Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bogaty Ojciec

170 Posty
48 Użytkownicy
0 Reakcje
10.2 K Wyświetlenia
shovi
Oldschool Grinder

Siema!
Dawno mnie tutaj nie było... miałem kilka przygód z rushem/zoomem/speedem i za każdym razem odniosłem wrażenie, że o ile nie spędzasz duuuuużej liczby godzin na analizie nie tyle swojej gry co gry przeciwników to nie będzie dużych sukcesów. Albo napierdalasz jak ABC-TIGHT-maszyna pod RB, albo właśnie dostajesz w dupę.
Może jestem fisza, ale jeszcze sprzed czarnego piątku rozegrałem na FTP kilkaset K rąk na rushu na limitach nl25/50/100 i generalnie byłem BE a jechałem tylko na RB, który pozwalał mi na dość regularne wypłaty na imprezy na studiach + budowę rolla i wskakiwanie na wyższe limity.

Także od siebie radzę raz jeszcze przemyśleć bicie głową w mur, którym w moim odczuciu jest wszelkiego rodzaju speed-poker

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Tylko że mi ten zoom pojechał trochę po ambicji. Nie mogę też znaleźć logicznego wyjaśnienia dlaczego nie można tutaj wygrywać. Często jest tak że po godzinie jestem nabudowany po 3 BI/ 2BI na stołach, lecz gdy sprawdzam wynik sesji jestem "na minusie". Zazwyczaj przez badbeaty, a co na nie poradzić. Zoomowe czy standardowe stoliki mnie przed nimi nie uchronią.

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Dzisiejszy dzień:

Liczba rozdań: 3,5k
Wynik: -8,5BI

Wszystko badbeaty, poniżej najbardziej absurdalny:

Spoiler

BTN: $25.28
Hero (SB): $16.45
BB: $11.22
UTG: $11.39
MP: $11.63
CO: $26.18

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with A :club: A :heart:
UTG raises to $0.41, 2 folds, BTN calls $0.41, Hero raises to $1.60, 1 fold, UTG calls $1.19, BTN calls $1.19

Flop: ($4.90) 6 :heart: T :heart: 6 :diamond: (3 players)
Hero bets $3.80, UTG calls $3.80, BTN folds

Turn: ($12.50) K :heart: (2 players)
Hero bets $6, UTG calls $5.99 all in

River: ($24.48) 8 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $24.48
Hero shows A :club: A :heart: (two pair, Aces and Sixes)
UTG shows 6 :club: 6 :spade: (four of a kind, Sixes)
UTG wins $23.38
(Rake: $1.10)

Mam ochotę coś roz....

Odpowiedz
Cytat

Magik oddal zycie za twoje grzechy a ty gamblujesz zamiast znalesc pasywny dochod dla rodziny, nie ladnie

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Napisane przez SosCzosnkowy
Magik oddal zycie za twoje grzechy a ty gamblujesz zamiast znalesc pasywny dochod dla rodziny, nie ladnie

Odpowiedz
Cytat
Coach
Robmaf
BlackMember

Bardzo fajny blog, takie bad beaty, które wrzucasz to normalka, więc kompletnie się nimi nie przejmuj. Dostałem kiedyś badbeata na nl2k gdzie miałem 99% na flopie, innym razem raise-reraise-reraise-allin i ja call tylko za 50 do puli 2950 i neta mi rozłączyło gdzie miałem KK vs kompletny donk z 30% 3bet.

Tak więc to kwestia przyzwyczajenia i im dłużej będziesz grał, tym więcej ich będzie i będą ciekawsze.

Po pierwsze myśl pozytywnie i wierz w siebie na 100%. Ja tak samo zaczynałem, tj. od nl10. Pamiętam jak to było, jedyne co możesz zrobić, jeśli chcesz naprawdę zarabiać w pokera, to niestrudzenie iść do przodu.

Nie dawaj sobie na siłę ilości rąk każdego dnia. Raczej np. planuj, że w ciągu miesiąca zagrasz 100 godzin najlepszego pokera, na jakiego Cię stać. Nie graj na winrate, nie graj na siłę, olej 95% rzeczy, które usłyszysz od ludzi ze swojego limitu, jako "uniwersalna prawda". SKUP SIĘ NA JAKOŚCI KAŻDEJ PODEJMOWANEJ DECYZJI, a kasa przyjdzie.

Widziałem po drodze Twoje staty. Grasz zbyt tight i zbyt pasywnie.

Co robić? Uczyć się jak można grać lepiej. Od kogo? Najlepiej jak znajdziesz kogoś kto kompletnie niszczy nl25-nl50 i po prostu skopiował jego ruchy, sposób myślenia.

