O kolego absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzic. NL10-NL30 grasz 100% ABC sss żadnego luzowania ;). Dopiero od NL50+ wchodzi więcej nowych zagrań takich jak steal, re-steal, limpowanie niskich pocket pair i conectorów oraz low suited A to standard. A z póxnych pozycji to nawet rasie ale tak jak powiedziałem dopiero od NL50 wcześniej nie kombinujcie bo potem będziecie mówic że sss nie działa
Nic co piekne nie trwa wiecznie... Tak mozna nazwac moja druga sesje dzisiejszego dnia. Sami ocencie
Ilość stołów: 6
Ilość rąk: 499
Bankroll: 66,45$ (- 10.26$)
Przejście na BSS (NL10): 200$ (66,45$) (33,22%)
Zdobyć złoto: 800SP (383SP) (+30,26SP - z wczoraj przed aktualizacja) (+ 31,875SP) (55,64%)
I fajne rozdania:
$0.05/$0.1 No Limit Holdem
8 players
Converted at weaktight.com
Stacks:
UTG ClaireTsao ($8.73)
UTG+1 MaGiC2008 ($9.14)
MP1 surferboy08 ($10.22)
MP2 Boit8 ($11.22)
CO Hero ($2.00)
BTN ptaha58 ($10.00)
SB aegil ($18.23)
BB drjww ($14.65)
Pre-flop: ($0.15, 8 players) Hero is CO J♥ J♠
2 folds, surferboy08 raises to $0.40, Boit8 calls $0.40, Hero raises to $1.40, 3 folds, surferboy08 raises to $3, Boit8 folds, Hero goes all-in $0.60
Flop: K♦ A♠ T♠ ($5.55, 2 players)
Turn: T♥ ($5.55, 2 players)
River: 9♣ ($5.55, 2 players)
Final Pot: $5.55
surferboy08 shows: A♣ A♦
Hero shows: J♥ J♠
surferboy08 wins $5.33 ( won +$2.33 )
Boit8 lost -$0.40
Hero lost -$2.00
Stacks:
UTG glaskarten ($10.24)
UTG+1 viODeluxe ($4.77)
MP1 WinnerEPT ($10.00)
MP2 Hero ($2.00)
CO Q_Hullu ($7.65)
BTN TheHPoker ($9.89)
SB Bose05 ($5.65)
BB i_love_donks ($10.30)
Pre-flop: ($0.15, 8 players) Hero is MP2 Q♠ Q♥
glaskarten calls $0.10, 2 folds, Hero raises to $0.50, 4 folds, glaskarten calls $0.40
Flop: 8♦ A♠ 6♦ ($1.15, 2 players)
glaskarten checks, Hero bets $0.82, glaskarten calls $0.82
Turn: A♣ ($2.79, 2 players)
glaskarten checks, Hero goes all-in $0.68, glaskarten calls $0.68
River: 7♦ ($4.15, 2 players)
Final Pot: $4.15
Hero shows: Q♠ Q♥
glaskarten shows: 4♦ 5♦
glaskarten wins $3.95 ( won +$1.95 )
Hero lost -$2.00
Stacks:
UTG angelland13 ($5.61)
UTG+1 Waylander23 ($9.86)
MP1 hajletina ($7.75)
MP2 ZMaNiAcZ ($10.71)
MP3 Thypoon007 ($4.78)
CO buerak ($1.95)
BTN Hero ($2.00)
SB xDuXx ($5.56)
BB Ceara888 ($9.70)
Pre-flop: ($0.15, 9 players) Hero is BTN Q♦ Q♠
angelland13 raises to $0.60, 5 folds, Hero goes all-in $2, 2 folds, angelland13 calls $1.40
Flop: 5♣ T♦ 7♥ ($4.15, 2 players)
Turn: 4♠ ($4.15, 2 players)
River: K♣ ($4.15, 2 players)
Final Pot: $4.15
angelland13 shows: K♠ K♥
Hero shows: Q♦ Q♠
angelland13 wins $3.95 ( won +$1.95 )
Hero lost -$2.00
Dodatkowo rozegralem kilka rozdan naprawde zle... Chyba jakis tilt sie wdal stad taki downswing. Jednak mimo wszystko wciaz jestem na plusie jesli patrzec na poczatkowy bankroll. No nic reload i jazda!
Wogole was nie rozumiem wszystko jest fajnie opisane co do SSS sa filmiki a i tak widac bledy z gra jak 77 i AJ a potem sa pretensje ze to nie dziala.Pewnie ze nei dziala jak sie nei stosuje do regul.Przy SSS nie zbudujesz porzadnego bankrola ta strategia ma cie nauczyc ze z UTG KQ to FOLD itd. Ja teraz gram mnostwo sitgo ale zaczynalem SSS na partypoker i bylem na plusie,wiec nie narzekac tylko stosowac sie do regul:)
Oj chlopaki czytanie ze zrozumieniem sie klania
Napisalem ze zdaje sobie sprawe ze te rozdania sa zle rozegrane i pracuje nad soba zeby wyeliminowac takie rzeczy
Poki co do godziny 19 nie ruszam pokera. Trzeba odpoczac przed atakiem na sejf.
