Przejdź do forum
Być jak Patrik Anto...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Być jak Patrik Antonius...

350 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
16.2 K Wyświetlenia
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Z cyklu "To się wybrałem na rybki"...

Spotkała mnie nie lada niespodzianka. Ogólnie sieć iPoker znana jest z graczy preferujących murkowanie, może z 20-30% ludzi to gracze chcący obejrzeć flopa z any two i stackujący się mając low pair lub gutshota na flopie a każde A-high to monster.

Wczoraj natomiast spotkała mnie rzecz niebywała. Odpalam standardowo 6 stołów i po kilkunastu minutach oczom nie wierzę?( Ponad połowa ludzi to totalne donki o statach 56/13, 45/28, 50/2 itd. Myślę sobie "ONE TIME!! ONE TIME!!, obłowię się dziś :D Po kilku obejrzanych akcjach stackowania się praktycznie z air wolałem się zabunkrować i czekać cierpliwie na TOP16 (cierpliwość to cnota ;) ). Czekałem, czekałem. I tak do usranej śmierci...

Nic nie wchodziło wczoraj. NIC. Nie dostawałem specjalnie rąk, a jak już dostawałem to nie trafiałem flopa. Jak trafiłem flopa to najczęściej był on bardzo drawowaty albo z over kartami i kończyło się na moim bet/fold :facepalm: . Dostałem chyba ze 3 (słownie TRZY) razy KK/AA. Oczywiście ZERO wyciągniętego value - all preflop fold. Jak sprawdzałem raise z pocketami to trafiłem RAZ seta, i to na stole z FD, więc musiałem raisować - przepraszam. Oczywiście przeciwnik spasował.

Przegrałem tak naprawdę tylko jedno "większe" rozdanie - mając AK trafiłem na riverze drugą parę i poniosła mnie ułańska fantazja - sprawdziłem AI dwóch over aggro graczy. Oczywiście pomyślałem sobie, że grają tak z K-high, nie dopuszczałem do siebie myśli, że któryś jednak skompletował tego strita. Niestety - pomyliłem się:facepalm:
Niestety do tego jednego "większego" rozdania doszło sporo małych pul - przez nietrafione Cbety, bo ktoś zagrał AI gdy na turnie spadło trzecie :heart:

No. I ogólnie to ch.. w bombki strzelił. To się obłowiłem...-2,5BI:f_cry: Wiem, że to mało, że bywało i jeszcze będzie gorzej. Ale taka okazja szybko może się nie powtórzyć. Nie na tym roomie. Dodatkowo w ciągu dwóch dni wtopiłem 5BI a w obliczu tego, że NL10 jest już tuż tuż dodatkowo mnie dobija.

Na koniec optymistyczny akcent, tak dla poprawy samopoczucia. Albo i okłamywania samego siebie... Ja tylko udzieliłem kolegom pożyczki, wysoko oprocentowanej pożyczki. Gdy karty zaczną sprzyjać...Be aware!!:evil:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

No to powoli zacząłem odrabiać to co straciłem przez 2 ostatnie dni.
Zagrałem dziś dwie sesje z przerwą na session review rushera. Tak jak obiecałem codziennie oglądam jeden filmik:f_thumbsup: Rusher masz u mnie browara za każdy jeden, który obejrzę:D

Tak jak się spodziewałem moi przyjaciele z wczoraj zniknęli i wszystko wróciło do normy, czytaj gramy na murków. Tak więc było dość standardowo, spokojnie.

Dziś forum mi oznajmiło, że przekroczyłem dzienny limit wystawianych rąk do oceny:rolleyes: Do tej pory wystawiając ręce do oceny skupiałem się na tych, na których najwięcej zarobiłem/przegrałem. Dziś sobie uświadomiłem, że to duży błąd. Przecież nie tylko w rozdaniach z największą pulą popełniam błędy!! Także postanowiłem zdecydowanie zwiększyć liczbę wystawianych rąk. Drżyjcie sędziowie :f_p:

Takie tam rodzynki Wam pokażę :

iPoker - €0.02/€0.04 - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

LP: €4.13
CO: €8.27
BTN: €0.80
INVALID POS: €2.00
SB: €3.33
UTG: €5.04
UTG+1: €7.29
Hero (MP): €5.17
MP+1: €7.33

INVALID POS posts SB €0.02, SB posts BB €0.04

Pre Flop: (pot: €0.06) Hero has A♦ A♠

fold, fold, Hero raises to €0.16, fold, fold, fold, BTN calls €0.16, fold, fold

Flop: (€0.38, 2 players) A♣ A♥ Q♦
Hero bets €0.24, BTN calls €0.24

Turn: (€0.86, 2 players) 8♣
Hero bets €0.48, BTN calls €0.40

River: (€1.66, 2 players) 2♣

BTN shows K♠ J♦ (One Pair, Aces)
Hero shows A♦ A♠ (Four of a Kind, Aces)