Uczenie się od ludzi, którzy "wiedzą" dużo, ale jakimś cudem wyników nie mają, jest EV-.

Życzę powodzenia, wytrwałości i wiary w swoje możliwości.

Odpowiedz
Cytat
tolari
BlackMember

nie patrz do cashiera! najgorsze co mozesz robic podczas sesji... zoom jest mega swingowy po co zwiekszac sobie cisnienie.

jak przegrywasz i sprawdzisz - jest zle bo albo zaczniesz odrabiac na siłe i pakowac sie w glupie spoty albo zaczniesz tiltowac i grac jeszcze gorzej, znam malo osob ktore gdy dowiedza sie, ze przegrywaja iles tam BI zaczynaja grac lepiej :D

jak wygrywasz - i sprawdzisz to czesc czasu grasz potem jeszcze lepiej a część grasz zbyt agresywnie, a gdy potem sprawdzisz jeszcze raz i masz mniej niz ostatnio masz iluzje przegrywania i powrotu do pierwszej sytuacji.

przynajmniej tak to działa u mnie i gdy nie jestem w stanie sie zmusic zeby nie sprawdzac, znaczy, ze nie jestem wystarczajaco skoncentrowany zeby grac.

trzeba grac swoje niezaleznie od wynikow. tak banalne a tak trudne;)

polecam setka game przed sesja.

wrzucaj wiecej rozdan do oceny, imo lepiej na angielskiej sekcji - dostajesz odpowiedz w ponizej godziny.

@shovi zupelnie sie nie zgadzam, zobacz na grafy da warsawa, koles 8tabluje zooma teraz nl50 i nl100, ma probke 500k rozdan z zooma i 500k z regular stolow i na zoomie ma lepszy winrate.

jak ostatnio sprawdzalem 1,5bb/100.

zoom jest imo trudniejszy mindsetowo bo field jest generalnie bardziej agresywny - wieksze swingi, ale z drugiej strony latwiejszy bo nie trzeba az tak dobrze czytac dynamiki co przy graniu na 16 stolach ( odpowiednik hands/hour 4 zoomowych) i tak samo w sobie jest mega wyzwaniem.

fajna rzecz w zoomie jest to, ze mozna sie skupic na biciu autoprofitowych spotow bez obawy ze po 3 orbitach ktos sie nagle dostosuje. a graczy ktorzy sie odwijaja wbrew pozorom latwo wyłapac z tłumu.

plus nie tracisz czasu na dokladanie stołów/ zmienianie, w8 listy itd itp. wiec wiecej czasu przy samej sesji mamy na granie gdzie nie musimy myslec o niczym innym. Tak samo o wiele wieksza wygoda przy przerwach.

życze powodzenia na zoomie!

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Robmaf

Nie dawaj sobie na siłę ilości rąk każdego dnia. Raczej np. planuj, że w ciągu miesiąca zagrasz 100 godzin najlepszego pokera, na jakiego Cię stać.

super true dla mnie jest to min 60h miesięcznie, wyznacz sobie goal który mozesz zrobic, a godziny to taki właśnie cel . winratu nigdy nie przewidzisz nawet na próbce 1kk rąk

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Dzięki za parę słów otuchy. Nie zamierzam się poddawać, ale to chyba najgorszy dotychczas miesiąc w mojej karierze.

Realizuje od paru dni challenge, który polega na nauczeniu córki spania we własnym łóżeczku. Tutaj akurat idzie mi całkiem nieźle. Nie jest łatwo, bo w dzień powinny być dwie drzemki oraz zasypianie na noc. W sumie w tym tygodniu poniosłem jedną porażkę, ale chyba po prostu położyłem ją za wcześnie spać, za co miała też do mnie później żal :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat

Cześć Tato;). Co do pokera to życzę w wytrwałości w postanowieniach. U nas moja żona próbuje powoli nauczyć mała zasypiania w łóżeczku ale ja muszę zakładać stopery do uszu bo nie da się tego wytrzymać... Masakra jakaś po kim Ona ma taki głos. Może podzielisz się jakimiś sposobami?

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Napisane przez wera1012
Cześć Tato;). Co do pokera to życzę w wytrwałości w postanowieniach. U nas moja żona próbuje powoli nauczyć mała zasypiania w łóżeczku ale ja muszę zakładać stopery do uszu bo nie da się tego wytrzymać... Masakra jakaś po kim Ona ma taki głos. Może podzielisz się jakimiś sposobami?