1) Tam gdzie masz JJ dajesz all in pre-flop bo wykonujesz podbicie które jest większe niż 50% Twojego stacka
2) tam gdzie masz QQ robisz cb 0,8$ na turnie grasz check/fold
3) tam gdzie znowu masz QQ jest zagrane OK
Pozdrawiam
Dzieki Gomez za ocene rozdan. Nie bylem wlasnie pewien co do poprawnosci rozegrania tych QQ gdzie nadzialem sie na pokera.
mazik22 napisał
Przy SSS nie zbudujesz porzadnego bankrola
Ja tam zrobiłem w 3 miechy z 50$ startowego jakoś 1200$ więc kitu nie wciskaj
no chyba że dla Ciebie porządny bankroll to x0000$
Zaczynales normalnie czy od razu ryzykowales na wysokim limicie? (sporo osob tak na poczatku robi z tego co sie zorientowalem). Grales ABC SSS?
Sorki z tymi damami poprawkę all in na flopie bo wykonujesz podbicie które jest większe niż 50% Twojego stacka.
Pozdrawiam
Co ty, ja jestem konserwatywny jeśli chodzi o Bankroll Managment ;P zaczynałem od NL10 potem NL20 i NL30... wszystkie te 3 poziomy 100%ABC SSS , żadnych ale to żadnych odskoczni ... potem wszedlem na NL50 no i tak jak pisał poprzednik ... tam dopiero dodałem SC, niskie suited asy i pockety z late position, no i oczywiście steal'e i resteal'e... jak już dobiłem z bankrollem do NL100 SSS to postanowiłem przejść na BSS ;d
Chyba obiore sobie taka sama droge jak Ty
Zobaczymy jak to bedzie. Tym razem zmieniam nastawienie! Gram naprawde, ale to naprawde 100% SHC. Zobaczymy jak na tym wyjde.
Acha i żeby nie było tak kolorowo to jak miałem 500$ to przyszedł downswing w którym straciłem jakoś 180$ , ale przyszła potem korekta i wszystko git ;d
Ja mam zamiar zrobić to co Marg0z, czyli SSS do NL50/NL100 i potem ew. przerzucić się na BSS, na razie nic nie kombinuj, trzymaj się strategii. Zobaczysz jaka będzie radość z gry po wybiciu się z tej fiszarni na NL10
Ja próbuje psychicznie utrzymac sie na NL25
mam nadzieje że nie powtórzy się downswing 8BI ;P w między czasie gram FL ale na play Money
żeby sie tego dobrze nauczyc
Szkoda nawet podsumowania pisac... Wrocilem prawie do poczatku. Stan mojego bankrolla wynosi 52,40$. Spowodowane jest to kilkoma bad beatami a w nastepstwie (chyba) tiltem. Sprawdzalem all iny fishy, ktorzy wkladali stacki z 35o, J8 itp...Zawsze gdy ja gralem przeciwko nim z karta tylko AJ, 77 itp to oni pokazywali KK, AA ~~ Musze zdecydowanie odpoczac od pokera.
Wczorajszy atak na sejf? Bez komentarza
Rano zapisalem sie nie do tego turnieju co trzeba. O godzinie odpalam PokerStars i mysle sobie wtf? Czemu mi sie stol nie otwiera? Patrze na liste uczestnikow, no kur*a nie ma mnie zapisanego a kasa pochlonieta. Mysle sobie pisze do supportu! Ale zaraz chwileczke wyzej jest drugi turniej za 5,50$ i tam jak sie okazalo na sit oucie skonczylem na 917 pozycji...
przy sss jedna z podstawowych rzeczy moim zdaniem jest dobor rak. tobie widze ciezko przychodzi foldowanie z kartami ktore nadaja sie do gry przy BSS. grajac shortem musisz wypracowac sobie opcje folduje i czekam na lepsza okazje do podwojenia.
co do luzowania to bede sie upieral ze na stawkach do NL20 mozna wchodzic w rozdanie z wiekszym zakresem rak, bo czesciej mozna ogladnac tanio flopa. oczywiscie zawsze trzeba miec wlaczana opcje zrzucenia kart, a to jednym przychodzi latwiej a innym trudniej. kwestia praktyki. pozdro
Kilka razy obiecujesz grę 100 % zgodną z sss, a po chwili okazuje się, że wpadasz w tilt grając luźniej niż tight bss.
To nie wróży sukcesów. Może odpocznij dzień lub dwa i wróć do gry basic.
Trzymam kciuki.
JacekPL i takie mam wlasnie zalozenie. Pomoze mi w tym jutrzejsze kolokwium z algebry liniowej. Przynajmniej nie bedzie mnie tak ciagnac do gry. Musze ochlonac i odstawic emocje na bok. Wydrukowac sobie tabelke i jeszcze raz przeczytac arty.
Zyczcie mi powodzenia zarowno na kolokwium jutrzejszym jak i z SSS!
Po chwili zastanowienia moje rozluznienie w zakresie rak wynika chyba z tego ze zaczynalem od gry FL i tak mi chyba zostalo. Zanim dam bet zastanowie sie 3 razy i przejrze 6 razy tabelke.
Jesli chodzi o tilt to zauwazylem ze jestem na niego bardzo podatny (a uwazalem ze potrafie sie przed tym skutecznie bronic). Musze popracowac nad psychika.