcesów. Mój bankroll ciągle był nędzny i wahał się między 0-20$. Co zarobiłem to zaraz spadałem i tak w kółko Macieja :D No, ale w końcu na spinach udało mi się coś więcej przytulić i moja waluta na grę wynosiła 66$. Postanowiłem na dobre zacząć grać cashówki i może jakieś MTT okazyjnie. No więc zacząłem symbolicznie NL2 i zagrałem tam z 40k rąk. Wykres jest tylko z ostatniego okresu więc pokazuje 22,5k rozdań

Po tych kilku rozdaniach postanowiłem wejść na NL5. Mój bankroll wynosił około 86$ więc trochę za mało jak na NL5 (chce trzymać się zasady 25 buy inów wtedy wyższe limity) dlatego gram short stackiem i wchodzę do stołu z 70bb ( 3,50$). Czasem jednak gram za więcej, bo na PS są jakieś blokady, ale mniejsza z tym. Na NL5 jestem od tygodnia i wykres prezentuje się tak:

Jak widać tutaj już niezaciekawie. W sumie ten ostatni spadek to z dzisiaj. Trochę pecha miałem 2x all in preflop z KK, a przeciwnik pokazuje AA. No i moje AA złamane przez 10. No, ale nie ma co się załamywać trzeba klikać dalej.

Tutaj cały wykres:

Na końcu dodam, że zakładam ten "blog" dla siebie może doda mi troszkę chęci do nauki i jeśli ktoś również gra FR i może polecić jakieś fajne artykuły, strategie, filmiki, lub cokolwiek z czego można się czegoś nauczyć to może podzielić się linkiem w komentarzu :P
Nie wiem jak często będę aktualizował, bo rąk dziennie gram mało (1-2k) poza tym mam HM2 triala i pewnie jak się skończy nie będę miał wystarczająco $ na kupienie licencji więc wszystko wyjdzie w praniu.

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
Edited212

Kropa. Powodzenia. Coś co mogę powiedzieć na początek to to, że nie polecam grania shortstackiem w wysokości 40bb, lepiej doklikać na limicie niżej i grać z pełnym stackiem. Taki short na 40bb to ni short ni full stack, takie pitu pitu. Jak nie będziesz miał odpowiednio dużo hajsu na kupno HM2 to Xeester jest w miarę, możesz sprawdzić.

Odpowiedz
Cytat
grisza1989

https://polska.pokerstrategy.com/video/26091/ i ogólnie cała seria boom na zoom sickpastora. co prawda jest to zoom i ma to już swoje lata ale do normalnych stołów FR dalej myślę daje radę na mikro.
aha i nie graj mtt, nawet mikro. bo to palenie hajsu przy takim mały rollu i liczenie że a może przyżre

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Gram 70bb

Odpowiedz
Cytat
Redwinee

To źle, graj 100bb na nl2 i wejdź na nl5 jak będziesz miał 20-25bi. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69

Spokojnie klikaj sobie swoje na NL2 i jak juz 125$ + siadzie to dawaj NL5...

Kropka i Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
wariat007

Trochę pecha miałem 2x all in preflop, a przeciwnik pokazuje AA. No i AA złamane przez 10. No, ale nie ma co się załamywać trzeba klikać dalej.

Jak przeciwnik pokazuje AA i mu łamiesz 10 10 te asy to skąd myśl o załamywaniu? IMHO to radość wielka i szczęście niepojęte :P

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

to on złamał moje asy :)

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Siema. Przez 2 dni prawie odkułem spadek no, ale nie nacieszyłem się za długo
https://www.boomplayer.com/22436266_BAF878A8F9
Wcześniej też średnie pule i uzbierało się ponad 10$ w 30 min w dupe i jak żyć ? :D Wkurza mnie już to, że jak odrabiam 10$ to trzeba zagrać 2k rozdań, a żeby przegrać to 200 :D

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Taki właśnie jest poker :D

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Siema po raz drugi już dziś. Chciałbym tylko cofnąć to co napisałem rano, ale byłem już chyba trochę wkur***ny :D

Jednak można. Bankroll 106,63$ może dla wielu z was to pic, ale u mnie życiówka i cieszy. Jutro jeszcze będę mógł wymienić starcoins na 10$ więc już prawie będę mógł z pełnym staczkiem tłuc na NL5

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Witam. Wyżej napisałem, że mój bankroll wynosi 106$, ale za długo się nim nie cieszyłem. Dalej spadek i teraz mam 81$. Na NL2 wykres jako tako jest rosnący to na NL5 już góra dół góra dół. Co prawda rąk zagrałem mało żeby powiedzieć, że jestem graczem loose , ale doszedłem do wniosku, że trzeba wziąć się za teorię, bo z moją grą jest słabo.
Wykres NL5 na dzień dzisiejszy:
Postanowiłem wziąć się za naukę także mile widziane jakieś artykuły, filmiki, które mogą mi w tym pomóc. Ogólnie dużo rzeczy jest na SH, a wole FR. Chętnie też dowiedziałbym się jak u was wygląda nauka? Co preferujecie (filmiki, streamy itd.) Ile czasu poświęcacie na gre, a ile na naukę w tygodniu? Jak u was wygląda zysk/strata 100/bb na danej stawce i ile już gracie?
Jak już wcześniej pisałem gram w pokera od około 15 miesięcy. Nie wiem czy to dużo czy to mało, ale wiem, że tak na prawdę mało czasu poświeciłem na naukę tej gry. Zauważyłem też, że przy stole nie myślę, tylko gram z automatu. Tu znów mam pytanie jak u was to wygląda, jaki macie tok myślenia, jakie pytania sobie zadajecie grając w trudnym spocie ?