BTN wins €0.00
Hero wins €1.55

To sobie kolega dobierał do GS :D Szkoda, że był shortem tylko:(

iPoker - €0.02/€0.04 - Holdem - 8 players

Hero (MP): €4.00
MP+1: €4.88
CO: €4.87
BTN: €2.41
INVALID POS: €1.15
INVALID POS: €0.98
UTG: €2.99
UTG+1: €5.06

INVALID POS posts SB €0.02, INVALID POS posts BB €0.04

Pre Flop: (pot: €0.06) Hero has 8♠ 8♥

fold, fold, Hero raises to €0.16, fold, CO calls €0.16, fold, fold, fold

Flop: (€0.38, 2 players) 8♦ 9♣ 8♣
Hero bets €0.24, CO calls €0.24

Turn: (€0.86, 2 players) 3♣
Hero checks, CO checks

River: (€0.86, 2 players) 6♦
Hero bets €0.52, fold

Hero shows 8♠ 8♥ (Four of a Kind, Eights)
Hero wins €0.81

Starałem się ze wszystkich sił żeby jakieś value wyciągnąć - nadaremnie;(

A tu mój pierwszy taki split :

iPoker - €0.02/€0.04 - Holdem - 10 players

UTG: €7.71
UTG+1: €8.56
MP: €4.93
MP+1: €5.76
MP+2: €5.04
LP: €5.17
CO: €1.18
BTN: €4.02
SB: €4.82
Hero (BB): €4.00

SB posts SB €0.02, Hero posts BB €0.04

Pre Flop: (pot: €0.06) Hero has K♣ K♥

fold, fold, fold, fold, MP+2 raises to €0.16, fold, fold, fold, SB calls €0.14, Hero raises to €0.64, MP+2 raises to €5.04, fold, Hero calls €3.36

Flop: (€8.16, 2 players) A♠ A♦ 8♦

Turn: (€8.16, 2 players) T♥

River: (€8.16, 2 players) 4♣

MP+2 shows K♠ K♦ (Two Pair, Aces and Kings)
Hero shows K♣ K♥ (Two Pair, Aces and Kings)

MP+2 wins €3.81
Hero wins €3.81

I tak mogłem odetchnąć z ulgą - byłem pewny na 99%, że będę grał przeciwko asom.

Suche liczby dzisiejszego dnia:
:diamond: 963 rąk
:diamond: +10,39$

:spade: Bankroll : 182$

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Czuję dziś głód gry. Późnym wieczorem/nocą planuje ostro pogrindować. Run for your chips :D

EDIT :

To sobie pogrindowałem. Niecałe 2 godziny gry i musiałem kończyć. Dla własnego dobra.

Co z tego, że były karty, byli przeciwnicy, ktorzy chcieli mi oddawać swoje żetony skoro nie było koncentracji? Mało tego. Była masa głupich błędów, overplayowania, jakichś hero-calli. Nie pamiętam kiedy tak źle grałem:facepalm: Może opierdol od Thorka przy ocenie moich rozdań trochę mnie otrzeźwiX(

Miałem jednak na tyle szczęścia, że udało się wyjść na plus. Luckbox. Gdyby nie karty pewnie bym wczoraj zakończył sesję sporo na minusie.

Poniżej rozdanie, które najlepiej opisuje moją wczorajszą grę. Jednocześnie klasyczny przykład sprzedawania bad beatów przeciwnikom ;)

iPoker - GBP0.02/GBP0.04 - Holdem - 9 players

Hero (CO): G4.00
BTN: G4.78
INVALID POS: G0.92
BB: G6.57
UTG: G5.93
UTG+1: G1.31
MP: G4.24
MP+1: G3.46
LP: G5.82

INVALID POS posts SB G0.02, BB posts BB G0.04

Pre Flop: (pot: G0.06) Hero has A♥ J♥

fold, fold, MP calls G0.04, MP+1 calls G0.04, fold, Hero raises to G0.24, fold, fold, fold, MP calls G0.20, fold

Flop: (G0.58, 2 players) A♠ 8♣ T♠
MP bets G0.58, Hero raises to G1.64, MP raises to G4.00, Hero calls G2.12

Turn: (G8.10, 2 players) Q♦

River: (G8.10, 2 players) 9♠

Hero shows A♥ J♥ (Straight, Queen High)
MP shows 8♥ A♦ (Two Pair, Aces and Eights)
Hero wins G7.56
MP wins G0.00

Więcej szczęścia niż rozumu:facepalm:

Co z tego, że skończyłęm sesję 1BI na plusie skoro kurs dolara znowu podskoczył i bankroll stanął w miejscu. Chyba za karę...

