Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.7 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wrzesień skończyłem na minus 1500 USD, z czego większość strat nl200, bo cztery dni przed końcem bonusu wpadłem na pomysł, że będę grał 6 stołów i zrobię coś koło 5000 punktów.
Szczerze mówiąc, może lepiej, że dali mi takie nierealne wymagania, bo będę mógł się skupić na jakości. Co miesiąc gonię bonus i wychodzę na tym kiepsko. Te chellenge są dobre dla kogoś, kto gra full time pro i nie ma ciśnienia z brakiem czasu na skończenie.

Odpowiedz
Cytat

To by trochę wyjaśniało. Zobaczyli w jakim tempie jesteś w stanie trzepać punkty ( bo grałeś nl200 ) i stwierdzili, że jak pykasz nl200 to dasz radę zrobić większy bonus. To chyba jest najbardziej logiczne wytłumaczenie tej zagadki.

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Napisane przez 7bekon7
Pisałeś chyba, że w końcu złapałeś dobry run i zacząłeś grubo wygrywać, a wcześniej głównie BE i pod EV. Może to wpłynęło. Ciekawe czy takie rzeczy dzieją się też na GGPoker, czyli w zależności od Twoich akcji dostajesz mniej lub więcej. Gdzieś czytałem, że na GG jak wygrywasz to płacisz większy rake, ale nie mam pojęcia czy to prawda.

Poczytaj sobie o systemie pvi na gg poker.
Im więcej wygrywasz tym masz gorszy przelicznik rb z softu. Jednak nie ma to wpływu na leaderboardy, które są najpewniejszym źródłem RB.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A nie wprowadzili ostatnio możliwości przejścia na flat 20% RB? Coś mi się obiło o uszy

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja mam u siebie takie coś:

Ale póki ładnie mi losuje to nie zmieniam tego :P

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Trzeba przez pół ten RB dzielić. Zdobywa się $ za punkty a nie za wyrobiony rake. To ile zbierasz punktów zależy od pvi

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, teraz rozumiem. To lipa.

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Leaderboardy na stołach regularnych wyglądają gorzej niż na rush&cash. Masz tam za te same miejsca mniej kasy. I w praktyce musisz grać albo ogrom stołów, albo kilkanaście godzin. Na rushu jest trochę lepiej, wystarczy te 8-9h (które możesz rozbić na dwa dni, bo tam masz start doby od 10:00) i wbijasz te 40-50$. Chociaż ostatnio zrobiło się znacznie ciaśniej w tych rankingach, widać migrację regów na gg poker.

RB z softu - w zasadzie musisz się wspinać po drabinie fish buffet, inaczej nie wbijesz najwyższych statusów. Co przy zmiennym PVI może okazać się uciążliwe. Przykładowo, wbijasz na nowy, wyższy limit i ci punkty zapierdalaj, myślisz sobie, super wbije to mega szybko. Zaczynasz tam robić winrate/leaderboadry/cashouty i punkty zaczynasz nabijać kilka razy wolniej. Do tego (teoria spiskowa:)) jak crushujesz to na kołach lecą ci minimalne wartości ;).

Osobiście olałem wbitki do platyny wieloryba. Na nl50 to jest droga przez mękę przejść 9 poziomów. Zatrzymałem się na 35% i na razie tam zostaje.

Generalnie granie na GG poker to inwestycja długoterminowa. No i dobry deal czyli przynajmniej to 15% ekstra (od zapłaconego rake odliczają cały rb z softu i z tego masz 15%, za cashouty też coś zabierają) to podstawa, bo z tego mam +/- 20% całego otrzymanego RB.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
To by trochę wyjaśniało. Zobaczyli w jakim tempie jesteś w stanie trzepać punkty ( bo grałeś nl200 ) i stwierdzili, że jak pykasz nl200 to dasz radę zrobić większy bonus. To chyba jest najbardziej logiczne wytłumaczenie tej zagadki.

Dlaczego zakładasz, że starsy chcą, żeby ktoś wyrobił bonus? Chyba własnie chodzi o to, żeby dać zaporową ilość pkt, tak, żeby jak najmniej osób wyrobiło.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Nie do końca Krzysztofie - ten bonus ma napędzić Ciebie do robienia volume - na tym oni zarabiają. Jak ustawią poprzeczkę zbyt wysoko to gracz pomyśli 'je*** to' i zamiast 4500$ rake wygeneruje 500 bo przeniesie się na GG czy WPN. Czasami jednak jak widać zdarzają się kwiatki i algorytm źle osądza możliwości gracza. Z drugiej strony pamiętam ,że GTOisFake ładnie grindował bonusy wcześniej i pewnie to wraz z wjazdem na nl200 zaowocowało takim a nie innym bonusem.

Odpowiedz
Cytat

Dlaczego zakładasz, że starsy chcą, żeby ktoś wyrobił bonus? Chyba własnie chodzi o to, żeby dać zaporową ilość pkt, tak, żeby jak najmniej osób wyrobiło.

Dlatego, że dostaję ten bonus od początku roku i jeszcze ani razu nie dostałem zaporowego. Myślę, że chcą dać Tobie najwyższy prób punktowy, jaki jest możliwy, ale jednocześnie taki, żeby to było realne do wyrobienia. Gdybym wiedział, że nie wyrobię bonusu to nie zagrałbym w danym miesiącu ani jednej ręki.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na pewną chcą, żebyś wyrobił bonus, bo czym się różni brak bonusu od konieczności zagrania 200k rozdań w miesiącu od braku bonusu dla osoby, która max w miesiąc w życiu zagrała np. 70k rozdań?

Nie wiem, co się u mnie popsuło, bo z samego RB mogłem mieć w październiku 4.5bb/100 :f_cry: :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czy ktoś z was zaktualizował Windowsa do 11 i może napisać, czy wszystkie oprogramowanie pokerowe działa bez zarzutu?

Odpowiedz
Cytat
mardmo
PokerStrategist

Napisane przez GTOisFAKE
Czy ktoś z was zaktualizował Windowsa do 11 i może napisać, czy wszystkie oprogramowanie pokerowe działa bez zarzutu?

ale po co aktualizowac?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

bo mogę xD

A tak serio, to nie wiem, po prostu wyskoczył mi komunikat, że aktualizacja gotowa i zastanawiałem się, czy spróbować.

Co do PokerStars, to moja sprawa jest nadal w toku. Już ponad miesiąc to trwa i co chwilę chcą nowe dokumenty. A to wszystko prawdopodobnie przez to, że kasę wypłacałem na skrilla, a doładowanie robiłem poprzez wirtualną kartę Revoluta (robiłem VIPa na Skrillu). Myślą, że piorę pieniądze, czy coś. A tak mam od kilku dni:

:f_cry: :f_cry: :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

Dużo daje ten VIP na skrillu w porównaniu ze zwykłym kontem?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez GTOisFAKE

Nie miałem żadnego problemu - no poza tym,że H2N i HM2 lubią huda wykrzaczyć i raz na pare godzin trzeba resetować.

Odpowiedz
Cytat

A cóż to się stało z autorem?

Odpowiedz
Cytat

PokerStars dorwało go nawet tutaj i wyeliminowało za to, że nie wyrobił na czas bonusu, który był mu przypisany.

Odpowiedz
Cytat