Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.7 K Wyświetlenia

Napisane przez GTOisREAL
Możesz zdradzić co to za reg miał swinga na 250k rozdań i nazwę bloga?

Nie, chyba że sam się przyzna (czyta tego bloga).

Odpowiedz
Cytat
michal19888
Poker Player

Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na fakt, iż poziom cały czas rośnie a rake pobierany jest na stałym poziomie i właśnie GTO (chodzi mi o gracza z tego forum) może być tego dobrym przykładem.
Samemu możesz się rozwijać i stawać się lepszy ale pozostali gracze również to robią i żeby przebić się przez kilkanaście bb raku trzeba być naprawdę dużo lepszym regiem od pozostałych co jest trudnym zadaniem.

Co powoduje, że grając z niewielkim zyskiem pre rb gracz narażony jest na wielkie swingi, dlatego też uważam podobnie do Yro, że jak dziś nie niszczysz stawek to powinieneś naprawdę mocno się zastanowić co będziesz robił w przyszłości bo poker jest w mojej opinii już tak mocno wyeksploatowany, iż z roku na rok będzie tylko ciężej.

A żeby nie być gołosłownym popatrzcie sobie na zarobki graczy sprzed 3-4 lat i porównajcie sobie do aktualnych, wszędzie widać wyraźne spadki ROI niezależnie od rodzaju gry czy to MTT, Spiny czy cash, naprawdę nie trzeba mieć sokolego wzroku, żeby to dostrzec.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay
PokerStrategist

Ale ten poker jest chujowy, trzeba się uczyć żeby wygrywać. Już lepiej trzeba było zostać programistą, prawnikiem lub lekarzem.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez michal19888
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na fakt, iż poziom cały czas rośnie a rake pobierany jest na stałym poziomie i właśnie GTO (chodzi mi o gracza z tego forum) może być tego dobrym przykładem.
Samemu możesz się rozwijać i stawać się lepszy ale pozostali gracze również to robią i żeby przebić się przez kilkanaście bb raku trzeba być naprawdę dużo lepszym regiem od pozostałych co jest trudnym zadaniem.

Co powoduje, że grając z niewielkim zyskiem pre rb gracz narażony jest na wielkie swingi, dlatego też uważam podobnie do Yro, że jak dziś nie niszczysz stawek to powinieneś naprawdę mocno się zastanowić co będziesz robił w przyszłości bo poker jest w mojej opinii już tak mocno wyeksploatowany, iż z roku na rok będzie tylko ciężej.

A żeby nie być gołosłownym popatrzcie sobie na zarobki graczy sprzed 3-4 lat i porównajcie sobie do aktualnych, wszędzie widać wyraźne spadki ROI niezależnie od rodzaju gry czy to MTT, Spiny czy cash, naprawdę nie trzeba mieć sokolego wzroku, żeby to dostrzec.

Dokladnie mniej wiecej cos takiego mialem napisac. Czytam tutaj, ze na probce miliona rozdan mozna miec jakies potezne swingi, a nikt nie pomyslal o tym, ze podczas rozgrywania takiej liczby rak wiele sie moze zmienic. To, ze jedne 100k rak mamy na duzy plus, a inne na minus, wcale nie musi oznaczac, ze to byla wina wariancji. Moze, ale nie musi. Przeciwnicy mogli sie do nas zaadjustowac, my moglismy nie grac swojego a-game, gierki mogly sie zepsuc- jest wiele zmiennych.

Co do yro77 i Twojego "w 2021 roku". Na 2+2 jest watek zapoczatkowany w 2010 roku gdzie gracze wspominaja zlote czasy pokera, jak to kiedys bylo latwo, a teraz jaka lipa. Gram w pokera profesjonalnie od 12 lat i nigdy nie bylo okresu, w ktorym nie slyszalbym, ze "poker is dead". Uwierz mi, ze jak Wiktor zaczynal to tez byly takie glosy, mozesz zapytac w jego blogu. Ja uwazam, ze jest calkiem ok. Ba, smiem twierdzic, ze jest lepiej niz chociazby 3 lata temu- jednak COVID zrobil maly, bo maly, ale jednak boom, wiec jesli ktos chce i ma predyspozycje to da rade.