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Nigdy nie grajcie po kłótni z dziewczyną!! Sprzyja to oddawaniu przeciwnikom lekką ręką żetonów. I tak to też wyglądało w moim przypadku:facepalm:
Całe szczęście po około 600 rękach potrafiłem się ogarnąć, skupić i zacząć odrabiać straty. Całość dobrze widoczna na wykresie.

Co prawda zakończyłem sesję na lekkim minusie ale i tak jestem zadowolony. Potrafiłem odbić się od dna, opanować lekki tilt i skoncentrować na graniu mojej A-game. Przynajmniej w większośći przypadków. To niezły prognostyk na przyszłość:f_thumbsup:

Ale rąk z wczoraj i tak się boję wstawiać do oceny;)

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Now that's more like it!!

Dziś zagrałem dwie relatywnie krótkie sesje, z których wyszedłem 1,5BI na plus. Mała rzecz a cieszy. Przede wszystkim dlatego, że grałem w pełni skoncetrowany, dobrze czytałem przeciwników i nie oddałem nikomu za darmo stacka z TP;) W sumie to nikomu z jakimkolwiek układem nie oddałem stacka. Największa pula jaką przegrałem była po trafieniu seta moimi asami?( Ale co zrobić gdy gramy na takim boardzie :

iPoker - €0.02/€0.04 - Holdem - 10 players

UTG: €2.00
UTG+1: €5.41
MP: €6.19
Hero (MP+1): €7.10
MP+2: €0.75
LP: €3.54
CO: €3.45
BTN: €7.20
SB: €8.22
BB: €4.84

SB posts SB €0.02, BB posts BB €0.04

Pre Flop: (pot: €0.06) Hero has A♦ A♥

fold, fold, fold, Hero raises to €0.16, fold, fold, CO calls €0.16, fold, fold, fold

Flop: (€0.38, 2 players) T♣ A♣ Q♣
Hero bets €0.28, CO calls €0.28

Turn: (€0.94, 2 players) K♥
Hero checks, CO bets €0.70, Hero calls €0.70

River: (€2.34, 2 players) 8♣
Hero checks, CO checks

Hero shows A♦ A♥ (Three of a Kind, Aces)
CO shows J♥ Q♥ (Straight, Ace High)

Hero wins €0.00
CO wins €2.19

Ten call na turnie już mocno naciągany. Miałem jednak parę outów do fulla/karety. Do tego przeciwnik mógł mnie blefować - kilka rozdań wcześniej oddał mi stacka gdy trafiłem na kolor na riverze:f_biggrin:

Już nie pamiętam kiedy ostatnio wygrałem preflop z asami na ręce. Nie licząc foldów przeciwników przed flopem albo po moim CbecieX( Nice value :f_cry:

Z innych ciekawostek to właśnie dziś mój wykres z maja jest "powyżej kreski". Trochę mi zajęło odrobienie strat poniesionych na NL10. Ale teraz wszystko idzie w dobrym kierunku.

Jeszcze w tym tygodniu czeka mnie przeprowadzka na inny room - jeśli uda się wszystko załatwić z supportem bet365 (live chat rulez;) ) Jakieś propozycje co do nowej platformy? Nie krępujcie się, każda opinia mile widziana:f_thumbsup:

pozdro600

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

I stało się - dziś zleciłem wypłatę środków z bet365.

