Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] być dobrym :)

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
142 Wyświetlenia
Swindle

Witam wszystkich

Dzisiaj jest środa, dzień wielki ma przyjść TAF(55$) na room(Titan), i zaczynie się granie :f_thumbsup: .

Dlaczego blog zakładam mimo iż i tak tego nikt nie będzie czytał :), właściwie to chyba dlatego że będzie to jakiś zapis z moich zmagań + będzie mi pomagało trzymać się założeń(o tym jak dostane hajs).

Grać zamierzam NL2 SH.

Pozdro 600 ^^

4 odpowiedzi
Swindle Autor wątku
Swindle

No niestety jak to w (r)życiu bywa :P kasa nie doszła, ale zostałem poinformowany że w następną środę powinna być także don't worry :f_cool:.

Hmm z własnych obserwacji o NL2 SH, można by podzielić graczy na na trzy typy:
- Multitablerów nie wychylających się poza swoje vpip/prf 4-8 i ładujących cały stack na środek stołu gdy mają nutsy :).
- Graczy grających 'swoje' jednym wychodzi to lepiej i szybko przechodzą limit, drudzy natomiast muszę się troszkę dłużej pomęczyć i porozdawać troszkę kwitu innym graczom :f_biggrin:.
- Jednostrałowcy, nie mający pojęcia o grze, sprawdzający wszystko, oraz wrzucający stacka z drugą/trzecią parą, zdarza im się często także grać jeden stolik :f_o:.

O sobie mógłbym napisać że jestem na pograniczu tej osoby która chce szybko przejść limit a osobą która często popada w różne trudne spoty i sobie nie radzi pozbawiając się czasami stacka :f_ugly:.

W odróżnieniu od innych graczy nie mam raczej jakiś marzeń typu "haj stejks", byłbym naprawdę z siebie zadowolony gdybym doszedł do n10 albo nl20. Nie stawiam sobie celów typu do kiedy mam wejść na dany limit, bo uważam że to nie ma najmniejszego sensu, jeśli się nie uda to można się tylko zawieść że "nie idzie mi gra w karty"

Rozważam opcję typu 35bi na dany limit, myślę że to nie będzie głupim pomysłem zwłaszcza że to SH gdzie swingi mogą być o wiele większe ^^. Grać przynajmniej na początku będę na Titan Poker, bo tam zleciłem wypłatę.
W swoim asortymencie posiadam PT3, statystyki fajna rzecz :).

Na koniec dodam że kiedyś grałem FR dochodząc do NL10 na którym to limicie dostałem tęgie baty i wróciłem na NL4. Także jakiekolwiek(minimalne) doświadczenie mam jeśli chodzi o pokera zamierzam oglądać filmy, czytać artykuły oraz uczestniczyć w treningach :). Jak coś mi jeszcze głupiego/ciekawego wpadnie do głowy to napiszę :).

A na marginesie dodam że to dobrze że dopiero za tydzień dostanę pieniądze, bo jest teraz przerwa przed sesją poprawkową i trzeba się pouczyć _biggrin: _biggrin: _biggrin:.

Pozdro 600 ^^

Refic

Widzę w tobie potencjał _thumbsup:
Jeśli się przyłożysz to z łatwością dasz radę przejść wyżej po jakimś czasie, tylko musisz naprawdę tego chcieć i uczyć się. Wstawiaj ręce do oceny, oglądaj filmiki, chodź na treningi. To naprawdę dużo daje :)

Btw. na desce przypadkiem nie jeździsz? Bo twój nick kojarzy mi się z nitro swindle :D

Swindle Autor wątku
Swindle

TAF przyszedł w niedzielę :) więc nawet super.

Zagrałem około 1k rączek ^^, adaptacja do sh na nl2.
Z tego co zauważyłem to czasami lepiej się nie wychylać :f_tongue:, i czekać po prostu na dobre karty i dobre boardy.
Z tego co widzę stoły w euro są na Titanie najlepszym akwarium ^^ czyli że tak powiem po staremu.

Stan rolla 55$ + 4.17$ = 59.17$ :f_biggrin:

Teraz będę miał mało czasu na grę, bo sesja _cry:, ale jak znajdę jakiś czas wolny aby pograć to oczywiście to zrobię _evil: !

I jeszcze jedna rzecz :f_cry:.
Mam problemy z softem, komputerem bądź internetem na tym titanie.
Co chwila mi się coś zwiesza, rozłącza mnie w ogóle nie fajna sprawa jak wywala mnie na sit out, i muszę czekać aż soft się odwiesi.
Do końca nie mam pojęcia czego to jest wina, aczkolwiek laptop na którym gram jest troszkę słaby więc możliwe że to dlatego.

Napisane przez Refic
Btw. na desce przypadkiem nie jeździsz? Bo twój nick kojarzy mi się z nitro swindle :D

Niestety nie :(, ale dzięki za wiarę we mnie ^^ !