@GTO- no tak, ale Ty nie jestes fishem, wiec mozesz byc b/e regiem i Twoje straty ida tylko na rejka, ale sa duzo gorsi i oni finansuja lepszych graczy

Odpowiedz
Cytat

Poker nie jest dead, on po prostu zmierza ku przeciętności, jeśli chodzi o atrakcyjność tego zawodu.

Za x lat przeciętny poker pro, nie będzie zarabiał więcej, niż dwie średnie krajowe (mówię za x lat, więc np. za x lat średnia będzie 5-6k netto, a zarobki pokerzysty 10k netto). Porównaj to z 2010 - gdzie jak słyszałem "każdy z IQ powyżej 80 kto przeczytał jedną książkę zarabiał 10k$/mc" - a więc 30k pln vs średnia krajowa z tamtego okresu (pewnie w okolicach dziesięć razy mniej).

Odpowiedz
Cytat
pawelplay
PokerStrategist

Napisane przez yro77
Porównaj to z 2010 - gdzie jak słyszałem "każdy z IQ powyżej 80 kto przeczytał jedną książkę zarabiał 10k$/mc" - a więc 30k pln vs średnia krajowa z tamtego okresu (pewnie w okolicach dziesięć razy mniej).

Czyli wychodzi na to, że większość tego forum zarabiała w 2010 30k PLN miesięcznie?

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez yro77
Poker nie jest dead, on po prostu zmierza ku przeciętności, jeśli chodzi o atrakcyjność tego zawodu.

Za x lat przeciętny poker pro, nie będzie zarabiał więcej, niż dwie średnie krajowe (mówię za x lat, więc np. za x lat średnia będzie 5-6k netto, a zarobki pokerzysty 10k netto). Porównaj to z 2010 - gdzie jak słyszałem "każdy z IQ powyżej 80 kto przeczytał jedną książkę zarabiał 10k$/mc" - a więc 30k pln vs średnia krajowa z tamtego okresu (pewnie w okolicach dziesięć razy mniej).

Dokladnie tak jak napisal pawelplay- sugerujesz, ze w 2010 prawie wszyscy zarabiali 10k$ miesiecznie? :D Kurde, to mnie to ominelo, , bo nie zarabialem nawet polowy tej sumy :< A co do Twoich x lat to nie mam pojecia skad te prognozy. Uwazam, ze sa limity, na ktorych zawsze bedzie mozna wygrywac z bardzo prostego powodu- sa na tyle niskie, ze w wiekszosci krajow nie bedzie sie oplacalo byc na nich pro, wiec pool bedzie sie skladal z fishow/ slabych regow. Powiedzmy nl25 uwazam zawsze bedzie do pobicia, bo wiekszosc cywilizowanych krajow, w tym Polska, bedzie oferowala wyzsze zarobki w "normalnej pracy". Inna sprawa, ze nie bierzesz pod uwage czynnikow poza finansowych. Poker daje swobode, mozliwosc pracy z dowolnego miejsca, etc. Dla niektorych to tez plus. Zreszta nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, prognozujac, ze za x lat w pracy bedzie sie zarabialo 6k na reke, a z poksa 10k. No to wciaz majac do wyboru 6 a 10 to chyba wole wziac 10?

Odpowiedz
Cytat

W tym wszystkim chodzi o zauważenie tzw. "big picture", długoterminowych perspektyw.

W prawie każdym zawodzie 9-17 zarobisz więcej z każdym rokiem. Doświadczenie, a przede wszystkim wszechobecna inflacja.

W pokerze z każdym rokiem zarobisz (prawdopodobnie) co raz mniej.

Na wykresie wygląda to tak:

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

Proszę nie szukaj już wymówek dlaczego nie zostałes poker pro.

Odpowiedz
Cytat
GTOisREAL
Legacy Member

Yro77, skoro będą więcej zarabiać, to będą też więcej wydawać na hobby np. pogranie w pokerka :P Rozluźnienie prawa, reklama + połączenie dużych rynków USA, Chin itd i mamy kopalnię złota :P

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

yro77 - ja właśnie szukam sposobu żeby sobie dorobić. Jak to jest z tym copywritingiem? Muszę napisać do jakiejś strony że chcę dla nich pisać?

