Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Blog krasnoluda...

46 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,357 Wyświetlenia
Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Dobry Wieczór Wszystkim!

Miałem napisać w kilku słowach jak doszło to upadku bankrolla. Było kilka powodów. Przede wszystkim nieudany shoot na nl50, potem tydzień tiltu na nl25 i codziennie spadek rzędu kilku/kilkunastu $ po każdej sesji, potem wróciłem do swoich korzeni, czyli do fixa i grałem na FR. Było to dochodowe, ze względu na to, iż jak zaczynałem grac to grałem fixa na SH i owe umiejętności trochę się przydały. Postanowiłem się przenieść na fixa na SH i stała się tragedia. Po wcześniejszym odświeżeniu teorii odpaliłem 2 stoły SH i zacząłem lecieć. I tak z każdym dniem delikatnie po parę dolarów. Mega pech złapał mnie w sobotę, kiedy to poleciałem prawie wszystko. W najgorszym momencie było 20$. Bardzo ważnym czynnikiem o ile nie najważniejszym były problemy poza pokerowe. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Byłem głupi, jestem i będę.
W tej chwili BR wynosi ~100$ więc odbiłem się. Nie wiem czy wrócę do SSS ale jestem zadowolony ze swojej gry tą strategią więc na pewno się zastanowię.

Jakie cele?

- zostać na razie przy fixie i wzmacniać swoje umiejętności w tej odmianie.
- BR końcem marca ma wynosić w okolicach 500$
- grać wyłącznie SH.
- pracować nad swoimi nerwami podczas gry SH w fixie. Potrafię się strasznie zdenerwować, co przy SSS NL mi się nie zdarzało.
- zagrać w jakimś turnieju na P* i zająć płatne miejsce
- pracować nad swoją najsłabsza stroną - psychiką.

Teraz krótkie podsumowanie lutego i parę zdań na temat realizacji celi, o których pisałem w jednej z pierwszych notek. Udało mi się nabić złoto z czego jestem bardzo zadowolony. Trochę poza wyznaczonym terminem ale ok. Monitora nie udało się zakupić ale na ten cel nie wyznaczałem sobie żadnego terminu. Wejść na nl25 udało się zdecydowanie wcześniej niż zakładałem.
Generalnie jestem zadowolony z lutego, a gdyby nie taka tragiczna koncówka pokerowa i poza pokerowa to byłbym wniebowzięty. :-)

No nic. Mam nadzieję, że marzec będzie jeszcze lepszy. Udało mi się odpalić słonika i uzyskać licencję. Jutro wkleje wykres z dotychczasowej gry FX SH.

Pozdrawiam wszystkich!

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Witam wszystkich!

Wróciłem dziś ze szkoły i po krótkiej drzemce odpaliłem sobie 3 stoły SH 0.25/0.50. Wynik bardzo fajny, bo w dokładnie 142 ręce + 26.70$. Ogólnie zaryzykowałbym stwierdzenie, że potrafię wygrywać na tym limicie. Gracze bardzo czytelni i donkowaci :-)

Bankroll: 122.89$ (+ 26,70$)

SamRadziwill
Elite Grinder

Witaj,

Widzę, że od czasu mojej ostatniej wizyty na blogu zaliczyłeś niezłe swingi, ale w końcu bankroll powoli rośnie :) I to cieszy :)

Powodzenia w dalszej wędrówce w górę :]

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Dzięki Wielkie dla Ciebie SamRadziwill, że czasem tu zaglądasz :)

Ufff... właśnie skończyłem niesamowita sesje. Początek ładny był, bo dosłownie po kilku rękach + 10$. To co się potem wydarzyło - MASAKRA. W najgorszym momencie bylem ponad 40$ na minusie. Opanowałem się, wziąłem się w garść i odbiłem wszystko, kończąc sesje słonik pokazał + 40.60$. Szkoda tylko, że po napisaniu wczorajszej notki o wyniku sesji, odpaliłem drugi raz stoliki i skończyłem dzień na 0. Gdyby nie to, łącznie z dzisiejsza sesja BR wynosiłby jakieś 180-190$.