Witam :)
Moja metoda jest dość prosta. Jak widzę, że mała jest już zmęczona, to ją kładę od łóżeczka :) Ważne żeby przed położeniem do spania dziecko się wyciszało. Czyli jakaś spokojna zabawa, przytulanki itp. Nie podoba się jej to jak ją odkładam do jej łóżeczka, ale w końcu zasypia. Jeśli widzę, że ma sama duże problemu z zaśnięciem to ją głaszczę delikatnie po policzku lub czółku i zaraz zasypia. Staram się też wychodzić z pokoju żeby mnie nie widziała, bo wtedy płacze żeby ją zabrać z "niewoli" :) Oczywiście co 5 minut przychodzę do niej, tłumacze jej że trzeba spać, odpocząć, podaję jej smoka jeśli wypluła itp.

Uczyć dziecko samodzielnego spania według książek można gdy skończy 6 mc. Żona czytała "Każde dziecko może nauczyć się spać" i stosujemy się mniej więcej do tych zasad. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za podpowiedź. Moja mała ma dopiero 3 miesiące więc widocznie jeszcze za wcześnie.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez wera1012

haha, u mnie dwie chrześnice 3 miesiące i 1,5 roku są już drugi tydzień nie dość, że wywalili mnie z pokoju i gram w pralni (z pralką która napierdala jakby została wyprodukowana w ZSRR- chodzi non stop bo ofc dzieciarzyska brudzą się all day) to jeszcze te dwa bachorzyska. statystycznie jedno jest obsrane a drugie płącze non stop w kilku konfiguracjach.

beat that!

Ja mam słuchawy na głowie i bas na maxa :) innego rozwiązania nie widzę. strzelić sobie w łeb ewentualnie :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Lipens
PokerStrategist

Napisane przez daero

Napisane przez wera1012

haha, u mnie dwie chrześnice 3 miesiące i 1,5 roku są już drugi tydzień nie dość, że wywalili mnie z pokoju i gram w pralni (z pralką która napierdala jakby została wyprodukowana w ZSRR- chodzi non stop bo ofc dzieciarzyska brudzą się all day) to jeszcze te dwa bachorzyska. statystycznie jedno jest obsrane a drugie płącze non stop w kilku konfiguracjach.

beat that!

Ja mam słuchawy na głowie i bas na maxa :) innego rozwiązania nie widzę. strzelić sobie w łeb ewentualnie :fdrink

. Tez kiedyś byłeś takim BACHORZYSKIEM :facepalm: :rage:

Odpowiedz
Cytat
Dagryl
Oldschool Grinder

Spanie w lozeczku... U mnie to wyglada tak, ze w sypialni zona spi z 3 letnim synem i roczna corka, lozeczko stoi puste, a ja stwierdzilem, ze zle sie wysypiam na desce od lozka (bo na materacu juz miejsca dla mnie nie ma) i zajalem pokoj mlodego. ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Lipens
Tez kiedyś byłeś takim BACHORZYSKIEM :facepalm: :rage:

gorszym Panie, gorszym :challenge

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Witam,

Miałem dwu dniową przerwę od grania ze względów technicznych. Dzisiaj pierwsza sesja BE, a druga standardowo - 3,5BI.

Spoiler

Hero (BTN): $10.00
SB: $17.84
BB: $6.22
UTG: $27.09
MP: $8.10
CO: $4.20

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with A :heart: A :diamond:
3 folds, Hero raises to $0.30, SB raises to $1, 1 fold, Hero raises to $2.60, SB calls $1.60

Flop: ($5.30) Q :heart: Q :club: 2 :diamond: (2 players)
SB checks, Hero bets $2.60, SB calls $2.60

Turn: ($10.50) 3 :spade: (2 players)
SB checks, Hero bets $4.80 all in, SB calls $4.80

River: ($20.10) 3 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $20.10
Hero shows A :heart: A :diamond: (two pair, Aces and Queens)
SB shows Q :spade: A :spade: (a full house, Queens full of Threes)
SB wins $19.20
(Rake: $0.90)

BTN: $16.52
SB: $9.85
Hero (BB): $13.15
UTG: $28.91
MP: $8.91
CO: $14.24

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 9 :club: 9 :spade:
1 fold, MP raises to $0.30, 3 folds, Hero calls $0.20

Flop: ($0.65) T :heart: 9 :heart: Q :diamond: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.50, Hero raises to $1.50, MP raises to $5.10, Hero raises to $12.85 all in, MP calls $3.51 all in

Turn: ($17.87) 8 :diamond: (2 players - 2 are all in)

River: ($17.87) 3 :diamond: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $17.87
Hero shows 9 :club: 9 :spade: (three of a kind, Nines)
MP shows J :spade: K :heart: (a straight, Nine to King)
MP wins $17.07
(Rake: $0.80)

Szukam laptopa dla żony. Oferta niby jest bogata, ale żeby coś ciekawszego znaleźć to trzeba sporo zabulić. Na obecną chwilę to jest faworyt: http://allegro.pl/dell-inspiron-17r-5720-i5-3210-4gb-500-gt630-hdmi-i2930354281.html

Ma wszystkie potrzebne parametry i dodatkowo wymieniane panele z grafikami, bardzo ważny element dla kobiety ;)

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

Znowu damy mnie karają.