Odpowiedz
Cytat

Ja zacząłem od tego, że przypadkiem o 5 rano grasując po forum PokerStrategy znalazłem nielegalne ogłoszenie, że nowo powstała strona z dealami szuka osób do pisania artykułów o pokerze.

No i zgłosiłem się i coś tam pisałem za jakieś grosze. W międzyczasie byłem graczem jednej ze znanych stajni i dali ogłoszenie, że szukają redaktora do pisania newsów o pokerze. Zgłosiłem się, dostałem tą pracę, można powiedzieć, że był to etat, bo pisałem codziennie. Potem z moim śmiesznym pokerowym CV ku mojemu zaskoczeniu dostałem pracę w biurze, dla firmy, która programowała giełdę kryptowalut - i pisałem o kryptowalutach.

W międzyczasie mając jakieś tam doświadczenie i portfolio wysłałem zapytanie do zagranicznej strony pokerowej. Zgodzili się na 1 artykuł miesięcznie za sensowniejszą stawkę niż dla polskich stron, więc pisałem tam jakieś 2 lata, dopóki mi się nie znudziło.

Pisałem jeszcze dla bodajże 2-3 stron, jedna z nich to były recenzje kasyn, opisy gier typu ruletka, blackjack, automaty - tutaj niestety wciągnąłem się w hazard. Znalazłem ogłoszenie na Facebooku na grupach dla copywriterów. "Copywriter poszukiwany- zlecenia dla copy" tak się ona chyba nazywa.

Ogólnie mam teraz dobre CV copywritera pokerowego/hazardowego i gdzie nie napiszę, tam mnie chcą (no chyba że uznali mnie za pajaca czytając to forum), ale aktualnie nie piszę dla nikogo, bo mi się nie chce.

Najważniejsze to gdzieś się zaczepić na początku i mieć jakieś portfolio, później już z górki.

O czym chciałbyś pisać, oprócz pokera? Na czym się znasz? Ile chciałbyś dorabiać miesięcznie?

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez yro77
W tym wszystkim chodzi o zauważenie tzw. "big picture", długoterminowych perspektyw.

W prawie każdym zawodzie 9-17 zarobisz więcej z każdym rokiem. Doświadczenie, a przede wszystkim wszechobecna inflacja.

W pokerze z każdym rokiem zarobisz (prawdopodobnie) co raz mniej.

Na wykresie wygląda to tak:

Wykres lepszy, niż u Rushera :D

(Sorry, musiałem 😂)

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

yro, to wszystko zależy

Odpowiedz
Cytat

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

yro - Mogę pisać o wszystkim. Zawsze robiłem dobry research na google więc to nie ma znacznie o czym. A dorabiać to z 500-1000zł miesięcznie byłoby spoko. Kiedyś wykonałem zlecenie copywriterskie na napisanie tekstów reklamowych, albo jakiś SEO dla pizzeri. Zarobiłem 50zł. Dobre 8 lat temu, to moje doświadczenie copywritera xD

Odpowiedz
Cytat

To ja znajdę zlecenia, a Ty będziesz pisał. Będziemy się dzielić kasą. A jak chcesz więcej pogadać o copywritingu to może Skype? (yro0007)

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

Napisane przez yro77
To ja znajdę zlecenia, a Ty będziesz pisał. Będziemy się dzielić kasą. A jak chcesz więcej pogadać o copywritingu to może Skype? (yro0007)

W sumie why not. Tylko ja mówię o pisaniu po polsku jak coś. Bo aż tak dobrze to angolem nie władam żeby na tym zarabiać. Dodam Cię na skype. A dobra znalazłem

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

:banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Odpowiedz
Cytat
GTOisREAL
Legacy Member

Nie wygodniej będzie wam rozmawiało się o prywatnych sprawach przez priw? :D Nie wiem, jak innych, ale mnie copyrighting w ogóle nie interesuje.

Swoją drogą wie kto może, ile Wiktor zagrał w życiu rozdań online w NLH? Często mówi, że gra nawet po kilkanaście godzin dziennie, ale wiemy, że na high stakes większość tego czasu to może być zwykłe czekanie na stół. W milionach już liczy, czy nadal to tysiące rozdań?

Odpowiedz
Cytat