Z cyklu "To się wybrałem na rybki"...
Spotkała mnie nie lada niespodzianka. Ogólnie sieć iPoker znana jest z graczy preferujących murkowanie, może z 20-30% ludzi to gracze chcący obejrzeć flopa z any two i stackujący się mając low pair lub gutshota na flopie a każde A-high to monster.
Wczoraj natomiast spotkała mnie rzecz niebywała. Odpalam standardowo 6 stołów i po kilkunastu minutach oczom nie wierzę?( Ponad połowa ludzi to totalne donki o statach 56/13, 45/28, 50/2 itd. Myślę sobie "ONE TIME!! ONE TIME!!, obłowię się dziś
Po kilku obejrzanych akcjach stackowania się praktycznie z air wolałem się zabunkrować i czekać cierpliwie na TOP16 (cierpliwość to cnota
). Czekałem, czekałem. I tak do usranej śmierci...
Nic nie wchodziło wczoraj. NIC. Nie dostawałem specjalnie rąk, a jak już dostawałem to nie trafiałem flopa. Jak trafiłem flopa to najczęściej był on bardzo drawowaty albo z over kartami i kończyło się na moim bet/fold
. Dostałem chyba ze 3 (słownie TRZY) razy KK/AA. Oczywiście ZERO wyciągniętego value - all preflop fold. Jak sprawdzałem raise z pocketami to trafiłem RAZ seta, i to na stole z FD, więc musiałem raisować - przepraszam. Oczywiście przeciwnik spasował.
Przegrałem tak naprawdę tylko jedno "większe" rozdanie - mając AK trafiłem na riverze drugą parę i poniosła mnie ułańska fantazja - sprawdziłem AI dwóch over aggro graczy. Oczywiście pomyślałem sobie, że grają tak z K-high, nie dopuszczałem do siebie myśli, że któryś jednak skompletował tego strita. Niestety - pomyliłem się:facepalm:
Niestety do tego jednego "większego" rozdania doszło sporo małych pul - przez nietrafione Cbety, bo ktoś zagrał AI gdy na turnie spadło trzecie
No. I ogólnie to ch.. w bombki strzelił. To się obłowiłem...-2,5BI:f_cry: Wiem, że to mało, że bywało i jeszcze będzie gorzej. Ale taka okazja szybko może się nie powtórzyć. Nie na tym roomie. Dodatkowo w ciągu dwóch dni wtopiłem 5BI a w obliczu tego, że NL10 jest już tuż tuż dodatkowo mnie dobija.
Na koniec optymistyczny akcent, tak dla poprawy samopoczucia. Albo i okłamywania samego siebie... Ja tylko udzieliłem kolegom pożyczki, wysoko oprocentowanej pożyczki. Gdy karty zaczną sprzyjać...Be aware!!:evil:
Pozdrawiam