Spoiler

BTN: $10.87
SB: $10.74
Hero (BB): $12.68
UTG: $15.19
MP: $10.47
CO: $14.91

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with A :diamond: A :heart:
UTG raises to $0.40, 4 folds, Hero raises to $1.20, UTG calls $0.80

Flop: ($2.45) 6 :heart: Q :club: 2 :spade: (2 players)
Hero bets $1.90, UTG calls $1.90

Turn: ($6.25) 7 :spade: (2 players)
Hero bets $4.60, UTG raises to $9.20, Hero raises to $9.58 all in, UTG calls $0.38

River: ($25.41) 5 :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $25.41
Hero shows A :diamond: A :heart: (a pair of Aces)
UTG shows Q :diamond: Q :heart: (three of a kind, Queens)
UTG wins $24.27
(Rake: $1.14)

BTN: $10.17
SB: $26.46
BB: $13.93
UTG: $10.00
Hero (MP): $10.70
CO: $10.15

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with A :club: A :diamond:
1 fold, Hero raises to $0.40, 3 folds, BB calls $0.30

Flop: ($0.85) 8 :diamond: Q :diamond: 3 :diamond: (2 players)
BB bets $0.10, Hero raises to $0.70, BB raises to $13.53 all in, Hero calls $9.60 all in

Turn: ($21.45) 5 :heart: (2 players - 2 are all in)

River: ($21.45) 3 :heart: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $21.45
BB shows 6 :diamond: 4 :diamond: (a flush, Queen high)
Hero shows A :club: A :diamond: (two pair, Aces and Threes)
BB wins $20.48
(Rake: $0.97)

Odpowiedz
Cytat
xaspectx
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
szywester Autor wątku
szywester
Oldschool Grinder

To jest jakiś koszmar.

Spoiler

BTN: $9.47
SB: $10.15
BB: $2.42
UTG: $10.00
Hero (MP): $11.77
CO: $17.46

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with 3 :spade: 3 :heart:
1 fold, Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, 3 folds

Flop: ($0.95) 6 :heart: 3 :diamond: 5 :spade: (2 players)
Hero bets $0.80, CO raises to $1.80, Hero raises to $4, CO raises to $17.06 all in, Hero calls $7.37 all in

Turn: ($23.69) Q :spade: (2 players - 2 are all in)

River: ($23.69) 6 :diamond: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $23.69
Hero shows 3 :spade: 3 :heart: (a full house, Threes full of Sixes)
CO shows 5 :club: 5 :heart: (a full house, Fives full of Sixes)
CO wins $22.62
(Rake: $1.07)

Spoiler

BTN: $7.19
SB: $8.54
Hero (BB): $10.40
UTG: $6.61
MP: $13.03
CO: $18.57

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with K :spade: K :club:
UTG raises to $0.30, 2 folds, BTN calls $0.30, SB calls $0.25, Hero raises to $1.60, UTG calls $1.30, BTN calls $1.30, 1 fold

Flop: ($5.10) 7 :diamond: 7 :heart: 8 :diamond: (3 players)
Hero bets $5.60, UTG calls $5.01 all in, BTN calls $5.59 all in

Turn: ($21.29) J :spade: (3 players - 2 are all in)

River: ($21.29) A :spade: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $21.29
BTN shows A :diamond: T :diamond: (two pair, Aces and Sevens)
Hero shows K :spade: K :club: (two pair, Kings and Sevens)
UTG shows Q :heart: A :heart: (two pair, Aces and Sevens - Queen kicker)
BTN wins $1.11
UTG wins $19.22
(Rake: $0.96)

Córkę nauczyłem już praktycznie spać w łóżeczku. Trochę jeszcze grymasi, ale jest o niebo lepiej niż na początku. Mamy teraz inny problem, mianowicie bardzo słabo śpi w nocy. Potrafi się budzić 6, 7 razy. Co prawda jest to mały płacz i zasypia przy cycy znowu, ale jest to bardzo męczące. Podobno już takie dzidziuśki powinny przesypiać całą noc.

Odpowiedz
Cytat