By się zdało jakieś podsumowanie mojej przygody z tym roomem, wykresy, liczby, itd...
Niestety niedawno musiałem robić reinstal systemu ->baza poszła się j...ć ->nie mogę podać żadnych liczb:(

Czego jestem pewny na 100% to to, że zaczynałem z 50$ jakieś 3 miesiące temu a wypłaciłem około 180$ (gdyby nie rosnący kurs to było by ponad 200$).
Dużo? Mało? Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie bez dokładnych statystyk. Sam nie jestem do końca zadowolony z własnej gry, na 100% mój wynik mógł być lepszy. Przez te x tysięcy rąk popełniałem milion głupich błędów kosztujących mnie wiele $. Jednak to dopiero tak naprawdę początek nauki i mojej pokerowej przygody. Będzie coraz lepiej. W końcu ile czasu można być kolejnym fishem?:f_mad:

Teraz zrobię sobie pewnie kilka dni przerwy na ochłonięcie, odpoczęcie od pokera. Przynajmniej tego praktycznego. Zamierzam nadrobić trochę zaległości z teorii - codziennie minimum 2 artykuły do przeczytania. Ze zrozumieniem;) Do tego na 100% będę codziennie zaglądał do działu z ocenami rąk i o strategii. Po dzisiejszym dniu sędziowie też będą mogli trochę odpocząć od moich fishowych zagrań:f_rolleyes:

Pozapokerowo będę odrabiał zaległości serialowe:D. W planach także nadrobienie zaległości w dbaniu o samego siebie :

:diamond: mniej alkoholu
:diamond: mniej śmieciowego żarcia
:diamond: regularne ćwiczenie

Jak do tego dodam jeszcze trochę gotowania to będę mężczyzną idealnym:D

Wracam za jakiś czas. Bez odbioru.

P.S. Jak ktoś to czyta to nadal czekam na propozycje odnośnie zmiany roomu.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Polecam PokerHeaven. Przeniosłem się tam z 888.com, na którym zbudowałem sobie rolla, gram od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolony.

Zalety:
+waluta to Euro, zawsze lepiej wychodzi w przeliczeniu na PLNy i jest bardziej stabilna od $
+miliard fishy (Niedługo przenoszę się na NL20, na NL10 zawsze miałem na stoliku co najmniej jednego gościa 50/10, którego można było exploitować aż miło. Aż się boję myśleć co jest na niższych stawkach). Jedna z największych zalet roomu.
+wysoki rake back (33% od PS.com), który dostajesz co miesiąc o ile jesteś w stanie wygenerować 100EUR rake'u. Na micro rake back dodaje naprawdę sporo do winrate'u.
+dobry przelicznik na strategy points (1EUR rake'u = 4 SP)

Minusy:
- brak autorebuy'a
- jeśli przeciwnik chce to zawsze może ukryć przegraną rękę co mnie często irytuje, bo nie pozwala robić dobych notatek
-soft pozwala mi grać max 6 stołów, przy większej ilości staje się dla mnie nieczytelny, ale to akurat mi nie przeszkadza
-40 hands/hour trochę mało, ale pozwala w spokoju myśleć.

O ile masz rolla pozwalającego grać co najmniej NL5 w Euro to polecam, ale jeśli masz się użerać na NL2 to lepiej pograć gdzieś wyżej w $.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Też się bardzo mocno zastanawiałem na PH. I już nawet byłem na niego zdecydowany jednak mój roll nie pozwala mi na maksymalne wykorzystanie proponowanego bonusu, a szkoda mi go "stracić" wpłacając powiedzmy 200€. Wolę tam przejść gdy już będę mógł wpłacić 500€ aby otrzymać maksymalny bonus. Nie wiem czy to dobra filozofia ale póki co bonusy są dla mnie dość ważne:rolleyes:
Nie mniej jednak na 99% tam zawitam za jakiś czas.

Dzięki za pomoc.

Tak na przyszłość pytanie. Jak wygląda tam sprawa ilości graczy/stołów NL10/20 FR w godzinach wieczorno/nocnych?

Odpowiedz
Cytat

Co do first deposit bonusu to wyrobienie go na PH jest praktycznie niemożliwe i moim zdaniem nie warto sie tym kierowac przy wyborze tego roomu. Aby uwolnic 5EUR bonusu trzeba ugrać 150FPT a dla porównania grając w tym miesiącu przeciętną ilość godzin na NL10 udało mi się narazie ugrać tych punktów niecałe 400. Żeby to ugrać trzebaby grać regularnie NL50, a nie me sensu czekać tak długo. Rake back jest o tyle korzysnty, że równoważy problem bonusa.

Co do stolików to nie ma najmniejszego problemu. To jest room europejski a więc w naszych godzinach wieczorno/nocnych jest najbardziej zapełniony. Na NL10 nigdy nie miałem problemu ze stolikami. Co do NL20 to nie wiem, bo jeszcze nie grałem wystarczająco długo, ale nie powinno być problemu.