BR: 128,49$ (+ 5,6$)

Cieszę się strasznie, że potrafiłem wziąć się w garść i odbić z tego minusa. Jeszcze tylko, gdybym był w stanie mniej rzucać bluzgami po pechowych rozdaniach to byłoby super :P

Poza pokerem to muszę się pochwalić, że jutro kończę 19 kalendarzy. :D Strasznie szybko minął ten rok, dopiero co robiłem 18. Tragedia. :D

Dobranoc

Edit: Właśnie zorientowałem się, że coś moje obliczenia nie zgadzają się ze słonikiem. Chyba zjadł mi jakieś pechowe rozdanie. Nieważne.

SamRadziwill
Elite Grinder

Od tego jestem, żeby zaglądać gdzie trzeba ;)

Najlepszego na dziewiętnaste urodziny, bo nowy dzień trwa już od całych pięciu minut :D

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Ponieważ wczoraj wieczorem nie mogłem zrobić wpisu, robię to dziś. Rozegrałem wczoraj 1237 rąk. Wynik + 25.15$. W marcu rozegrałem dokładnie 4032 ręce. Wydaje mi się, że bardzo dużo. W pewnym momencie było prawie 40$ ale nadziałem się na 74o i trafionego seta. Bywa. Generalnie sesja bardzo długa, przez ponad połowę byłem w okolicach zera ale sprężyłem się tak jak wczoraj i udało się coś ugrać. Co mnie martwi, to nerwy targające mną gdy spadam na jakiś większy minus podczas sesji. Przy SSS tak się nie denerwowałem. Będę z tym walczył. Przez weekend będę ostro grał, mam nadzieję, że będzie pozytywniejszy niż ostatni.

BR: 153,64$ (+ 25,15)

Wrócę ze szkoły, będę dalej walczył.
Miłego dnia. :-)

Graj ostro Graj dobrze. I pamiętaj o przerwach w sesji..

Powodzenia i gratuluje sukcesywnego wzrostu BR. ;-)

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Witam Ponownie :-)

Wróciłem przeżywszy pozytywnie dzisiejszy dzień w szkole i zjadwszy smaczny obiad odpaliłem stoliki.

Sesja: 310 rąk
Wynik: +56,85!

A wszystko dzięki temu rozdaniu. Jestem w szoku. Musze zrobić przerwę aby emocje opadły.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$15,50:22/73/5/0,1/47/0/0/14;MP2$36,20:94/46/26/1,2/30/50/33/43;CO$17,25:17/59/12/1,9/15/25/-/50;Hero$37,45:///////;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with A♠, A♥
MP2 raises, MP3 folds, CO calls, Hero 3-bets, SB folds, BB calls, MP2 caps, CO calls, Hero calls, BB calls.

Flop: (16,50 SB) K♦, 7♦, A♦ (4 players)
BB bets, MP2 raises, CO 3-bets, Hero calls, BB caps, MP2 calls, CO calls, Hero calls.

Turn: (16,25 BB) 7♣ (4 players)
BB checks, MP2 bets, CO raises, Hero 3-bets, BB calls, MP2 caps, CO calls, Hero calls, BB calls.

River: (32,25 BB) J♥ (4 players)
BB checks, MP2 bets, CO raises, Hero 3-bets, BB calls, MP2 caps, CO calls, Hero calls, BB calls.

Final Pot: 48,25 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows ful, asy na siódemki (As Ah)
MP2 shows ful, króle na siódemki (Ks Kc)
BB shows dwie pary, asy i siódemki (Ac 9d)
CO shows kolor, as high (6d 8d)

Hero wins with ful, asy na siódemki (As Ah)

A tutaj wersja w postaci screenu:

Na razie przerwa. Relacja z dalszego ciągu rozgrywek w późniejszych wpisach.

Tymczasem!

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Witam w sobotni poranek :-)

Z racji tego, że wczoraj występowały jakieś problemy z forum to dopiero dzisiaj podsumuje wczorajszy dzień. Muszę się przyznać, iż sam siebie zaskoczyłem.

Rozegrana ilość rąk: 1795.
Wynik: +103,75$
BR: 248,39$

W najgorszym momencie po pierwszej sesji z +56 spadłem na +4$. Nie trafione kolory, nie trafione oesd, moje dwie top pary poległy kilka razy na riv, strity z kolorami itd. Wyłączyłem stoły i pomyślałem sobie "Bez nerwów, dzień i tak na +". Zrobiłem sobie przerwę. Odpaliłem stoliki i zacząłem grać. Wynik + 35 i kolejna przerwa. Obejrzałem kawałek Testosteronu i zacząłem znów, po drugiej sesji byłem + 71$. Znów przerwa, tym razem na zabijanie ludzi w GTA4. Po relaksie (;-) odpaliłem stoły i skończyłem na owym +103,75.