Na koniec jeszcze podrzucam foto:

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Ja osobiście lubię streamy chociażby xflixxa czy warsawa, fajnie jest poczytać niektóre rozdania w blogach tu na forum. Polecam też serię rushera z poszczególnymi rękami startowymi, niby same podstawy ale fajne niektóre koncepty są (tylko to na 6max, nie wiem jak to sie ma do fr). No i sama analiza własnych rozdań na chłodno, po grze też jest ważna, bo jak czasami widzę co robię to mi oczy na wierzch wychodzą. Jeśli chodzi o wr to na razie na 2NL ale 6max zoom mam 8bb/100 po 40k rąk, czyli bez rewelacji, dodatkowo mała próbka i trwający od przedwczoraj kryzysik :D

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Siema. jak już pisałem mało czasu poświeciłem na teorię więc od 1 lutego postanowiłem poświecić 1h na naukę + minimum 1h na grę. Oczywiście będę grał więcej, ale ostatnimi czasy pracuję nieregularnie więc jak wracam późno to już nie gram, bo tylko tracę $. Na dzień dzisiejszy na 17,2k rąk na NL5 mój zysk wynosi 1,33bb/100 rozdań no więc bez szału, ale zmieniam teraz trochę styl gry, bo wcześniej grałem wąskie zakresy i byłem graczem bardzo tight. Teraz 3 dzień gram agresywniej i są chyba różnice, ale nie można jeszcze nic potwierdzić, bo za mało zagranych rąk.

Małe podsumowanko:
stawka/rozdania/ bb/100

NL2 / 22 962 / 4,63 +
NL5 / 17 220 / 1,33 +

Według was na NL5 ile bb/100 to jest kozak i ile można wyciągnąć maxa w longtermie na poszczególnych limitach?

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Na 2-5NL myślę że ogarnięty gracz powinien robić coś powyżej 10bb/100 spokojnie. Viktor ostatnio wrzucał wykres z midstakesów to miał tam 10bb/100 na 100NL, więc na micro to lekko dla każdego powinno być osiągalne.

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Siemano. Minęło kilka dni od mojego ostatniego wpisu i jak na razie dotrzymuje słowa tzn. poświęcam 1h na teorie i 1h minimum na grę. Zauważyłem, że mam problem jak zaczynam przegrywać kasę. Mianowicie chodzi o to, że gdy np mam bankroll powiedzmy 120$ i spadnę na 115 lub gdy gram sesję i jestem na - choćby drobny to mnie to wkur***. Wiem, że to jest nieodłączna część gry, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Możecie coś polecić co zrobić żeby się tego pozbyć? Jak u was to wygląda?
PS. standardowo zarzucę wykresikiem. Będzie to NL5 od początku

Niby na +, ale jakby nie patrzeć 1,39bb/100 więc porażka.

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Ja mam tak samo jak Ty z tym przegrywaniem, jak znajdziesz złoty środek to daj znać ;)

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Zrobiłem sobie przerwę przez weekend z moją nauką i grą, bo ostro przytiltowałem i spadłem do 70$ ze 120$ na NL5. Tyle, że ta przerwa przedłużyła się do dziś. Postanowiłem teraz, że dalej będę poświęcał minimum 1h na teorię, ale z grą już nie zawsze, bo gdy jestem zmęczony to nie mogę się skupić i przegrywam. W sumie i tak w ciągu tygodnia zagram przez więcej czasu niż 7h więc i tak swoje pogram. Mój bankroll na dzień dzisiejszy wynosi 100$ + mogę wymienić coinsy na 10$. Kolega powiedział mi, że gra w ruletkę i z ciekawości wszedłem, i udało mi się zarobić 30$. Teraz postaram się nabić jeszcze te 15$, wymienie coinsy żeby mieć bankroll by grać nl5, a później szerokim łukiem omijam rulete i inne tego typu gry.

Po ostatnich przegranych przekonałem się jaką słabą stroną jest u mnie mindset i nad nim zacznę teraz bardziej pracować. Mam zamiar też bardziej skupić się na analizie rozdań, bo chociaż zawsze robię to po sesji to robię to na odwal się na szybko. Zmniejszam też liczbę granych stolików z 8 na 6 żeby bardziej skupić się na czytaniu graczy, statystykach no i oczywiście na myśleniu przy stole, a nie graniu z automatu.

Jeśli macie jakieś materiały, które waszym zdaniem wam się przydały i mogą mi pomóc możecie podrzucić. Jeśli chodzi o jakieś session review czy coś przypominam, że gram FR więc jakby co nie podsyłajcie materiałów na SH.

Odpowiedz
Cytat
119610 Autor wątku
119610

Bankroll równy 0. Miałem 115$ już, miałem jeszcze tylko parę obstawień. Obstawiałem black/red jak nie trafiłem to zwiększałem stawke tak aby być 0,50 na + no i 8x pod rząd nie siadło. Jakby co nie obstawiajcie red. Na koniec dodam, że blog zawieszony na pewno na dłuższy czas, a co dalej zobaczymy

Odpowiedz
Cytat