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Jeśli tak przedstawiasz sprawę to jeszczę się zastanowię...Może rzeczywiście PH...
Ciężka sprawa taka przeprowadzka:(

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Dziś mija czwarty dzień mojego rozbratu z pokerem i update'owaniem bloga. Pomyślałem więc, że wypoda coś napisać żebym nie musiał później szukać mojego bloga na stronach 5+ ;)

Póki co wszystko idzie z moim planem - codziennie czytam artykuły z teorii, śledzę forum, analizuję ręcę. Wszystko po to aby po powrocie mieć więcej powodów do radości z mojej gry. Nie ukrywam, że o winrate też walczę ;)

Pozapokerowe założenia też są realizowane - staram się rozruszać trochę nie tylko umysł ale i ciało. Codzienna przejażdżka rowerem pozwala przypomnieć organizmowi co to wysiłek. Od przyszłego tygodnia postaram się dorzucić trochę ćwiczeń siłowych i rozciągających. Oby starczyło samozaparcia. Strasznie ciągnie mnie do biegania, grania w nogę, mam ochotę się trochę pokatować. Ale ze względu na kolano nie mogę - muszę robić wszystko powolutku ;( Za 3 tygodnie zaczynam rehabilitację i wołałbym nie jechać na nią z kolejnym odnowieniem urazu...

Moje galimatiasy dotyczące wyboru platformy już są za mną. Na 99% przeniosę się na Everesta - wydaję mi się to najlepszy wybór w tym momencie. Chyba nawet już dziś wpłacę kasę...

------------------------------------------

Przez ostatnie dni w pracy praktycznie nie mam niczego do roboty, związanego z moimi obowiązkami pracowniczymi oczywiście. Na 8h przepracuję, tak stricte, może 45-60 minut. Czasami trochę więcej. Reszta czasu spędzonego w pracy to siedzenie przed kompem, przeglądanie PS, oglądanie kolejnych stron na demotywatorach ( przez ostatnie 2 dni przejrzałem 100 stron:facepalm: ) i ogólne opierdalanie się. Próbowałem do tego zestwu dorzucić jeszcze oglądanie filmików z PS ale na moim kompie i słuchawkach beznadziejna jakość dźwięku (może uda się coś skonfigurować) więc sobie to odpuściłem. Nawet już siły nie mam ani ochoty żeby szukać sobie na siłę roboty. Ostatnim desperackim krokiem by było zainstalowanie sobie softu pokerowego i spędzanie "straconego czasu" na czymś co lubię. Pewnie główny informatyk śledzący nasz ruch w sieci by nie był zachwycony...

Może przesadzam. Pewnie wielu ludzi by się cieszyło gdyby mieli pracę taką jak ja, tyle swobody i jeszcze zarabiali za to w miarę przyzwoite pieniądze. Ale nie ja. Nie lubię stać w miejscu. Muszę zmienić tą pracę. Jak najszybciej. Gdybym tylko mógł się utrzymać z pokera to bym chyba się długo nie zastanawiał nad tą opcją...Ale to może kiedyś , jeszcze nie teraz...

Pozdrawiam Nie - Do - Końca - Szczęśliwych

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Wow. Spadłem tylko na 2. stronę ;)

Po kilku dniach przerwy wróciłem do gry:D Miał być Everest ale chyba nie chcą moich pieniędzy (o czym możecie przeczytać TU) więc ostatecznie wybrałem Williama Hilla.

Dziś, póki mam dostęp do PT, podam tylko suche fakty.

:diamond: 2461 rąk
:diamond: 6,57 BB/100
:diamond: + 32,33$

:spade: Bankroll : 277,94$

Coś więcej napiszę jutro - pewnie będę miał sporo czasu wolnego w pracy...

Czuwaj

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Tak jak się spodziewałem nie mam zbyt dużo roboty więc mogę coś więcej skrobnąć.

Tylko małe uzupełnieni co do liczb, które podałem wczoraj - są to moje wyniki z ostatnich 3 dni.