Zaraz siadam do sesji. Od dzisiaj będę chciał podawać ilość nabitych pkt VPP na P* po każdej sesji.

Do usłyszenia :-)

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Witam cale PS po bardzo dlugiej przerwie!

Wróciłem do Pokera. Przerwa była wywołana przez szkołę, kończeniem przymusowej edukacji i zbliżająca sie matura. Ogólnie nic ciekawego się nie działo przez ten okres. Wystawianie ocen końcowych odbierało mi chęć do życia a dokładnie mam na myśli język polski :P Wracając do pokera. Bankroll w tej chwili wynosi 525$ + 100$ z bonusu do wyrobienia na Everescie. Gram Fixa. Tak, wiem - Everest + Fix to porażka ale niestety nie zrobiłem rozeznania przed wpłata kasy i jest jak jest. Niedługo wracam z powrotem na P* i tam będę dalej budował rolla. Niestety spora część bonusu wyrównywała moja gre do 0 ale w tej chwili po usunięciu znacznej ilości błędów w mojej grze znów idę w góre. Everest w sumie nie jest taki zły. Wszyscy gracze, których tam spotykam to grają na prawde bardzo słabo. Stawki jakie gram to 0.5/1 i 1/2. Nie zgodnie z BM, wiem o tym. Celów na razie nie mam żadnych szczególnych. Chciałbym przekroczyc początkiem tego miesiąca 1000$ i wyplacić trochę kasy na kupno monitora. Przypomninałem sobie troche teorie i udało mi sie zdać quiz srebra na 19pkt, oglądam filmy szkoleniowe po raz 10 (a Majstereo dalej nie zrobił obiecanego nowego filmiku na 1/2 : P) i doskonale swoją gre. Poza tym myślę czym uatrakcyjnić swojego bloga aby ktoś chciał go czytać, standardowo w tej roli sprawdzą się kobiety ale to w następnym wpisie, który będzie o czymś poza pokerowym (no może nie do końca) :P

Do potem!
Hadart

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Kolejny wpis. Musze się koniecznie pochwalić platyną :D

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Chciałem sie tylko podzielic moimi uwagami na temat tego chorego kraju a w szczegolnosci calej sluzby zdrowia i wszelkich formalnosci. Dzis mialem komisje wojskowa. Wszystko w porzadku. Do wojska nie mam zamiaru isc, mam wszystkie konczyny i generalnie jestem prosty i zdrowy. Oprocz oczu, poniewaz nosze okulary. Po badaniu okazalo sie, ze musze isc na badania okulistyczne. Powiedzialem, ze mam przy sobie 3 recepty (2x NFZ i 1x prywatny okulista - Vission Express). Chciałem to pokazac drogiemu gronu lekarskiemu abym nie musial chodzic po lekarzach, czekac w kolejkach i niepotrzebnie nabijac kilometrow. W odpowiedzi uzyskalem odpowiedz, ze badania musza byc przeprowadzone przez upowazionego doktora. NO KUR*** mac. Czy lekarze ktorzy pracuja w zawodzie sa nieupowaznieni? Czy oni sa gorsi? Skoro wykonuja ten zawod to chyba wiedza co robia?! Recepty eleganckie, podpisane, z pieczatkami. Skonczylo sie na tym, ze musialem wyczekac sie 3h na lekarza w przychodni na drugim koncu miasta, ktory stwierdzil to samo a wrecz przepisal wszystko z moich poprzednich recept. Zlozylo sie tak ostatnio, ze czesto chodzilem do okulisty w ubieglym roku bo musialem robic badania do prawa jazdy, wymienialem okulary oraz zwykla kontrola. Wszystko to przelozylo sie na to, ze jutro rano znow musze leciec na godzine 7 do tej powalonej komisji i prawdopodobnie bede musial czekac okolo 3-4h na podbicie pieczatki ;-) Przynajmiej tak mialo paru moich znajomych, ktorzy rowniez musieli przeprowadzac badania. Nie moge przyjsc pozniej bo potem stara baba z sekretariatu nie wezmie tych wynikow i moge miec problemy. Musze zlozyc ten dokument razem z osobami ktore dopiero jutro maja komisje. Licze na cud i gest ludzkiej woli, ze dam ta recepte i odrazu wydadza mi ksiazeczke. Mowie Wam, stad trzeba emigrowac bo cudow sie tutaj nie zdziala. To panstwo w zaden sposob nie jest przyjazne obywatelowi. Poza tym rozwalila mnie dzisiaj jedna sytuacja w przychodni. Okazuje sie, ze pani dokor byla dzis ostatni dzien w pracy i od jutra jest na urlopie az do wrzesnia a pacjenci zapisywani sa dopiero na polowe pazdziernika. Ciekawe co by wtedy bylo z moimi badaniami.