Jeśli ktoś czyta moje wypociny to może zauważyć, że roll mi się dziwnie powiększył od ostatniego update'u. Pomimo tego, że obiecałem sobie, że nigdy nie wpłacę żadnych pieniędzy na cele pokerowe do mojego konta dorzuciłem około 60$. Leżały na koncie jednego z buków i czekały na lepsze czasy więc uznałem, że lepiej jak je zainwestuje niż jakbym miał np. je wypłacić i przepić. Ten jeden raz mogę sobie wybaczyć;)
Także przygodę z nowym roomem zaczynałem od stanu konta 240$. W ten sposób sztucznie pokonałem NL4 i wskoczyłem na NL10. Obiecuję, że to pierwszy i ostatni raz :rolleyes:

Soft WH mniej funcjonalny niż na bet365 - brak opcji auto-center oraz dopasowywania rozmiaru stołów do wielkości ekranu. O ile pierwsze da się przeżyć to drugie bardzo doskwiera. Gdy się gra kaskadę to jest ok, natomiast gdy ktoś gra "płytką" to już jest lipa. Będę musiał jakoś to wytrzymać. Najgorsze jest to, że nie mogę grać na więcej niż 4-5 stołach co nie pomaga w wyrabianiu bonusa.

Z pozytywów to : bonus za pierwszą wpłatę dostałem automatycznie, przypisanie konta do PS też odbyło się bez problemów. Punkty WH wyrabia się całkiem sympatycznie więc może nawet dam radę choć trochę dodatkowej kasy przygarnąć. Live chat też dużo daje. Tak więc bilans wychodzi na zero.

No nic, na teraz chyba tyle.

Aaaa. Tym razem już założyłem konto w $ :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Za mną dziś dwie sesje o jakże różnych przebiegach.

Pierwsza wyglądała tak :

Cała nie po mojej myśli. Nie mogłem się skupić, karty nie szły. Chujnia z patatajnią ogólnie rzecz biorąc. Na sam koniec ostro w dół gdy zostałem skarcony za moje fishowe spojrzenie na pokerową rzeczywistość i nie uwierzenie przeciwnikowi, że może mieć lepszą rękę ode mnie. A już sobie myślałem, że "już dawno nikt mnie stacka nie pozbawił". Koniec końców sam się go pozbawiłem:facepalm:

Druga sesja natomiast wyglądała tak :

Mając w głowie to, co wydarzyło się parę godzin wcześniej zasiadłem do stołów w pełni skoncentrowany, wypędziłem moją dziewczynę do drugiego pokoju i starałem się grać moje A-game (czyli i tak dość marne game ;) ).

BTW moja kobieta :
- rozumie dlaczego gram
- popiera mnie w 100%
- nie narzeka aż tak bardzo gdy spędzam czas przy wirtualnych stolikach
- często mnie pyta o poszczególne zagrania, HUDa, strategię, itd.
- lubi oglądać/słuchać treningi rushera i simona
- wie dlaczego czasami krzyczę do monitora "ONE TIME!! ONE TIME!! :D

Chyba się z nią ożenię kiedyś...

Ale wracając do meritum. Początkowo byłem praktycznie break even ale w pewnym momencie zaczęło żreć - wpadały pocket, trafiałem boardy. Zyć nie umieraćTak jak w pierwszej sesji na sam koniec peak w dół tak w tej zgoła odwrotnie - kolega się nadział swoim AKs na moje pokiet rokiet:D

Także dziś były dobrego złe początki. Oby tak dalej.

Oczywiście nie jestem w 100% zadowolony ze swojej gry. Zdarzył się kilka/kilkanaście źle rozegranych przeze mnie rozdań. Jutro pewnie to wszystko rusher i Thorek zobaczą:rolleyes: Mogłem spokojnie przełamać dzis 300$. Ale nic to - jutro też jest dzień:f_thumbsup:

Pozdro

:spade: Bankroll : 296,44$ (w tym bonus - 10$)

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Chciałem coś pograć ale po jednej rundzie blindów i oddaniu 4$ zrezygnowałem. Dziś miałem dość ciężki dzień - 11h w pracy plus awantura (jedna z pracownic się przeze mnie popłakała:facepalm: ) zrobiły swoje. A na siłę nie będę grał bo to nigdy nic dobrego nie przynosi.

Przeglądałem dziś nowe wpisy na innych blogach - każdy pisze podsumowanie miesiąca i plany na następny. Nie mogę być gorszy:s_evil:

Maj był dla mnie w sumie pierwszym miesiącem gdy poważniej zacząłem podchodzić do pokera.

:spade: Plany...

:diamond: ciągłe powiększanie skilla
:diamond: zminimalizowanie wariancji
:diamond: sumienne prowadzenie bloga
:diamond: wystawianie rąk do oceny, analiza własnej gry, bardziej aktywne uczestniczenie w życiu forum. Do tej pory niestety zaniedbywałem te aspekty
:diamond: budowanie rolla i pokonywanie limitów - to już powinno przyjść razem ze skillem

Co prawda to takie ogólnikowe plany dot. mojej kariery pokerowej ale myślę, że równie dobrze mogę je uznać za cele na miniony miesiąc. W sumie każdy z podpunktów mogę uznać za wykonany. A są one też powiązane ze sobą w prosty sposób :
wystawianie rąk+sumienne prowadzenie bloga->ciągłe powiększanie skilla->minimalizowanie wariancji-> budowanie rolla

Czuję, że jestem lepszym pokerzystą niż byłem miesiąc temu. Mam nadzieję, że wystawiane przez mnie ręce do oceny to potwierdzają:rolleyes: Oczywiście nadal popełniam wiele błędów co można praktycznie codziennie zauważyć właśnie w dziale z ocenami rąk. Tyczy się to zarówno moich własnych rąk jak i ocen rozdań innych użytkowników. Za wszystkie błędne/głupie analizy przepraszam, obiecuję się poprawić:f_rolleyes:

Co do samych wyników to maj był dla mnie bardzo dziwny. Zacząłem go na NL10 mając koło 220$ żeby po kilku dniach spaść do 160$ i znowu się męczyć na NL4 gdzie starałem się odbudować rolla. Kończę maj z ponad 290$ po drodze zaliczając zmianę roomu, jakiś bonus, wpłatę własnej kasy i wahania kursu dolara, na które moje konto w PLNach:facepalm: było bardzo wrażliwe.
Trudno to wszystko ogarnąć bez trackera. A ten jak na złość musiał się sypnąć przez co straciłem bazę danych;( Jak tak spojrzeć na to chłodno, bez jakichkolwiek pobocznych wątków, to by się okazało, że wyszedłem jedynie na lekki, może 20-dolarowy plus. To stanowczo za mało!

Na czerwiec bardziej konkretne, ambitne plany co do budowania rolla. Pomyślałem sobie, że gadanie w stylu

Nie nakładam na siebie żadnych restrykcyjnych żądań, że np. w tydzien mam ugrać 20BI itp. To tylko wywieranie na siebie samego niepotrzebnej presji wg mnie.

może prowadzić równie dobrze do usprawiedliwiania się przed samym sobą. Nie ma takiego grania !!

Więc plany na czerwiec wyglądają następująco :

:diamond: analiza rozdania podczas jego rozgrywania - range przeciwnika(-ów), plan na wszystkie strity, wyeliminowanie "autopilota", czyli po prostu myślenie podczas gry
:diamond: mniej Cbetowania, więcej 2nd barrelowania
:diamond: wykorzystywanie pozycji
:diamond: wstawianie milionów rąk do oceny, oglądanie tysięcy filmów, czytanie setek artykułów, uczęszczanie na dziesiątki treningów
:diamond: pracowanie nad własną psychiką - jakiś "Poker Mindset" by się przydał albo coś w tym stylu
:diamond: zamknięcie miesiąca z rollem minimum 600$

Obiecuję też, że następne podsumowanie miesiąca będzie z wykresami, tabelkami i innymi bajerami:f_cool:

Dziękuję, dobranoc.

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Oto wykres mojej najważniejszej sesji w życiu, którą odbyłem z moją ukochaną około 12 maja :

OMG!! BĘDĘ TATĄ!!:D :D:D:D:D:D:D

Całkowicie zwariowałem. Żadne słowa nie są w stanie opisać co dokładnie czuję. Jak bym był młodszy to bym powiedział, że mam motylki w brzuszku;) Teraz po prostu chce mi się śpiewać, krzyczeć, tańczyć...Promieniuje szczęściem w najczystszej postaci.

Chyba większej motywacji do powiększania rolla nie mogłem nigdzie odnaleźć;) Mam czas do przełomu stycznia i lutego 2011...

OMG!!

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Jestem mega zawiedziony. Człowiek się otwiera i wszyscy mają wyjebane:( Za to gdy napiszesz "sesja udana, parę flipów przegrałem" albo " jestem za głupi na to, żeby zdać egzamin teoretyczny na prawko (który btw jest banalnie prosty)" to zaraz milion komentarzy. No i oczywiście musi być super blogasek:facepalm:

I tak - żalę sie.

Nic, idę sprawdzić ile można przegrać pod wpływem alkoholu.