POKER:

Wczoraj po napisaniu notki odpalilem standardowo 3 stoliki. W przeciagu 12 rak polecialem 80$. Kolor nadzial sie na fulla, set na wyzszego seta, TPTK na 2 pair i cos jeszcze. 4 rozdania zabraly mi 80$. Wylaczylem stoliki, zrobilem krotka przerwe i znow zaczalem. Odrobilem troche start, zamienilem Summit Points na $ i poszedlem spac (musialem rano isc na komisje). Dzisiaj natomiast zaczynajac po wczorajszej wpadce z 482 dolarami, skonczylem na 555$. Koncze wyrabiac bonus na Everescie i mysle ze maks w przeciagu 3 dni wyniose sie na P*. Chcialbym zdazyc przed weekendem bo w weekend pewnie sa problemy z wyplatami na Everku. Macie z tym jakies doswiadczenia?

Pozdrawiam wszystkich!

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Nie mam sily, kurwa nie mam sily juz do tego fixa. Wczoraj polecialem 300 z 600. Dzisiaj od 2h nie moge ugrac 1$ na plus. Poprostu chce mi sie plakac. Co wygrwam przepierdole na drugim stoliku z runner stritem, runner flushem, runner setem, set na set, flush na flush albo TPTK z two low pair. Co to znaczy zebym na stawkach 1/2 nie mogl ugrac dziennie spokojnie chociaz 50$. Kiedys potrafilem zrobic ze 150 a od miesiaca sukcesem jest + 20.

Trzymaj się Hadart, wizowie sie nigdy nie poddają ;)

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder
Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Ok, cos sie ruszylo. Odrobiłem 180 i ide pozabijac troche ludzi w GTA dla relaksu. Wieczorem moze jeszcze siade.

edit: mialbyc edit ale kliknalem odpowiedz. Przepraszam za nabijanie postow.

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Ech pierwsza sesja na P* zakonczona.
Br poczatkowy 569.
Br koncowy 390.

Nie umiem tam grac. Obojetne czy bet czy cap czy raise wszyscy call i tak do sd ze swoja 15 para. Nie wyrabiam. Co odrobiłem to znow aa>kk, runner runner flush, runner runner strit. Wszystko co kto chce.

Hadart Autor wątku
Hadart
Elite Grinder

Tak. Jestem fishem. Nie umiem grac fixa mimo ze teorie znam. Na dodatek jestem strasznie nerwowy. Dzisiaj zakonczylo sie moje kolejne podejscie do pokera. W nocy przelalem z Everesta prawie 600$ wlasnorecznie zarobionych na P* i zostalo mi 16. Wstydze sie tego. Grałem na 1/2 i kompletnie nic nie szlo. Jak ugrałem 10$ na + zaraz dostalem po badbeacie na kazdym innym stoliku i byłem -50. Grałem maks 4 stoliki. Trafiałem na same runnery. Runner flush, runner strit, runner full i wszystko co najgorsze. Wiem, ze kazdy tak mowi ale w zyciu nie spotkałem sie z czyms takim. Trudno. Mam 16$ i mam ochote jak najszybciej powrocic chocby do 100. Jak ktos ma jakis pomysl niech pisze. Jak odpoczne to pewnie bede gral sss na nl10 (juz chyba 666x z rzedu.) Napisałem tego posta zeby sobie popłakac bo nikt chyba nie jest w stanie mnie zrozumiec. Pieniadze na monitor, wakacje, przyjemnosci poszly sie pierdolic. Co prawda brakuje mi 3200 pkt do bonusu 160$ na P* ale na mikrolimitach napewno sie nie zmieszcze do konca czerwca majac Goldstara. Wszystkim ktorym idzie gra w pokera zycze jak najwiekszych sukcesów.

Pozdrawiam

trzymaj sie stary. po nocy zawsze przychodzi dzien :)

Z 600 do 16? Hardcore. Jednak trochę żal stracić 2k zł. Współczuję.

Powodzenia w przyszłości.