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Wow. Jak widać po pijaku wcale nie trzeba przegrywać tak dużo. Sesja jedynie na -1,5BI. I to dopiero pod sam koniec spadłem w dół. Lubię ten stan gdy wszystko robisz na miętowo, bez większego zaangażowania.

Ale pewnie jak jutro/dzisiaj się obudzę to sobie będę powtarzał " Nigdy więcej nie graj po pijaku :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Gratuluje zostania tatą _thumbsup: Jak na razie świetnie ci idzie, tak trzymaj.
A co do oglądalności bloga to się nie przejmuj, jak wskoczysz na NL25-50 to zobaczysz ile tu będzie ludzi :D Ja zaglądam tu co kilka dni.
Pamiętaj masz stałego czytelnika i ja domagam się kolejnych wpisów. :f_p:

Żyj

Odpowiedz
Cytat
piotrj Autor wątku
piotrj
Elite Grinder

Żyję

@ Mugen. Dzięki. Twojego jeszcze całego nie przeczytałem ale dziwię się dlaczego masz takie słabe noty...No i też czekam na kolejne wpisy.

Wczoraj trochę mnie poniosło - zapewne przez % we krwi :rolleyes:

Trzeba wrócić do pokerowej rzeczywistości - nie samym tatusiowaniem człowiek żyje ;)

Z trochę innej (niż cashowej) beczki to wczoraj zagrałem turniej turbo rebuy 4k$ guaranteed. O jesus!! Strasznie dziwnie się je gra. Po chwili już push/fold. WTF ?( Odpadłem mając TT na ręce, nie chciałem już drugi raz brać rebuya - to nie na moje nerwy, jeszcze nie teraz.

Co do cashu to od dwóch dni jestem praktycznie break even. Co zarobie to oddam, co mam pecha to za chwilę sprzedaję bad beata przeciwnikowi. Jedynie dzięki bonusowi wychodzę na plus. Jeśli tak będzie dalej to nici z wyrobienia planu na czerwiec X(

Tak to mniej więcej wygląda ostatnimi czasy :

iPoker - GBP0.10 NL - Holdem - 10 players

BTN: G13.13
SB: G5.10
BB: G11.59
UTG: G4.69
UTG+1: G11.44
MP: G10.52
MP+1: G15.04
MP+2: G5.00
LP: G10.92
Hero (CO): G12.66

SB posts SB G0.05, BB posts BB G0.10

Pre Flop: (pot: G0.15) Hero has Q♥ Q♣

UTG calls G0.10, fold, fold, MP+1 raises to G0.30, fold, LP calls G0.30, Hero raises to G1.45, fold, fold, fold, fold, fold, LP calls G1.15

Flop: (G3.45, 2 players) 6♠ 4♦ 8♣
LP checks, Hero bets G2.40, LP raises to G4.80, Hero raises to G11.21, LP calls G4.67

Turn: (G22.39, 2 players) 8♥

River: (G22.39, 2 players) 8♠

LP shows 6♣ 6♦ (Full House, Eights full of Sixes)
Hero shows Q♥ Q♣ (Full House, Eights full of Queens)
LP wins G0.00
Hero wins G20.90

Moja gra na flopie niech zostanie bez komentarza :facepalm:

A tu rozdanie zagadka :

iPoker - $0.10 NL - Holdem - 10 players

MP+1: $7.00
MP+2: $10.54
LP: $2.40
CO: $3.00
Hero (BTN): $10.30
SB: $13.68
BB: $10.00
UTG: $9.24
UTG+1: $9.36
MP: $13.92

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10, MP+1 posts DB $0.10, CO posts DB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has Q♦ Q♣

fold, UTG+1 calls $0.10, MP raises to $0.40, MP+1 calls $0.30, fold, fold, fold, Hero raises to $1.95, fold, fold, fold, MP calls $1.55, fold

Flop: ($4.65, 2 players) 2♣ 4♠ A♦
MP bets $2.00, Hero calls $2.00

Turn: ($8.65, 2 players) 7♣
MP checks, Hero checks

River: ($8.65, 2 players) 9♦
MP bets $3.60, Hero calls $3.60

Co trzyma MP? _confused: Komentarze co do samej linii i decyzji też mile widziane.

Nie czuję się zbyt dobrze psychicznie podczas gry przez ostatnie dni, nie gram mojego A-game. Nie wiem do końca dlaczego...Pewnie dziś jeszcze zagram jakąś sesję, spróbuję odwrócić bilans...

To be continued...

P.S. :spade: Bankroll : 299,83 $ (20$ bonusa)

Odpowiedz
Cytat